Zákaz školek nebo ne? Koronavirus

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
15.3.20 17:54

Zavírají se ty školky úplně nebo ne? Jsem z toho jelen

• Citovat
  • Upravit
15503
15.3.20 18:46
@Anonymní píše:
Zavírají se ty školky úplně nebo ne? Jsem z toho jelen

Zatím ne, asi musí rozhodnout zřizovatel, což je město..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7209
15.3.20 18:51

U nás zvažují uzavření. Já malou nedávám stejně. Jedna maminka ze školky tady rozesílá rodičům emaily s prosbou, aby jsme děti dávali, že když zavřou školku, nemají jak řešit kam s dětma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7209
15.3.20 18:53

U mě neuspěje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.20 19:06

No na netu bylo, že se zavírají a pak že omyl tak nevím

• Citovat
  • Upravit
122849
15.3.20 19:27
@Anonymní píše:

Jedno dítě z Prahy 10 je nakažené, pro tuto školku platí karanténa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
15.3.20 19:34
@Anonymní píše:

my budeme mít zavřeno od úterka, Znojmo má už od čtvrtka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
15.3.20 19:36

Mám otázku - vyžaduje zaměstnavatel ošetřovačku, pokud rodič hlídá doma dítě z důvodu vyhlášení školní karantén? Slyším dva názory - jeden tvrdí, že pro zaměstnavatele stačí potvrzení ze školy, druhý že rodič nepřítomný v práci z tohoto důvodu musí pro tento důvod čerpat paragraf. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
15.3.20 19:38

@Burj Chalifa Budeš čerpat OČR, ale potvrzení ty vystaví ta zavřená školka/škola. Lze vyřídit se dotyčnou vzdělávací institucí přes mail.
U nás stačí dodat účetní do konce měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
15.3.20 20:39
@Svistice píše:
@Burj Chalifa Budeš čerpat OČR, ale potvrzení ty vystaví ta zavřená školka/škola. Lze vyřídit se dotyčnou vzdělávací institucí přes mail.
U nás stačí dodat účetní do konce měsíce.

díky moc, neptám se za sebe, ale možná jsem se ne úplně srozumitelně zeptala. Každý, kdo musí být doma s dětmi, musí povinně zaměstnavateli povinně doložit OČR? Tedy rodič má právo zůstat doma, ale musí mít OČR? Papír od školy zaměstnavateli nestačí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
15.3.20 20:46
@Burj Chalifa píše:
díky moc, neptám se za sebe, ale možná jsem se ne úplně srozumitelně zeptala. Každý, kdo musí být doma s dětmi, musí povinně zaměstnavateli povinně doložit OČR? Tedy rodič má právo zůstat doma, ale musí mít OČR? Papír od školy zaměstnavateli nestačí. :nevim:

Když máš očr dostaneš 60% mzdy od státu, když zaměstnavateli nedolozis očr tak kdo tě zaplatí, když nebudeš v práci, nebo jak si to predstavujes?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
15.3.20 20:48
@Alušáček píše:
Když máš očr dostaneš 60% mzdy od státu, když zaměstnavateli nedolozis očr tak kdo tě zaplatí, když nebudeš v práci, nebo jak si to predstavujes?

jasně, tedy tak: kdo chce být doma s dětmi v karanténě, musí být současně povinně na OČR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16302
15.3.20 20:52
@Burj Chalifa píše:
jasně, tedy tak: kdo chce být doma s dětmi v karanténě, musí být současně povinně na OČR.

Nemusí, pokud se se zaměstnavatelem domluví např. na home office / dovolené / náhradním volnu apod., tak samozřejmě nemusí.
Pokud ale chce být doma a nepracovat, tak OČR je jedna z možností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
15.3.20 20:55
@Burj Chalifa píše:
jasně, tedy tak: kdo chce být doma s dětmi v karanténě, musí být současně povinně na OČR.

Taky můžeš mít dovolenou, nebo třeba neplacené volno :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
15.3.20 21:06
@Burj Chalifa píše:
díky moc, neptám se za sebe, ale možná jsem se ne úplně srozumitelně zeptala. Každý, kdo musí být doma s dětmi, musí povinně zaměstnavateli povinně doložit OČR? Tedy rodič má právo zůstat doma, ale musí mít OČR? Papír od školy zaměstnavateli nestačí. :nevim:

Papir od skoly zamestnavateli musi v soucasne situaci stacit. Pokud rodic potrebuje byt doma s ditetem mladsim 10 let doma z duvodu zavreni skoly/skolky. Ten papir slouzi jako omluvenka v praci, tech 60% po dobu 9/16 dni (nerozhodne-li vlada v pondeli jinak) vyplaci stat- CSSZ.
Samozrejme si muze zamestnanec vypomoci jinak- vzut si dovolenoz, pracovat z domova- je na domluve se zamestnavatelem a pak papir od skoly nepotrebujes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí