Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj jsem táta na rodičovské se 4měsíční dcerkou, přestěhovali jsme se do Brna a nikoho tu neznáme, rádi zajdem na kafčo či povozit kočárek.
Z Brna nejsem, ale ráda si Tě „poslechnu“ tady. Je nás tu ženskejch moc a mužskej názor by se někdy snesl! ![]()
Já rodinu nemám, do Brna jsem se stěhoval z donucení, ale novým kontaktům se nevyhýbám.
Co můžu zmínit ze svých zálib - modely (vitrínové), cokoliv vojenského, historie, zahrádka…
A pokud budete chtít v Brně vidět něco, co vám jako rodičům přijde vhod (knihovny s dětským koutkem, veřejně přístupná modelová železnice, místa na procházky atd.), rád ukážu. V Brně jsem 7 let chodil do školy a 8 let tu pracuju.
Jo můžem zajít i na ty modely, kdysi jsem taky stavěl, nebo na nějaká hezká místa v Brně, co se týče mateřské, tak si nemohu stěžovat, je to dost změna z klasického pracovního režimu, ale na druhou stranu si to hodně s dcerkou užíváme, mamča zatím pracuje ![]()
jé, tak to máme podobně starý mimča
u nás sem ovšem klasicky doma já a přítel chodí pracovat
taky v brně neznáme moc lidí, naštěstí nejsme zdaleka, tak můžem jezdit docela dom, kde má přítel víc známých ![]()
Omlouvám se za vstup do diskuze, ale chtěla jsem se zeptat na to modelové kolejiště - kde, prosím, je nebo prostě nějaký odkaz - malá to zbožňuje, je tím úplně fascinovaná (asi po tatínkovi
) - manžel má doma sestavené kolejiště asi 2×3 metry, tak jedna místnost úplně zabraná… - no, ale chcem někam na výlet a toto by byl dobrý cíl pro oba.
Díky.
Alichi, přímo ve Zlíně máte klub železničních modelářů - nejstarší v republice, zakládal ho začátkem šedesátých let bratr mojí babičky. Bohužel s nima nejsem v kontaktu, takže bližší nevím…
Jinak mrkni na www.modelovysvet.cz - to máme v Brně.
V Praze zase mají - www.kralovstvizeleznic.cz
A když přijedete doBrna o víkendu (od jara do podzimu), tak za konečnou tramvaje č.4 v Obřanech přejdete přes řeku, půjdete asi 150 metrů proti proudu a tam v předzahrádce jezdí zahradní železnička… ![]()
No a když nějaké občerstvení, tak potom www.vytopna.cz - ale pozor, rezervace stolů tak 10 dní dopředu…
Příspěvek upraven 21.01.11 v 13:38
Pak je ještě jedno velké kolejiště v Klubu železničních modelářů na ulici Křenové, v areálu bývalé textilky Mosilana - až úplně vzadu. Přístupné je dvakrát v roce (v listopadu a v květnu), vždycky tak 3-4 týdny…
Díky moc. Já jsem se až tak nezajímala, místní klub jsem viděla jednou - při nějakém výročí ČD se „předváděli“ na nádraží, tak jsme šli, ale nenapadlo mne se ptát, jestli se tam dá běžně podívat. A ani manžela (a jako kluk tam chodil, to je fakt), jen chodíme obdivovat modely jeho kamaráda, co posílá do různých soutěží. Malé sice manžel vyčlenil 3 vagónky, ale z těžkým srdcem se dívá, jak je v podstatě „ničí“ tím, že jezdí po koberci, netrefí se na koleje… Ještě jednou díky a už tu nebudu rušit. ![]()
a můžu se zeptat, kde přibližně v brně bydlíte? protože procházky s kočárkem bych klidně brala ![]()
Bydlíme přímo v centru kousek od Nám. Svobody a od kolejiště v Josefské
Na procházku zajdem rádi, už jsme objevili Špilberk a moc se nám tam líbilo…
Ja chtela napsat at se pripojis do Brnenske skupiny.Sraziky delame obcas.................
no, tak to my na Vinohradech, ale je fakt, že chození po sídlišti mě moc nebaví, a jinak nevím, kam na procházky chodit…
janico, Vinohrady jsou celé obklopené zahrádkama. Pokud tam nenarazíš na vhodnou trasu, tak pak je asi nejlepší napřed autobusč.78 na Starou Osadu a pak č.75 na Mlýnské nábřeží do Obřan. Nebo ta 75 taky některá zajíždí až do Bílovic nad Svitavou… Anebo ze Staré osady na nádraží v Židenicích (u Kauflandu) a pak si člověk vybere zastávku, na které chce vystoupit… Bílovice, Babice, Adamov… Všude je pěkně… a je to jenom tak 20 minut cesty.