Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj holky - prosím poraďte mi. Byla u nás návštěva a chovala mého 8mi měsíčního synka. Byl ve vzpřímené poloze - jako když sedí v náručí. Než jsem stihla zakročit a přichytit malému zádečka, „goncnul“ dozadu - hodně. Návštěva ho hned vzpřímila zpět. Ale!!! Jsem na infarkt. Malý plakal - to se nedivím. Pak si ale v pohodě hrál, než jsem šla koupat. Blbé je, že je víkend a pediatrička mi mobil na sebe nedala, abych se poradila. Do pondělí je dost daleko - co mám dělat?
Nějak nechápu
Spadl na záda do klína, nebo na zem, nebo jak?
Nee on jej držel v náručí a malý prostě udělal „most“. Dost velký,než jej chytil a já se k němu dostala. Hned jej vrátil do té vzpřímené polohy. Je mi z toho špatně.
No pokuď už je v pohodě tak bych to neřešila…takhle malé děti mi přijdou neuvěřitelně gumové (aspoň podle toho co vidím u vlastního syna) Ten pláč taky mohl být z toho, že se pořádně leknul. ![]()
kopretina21 píše:
Nee on jej držel v náručí a malý prostě udělal „most“. Dost velký,než jej chytil a já se k němu dostala. Hned jej vrátil do té vzpřímené polohy. Je mi z toho špatně.
Aha, no to vypadá hrozně na pohled, viď? Ale myslim, že to bude dobré, dětičky mají hodně pružné kosti. Pokud je malej v pohodě, tak se určo nic nestalo. Kdyby se ti nezdál, tak na zavolej třeba na pohotovost. Držím pěsti ![]()
JJ - strašně se leknul. Vlastně my oba. Mě se chtělo také brečet. Žádná návštěva už jej nedostane do ruk. Ať si pořídí vlastní.
kopretina21 píše:
JJ - strašně se leknul. Vlastně my oba. Mě se chtělo také brečet. Žádná návštěva už jej nedostane do ruk. Ať si pořídí vlastní.
Nešil
. Já, když si vzpomenu, jak třeba u jedné babičky synovi přistála na hlavičce žehlička a u druhé rozkousal list dyfenbachie, vše přestál ve zdraví, takové věci se prostě můžou stát ať děláš co děláš. ![]()
Paoloska píše:kopretina21 píše:Aha, no to vypadá hrozně na pohled, viď? Ale myslim, že to bude dobré, dětičky mají hodně pružné kosti. Pokud je malej v pohodě, tak se určo nic nestalo. Kdyby se ti nezdál, tak na zavolej třeba na pohotovost. Držím pěsti
Vypadalo!
Bylo mi strašně! Vyčítám si že jsem jej půjčila člověku, který s dětmi nemá moc zkušeností a nebyla nablízku tak, abych mohla hned zasáhnout. To byla má veliká chyba.
kopretina21 píše:
Vypadalo!Bylo mi strašně! Vyčítám si že jsem jej půjčila člověku, který s dětmi nemá moc zkušeností a nebyla nablízku tak, abych mohla hned zasáhnout. To byla má veliká chyba.
No to já si ty události také vždy vyčítala, já ti rozumim…člověk si to pak pořád přehrává v hlavě a i po čase mu zatrne. Hlavně ale že to dobře dopadlo a malej bude v pořádku, tomu pevně věřim
![]()
Hm - tak díky za trochu uklidnění. Malého budu sledovat… co by mohlo být znepokojující?
Paoloska píše:kopretina21 píše:No to já si ty události také vždy vyčítala, já ti rozumim…člověk si to pak pořád přehrává v hlavě a i po čase mu zatrne. Hlavně ale že to dobře dopadlo a malej bude v pořádku, tomu pevně věřim
Vypadalo!Bylo mi strašně! Vyčítám si že jsem jej půjčila člověku, který s dětmi nemá moc zkušeností a nebyla nablízku tak, abych mohla hned zasáhnout. To byla má veliká chyba.
![]()
![]()
JJ - jede mi to pořád v hlavě dokola. Hlavně ty 2 sekundy před tím, jak mě to napadlo - že se to může stát. A já nestihla nic říct a udělat.
neboj, bečel spíš jenom z leknutí, nic mu není
Ale člověka to vyděsí, znám to taky ![]()
kopretina21 píše:
Hm - tak díky za trochu uklidnění. Malého budu sledovat… co by mohlo být znepokojující?
Ono by se to určitě projevilo hned, že by se třeba nemohl srovnat, nějaký blok nebo tak, nevim, nejsem doktor, ale pokud si potom v klidu hrál, tak to bude úplně dobrý. Jen se asi prostě leknul ![]()
Tak snad to bude dobrý. Moc díky za uklidnění - a také za pocit, že nejsem první, a asi ani poslední mamina, která se podobné „náhody“ stanou.
kopretina21 píše:
Tak snad to bude dobrý. Moc díky za uklidnění - a také za pocit, že nejsem první, a asi ani poslední mamina, která se podobné „náhody“ stanou.
To určitě neee
![]()