Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@KackaDoup Nevím jak Ty, ale já jsem dodržela 3 týdny a v nemocnici mi bylo řečeno, že se po třech týdnech můžeme snažit znovu, nevidím tady tedy nějaký risk, jak Ty tady píšeš. ![]()
@Mishickaa píše:
@KackaDoup Nevím jak Ty, ale já jsem dodržela 3 týdny a v nemocnici mi bylo řečeno, že se po třech týdnech můžeme snažit znovu, nevidím tady tedy nějaký risk, jak Ty tady píšeš.
Dodrzela 3 tydny čeho?3 měsíce az 6 DO DALŠÍHO POKUSU OD REVIZE, já myslím, že pokud se rozjede cyklus jak má, což nemusí, tak ty tři měsíce stačí.
@Mishickaa píše:
@KackaDoup Nevím jak Ty, ale já jsem dodržela 3 týdny a v nemocnici mi bylo řečeno, že se po třech týdnech můžeme snažit znovu, nevidím tady tedy nějaký risk, jak Ty tady píšeš.
Já netvrdím že je to risk, tedy pro mě je risk začit hned bez první po revizní menstruace, psala jsem to co mě říkal lékař ze kterým jsem nadmíru spokojená, jen opakoval že chce mít jistotu že je dokonale zhojeno.
@KackaDoup Cituji lékaře, co mi dělal revizi " Neplačte slečno, za 3 týdny se můžete znovu pokusit a pokud to nevyjde, tak to bude trošku více bolestivá MS, ale dá se to zvládnout a příště už se uvidíme na porodním sále". Myslím si, že záleží na každém, kdo co dodrží a udělá.
Jakmile po cytologii řekne, že je vše v pořádku tak to skusíme. A to chce udělat za dva měsíce po revizi. ![]()
@KackaDoup Jasný, já to chápu, mám i kamarádky, které do toho vlítly hned týden po revizi. Tam bych se opravdu bála.
Já jsme v tomto velmi pokorná, nevím jak se rozjede cyklus, to se teprve uvidi, nevím jak dopadla histologie, to s eteprve uvidi, bude cytologie, a pk teprve muzu neco skouset. ![]()
@KackaDoup
ahoj
já myslím, že cytologie nesouvisí s rekonvalescencí po revizi, dělá se pravidelně, ale kvůli změnám na čípku, které vedou k přednádorovým změnám..
možná máš zrovna mít kontrolní stěry, já mám 2× za rok.
a děloha po revizi se neuzdravuje, ale zmenšuje do původní velikosti, nebyla nemocná, jen vyprázdněná
ale uznávám že dobrý to fakt neni, hned před první ms těhu
to je pravda.
@KackaDoup Mne histologie dopadla zvláštně, prý tam toho bylo méně, než by odpovídalo cca 10.týdnu. Prý to není nikterak hrozný.:)
@Mishickaa píše:
@KackaDoup Cituji lékaře, co mi dělal revizi " Neplačte slečno, za 3 týdny se můžete znovu pokusit a pokud to nevyjde, tak to bude trošku více bolestivá MS, ale dá se to zvládnout a příště už se uvidíme na porodním sále". Myslím si, že záleží na každém, kdo co dodrží a udělá.
Já už dávno nejsem slečna, tak chci vše jak říka doktor, věřím ze chce pro me to nejlepsi.taky verim ze jakmile uz telo jednou zafunguje a sliznice doroste, muze v tom nasledujicim cyklu zena uz otehotnet. Já osobne jsem u zdrave zeny pro dva…jedn po revizni jeden kontrolni cyklus, coz odpovida tem doporucovanym 3 mesicum.Muj doktor rekl ze s epriklani k sesti, mozna prehani, mozna skusenost, neusim, jen rekl ze se priklani. Jinak me prijde skvely.
@KackaDoup Já mám taky doktora, se kterým jsem nad míru spokojená, ten mi jen řekl, ať se řídím tím, co mi řekli v nemocnici ( můj dr.tam dělá přednostu gyn-por. oddělení). Teď mám v hlavě stěhování, čeká nás to v listopadu, tak si stejně chceme dát teď pauzu, než se zařídíme a pak se zase pokusíme. ![]()
@Mishickaa píše:
@KackaDoup Já mám taky doktora, se kterým jsem nad míru spokojená, ten mi jen řekl, ať se řídím tím, co mi řekli v nemocnici ( můj dr.tam dělá přednostu gyn-por. oddělení). Teď mám v hlavě stěhování, čeká nás to v listopadu, tak si stejně chceme dát teď pauzu, než se zařídíme a pak se zase pokusíme.
Já taky, ikdyz jsem to vzala docela dobre, priznavam ze jeste ted kdyz vidim briska a miminka ta fnuknu, ja si proste myslim ze i ta psycha si musi odpocinout, ja jsem mela kvuli spatnemu chlapovi v zivote uz nervovou nemoc, a tak ikdyz si v tu chvili myslim ze vse zvladam na jednicku nebo na dvojku, tak moje telo s eme nepta, vzdy prijde zpetna rekace. Takze ja musim i toto dat do poradku, tedy pockat az se moje telo s tou reakci na stres srovna samo, pomoci mu, caje, strava pohyb klid..tak to mám já..
@Mishickaa píše:
@KackaDoup Mne histologie dopadla zvláštně, prý tam toho bylo méně, než by odpovídalo cca 10.týdnu. Prý to není nikterak hrozný.:)
A měla jsi tam plod, nebo afetalni vejce tedy vejde bez plodu?
@KackaDoup
@Mishickaa
já souhlasim s tím, že ta psychická rekonvalescence je mnohem delší, než fyzická. Teprve včera jsem byla schopná otevřeně mluvit o tom s mojí nejlepší kamarádkou, dřív jsem nemohla.
pokud jde o tu fyzickou stránku, já osobně bohužel musim najet do normálu, kdybych se dávala nějaký ten měsíc do pořádku, tak na to pořád musim myslet a to bych se asi zbláznila.
tu pokoru ti závidím, já byla vždycky trochu rebel
, tak si holt následky odnáším ![]()
jo bříška a novorozence taky nemůžu ![]()
ještě že máme tuhle skupinu ![]()
@KackaDoup
holky já měla plod 3cm viděla jsem ho i na utz vypadl uplně jak člověk ![]()
neměla jsem koukat, na tenhle obrázek nezapomenu ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.