Zakrvácení v 15.týdnu těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
7.7.22 08:24
@Hoa Mai píše:
Ale pokud má zakladatelka hematom nebo třeba nízko položenou placentu, tak jediné účinné opatření je ležet, co nejvíc v horizontální poloze.

To úplně nemáš pravdu. Ležení je důležité, ale mně pomohly až léky, co mi nasadily a ty mi dali až při opakovaných potížích. Jakmile jsem je vysadila, bylo špinění a krvácení zpět, i když jsem ležela. Stačilo si pšíknout a bylo to.

• Citovat
  • Upravit
10461
7.7.22 08:29
@Anonymní píše:
To úplně nemáš pravdu. Ležení je důležité, ale mně pomohly až léky, co mi nasadily a ty mi dali až při opakovaných potížích. Jakmile jsem je vysadila, bylo špinění a krvácení zpět, i když jsem ležela. Stačilo si pšíknout a bylo to.

To sice jo, ale jak píšeš, dali ti je až po opakovaných potížích. Při prvním zakrvácení, nota bene tmavou krví, jí nikdo nic nenapíše, maximálně tak placebo jako je askorutin a spol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
7.7.22 09:00

Zakladatelko, ono tohle zakrvácení dokáže člověka pořádně vyděsit ale vůbec to nemusí znamenat nic hrozného. V těhotenství je tam všechno hodně prokrvené a dejme tomu že třeba praskla nějaká drobná cévka. Třeba. No ale každopádně to nic nemění na tom že ta doktorka na pohotovosti mohla projevit více empatie a ne ti dávat najevo že jí zdržuješ a obtěžuješ. Od toho tam snad je ne? Safra :nevim: nemám tohle chování lékařů a zdravotnických pracovníků ráda. To je jako kdyby prodavačku obtěžovalo a zdržovalo že si jdeš do obchodu koupit boty :(

Každopádně za sebe doporučuji dát si pár dní úplně klidový režim. Ale jakože fakt úplně, žádné vaření ani uklízení. :mrgreen: a vezmi si nějaké dobré zobání a dobré filmíky ať přijdeš trochu na nějaké hezčí myšlenky.
Držím palce :palec: :hug: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
7.7.22 12:01

Tak už holky vím příčinu mého krvácení. Dívali se na mě ultrazvukem a prý mám placentu položenou přímo u vnitřní branky tak proto to krvácení. A taky tam mám menší hematom. Nemůže to miminku nějak ublížit? Předepsali mi progesteron a znovu ho mám zavádět. Musím mít přísný klidový režim a jak tu píšete, tak jenom ležet a odpočívat. Miminko je jinak naštěstí v pořádku a hezky roste. :srdce: :) Ten jejich přístup v Prostějově je úplně jiný než v Olomouci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22925
7.7.22 13:02
@Hoa Mai píše:
Protože při tom pobíhání po pohotovostech se jí to krvácení může víc rozjet. A chápu, že potřebuješ najít viníka, ale tvé zamlklé tehotenství by nijak neovlivnilo ani to, kdyby na pohotovosti seděl sám bůh. Ten doktor může konstatovat jen aktuální stav. A je dost možné, že při kontrole ještě viděl srdeční akci, ale později srdeční akce ustala.
Ale pokud má zakladatelka hematom nebo třeba nízko položenou placentu, tak jediné účinné opatření je ležet, co nejvíc v horizontální poloze.

Já žádného viníka nehledám :lol: a kdyby jsi četla, tak jsem psala, že se to nedá ovlivnit, je to jen pro klid duše.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22925
7.7.22 13:03

@klarrrinka skvělá zpráva :srdce: aspoň máš klid a víš, že je to v pohodě. :kytka: odpočívej pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
7.7.22 13:48
@lucynka25 píše:
Já žádného viníka nehledám :lol: a kdyby jsi četla, tak jsem psala, že se to nedá ovlivnit, je to jen pro klid duše.. :mavam:

Ano, ale ten klid duše může být vykoupen tím, že se zbytečným cestováním rozkrvácí víc a může o to přijít. Moje kamarádka bohužel takhle o dítě přišla. „Pro klid duše“ si po cestě z pohotovosti „utrhla“ placentu, která byla nízko položená a pod ní malý hematom. Ještě mi po cestě z pohotovosti psala, že miminko je v pořádku, že jí ho ukazovali na ultrazvuku. No ale domů už nedojela, rozkrvácela se, musela to otočit a potrat už nešel zastavit. Už je to 8 let, má další děti, ale stejně si pořád říká, že byla kráva, že na tu pohotovost pořád jezdila a neležela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
7.7.22 15:11

Naštěstí se už krvácení zastavilo, budu na sebe a miminko dávat pozor. :) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
7.7.22 20:25

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
7.7.22 20:44

@lucynka25 Tak jsem ted byla na wc a jde ze mě tmavě hnědá krev. Může to být ještě pozůstatek ze včerejška? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.7.22 21:24
@klarrrinka píše:
@lucynka25 Tak jsem ted byla na wc a jde ze mě tmavě hnědá krev. Může to být ještě pozůstatek ze včerejška? :(

Může. Odchází ty zbytky. Pokud není čerstvá, zkus se uklidnit a odpočívat. Měla jsem totéž a fakt to byly dva měsíce ležení na gauči. Vykašli se na všechno, povolej maminky a nech se obskakovat.

• Citovat
  • Upravit
112
7.7.22 21:29
@Anonymní píše:
Může. Odchází ty zbytky. Pokud není čerstvá, zkus se uklidnit a odpočívat. Měla jsem totéž a fakt to byly dva měsíce ležení na gauči. Vykašli se na všechno, povolej maminky a nech se obskakovat.

Zase mě to totiž vylekalo, ale uklidňuji se tím že je nejspíš stará. Jinak by byla jasně červená že? Každopádně v pondělí si volám své doktorce na kontrolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2866
7.7.22 21:33

@klarrrinka může být ještě ze včerejška, nebo třeba z rána.. dokud je hnědá, je to " v pořádku".. pokud by byla do červena, tak klidně zase zajeď na kontrolu..

Ono to odchází vždy na etapy, takže se někdy může stát, že se nahromadí.. hlavní, že není červená nebo že se to výrazně nestupňuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.7.22 21:40

@klarrrinka deloha se nevycisti hned…nekdy to trva tyden nekdy mesic

• Citovat
  • Upravit
112
7.7.22 21:55

@Veveka0 právě, včera jsem měla ten krvavý flek a cestou na pohotovost to najednou přešlo. Naštěstí se to nestupňuje, na noc si dám progesteron a beru ascorutin, vitamin C a magnesium. Akorát mě občas pobolívá bříško.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí