Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojky mám menší problém.Mám 6týdenního chlapečka,kojím a včera sem mu dala sunar s tim že mu mlíčko asi nestačí,ale to sem udělala asi hloupost
malej se nemuže vykakat.Pořád tlačí a snaží se a strašně pláče už od rána.Skoušela sem mu pomoct rourkou a trochu si ulevil,ale zachvíli to je znova.Má kašovitou stolici a já nevím co by mu pomohlo aby si ulevil.Poradíte?děkuji
Ahoj,
nevím, ale pokud má prďolka kašovitou stolici, tak snad nemá zácpu
. Osobně si myslím, že by to mohla být kolika z toho, že dostal něco nového k jídlu.
U šestitýdenního bych už riskla trošku čajíku na prdíčky, nebo zkus koupit kapičky Baby calm (nebo Probiotické kapky).Taky nahřát bříško buď polštářkem s pecičkami - myslím, že v drogerii by měl jít koupit, nebo u nás zabíralo namočit do teplé vodičky.
(s kolikou jsme bojovali do půl roku)
Přeju, aby bolení co nejdříve přešlo
.
A vím, že jsi se na to neptala, ale zajímá mne, proč si myslíš, že MM malému nestačí. Nemusíš odpovídat a ani to prosím neber jako snahu rýpat nebo tak. Já jenom, že mne Mudra tlačila v 6-ti týdnech do UM , já kontaktovala laktační poradkyni a díky tomu malá UM neměla a kojila jsem 22 měsíců.
Taky si myslím, že to jsou prdíky díky změně stravy.
Jinak co se týče kojení, tak přece zrovna v 6-ti týdnech věku je druhý růstový spurt. Takže naopak kojit, kojit a kojit a to hlavně v noci, aby se zvýšila produkce mlíka. Jestli nasadíš UM, tak je konec…
Přesně jak říká Amabillis - kolem 6 týdnů života je tzv. růstový spurt. Dítko najednou potřebuje víc mlíčka, ale to se bude vytvářet jen pokud budeš víc přikládat. Působí to jako přímá úměra - čím víc miminku nabízíš mlíčko (prso), tím víc se tvoří
Takže sunar schovej zpátky do skříně a koj a koj (hlavně v noci).
Na koliku pomůže masírování bříška, kopání nožičkama, nahřívání, případně kapky, o kterých tady už taky bylo psáno.
Přeji, ať je Vám co nejdříve lépe a ať kojíš co nejdéle (samozřejmě jak budeš chtít) ![]()
Ahojda, myslím, že u kojeného miminka taky hodně pomůže, to co jíš ty. My měli taky problémy s bříškem, ale vždycky když jsem zvýšila příjem ovoce, šlo nám kakání na jedničku. Nejspolehlivěji zabíral meloun! Tak ho vyzkoušej a uvidíš a na Sunar bych se taky vybodla…
u nás na zácpu po UM pomohl odvar z ovesných vloček-malou hrst ovesných vloček na 1/2 l vody uvařit ,zcedit a odvarem zalít sunar či jinou UM …pomáhá to do 4 hodin se vykadí ,ale je to teda nálož
Lepek pro 6-ti týdenní miminko??? Pokud něco, tak odvar z rýže… Ale já si myslím, že o zácpu fakt nejde, spíš o prdíky. U nás zabíral třeba Sab Simplex. U každého dítěte je to jiné, ale hlavně, prosím, neexperimentuj. Dítě má zdraví jen jedno.
Už po nekolikatý tady čtu že oves obsahuje lepek tak musím reagovat lepek rozhodně neobsahují ovesné vločky lepek se tam dostava jenom po dalším zpracovaní např.musli.Ovesné vločky Mají vysoký obsah bílkovin, nenasycených mastných kyselin, slizových látek, vitamínů B1, B6 a E, železa a vápníku. Obsahují též fosfor a lecitin. Obsahují průměrně 66,5% sacharidů, 14,4% bílkovin a 6,8% tuku takže žádny lepek spíš anulin.
Ahojky, máme 5 týdnu a od narození jsme na nutrilonu..Malej po všem blinkal a tak jsem začala kupovat nutrilon AR..A ten pomohl…a bylo vše v poho..Ted přišel další problém..Malej se už dva dny nevykakal…a to tlačí snad celej den..Tak mu pomáhám tou rourkou..a má to strašně pevné a nedivím se, že to sám nevytlačil..Co mu dát, aby to měl řídké???Měnit mlíčko nemůžeme:-(
a rovnou se optám zda máte zkušenost dáváním odvaru z vloček…