Zaměstnavatel nevyplatil nemocenskou
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Zaměstnavatel nevyplatil nemocenskou
Ahoj holky chci se zeptat… Přítel nastoupil 1.11 do práce. 1.smenu měl 4.11 noční, odpracoval ji 5.11 šel na druhou v polovině směny se musí tak úraz, bohužel zaměstnavatel respektive manager ho donutil podepsat papír o tom, že to žádný pracovní úraz není. No budiž to by ještě šlo asi, ale teď nastal problém, že mu nebyla vyplacena národní od zaměstnavatele i když dále marodí. A ještě marodit nějakou dobu bude. Volali jsme na sociálku a tam nám řekli, že neschopenka je v pořádku a dorazila. Zaměstnavatel respektive agentura řekla, že se na to podíva a dále nekomunikuje. Jak se tohle dá řešit dále? Navíc mu dali výpověď, protože byl ve zkušební době ještě a to jsme se také dozvěděli až na socialce, že dostal k 26.11 výpověď. To by také měli dát vědět z té agentury, co má teď dělat, jak mu bude placené zdravotní a sociální pojištění, když není zaměstnán a marodí. Máte někdo nejakou zkušenost?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nemocenská mu nemusí chodit ve stejný termín, jakoby měla chodit výplata. Zaměstnavatele jste už kontaktovali, takže on by měl poslat výpověď ve zkušební době.
A pokud dostal výpověď, tak prvních 14 dní platí nemocenskou zaměstnavatel a pak ossz. Musíte oznámit zdravotní pojištovně, že nadále marodí, aby zdravotní pojištovna po něm nechtěla poplatky za zdravotní pojištění.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přítel udělal hloupost, že podepsal papír, kde potvrzuje, že neměl úraz. Obrátila bych se na agenturu, chtěla vysvětlení.
- Citovat
- Upravit
@Annysek234 píše:
On má ve výplatní pásce práce absence, ne nemocenská.
A hlásil to v práci?? Má nějakou SMS atd., že jim oznamoval neschopenku?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Annysek234 píše:
Ne, SMS ne, ale po telefonu s nimi mluvil.
Pokud to nemá nahrané, pak to nedokáže.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@P4ja píše:
Pokud to nemá nahrané, pak to nedokáže.
Vždyť zaměstnavatel snad musí mít v datové schránce e-neschopenku?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ivašot. píše:
Vždyť zaměstnavatel snad musí mít v datové schránce e-neschopenku?
To asi ano. ale dokážu si představit, že to budou hrát na to, že jim to neoznámil. A myslím, že ani e-neschopenka tě nezbavuje povinnosti nahlásit PN. Alespoń co mám zkušenosti. Nenosíš lístek, ale voláš nebo mailuješ do práce, že jsi na PN.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@P4ja píše:
To asi ano. ale dokážu si představit, že to budou hrát na to, že jim to neoznámil. A myslím, že ani e-neschopenka tě nezbavuje povinnosti nahlásit PN. Alespoń co mám zkušenosti. Nenosíš lístek, ale voláš nebo mailuješ do práce, že jsi na PN.
No to jo, mě spíš šlo o to, kdyź zaměstnavatel to oznámení zapře ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ivašot. píše:
No to jo, mě spíš šlo o to, kdyź zaměstnavatel to oznámení zapře
Však proto jsem se ptala, jestli má sms nebo důkaz, že jim to oznnámil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže mají právo mu nevyplatit nemocenskou? To snad není možné, tak on tam zavolá a stejně nedostane nic. Oni právě uvádí, že na zavolat jen. Jinak jim právě měla přijít ta neschopenka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě po tom úrazu s nim mluvili osobně z té agentury a věděli, že jde na marodni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Annysek234 píše:
Takže mají právo mu nevyplatit nemocenskou? To snad není možné, tak on tam zavolá a stejně nedostane nic. Oni právě uvádí, že na zavolat jen. Jinak jim právě měla přijít ta neschopenka.
Tak pokud volal a PN je v pořádku, tak ještě zkuste tu agenturu. Případně inspektorát práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit