Zamlklé těhotenství - pocity

81
14.9.13 08:40

zamlklé těhotenství - pocity

Ahoj,
vím, že je tu hodně diskusí na toto téma, ale hodně už jich je v jiné fázi (snažení apod.) nebo už nejedou.
Jsem dva dny po revizi. ZT v 9. týdnu. Jsem docela úzkostlivý člověk a byla jsem těhotná poprvé, byla jsem hodně vyděšená. Bála jsem se nemocí, co můžou uškodit miminku a tím pádem hrozně řešila jídlo, bála jsem se dlouhé neschopenky apod. Jsem teď psychicky nalomená a říkám si, jestli to nebyla moje chyba…i když jsem se snažila o pozitivní přístup a na miminko se začala těšit.
Jak jste se psychicky cítily po ZT? Měla jste některá otázky „proč“ nebo „můžu za to já?“
Všichni mi opakují, že tohle nemá cenu řešit, že se to prostě stává. Snad to časem přejde.
Díky a všem sílu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3487
14.9.13 08:44

Ahoj, to me moc mrzí, ale v žádném případě si to nesmíš dávat za vinu :hug: Chvilku počkáš, otěhotníš znovu a bude vše ok, uvidiš ;) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7965
14.9.13 08:45

@Dovlatovka tak tyhle pocity jsem mela taky…i během těhotenství i ted po něm nevím přijde mi ze jsem od začátku věděla ze je něco špatné. neboj příště si to uzijem a strach si nepripustime :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21549
14.9.13 08:53

@Dovlatovka moc mě mrzí, že tvoje těhotenství takto dopadlo. víš, každá si v tomto případě položíme otázku, jestli jsme mohly něco udělat lépe. odpověď zní NE! nemůžeš za to! prostě se to stává, holt plod nebyl „nastartovaný“ správně a nevyvíjel se dál.
já si tímto prošla při snažení o druhé dítě, takže to bylo mnohem lehčí. přece jen už je jeden prcek doma a člověk to tak nějak snáší líp.
Jak ti všichni radí, nepitvej to! vem to jako fakt a jakmile ti doktoři dovolí, zkuste to znova! je to nejlepší lék a většinou to jde po zamlklém těhotenství lépe. Držím palce a uvidíš, že bude líp!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3815
14.9.13 08:55

@Dovlatovka taky jsem si tím v únoru prošla, ale potratila jsem nakonec sama. taky jsem se obviňovala. nakonec jsem musela vyhledat pomoc psychologa, protože se na mě začalo vše valit. tam mě vyslechla, nikdo mě neodsuzoval, naučila mě to v sobě nedusit a já se tak uklidnila, že za 6 týdnů jsem měla zase pozitivní test bez proběhlé MS a teď pomalu spějem do finále. moc ti přeju, abyse brzo povedlo.
Jo a ppokud to nebudeš zvládat sama, nestyď se vyhledat pomoc, protože čistá hlava je první krok k úspěchu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9269
14.9.13 09:06

@Dovlatovka Ahoj, v žádném případě za to nemůžeš. U mě se to zopakovalo několikrát a pak jsem donosila a porodila zdravou holčičku. Ber to tak, že s miminkem nebylo něco v pořádku a tak to raději příroda ukončila sama. Vím, že se asi necítíš dobře, ale časem všechno přejde a ty budeš těhotná znovu a pak už to bude určitě v pořádku a budete se těšit ze zdravého miminka. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
14.9.13 09:15

Já psycholožku mám a po neschopence k ní hned půjdu, to rozhodně.
Nechci být při dalším pokusu tolik úzkostlivá…teda z toho, že ze to opět může stát, to ano, tomu se asi dá těžko poručit, ale ohledně věcí okolo. Já jsem se ty dva měsíce bála, že miminko nějak ohrozím :( Přitom vím, že se nedá všechno uhlídat a příroda stejně může udělat své, jako udělala teď. Já to tak beru, že to tentokrát nemělo být.
Asi se toho nedá úplně zbavit, ale chtěla bych to nějak dostat pod kontrolu…
@phoma Jak ty s tím strachem bojuješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7965
14.9.13 09:19

@Dovlatovka zatím jsem ve fázi snažení už 6 měsíců takže strach jde ted stranou ted mám chuť bojovat ale taky se bojím když uvidim ty dvě čárky ze to na me padne. někdy mám pocit ze si to těhotenství blokují téma uvahama. takže myslet pozitivně sama nevím jak se to děla ale budu se snazit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
14.9.13 09:21

Ahoj, já měla zt v červnu. revizi v 9tt. Cítila jsem se hrozně zklamaná. Jsem dost realistka, brala jsem to jako prostě osud-přírodu atd. Ale stejně se mi s každými dalšími měsíčky pocit zklamání vrací a jsem smutná, :roll: k tomu se mi nějak rozhazel cyklus. mám to ted hrozně silné a po 22dnech.
K tomu všemu moje sousedka otěhotněla stejně a ted už má pěkné bříško, mám tak denně na očích jak to mohlo být i u mě 8o
Takový je prostě život, chvilku je člověk smutný, ale věřím ze nové těhu to spraví :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
14.9.13 09:45

Holky, taky Vám řekli, že další těhu na neschopence?
Já mám navíc dvě dělohy a do jedné by nebylo dobré otěhotnět, protože má špatný tvar a miminko by tam nemohlo růst…to je další komplikace.
Ale mám chvíle, kdy věřím, že to prostě vyjde a bude to dobré. Že jednou se ten život posune tam, kde by ho člověk chtěl mít, k rodině. Ale obecně nejsem pozitivně smýšlející člověk, musím na tom hodně pracovat :?
@emino: tu sousedku ti opravdu nezávidím, já byla včera venku, viděla pár kočárků a dost mě to vzalo :( já doufám, že příště nám to vyjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
14.9.13 09:47

@emino a zkoušíš něco na zlepšení cyklu? Četla jsem o kontryhelu a taky jsou na to bylinky z čínské medicíny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
H0
14.9.13 09:59

Ahoj, přesně tak jsem to prožívala i já. Kamarádka otěhotněla stejně jako já, ale moje těhotenství vydrželo jen 12týdnů. Bylo mi hrozně, kamarádce jsem se vyhýbala, přišlo mi, že všude vidím jen těhulky, kočárky, děti… Bylo mi hrozně, trápila jsem se, uháněla doktory, ať zjistí proč se to stalo, bála jsem se, že už nebudu mít děti a dokonce jsem si začala zjišťovat informace o adopci. Nemyslet na to se lépe řekne než udělá. Ale neboj se, chvíli počkáte a ono to půjde. Já jsem pak otěhotněla za 4 měsíce a těhotenství úplně OK. A když jsme chtěli druhé miminko, opět zamlklé těhotenství :,(. No a pak se nám narodil druhý kluk, já byla spokojená jako nikdy a po dvou letech jsem otěhotněla úplně neplánovaně - a dvojčata :lol:. Tak jak vidíš - drž se, ten smutek si musíš odžít a ale zbytečně se v něm nezavrtávej a za chvíli budeš mít kupu dětí :kytka:

• Citovat
  • Upravit
456
14.9.13 10:03

@Dovlatovka ne ne, beru jen listovku. mám pocit, že až se to prostě srovná tak se to srovná :nevim: na kontrole 3tydny po revizi mě doktor rekl ze je vsechno ok, sliznice pekne roste. Spíš jsem ted asi zklamaná z toho, ze jsem cekala ze opet rychle otehotnim a ono ne :|
Proste to chce asi svuj cas :nevim: verim ze se nam to oběma zase povede a pak to nové tehotenstvi vymaze smutek po tom zaniklem :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
14.9.13 10:03

Je tak krásné slyšet, že to někomu vyšlo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3336
14.9.13 10:09

Ahoj…
Hrozně ráda bych ti nějak pomohla. Obejmout tě nemůžu, tak to zkusím aspoň vlastním příkladem. :hug:
Nebudu se nijak moc rozepisovat (stejně už bych se na stopro do těch pocitů netrefila - mozek to špatné časem vytěsňuje), ale přečti si tohle: https://www.emimino.cz/…-mlada-9208/ Je psaný v 5/2012, měsíc po ZT ve 12tt (po víc jak roce snažení o mimčo).
No, a potom si přečti ještě tenhle: https://www.emimino.cz/…ziska-10054/ , psaný ve 12/2012 (celkově po dvou letech).

Dneska jsem ve 32tt a TP máme 12.11. - Ježíšek je asi vážně machr :palec: :mrgreen:. Ano, jsem prakticky od začátku na PN (ale já jsem navíc ještě po operaci dělohy), malý se zvládl poprat s odběry klků z placenty i s hematomem, kvůli kterému jsem si poležela i v nemocnici… Ale bojujeme, a teď už to do porodu přece nějak dotáhneme :srdce: :palec:.

Jo, a brala jsem chvíli Gynex - otěhotnět mi nepomohl, ale perfektně mi srovnal cykly. A pak kyselinu listovou :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty