Zamlklé těhotenství - pocity

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Slunecniceva
24.10.13 14:09

Ahoj, já byla v pondělí, doktorka mi řekla, že rozhodně čekat půl roku. Pořád doufám, že to půjde třeba dříve, když se budu dobře hojit. Za tři měsíce čekání bych byla šťastná. :-)

• Citovat
  • Upravit
156
24.10.13 16:06

Holky dekuju
@Hanuii presne, kazdej mi rika ze to přejde. manžel se o mě uzasne stara, v noci jsem se sesypala uplne, tak byl dneska semnou doma. nasi mi rikaji ze to prejde, ze za to nemuzu a ze to bude dobry, ja tomu neveřím, proste jsme v červnu mohli mit miminko a ted se bojim ze akorat v cervnu budu brecet nad nekolikatym negativnim testem… asi nevim co chci… chci proste tohle miminko zpatky :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Slunecniceva
24.10.13 16:17

Já probrečela a promlčela týden před zákrokem, kdy mi pořád dávali naději, že hcg stoupá, ale srdíčko přestalo bít, že je třeba jen někde chyba v přístroji, po zákroku mi pomalu začíná být lépe, minulost už nezměním, snažím se myslet na to, že chci dítě, co můžu udělat pro to, aby se to povedlo. Vynervovaná to jenom budeš zhoršovat. A bát se, že to nepůjde, je to stejné jako se bát, že tě zítra srazí auto… Za pár dní ten nejhorší smutek pomalu odezní. Tři měsíce utečou jako voda. :-)

• Citovat
  • Upravit
andrea rosendorfova
24.10.13 16:24

aja

Ahojky, tak jsem v 8tt a mam jen prazdnej gestačni váček. Posledni mesičky jsem měla 28.8.2013 a ovulaci 18.9.2013.Z manželem jsme se těšili na mimi, ale šance tam už neni.Mudr mě poslala na revizi. Pokoušeli jsme se vic něž rok. Máme doma 15léteho kluka.tak jsem se těšila. Nevim jak dal, je to hrozne.Hcg roste,krasne.Jen to mimi, tam neni. :,(

• Citovat
  • Upravit
278
24.10.13 16:48

@rpaja Mě podpora od přítele pomáhá nejvíc :) Tak asi ti chlapi nebudou až tak nechápaví :) Taky jsem si říkala, že jsem za to mohla já…Ale některé věci neovlivníš a teď už to stejně nezměníš…Ber to tak, že to tak mělo byt…Příštěse to podaří, uvidíš…A časem i ty chmurné myšlenky přejdou…Nebo aspon nebudou tak časté…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
25.10.13 17:31

Ahoj holky, tak já mám za sebou také zamlklé těhotenství, včera jsem byla na revizi. Nikdy už na ten pocit nezapomenu, ještě před třemi týdny na kontrole v 7 týdnu krásně tlouklo srdíčko, no a ve středu skoro 11 týden těhu při utz hrobové ticho, mimi bylo malé a už mrtvé. Zhroutil se mi celý svět, čekali jsme druhé dítě a to po jedenácti letech, snažení tedy trvalo rok a půl, bylo to nekonečně dlouhé snažení, do toho je mému příteli 59 let(mně 32), tak mám strach, že by to příště mohlo dopadnout zase špatně, u starších mužů už je větší pravděpodobnost různých mutací. Chceme se snažit znovu co nejdříve to půjde, ale bude to s velkým strachem aby to dobře dopadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MMZZ
20.11.13 11:44

Ahoj,
moc me mrzi, co se ti stalo, je to tezke vzdy a pro kazdou z nas. rada bych te aspon trochu povzbudila mym pribehem. po cca 9 mesicich snazeni se mi v 2012 podarilo otehotnet. take jsem se moc snazila delat vse spravne, jako ty, jist dobre, brala jsem vitaminy, nechodila do prostor kde se kouri atd atd. bohuzel v 16 tt mi byl zjisten zamlkly potrat. byl to pro me strasny sok, myslela jsem si naivne, ze prekonanym prvnim trimestrem mam vyhrano. otazku proc se to stalo prave nam jsem si polozila snad tisickrat a tech probrecenych noci… po ruznych testech se neprislo na pricinu. bylo nam doporuceno s dalsim otehotnenim pockat pul roku. postupne jsem se zacala vyhybat tehotnym, tematum deti, otehotneni, atd. to tema jsem az zacala nenavidet. nejhorsi byli otazky od lidi, kteri netusili, jestli uz planujeme miminko…po pul roce jsme se zacali znova snazit a zadarilo se rychle, po 3 mesicich. po pravde, strach byl pri druhem tehotnestvi mnohem vetsi, nejradsi bych chodila na ultrazvku co tyden…pote co jsme preklenuli 16. tyden, zacala jsem se pomalu uklidnovat a dneska mame doma 2 tydenni zdravou holcicku. chci ti rict, ze tve pocity proc se to stalo prave vam, ze je to nespravedlive, kdyz jste delalil vse spravne, proc jini co deti ani nechteji tak je maji (toto byly moje bezne myslenky) atd atd…mame vsechny hodne podobne. jeste i dnes si vzpomenu, clovek to nevymaze nikdy. dodnes si pamatuju jaky jsem mela tenkrat termin porodu a ze bychom meli uz rocniho chlapecka. a to je to pritom uz vse za nami…
dnes si rikam, ze to tak zaridila priroda, ze neco nebylo v poradku a to se bohuzel stava bez ohledu na to, co pro to udelame my. pravdepodobnost, ze by se to opakovalo, je mala!
neboj se, vsechny podobne pribehy kolem me maji dobry konec a dobry konec bude mit i ten vas. drz se, vim, ze to zatim neni lehke.
pila jsem caj na podporu otehotneni, byl z kontryhelu a jinych bylinek, nasla jsem ho na netu. urcite neuskodil.
moc ti drzim palce at se zadari brzy. misa

• Citovat
  • Upravit
1212
20.11.13 19:20

Ahojky, tak to už jste byli takhle daleko, a i tak mimi umřelo, to je strašné, no máš pravdu v tom že příroda to zřejmě chtěla, a to jediné mně uklidňuje, že je to tak lepší, než abych zjistila nějaké postižení ke konci těhu. Taky jsem si říkala že se blíží 12 tt, že už je to dobrý, ale něco mi říkalo, jakýsi šestý smysl, že se něco děje, ale člověk neví co, dokud se to nedozví. :,( Každopádně si mně potěšila, tím, že to podruhé dobře dopadlo, ale ten strach ten si musela mít obrovský, taky se budu moc bát, pokud se nám ještě poštěstí, dnes mi začla první MS, tak se nemůžu dočkat až se zas budem moct snažit, snad se dočkám už brzy, když je tzv. pohnojeno. :think: Děkuji za tvůj příběh, moc mně povzbudil, myslím ten konec. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
396
3.12.13 20:45

Ahoj holky…přiznám se, že jsem nepřečetla všechny příběhy…četla jsem různé diskuze, pořád si říkala, že nic psát nebudu ale nějak mi to nedalo..asi proto, že potřebuji nějakou,,odpověď přímo pro mě´´…minulý týden jsme se dozvěděli v 12ém týdnu že mimču nebije srdíčko…je to pro mě těžké..je to čerstvé..už jen pro to, že jsem naprosto nic netušila…do teď nekrvácím, nešpiním…těhu probíhalo ukázkově i dle doktora..sem tam nevolnost..ale nic co by se nedalo zvládnout…sportuju..žiju zdravě…ale přišlo to:-( zítra mě čeká revize…prosím může ně tu někdo uklidnit, že to vše proběhne v pořádku :,( mám strach ze zákroku a následně i z toho co bude potom…zda se tělo srovná…a zda vůbec ještě někdy otěhotním a pokud, tak jaká je třeba pravděpodobnost, že se to nebude opakovat :( Doktorka byla hrozně milá..říkala, že tohle ve většině případů nebývá vina nás…těhulek…je to příroda…ale těžko se mi to přijímá:-( bojím se, že je chyba ve mě…budu Vám vděčná za nějakou povzbuzující odpověď…mějte se krásně a ať se všem podaří brzy znovu otěhotnět jak si přejí :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
3.12.13 21:47

@berunice zákrok není nic hrozného…pro mě bylo hrozný tam čekat než mě vezmou…2 hodiny jsem tam seděla v pokoji metr x metr s paní co tam byla dobrovolně:/ to moc nepřidá…ale pak v pohodě…napíchnou ti žílu a za minutu nevíš o světe…já se za hodinu probudila v kaluži krve ale nic mě nebolelo a tak…tak mě přítel odvezl domů…pak jsem 14 dní krvácela a pak pohoda…A co dál…dál ti neporadím :( ale to asi nikdo tady…Ale tohle není tvoje vina…prostě se to tak stane. A časem bude líp..neboj se :hug: Držím palce a pak napiš jak jsi dopadla ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5868
3.12.13 21:47

@berunice ahoj, moc mne mrzi co te potkalo :-( zcela chapu tve pocity, ale bohuzel se toto stava velke vetsine zen :-( zda se to bude opakovat nelze rict - treba to byla jen blba nahoda… jednou mi nekdo rekl ( kdyz se mi to taky stralo) ze nejspis by miminko bylo nejak nemocne, tak to priroda zaridila sama…
zakrok probehne urcite v poradku… uspi te a nic nebudes citit, me to trvalo cca 15 minut a uz me budili… pripadalo mi ze jsem spala dlouho a ono to bylo chvili… jinak pak muzes jeste krvacet a muze te trochu pobolivat bricho… po zakroku bys mela dodrzovat sestinedeli - dusledna hygiena a sex. abstinence… me dalsi snazeni doporucili treba az za 3-6 mesicu… ale co dr to jiny nazor, tak uvidis co ti povi… moc ti budu drzet palce!
verim, ze se vam to brzy povede a vy uz dojdete ke zdarnemu porodu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
396
3.12.13 21:54

@beruska03 @Hanuii Moc Vám děkuji za odpovědi a,,uklidnění´´…Já sem se od té doby co jsem se dozvěděla o sobě, dověděla o dalších dvou mladých holčinách ve svém okolí, které byly taky těhotné skoro stejnou dobu jako já a také o mimi přišly…asi je to prostě teďka,,normální´´…jak mi řekla sama doktorka…stává se to teďka často…já se pořád uklidňuji tím jak píše beruska03 - že miminko bylo nějaké nemocné a příroda to zařídila tak, jak to mělo být…akorát v té hlavě to pořád tak přeskakuje…říkám si ale že to zvládnu…zítra to přetrpím…a pak budu už jen čekat až to poprvé dostanu..podruhé..potřetí a příští rok se třeba začneme zase snažit o mimi, které určitě bude bojovník a vše dobře dopadne…a vy holky po revizi už ste těhotné? Nebo už se snažíte o další dítka? Moc Vám děkuji… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5868
3.12.13 21:58

@berunice ja jsem ted po 3-ti porevizni ms a zacli jsme se snazit, tudiz jeste tehotna nejsem… cas je nejlepsi lek na psych. bolest… bolet to neprestane nikdy, ale zmirni se to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
3.12.13 21:59

@berunice ono i v hlavě to přestane přeskakovat…já mám po revizi ted 6 týdnů a už jsem psychicky relativně v pohodě…občas mě to chytne a brečím a brečím..třeba dneska…Ale jindy si celý den třeba ani nevzpomenu ale ta psychika je u každýho jiná…Já mám ještě brzy takže těhu zatím nejsem :'( Ničeho se neboj, kamarádce se třeba hodně po revizi ulevilo, když veděla že už to v sobě nemá… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
396
3.12.13 22:08

@Hanuii Jsi zlato…já si říkám už čtyři dny to samé..že už to chci mít ze sebe,,venku´´…ale bojím se co hlava…jesli to zvládnu…ale asi jo…budu silná:-) já se spíš bojím abych to pak normálně dostala…abych měla ty cykly zas tak nějak pravidelné jako sem měla předtím..mohla jsem si řídit hodinky podle toho… :) snad bude vše v pořádku…tak Vám držím oboum (všem) moc moc palečky at to vyjde a určitě dejte vědět, kdyby cokoliv…já se ozvu třeba zítra, až to budu mít za sebou…jdu ráno…a po obědě už by si mě měl přítel vzít domů…jsem díky Vám trošku klidnější…děkuju holky… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty