Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Anonymní píše:
Zavírají se ty školky úplně nebo ne? Jsem z toho jelen
Zatím ne, asi musí rozhodnout zřizovatel, což je město..
U nás zvažují uzavření. Já malou nedávám stejně. Jedna maminka ze školky tady rozesílá rodičům emaily s prosbou, aby jsme děti dávali, že když zavřou školku, nemají jak řešit kam s dětma
@Anonymní píše:
No na netu bylo, že se zavírají a pak že omyl tak nevím
Jedno dítě z Prahy 10 je nakažené, pro tuto školku platí karanténa.
@Anonymní píše:
No na netu bylo, že se zavírají a pak že omyl tak nevím
my budeme mít zavřeno od úterka, Znojmo má už od čtvrtka
Mám otázku - vyžaduje zaměstnavatel ošetřovačku, pokud rodič hlídá doma dítě z důvodu vyhlášení školní karantén? Slyším dva názory - jeden tvrdí, že pro zaměstnavatele stačí potvrzení ze školy, druhý že rodič nepřítomný v práci z tohoto důvodu musí pro tento důvod čerpat paragraf. ![]()
@Burj Chalifa Budeš čerpat OČR, ale potvrzení ty vystaví ta zavřená školka/škola. Lze vyřídit se dotyčnou vzdělávací institucí přes mail.
U nás stačí dodat účetní do konce měsíce.
@Svistice píše:
@Burj Chalifa Budeš čerpat OČR, ale potvrzení ty vystaví ta zavřená školka/škola. Lze vyřídit se dotyčnou vzdělávací institucí přes mail.
U nás stačí dodat účetní do konce měsíce.
díky moc, neptám se za sebe, ale možná jsem se ne úplně srozumitelně zeptala. Každý, kdo musí být doma s dětmi, musí povinně zaměstnavateli povinně doložit OČR? Tedy rodič má právo zůstat doma, ale musí mít OČR? Papír od školy zaměstnavateli nestačí. ![]()
@Burj Chalifa píše:
díky moc, neptám se za sebe, ale možná jsem se ne úplně srozumitelně zeptala. Každý, kdo musí být doma s dětmi, musí povinně zaměstnavateli povinně doložit OČR? Tedy rodič má právo zůstat doma, ale musí mít OČR? Papír od školy zaměstnavateli nestačí.
Když máš očr dostaneš 60% mzdy od státu, když zaměstnavateli nedolozis očr tak kdo tě zaplatí, když nebudeš v práci, nebo jak si to predstavujes?
@Alušáček píše:
Když máš očr dostaneš 60% mzdy od státu, když zaměstnavateli nedolozis očr tak kdo tě zaplatí, když nebudeš v práci, nebo jak si to predstavujes?
jasně, tedy tak: kdo chce být doma s dětmi v karanténě, musí být současně povinně na OČR.
@Burj Chalifa píše:
jasně, tedy tak: kdo chce být doma s dětmi v karanténě, musí být současně povinně na OČR.
Nemusí, pokud se se zaměstnavatelem domluví např. na home office / dovolené / náhradním volnu apod., tak samozřejmě nemusí.
Pokud ale chce být doma a nepracovat, tak OČR je jedna z možností.
@Burj Chalifa píše:
Taky můžeš mít dovolenou, nebo třeba neplacené volno ![]()
@Burj Chalifa píše:
díky moc, neptám se za sebe, ale možná jsem se ne úplně srozumitelně zeptala. Každý, kdo musí být doma s dětmi, musí povinně zaměstnavateli povinně doložit OČR? Tedy rodič má právo zůstat doma, ale musí mít OČR? Papír od školy zaměstnavateli nestačí.
Papir od skoly zamestnavateli musi v soucasne situaci stacit. Pokud rodic potrebuje byt doma s ditetem mladsim 10 let doma z duvodu zavreni skoly/skolky. Ten papir slouzi jako omluvenka v praci, tech 60% po dobu 9/16 dni (nerozhodne-li vlada v pondeli jinak) vyplaci stat- CSSZ.
Samozrejme si muze zamestnanec vypomoci jinak- vzut si dovolenoz, pracovat z domova- je na domluve se zamestnavatelem a pak papir od skoly nepotrebujes.
Zavírají se ty školky úplně nebo ne? Jsem z toho jelen