Zamlklé těhotenství - pocity

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3815
23.9.13 08:02

@Dovlatovka ten strach v tobě bude pořád. já jak jsem hned po SP otěhotněla, tak to bylo docela dobrý, jenže jsem začala špinit a pak dokonce fest krvácet, nikdo nevěděl proč, protože tam žádný hematom nebyl a tak to bylo až do 16tt, kdy vše ustalo. ale pokaždé když jdu na WC tak kontroluju papír, zda zase nekrvácím. pomalu se blížím do finiše a domlouvám mimi, aby vydrželo aspoň do 36tt a přitom je vše OK, čípek drží jak zamčená brána. tak neboj, ten strach asi k tomu patří a nezbavíme se ho ani po porodu.
držím :palec: ať se všem povede co nejdřív, mě nepřišla třeba ani první MS po potratu a předtím jsme čekali na mimi 15 měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5868
23.9.13 08:17

@pavlushka a dr ti po tom potratu doporucoval taky nejakou pauzu? jak se tvaril, ze jsi otehotnela tak brzy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3815
23.9.13 08:23

@beruska03 no já byla bez nutnosti zásahu a hned mi doktor říkal, že můžeme hned, že to je lepší na psychiku ženy, ale nechává to na mě, jak se budu cítit. hned od potratu jsem pila kontryhel, za 4 týdny byla ovulace a za 6 týdnů pozitivní test. asi to bylo i tím, že jsem to vypustila z hlavy a říkala si, že to tak rychle nepůjde. moje mudr mě hned nechala na rizikovce, protože mi vylítl tlak, začal haprovat cukr a teď blbne štítná žláza. jinak kromě pálení žáhy je vše OK. on je to prý už přežitek, tak dlouho vyčkávat, ale zase doktoři chtějí být krytí, kdyby se nepovedlo znovu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
23.9.13 09:20

Ja chci dat deloze cas, prece jen do ni sahaly nastrojema a pak vsechnu ty vysetreni…taky sem mela na zacatku tehotestvi kvasinky a to chci mit taky poreseny. chci se lepe psychicky pripravit. a rozhode chci vysetreni po prvni menstruaci, jestli vsechno odeslo. a vyresit si bolave zuby atd. proste se dat do lepai formy… takze krome toho, ze me stve prace, se mi ty 2-3 mesice zdaji byt minimum. ale pokud jste holky v poradku a pohode, proc do toho nejit, kdyz jsou kontroly ok.
vsude ctu, jak je stres pro tehotenanstvi silene skodlivej. ale kdyz je clovek po zt, co ma delat? ja se ted snazila myslet pozitivne, ze to mimco zvladne (a to je vykon, ja nejsem moc pozitivne zalozenj clovek), a jak to dopadlo… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3663
23.9.13 09:52

@Dovlatovka holky i ja mam velky strach, ale nedovolim si ho pripoustet a verim, ze to dopadne dobre MUSI :) pokud tomu nebudeme verit a bat se tak se nam otehotnet nepodari a to prece nechceme :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
23.9.13 16:15

Snad mi to casem pujde. ja verila i ted a tehotenstvi se nevydarilo :-( dnes jsem prvni den mezi lidma a zjistuju, ze jsem dost mimo, nesoustredena, neposloucham, nestiham… chce to cas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
23.10.13 08:29

Já byla na revizi v pondělí…v 11tt :( je to strašná bolest :( myslím po psychické stránce…Jsem zralá na psychologa a sebeobviňování je na denním pořádku…Ale to přejde…časem bude líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Slunecniceva
23.10.13 08:53

Já byla na revizi také v pondělí. Pročítám všechny možné diskuse, protože je mi dnes hůř než včera. Krvácení se pěkně rozjelo. Snažím se najít odpověď, kdy znovu otěhotnět, protože moje doktorka mi řekla, že rozhodně ne dříve než za půl roku. To si neumím představit. Taky se mi chce pořád brečet, ale už je to lepší než ta nejistota a čekání před revizí. Tak přeji hodně štěstí při dalším těhotenství.

• Citovat
  • Upravit
5868
23.10.13 09:10

Ahoj, moc mne mrzi, ze te to take potkalo, z osobni zkusenosti mohu rict, ze to uvnitr nikdy bolet neprestane, jen se to trosku zlepsi… me dr rekla, ze se muzeme snazit po 3 mesicich, ale nekteri lekari zastavaji nazor, ze staci nechat probehnout jednu ms, ono spis zalezi jak se budes citit… jestli chces pojd k nam do diskuze -www.emimino.cz/diskuse/zamlkle-tehotenstvi-792/strankovani/284/#postId25254900

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5868
23.10.13 09:11
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Slunecniceva
23.10.13 09:26

Děkuji za pozvání.:-)

• Citovat
  • Upravit
278
23.10.13 09:28

Slunecniceva já teda skoro nekrvácím, ale včera a dnes jsem zas brečela jak ten den, když mi to oznámili…asi to nikdy nepřejde, ale třeba se to zlepší. držím palce at to přiště vyjde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
24.10.13 13:15

Ahoj holky, pridam se jestli mužu. byla jsem v úterý na kyretáži, mam pocit ze za vsechno muzu ja, ze moje telo, hormony a ja cela jsme nezvladly aby se mimi vyvíjelo. pořád brečím. dr mi řekl že po třech měsících se můžeme snažit znovu. mam pocit že se toho nedožiju, že tj děsně dlouhá doba a na druhou stranu nevím jestli se chci znovu snažit…mam nepravidelné cykly, ted jsme otehotneli „náhodně“ hned první cyklus po vysazení HA. bojím se že už se nám to nepovede a když se povede že se to stane znovu a to už bych nedala vůbec :,( :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3815
24.10.13 13:31

@rpaja hlavně se neobviňuj, že to je tvoje chyba. já v tom těhu co dopadlo tak neslavně se hlídala jak ostříž a po 12 týdnech konec, znovu jsem otěhotněla naprosto nečekaně, ani první MS po potratu neproběhla, nějak se teď nehlídám, jím na co mám chuť i když kvůli cukru jsem na dietě, lítám venku (ono se dvěma puberťačkama za zády to jinak nejde) a včera jsem byla na posledním malém pivku před porodem a mimi je v pohodě. akorát že jsem byla těhu tak brzo po potratu jsem víc hlídaná.
ale tvé obavy znám, měla jsem to taky tak a kdyby mi někdo řekl, že budu zase hned těhotná, pošlu ho do pryč a ťukám si na čelo. abych ustála ten potrat tak jsem si namluvila, že by malé bylo postižené a nepřežilo by a tak jsem se s tím smířila, ale je fakt, že si taky postesknu, že už by tu s náma bylo.
tak hlavu vzhůru a hodně štěstí do snažení :hug: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
24.10.13 13:56

@rpaja já byla v pondělí a naprosto chápu jaks e cítíš…Asi všechny tady jsme si to zažily…Nemyslím, že to někdy přejde, ale časem to bude už jen lepší…A příště to dopadne dobře, musíš tomu věřit.-..Taky ted nemám chut to zkoušet znovu, mám strach, že to vezme stejný konec…Ale…
Držím palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty