Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@BohunkaP Ty skleničky jdou zašroubovat jenom trochu, a pak při mražení, asi jak se tam mění tlaky či co
to kolikrát odskočilo a nedrží to. Dostane se tam námraza z mrazáku, prostě nic moc.
Mě nejvíce teda zaujaly ty pphárky 240ml:) Dívala jsem si na netu a zrovna u nás v lékárně mají 10 ks za 140 kč ![]()
Zamražuju ve skleničkách od Hello přesnídávek. Nebo v tvořítku na kostky ledu. Ty kostky pak dám do sáčku a můžu při rozmražení různě kombinovat.
@Tiger-lily jojo, tak jsem dělala mrkev a bylo to v pohodě, ale tak na doma. Pokud pojedeme 3 hodiny cesty, tak bych raději kdybych to měla každé jídlo zvlášť
Ale pokud je nadúroda třeba té mrkve nebo tak, tak je to super:)
@soleile Jestli to povezeš v horku, tak bych to raděj v těch skleničkách od přesnídávek zavařila.
@smultul, aha, vidíš, tak to jsem nevěděla, že s tím mráz udělá, s tím nemám zkušenost. ![]()
Já jsem zamrazovala jen do sáčků - ty jsem měla v hrnku a dávala tam tolik „šlichty“ kolik jsem věděla že malá sní. Pytlík jsem pak sklepala, splácla na placku a popsala co tam za blevajz je. Výhoda pytlíkování je ve skladnosti a rychlém rozmrazení jak na vzduch tak v mikrovlnce - tím jak je placka tenká je to raz dva. Brambory jsem měla skoro ve všem a vesele je zamrazovala. Dcera je zdravá a žádné nemoci či alergie nemá…
@klarisk tý jo tak to je supr:)to je teda asi nejlepší:)děkuju moc, nějak by mě to nenapadlo ![]()
Pokud to povezete 3 hodiny autem tak máš lepší to zavařit. my zavařujeme taky ve skleničkách od hello přesnídávek a naprosto v pohodě to drží. Takové ty dražší přesnídávky mají totiž ta víčka slabší a máš podle nich poznat, jestli je původní obsah v pořádku. pak už ale netěsní. Jinak jsem mrazila v těch skleničkách od jogurtu ale to mražené bylo pak takové nechutné.
Já mám toto od Aventu a naprostá spokojenost - http://www.zbozi.cz/…idelni-sada/. Jediná nevýhoda - malá mi nejí domácí věci, takže v tom zamražuju vše, kdomě jejího jídla ![]()
Ty pohárky od Aventu také doporučuji. Já mám 180ml a 240ml, jdou pořádně zašroubovat nic se z toho nevylije a jsou plastové tak se nerozbijou.
@soleile Tak to už jí větší kousky, to chápu, ty ve skleničkách 8+ nejsou
.