Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Gabka2 jj psychika dělá divy, taky mi v nemocnici doporučili nosifol, je to podobný jako inofolic.Beru to už asi měsíc střídavě s listovkou. Tak jsem zvědavá co to udělá, teď čekám na druhou MS a potom už zkusíme snažení. A jak dlouho jsi od revize?
Od revize jsem vice nez 9 mesicu. Zacli jsme se snazit 3 mesice po revizi jak mi doporucila Dr. Bohuzel zatim bez vysledku. A kolem me samy tehulky. No snad se zadari.
@Gabka2 taky se bojím, že to nepůjde, otěhotněla jsem až po roce a půl, kdyby to mělo trvat zase takhle dlouho tak se zblàzním. Po jaké době jsi otěhotněla?
Ja jsem pred tim otehotnela hned prvni mesic snazeni. Mozna tomu ale pomohl Utrogestan, ktery jsem brala. Sla jsem k Dr s tim, ze se chceme zacit snazit, ale ze mam nepravidelny cyklus. Napsala mi utros a menstruaci uz jsem nedostala
takze to byl fofr. O to vic jsem ted spatna z toho, ze to nejde. ![]()
@Gabka2 asi by chtělo si to prostě snažit urovnat hlavě…ono to dělá strašně moc ta psychika ![]()
@Hanuii Je mi fajn… zjistila jsem ale že je mi fajn mezi blízkýma…rodinou…to mi pomáhá…ale mezi lidmi venku je mi zvláštně ouzko…jakoby to na mě každý viděl..:-/ ale to je jen moje hlava..bude to dobré…dneska jsem pekla cukroví tak sem na chvíli hlavu zaměstnala…
@Gabka2 Ahoj,moc mě mrzí co se ti stalo…já měla postup stejný…v osmém týdnu krásně srdíčko bilo a na další kontrole už ne…ale na revizi jsem šla až po týdnu, nekrvácela jsem ani nešpinila..tak prý proto…no a narozeniny mám příští týden:-/ takže skoro stejný osud jako ten tvůj…mrzí mě, že s tím stále bojuješ..asi to z hlavy nevymažeme nikdy, ale taky to nevrátíme…příroda je čarodějka…mě tu pomohly holky…snažím se si pořád říkat že kdyby mělo mít mimi postižené nebo nemělo být v pořádku tak by to bylo asi mnohem horší a ta bolístka by trvala mnohem déle…zvládneme to..jsme silné holky…a doufám, že za rok si tubudeme ukazovat fotky z ultrazvuku nebo miminek
![]()
@berunice Vánoce je nejlepší čas na to být s rodinou a něčím se zaměstnat…Tak se snaž si to užít a nesmutni..Já vím, že to se lehko říká, ale věř mi, že to brzo přejde a budeš na to postupně myslet čím dál méně… ![]()
Ahoj všem. psychika po zamlklém je dost křehká. Když jsem to prodělala po prvé, lekla jsem se, nechápala jsem, jak je to možné, proč já? Okolo mě všichni těhotní a nikdo nemá problém. Nakonec mi bylo řečeno všemi, že se to stává a že tak dopadne každé 4.těhotenství. Vzala jsem to jako holý fakt a v podstatě ihned po revizích(byli 2) jsme se s manželem začli snažit a ejhle, vyšlo to hned 2. měsíc. Bohužel opět se stejným koncem. jsem teď po 2. revizi a už mám velký strach. Protože pracuji v oboru, už zjišťuji další informace a nic už neponechám náhodě, že se to stane znova. Naopak, udělám maximum pro zdárný průběh těhu. Dnes a denně se setkávám s těhotnýma a to i podstatně mladšíma, ačkoli si nepřipadám nijak stará a všem těhu vychází. Když přijde některá, která měla PM jako já, moc to bolí, ale rozhodně nikomu nepřeju nic z toho, co se stalo mně a vlastně nám vše tady. Už je to klišé, které slýchám dnes a denně, ale pravda to je…Čas všechno vyléčí a zahojí. ![]()
@porodnibabka to je mi moc líto, že to tak dopadlo dvakrát…tohle by se prostě sakra nemělo stávat ![]()
@porodnibabka Mrzí mě, co se ti stalo…popravdě, tohle je můj největší strašák teďka…že se mi to stane podruhé a už to asi,,nedám´´…ale nesmím na to myslet…tobě držím palečky at tvé další těhu je ukázkové, a víš co? Myslím, že bude..že už si to nejhorší vybrala:-))fakt…příroda je i spravedlivá
uvidíš že budeš mít krásné zdravé mimi:-)
@porodnibabka ach jo, tohle je nefer.
Musime se s tim vsechny poprat a jit dal. A ono to prijde a bude to jak ma. to je jasna vec
![]()
Ahoj,
vracím se do diskuse. Na revizi jsem byla v září a doufala jsem, že po novém roce už se budeme moc zase začít snažit. Jenže mám trvalé bolesti, divný pocit v močáku, tak jsem pořád na gynekologii. 10 týdnů po operaci, jedné laktobacilóze a jednom streptokokovi už jsem si řekla o testy na chlamydie apod. A vyšly mi pozitivní ureaplazmata. Dostala jsem jednorázově sumamed, je to třetí den a příznaky nemizí. Sex už nebyl tak dlouho…a několik týdnů bez ochrany nepřichází v úvahu nějaké snažení. Ani bych na to teď neměla, jsem z toho všeho už psychicky na dně ![]()
Všem přeju, ať jsou po revizi v pořádku a daří se jim! Snad to pro mě taky jednou přijde.
@Dovlatovka Ahoj, tak to je hrozný, nejdřív revize a pak ještě další komplikace, když se to s..e tak se to s… jak se říká, ale věř že bude líp, musí
držím palečky ať se brzy uzdravíš a můžete se snažit. A co ti to zjistili za mrchu?
Ureaplasmata
dostala jsem atb, ale jen nějakou nízkou dávku, protože předtím jsem brala něco na podezření na zánět vaječníků, tak se bojím, aby to zabralo. Navíc jsem dlouho nesportovala (rizikáč, šestinedělí, bolesti…), tak mě zlobí i střeva. No a hlavně ta psychika.
Pevně se snažím věřit, že se to všechno zaléčí, i když to trvá.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.