Zajít na kafe - Brno

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
21.1.11 13:01

V Brně zajít na kafe

Ahoj jsem táta na rodičovské se 4měsíční dcerkou, přestěhovali jsme se do Brna a nikoho tu neznáme, rádi zajdem na kafčo či povozit kočárek.

8-o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20518
21.1.11 13:09

Z Brna nejsem, ale ráda si Tě „poslechnu“ tady. Je nás tu ženskejch moc a mužskej názor by se někdy snesl! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
21.1.11 13:16

Já rodinu nemám, do Brna jsem se stěhoval z donucení, ale novým kontaktům se nevyhýbám.
Co můžu zmínit ze svých zálib - modely (vitrínové), cokoliv vojenského, historie, zahrádka…
A pokud budete chtít v Brně vidět něco, co vám jako rodičům přijde vhod (knihovny s dětským koutkem, veřejně přístupná modelová železnice, místa na procházky atd.), rád ukážu. V Brně jsem 7 let chodil do školy a 8 let tu pracuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.1.11 13:25

Jo můžem zajít i na ty modely, kdysi jsem taky stavěl, nebo na nějaká hezká místa v Brně, co se týče mateřské, tak si nemohu stěžovat, je to dost změna z klasického pracovního režimu, ale na druhou stranu si to hodně s dcerkou užíváme, mamča zatím pracuje :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
21.1.11 13:29

jé, tak to máme podobně starý mimča :) u nás sem ovšem klasicky doma já a přítel chodí pracovat :)) taky v brně neznáme moc lidí, naštěstí nejsme zdaleka, tak můžem jezdit docela dom, kde má přítel víc známých :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
21.1.11 13:31

Omlouvám se za vstup do diskuze, ale chtěla jsem se zeptat na to modelové kolejiště - kde, prosím, je nebo prostě nějaký odkaz - malá to zbožňuje, je tím úplně fascinovaná (asi po tatínkovi :lol: ) - manžel má doma sestavené kolejiště asi 2×3 metry, tak jedna místnost úplně zabraná… - no, ale chcem někam na výlet a toto by byl dobrý cíl pro oba. :lol: Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
21.1.11 13:36

Alichi, přímo ve Zlíně máte klub železničních modelářů - nejstarší v republice, zakládal ho začátkem šedesátých let bratr mojí babičky. Bohužel s nima nejsem v kontaktu, takže bližší nevím…
Jinak mrkni na www.modelovysvet.cz - to máme v Brně.
V Praze zase mají - www.kralovstvizeleznic.cz
A když přijedete doBrna o víkendu (od jara do podzimu), tak za konečnou tramvaje č.4 v Obřanech přejdete přes řeku, půjdete asi 150 metrů proti proudu a tam v předzahrádce jezdí zahradní železnička… :palec:
No a když nějaké občerstvení, tak potom www.vytopna.cz - ale pozor, rezervace stolů tak 10 dní dopředu…

Příspěvek upraven 21.01.11 v 13:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sia
11315
21.1.11 13:37

Je to na ul. Josefská. Posílám odkaz www.modelovysvet.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
21.1.11 13:40

Pak je ještě jedno velké kolejiště v Klubu železničních modelářů na ulici Křenové, v areálu bývalé textilky Mosilana - až úplně vzadu. Přístupné je dvakrát v roce (v listopadu a v květnu), vždycky tak 3-4 týdny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
21.1.11 13:44

Díky moc. Já jsem se až tak nezajímala, místní klub jsem viděla jednou - při nějakém výročí ČD se „předváděli“ na nádraží, tak jsme šli, ale nenapadlo mne se ptát, jestli se tam dá běžně podívat. A ani manžela (a jako kluk tam chodil, to je fakt), jen chodíme obdivovat modely jeho kamaráda, co posílá do různých soutěží. Malé sice manžel vyčlenil 3 vagónky, ale z těžkým srdcem se dívá, jak je v podstatě „ničí“ tím, že jezdí po koberci, netrefí se na koleje… Ještě jednou díky a už tu nebudu rušit. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
21.1.11 13:47

a můžu se zeptat, kde přibližně v brně bydlíte? protože procházky s kočárkem bych klidně brala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.1.11 13:55

kde bydlíme?

Bydlíme přímo v centru kousek od Nám. Svobody a od kolejiště v Josefské :-D Na procházku zajdem rádi, už jsme objevili Špilberk a moc se nám tam líbilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
21.1.11 14:05

Ja chtela napsat at se pripojis do Brnenske skupiny.Sraziky delame obcas.................

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
21.1.11 14:06

no, tak to my na Vinohradech, ale je fakt, že chození po sídlišti mě moc nebaví, a jinak nevím, kam na procházky chodit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
21.1.11 14:15

janico, Vinohrady jsou celé obklopené zahrádkama. Pokud tam nenarazíš na vhodnou trasu, tak pak je asi nejlepší napřed autobusč.78 na Starou Osadu a pak č.75 na Mlýnské nábřeží do Obřan. Nebo ta 75 taky některá zajíždí až do Bílovic nad Svitavou… Anebo ze Staré osady na nádraží v Židenicích (u Kauflandu) a pak si člověk vybere zastávku, na které chce vystoupit… Bílovice, Babice, Adamov… Všude je pěkně… a je to jenom tak 20 minut cesty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová