Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj Holky
Tak po 2npotratech, jeden s revizi, druhý bez… Jsme se na to zas vrhli… Jsem 7DPO, bolí mě spodek, táhne pupík, boleji trisla, začínají prsa… BT vždy ráno kolem 37......jsem celá nedockavaaaa… Kdy testovat ![]()
@Denyy264 Ahojky, naprosto chápu tvojí nedočkavost, ale za mě NIKDY netestovat před termínem ms. Já testovala druhý den zpoždění to bylo 15 DPO a byl tam naprostý pidi dušík. Samozřejmě, že můžeš mít pozitivní test třebas dva dny před ms, ale proč se zbytečně trápit, kdyby ta mrcha přeci dorazila
Držím palce aby už nedorazila a miminko se k Vám vrátilo silnější a připravenější ![]()
@Janita3 to si říkám taky… I se snažím na to nemyslet, ale občas to tak zaboli že o tom prostě vím 🤔 jojo, vím jak to dopadlo 2× a to jsem pokazdy lovila duchy… Tak teď počkám ![]()
Holky dotaz… Včera jsem si dělala test, na testu pidi dusík… A dnes ráno jsem to dostala… To už je asi zbytečný se modlit že… Někdo psal že měl MS a byl tehu, ale krvácím docela dost..... ![]()
Ahoj holky, nemáte některá z vás skusenosti když jste byli po revizi a šli jste na kontrolu po 2 tydnech že jste měli zvětšenou sliznici? Dr se na to moc ne tvářil a hned mi nasadil kapky (secatoxin forte) prý se po nic začne spinit a pobolivat břicho, měl pravdu behem dne se opravdu tak stalo.. Mám mít z něčeho strach? Jsme po revizi necelé tři týdny
Víš, tak kde dělají revize bez kontroly ultrazvukem, je to těžké. Děloha je hodně měkká a dala by se propíchnout. Ani mě nevyčistili dobře a dokonce mi tam zbyli kusy tkáně. Naštěstí mi to s menstruací odešlo. Stává se to celkem často, ale asi bych se zatím nebála. Dr chce aby to odešlo s pomocí kapek.
Hlavně se šetři, netahej těžké věci. Držím palce ať jsi brzy fit.
Takže to znamená, že nejsem úplně čistá? Ani mi to pořádně nevysvětlil jen řekl že je zvětšená sliznice..
Ahojky…
Také sem přidám svůj příspěvek. V srpnu 2019 mi zjistili vícečetné těhotenství, z toho bylo jedno mimoděložní. To ihned ukončili. Zdravé těhotenství v děloze zachovali. Nicméně i to se neujalo, v 11 tydnu se plod přestal vyvíjet a přestalo tlouc srdíčko, takže následovala revize
.
Ted aktuálně jsem si dělala tak 6 těhotenských testů u všech slabá čárka. Jeden den ze mě šel růžový až krvavý výtok takže jsem jela do nemocnice, jelikož můj doktor už tam nebyl. Paní doktorka v nemocnici si mě pamatovala, jelikož to co se mi stalo se zas tak často nestává. Udělali mi výsledky z moci ty vyšli stejně jako u me doma. Následovalo vyšetření a jelikož po Těch zákrocích se mi změnil zcela cyklus tak to vypadá že jsem 4+0 (čtvrtek jsem byla) Na ultrazvuku není nic ještě vidět. Paní doktorka v toto chvíli nedokáže vyloučit ze se jedna zase o mimoděložní těhotenství…udělali ještě odběr krve o výsledky jsem si volala a za týden na kontrolu.
Volala jsem o ty výsledky a sestra povídá ty výsledky vám klesají…vyděsila me…tak povídám ale ja tam byla dnes poprvé…tak jako mohou klesat…pak povídá…ale i tak jsou nízké…přijďte za týden… Nez to položila tak jsem z ni vyměnila aspoň hodnoty a to 209 hcg. Ještě jsem volala ke svému doktorovi a mluvila se sestřičkou. Ta mi řekla ze hodnota je v pořádku na to ze jsem 4+0 A ze se uvidí, ať už si nedělám testy doma ze zkreslující že těhotná jsem. A ze samozřejmě to muže byt ok, ale taky to muže byt zamlkle těhotenství a nebo i to mimoděložní… takže jsem napnuta…
Dnes žádné krvácení ani výtok, bolí mě prsa ale i podbřišek. Měla bych byt dnes 4+2
Jinak po tom zákroku mam pryč pravý vejcovod.
Ted kdybych přišla i o ten levý tak už přirozená možnost otěhotnění konci.
Díky moc Darca
@Darina K. Ahoj, asi tě moc neuklidním. Taky jsem po mimoděložním a hodnotu jsem tehdy měla 219 v 5 tt pak jsem začala silně krvácet a přišla o vejcovod.
Nic méně pak se mi narodil syn.
Včera jsem ale skončila v nemocnici zase. Tentokrát si taky mysleli, že jde o mimoděložní nakonec ale z toho vyšlo ZP nyní čekám doma na samovolný potrat. Byla jsem 5tt…
@Anonymní píše:
@Darina K. Ahoj, asi tě moc neuklidním. Taky jsem po mimoděložním a hodnotu jsem tehdy měla 219 v 5 tt pak jsem začala silně krvácet a přišla o vejcovod.
Nic méně pak se mi narodil syn.
Včera jsem ale skončila v nemocnici zase. Tentokrát si taky mysleli, že jde o mimoděložní nakonec ale z toho vyšlo ZP nyní čekám doma na samovolný potrat. Byla jsem 5tt…
Co znamená ZP
Těhotenství potvrzeno, jsem 5+0
Ale kdykoli muže jít o zamlkle těhotenství…
Ted jdu OG a uvidíme, zda mi doporučí byt doma na neschopence
Žádné bolesti ani obtíže nemam
zatím
Jen v nemocnici mi řekli ze u zárodku je maly hematom ![]()
Tak se bojim
Ahojky tak po UTZV vim, ze těhotenství je tam kde má byt, v děloze. Podle měsíčků jsem 5+0 a na UTZV byl zatím Vídeň pouze gestacni váček.
Za týden jdu na kontrolu. Hcg zatím roste.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.