Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Milé maminky, chtěla bych vědět, co vše svými takto nebo podobně starými dětmi podnikáte, nějaké nové nápady, díky.
Momentalne velky hit „gaga mnam mnam“ ![]()
Akorad vetsinou zapomenu vzit stary rohliky, tak je musim cestou koupit a doma je pak vyhazuju ![]()
Nové? To nevím, myslím, že vše už bylo objeveno
Cvičení, plavání, herny, tvoření (výtvarka), výlety, procházky… Co ty děláš s capartem? Tak nás třeba spíš něco napadne ![]()
My taky nic moc novyho nedelame
kazdej den mame skoro stejnej a malymu to nejak moc nevadi
nejaka prochazka, cteni, malovani, on si i docela vydrzi hrat sam.. obcas si vyzada nejakou pohadku teda.. ale u toho si hraje takze mi to ani nevadi.. no a nejradsi si teda shrnuje koberec tim si udela prekazku a pres tu skace ![]()
No a litani po baraku a hulakani ceho si ho taky hodne bavi
a kdyz se za nim rozebehnu i ja tak to je uplne nejlepsi ![]()
Myslím, konkrétní tvoření, jaká výtvarka? nové myslím pro nás nové, co dítě zaujme
Lepení na papir ( listy, vlnu, kousky látky), malování vodovkama, magnetická tabulka.
Mého 22 měsíčního baví nejvíc jezdit si s auty, hrát na hoňku a na schovku, tancovat, „pomahat“ mi v kuchyni, ukazovat v knížce, učit se barvy, vkládat tvary… na malování a podobné činnosti vůbec není. Koupila jsem min prstove barvy a myslela si, jak ho to bude bavit, a ho akorát zajímalo, aby otevrene barvy zase zasrouboval ![]()
Prcka určitě zaujme z výtvarky zapouštění tuže do klovatiny. Je to jednoduché, potřebuješ tuž( nejlépe základní barvy-červená, žlutá, zelená a modrá), vatové štětičky ( kousek vaty namotáš na špejli, ale stačí i štětičky na čištění oušek), klovatinu a tvrdý papír. Papír potřeš klovatinou, štětičku poté namočí prcek do tuže a stačí ťupnout na výkres. Tuž se v klovatině nádherně rozpíjí a když máš víc barev, je to veselejší. Pro větší zábavu lze činnost obměnit. Třeba když z výkresu vystřihneš motýla, natřeš lepidlem a prcek ho může posypávat vanilk. cukrem smíchaným s potravin. barvami. tvoří to nádherné efekty a když si olízne prsty, nic se neděje. Jen pro doplnění, potrav. barva zůstane trochu na prstících, hůře se umývá a pozor při vylití tuže, nejde moc vyprat. přeji hezkou zábavu prckovi i Vám.