Zamlklé těhotenství a vyčkávání

Anonymní
5.5.22 18:52

Zamlklé těhotenství a vyčkávání

Včera jsem byla na kontrole a zjistili mi zamlklé těhotenství. V tom šoku jsem se celkově na moc věcí neptala, ale bylo mi doporučeno počkat a že si to snad tělo vyřeší samo, ale až doma jsem si o tom začla číst a zjistila, že to může trvat i několik týdnu.. mám naplánovanou další kontrolu za týden a pak se to bude sledovat do “vymizení”.
Diag- časná těhotenská ztráta. Rozhodl se tu po zamlklém těhotenství také někdo čekat? Jak dlouho to trvalo?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18694
5.5.22 19:30

Jedno odešlo asi 2 dny po tom vojskem byla kvůli spineni na pohotovosti a ještě trochu tlouklo srdíčko. Potratila jsem za 4 hodiny po začátku většího krvácení. A druhé jsem v sobě nosila 4 týdny než se to zjistilo a pak další skoro tyden než me vzali na revizi (ZT 7+4 a revize 12+1) a netvarilo se, ze by se me chtělo pustit. Uvidíš jak to budeš psychicky zvládat. Pro me by byl asi strop počkat třeba dva týdny a pak na revizi. Tu revizi jsem brala rozhodne lip než vědomi, ze jsem měla v sobě tak dlouho mrtve miminko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.5.22 19:36

@hospodki moc mě to mrzí :hug: mně to zjistili včera náhodou při kontrole.. nešpinila jsem a kdyby mi to neřekli, tak nic nepoznám, pořád mám těhotenské příznaky a nekrvácím. Ve středu jdu na kontrolu, tak se doptám víc. Měla jsem v tu chvíli naivní představu, že to bude skoro hned

• Citovat
  • Upravit
27009
5.5.22 19:38

Můj lékař vyčkával, bohužel ani po několika týdnech to samo neodešlo a musela jsem na vyčištění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3727
5.5.22 19:51

Ja jsem sla na revizi hned druhý den, fo mi zjistili ZT, taky jsem na sobe nic necítila. Bylo to podle velikosti tyden mrtve, na revizi me ještě ten den doktorka objednala do nemocnice a druhý den jsem hned sla. A jsem moc ráda, že to bylo takhle, psychicky to pro me bylo lepší než čekat na ten potrat jako takový. Musela jsem pak dodržet šestinedělí a tak, ale psychicky to pro mě bylo nejlepší. Hned na to a ještě ten den odpoledne mě z nemocnice pustili domu. Je mi to moc lito!! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.5.22 19:55

A asi nezáleží na tom, když to bylo v začátku těhotenství? To asi dobu nebo jistotu toho, že se tělo vyčistí samo neovlivní?

Moc mě to mrzí a moc všem děkuji

• Citovat
  • Upravit
2548
5.5.22 20:00

Taky mám za sebou ZT. Přišlo se na něj až když se ale začínal rozjíždět potrat. Malé odpovídalo 8+0tt a mně se to začalo rozjíždět zhruba po 11+0tt. Dostala jsem žádanku do nemocnice, ale než jsem se k něčemu vůbec dokopala, než jsem si to srovnala v hlavě, uběhl další týden a to už se mi rozjel potrat úplně. Jak jsem myslela, že to zvládnu doma, tak jsem se šeredně mýlila, takový bolesti hnusný jsem snad neměla ani u porodu. Nakonec jsem stejně s těmi bolestmi skončila v nemocnici, kde teda než mi stihli udělat předoperační vyšetření, potratila jsem. Na revizi jsem ale kvůli velkému krvácení stejně ještě skončila. Na jednu stranu jsem ráda, že si s tím tělo poradilo, na druhou stranu bych příště určitě volila revizi hned a nemusela se tak zbytečně trápit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18694
5.5.22 20:05
@Anonymní píše:
@hospodki moc mě to mrzí :hug: mně to zjistili včera náhodou při kontrole.. nešpinila jsem a kdyby mi to neřekli, tak nic nepoznám, pořád mám těhotenské příznaky a nekrvácím. Ve středu jdu na kontrolu, tak se doptám víc. Měla jsem v tu chvíli naivní představu, že to bude skoro hned

Díky, no já kdybych po tech 4 týdnech od kontroly nezaspinila tak taky nevim nic do screeningu. I jsem byla na krvi v Gennetu, několikrát zvracela, byla šílene unavená, bylo mi blbě od žaludku, zvětšoval se mi podbrisek. A najednou jeden den břicho nikde, lehká křeč a trocha zaspineni. Ten den me najednou netlacily kalhoty. Trictvrte roku sbírání odvahy na další pokus a za necelý měsíc mám termín porodu. Těhotenství hned, bez problému a mala hodně pomaha častými kopanci a začala se ozývat už v 16tt. Asi věděla, ze bych u lineho mimina silela… ohledně čištění. Spontánní potrat je víc pravděpodobný u brzkého těhotenství, kdy nenaskocilo srdíčko - nějaký 6tt. Čím jsi dal, tím se tělu chce mimco min a min pouštět a trvá to dele. V mem okolí teda sly kamarádky na revizi cca do dvou týdnu od zjisteni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12617
5.5.22 20:17

Mrzi mě to. :hug: Mám teď celkem čerstvě po spontánním potratu, já byla teprve v 5tt. Měla jsem pak ale zánět, musela jsem brát atb a podbrisek mě pobolívá doteď a je to 2 týdny zpátky. Asi bych šla na revizi co nejdřív, abych to měla brzy za sebou a také bych se bála toho zánětu. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.5.22 09:37

Ahoj holky,

Včera mi zjistili take zamlkly potrat :( 6+1
Dnes bych byla 9tt
Už dva doktoři mi doporučují jít na zákrok.
Já bych chtěla ještě počkat…..
aspon tyden dva ????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.5.22 12:32

Já osobně jsem ráda, že jsem si prožila samovolný potrat, i když jsem u toho omdlela, ale bylo to přirozené, bez zásahu léků či lékařů. Potom všude, kde jsem byla na kontrole, my všichni doktoři říkali, jak to je to nejlepší, že se to vyřešilo takhle… A to mě doktoři nejprve hned po zjištění ZT hnali na revizi, nebo mi chtěli dát pilulku, ale jsem ráda, že jsem se rozhodla počkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
20.6.22 19:04

To mě moc mrzí. Dnes jsem si poslechla stejný verdikt
Byla jsem na kontrole po 3 týdnech a doktor mi řekl, že je to ještě menší než posledně, bez srdeční akce. :,(
Bylo to první těhotenství ve 35…
Ve středu jdu na revizi.
Moc času už na miminko nemám. Takže jsem z toho docela vedle :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty