Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Sice pisu pozde, ale treba moji radu oceni nejaka zoufalkyne (jako jsem byla ja) co se nechce cpat projimadlem/zavadet cipky. Mne relativne pomaha psyllium(pozor hodne na nej pit!!), rano davam tak 4 susene svestky co jsem vecer predtim nalozila do vody a pak rano doplnila horkou - vypit vodu (jako misto caje), snist svestky, ale i tak to se to proste nekdy ucpe - pro tyhle pripady mam v zaloze zarucenou vec, cerstva stava z baby spenatu (asi bude fungovat i normalni cerstvy spenat). Mam doma odstavnovac. Castecne zabira i cerstva stava z mrkve a jablka. Jelikoz ta spenatova neni moc dobra, vetsinou si ji naredim mrkvovou a nebo tou jablkovou - ale bacha, jde opravdu ocerstve vymackanou, ne z krabice! Kdyz nemuzu odstavnovat, davam si aspon salat z baby spenatu a to zafunguje taky.
Hezký večer, obnovuji diskuzi. Moc prosím co na zácpu v těhotenství? Jsem 29tt s dvojčaty a už nevím, co ještě zkoušet. Jím vlákninu, ovoce, jogurty, každý den procházky. Měla jsem už i čípky a dokonce klystýr po osmi dnech, co jsme nebyla na velké. Dneska je to zase šestý den a já prostě nemůžu. Jsem nafouklá, mám křeče, už mi to asi i tlačí na žaludek protože jsem dneska dvakrát zvracela. Nechci už znovu na klystrýr, pak mi bylo ještě tři dny strašně špatně.
@Mariana621 Zkoušela jsi nechat na půl hodiny namočené lněné semínko (vrchovatou čajovou lžičku) ve vodě a pít to pravidelně třeba ráno a večer? Já se pak začala vláknině vyhýbat, protože to, že ji hodně zapiješ, nemusí nutně stačit. Když je jí hodně, tak to není dobré tak jako tak (teda alespoň u mě to platí na 100 %). Četla jsem tu i o švestkách, ale to jsem ještě nezkoušela. No a pomáhá mi dost taky pálivé jídlo (ale to mám vyloženě ráda).