Zánět či opruzenina u holčičky?

166
26.11.12 23:06

Zánět či opruzenina u holčičky?

Ahoj, prosím o radu zasloužilé matky.. naše 16.měs. dcerka má červenou pipku, není to klasická opruzenina, má to červené pouze na pipince a to ode dneška. Asi ji to hodně bolí, při umývání si stěžuje, má to takové suché a podrážděné, průběžně mažu obyč vazelínou. Starší synek chtěl dnes do vany pěnu a až tam mi došlo, že to bude asi něco víc, hrozně ji to pálilo, umyla jsem ji zase pod kohoutkem a mázla jsem Ondřejovkou (v domění, že to vyléčíme stejně jako opruz.) a spustila chudinka bandurskou, Infadolan byl v pohodě. Radši (přes jinak pravidelné kadění 3× denně) to dnes držela až do večerního uspávání. Při přebalování ji myji vždy v umyvadle, takže to nemá z ubrousků.. zajímalo by mě, zda může mít takhle malá holčička nějaký zánět močáku, nebo mykozu či co jiného než běžně opruzeniny? :nevim: Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
861
26.11.12 23:18

Ahoj, bohužel neporadím, jestli jde o nějaký zánět, pokud ji to bolí i při čůrání, tak asi jo… :nevim: pokud je to jen na povrchu, tak je to třeba jen opruzenina, taky se nám to stává.
Jinak my na „vážnější“ zčervenání mažeme jedině Pytiol a vždy nám 100% pomůže. Nedám na něj dopustit :dance: Ať jste brzy v pohodě :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
26.11.12 23:27

Děkujeme :kytka: Když jsem viděla, jak naříká, tak jsem nedělala žádné pokusy s B-panthenem, Sudocremem apod. a zrovna dala něco neutálního. Pytiol právě dávám na opruzeniny, ale tohle je jiné. :think: Zítra navštívíme lékárnu. Snad to nic nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
861
26.11.12 23:30

Hmm, tak to holky radši frčte k doktorce, protože když ani Pytiol nepomůže, což nechápu :nevim: tak radši ať vás vidí doktor. Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2872
26.11.12 23:31

Ahoj, zaběhni k dr. :palec: Natálka měla zánět cca v 18ti měsících a chodily jsme s tim na dětskou gyndu. Projevovalo se to přesně tak jak popisuješ ale teda měla i slabounkej výtok což jsem ale poznala na kalhotkách když byla bez plenky. Držim palce at je jen podrážděná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
26.11.12 23:36

No právě že, jak jsem ji dnes po koupání zkoumala, tak mi přišlo, že má taky něco jako mini výtok. A kam máme jít, na kožní teda?
Ivculko, Pytiol jsem teď nedávala. Nemá to opruzené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
861
26.11.12 23:49

Já bych šla k dětský a uvidíte :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.11.12 23:55

Ahojky.moje dcerka mela ted dva tydny zpatky taky takovou cervenou pipinku.jako pupinkovatou. tak jsem zasla k dr. a ta mi rekla, ze to bude jako kvasinkova infekce, ale jen na povrchu.tak mi rekla, at koupim Imazol.ten jsme mazali ted 14dni a zmizeli to.mizi to ale pomalicku.tak nevim, jestli ma tva holcicka to same.ale jestli narika pri curani, to je divne.leda ze by ji ty curanky jako palili na tom co ma zvenku. nemusi to byt zanet mocaku.ale nechces zkusit vzit moc do zkumavky a odnest ji zitra k dr.?aby jsi mela jistotu, ze je beruska o. k.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.11.12 00:15

Ahojky.moje dcerka mela ted dva tydny zpatky taky takovou cervenou pipinku.jako pupinkovatou. tak jsem zasla k dr. a ta mi rekla, ze to bude jako kvasinkova infekce, ale jen na povrchu.tak mi rekla, at koupim Imazol.ten jsme mazali ted 14dni a zmizeli to.mizi to ale pomalicku.tak nevim, jestli ma tva holcicka to same.ale jestli narika pri curani, to je divne.leda ze by ji ty curanky jako palili na tom co ma zvenku. nemusi to byt zanet mocaku.ale nechces zkusit vzit moc do zkumavky a odnest ji zitra k dr.?aby jsi mela jistotu, ze je beruska o. k.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5086
27.11.12 00:56

Zašla bych k dětské ale imazol krémpasta by měl zabrat - možná nebude ani potřeba k gyndařovi. pokud máte pleny, tak přejít na nějaké co nejmíň parfémované, místo ubrousků vodu, žádné mýdlo ani pěnu do kooupele, co nejvíc větrat a nasadit laktobacily ;)
zánět močového měchýře možný je ;) a my se ještě potýkali s jedním lumpem, co tohle způsoboval a to byli roupi ;) (madam totiž žere písek z pískoviště a tyhle potvůrky způsobovaly tyhle „opruzeniny“ )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
27.11.12 07:51

No když jí to bolí, tak bych šla k dr. Malý je teda rok, zadek měla opruzenej snad jednou, ale na pipince na to trpí - jak je stále kojená, tak má tekutý a stačí chvilka kontaktu a naskáčou jí pupínky a pak se začnou slévat. Stačí máznout Pytiolem a je to pryč.. Ubrousky používáme jen venku a z těch to má nejvíc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6327
27.11.12 08:23

Ahojky holky omlouvám se zakladatelce že se sem takhle vecpu máme něco podobnýho, malá si teda nestěžuje když čůrá nic, ale třeba si hrajem a najednou chodí a říká bebí a drží si pipinku, a i když jí dám na noc plenku tak to říká. chci se zeptat zda může bejt i odpolední moč k té doktorce? plenku nenosí přes den už

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2872
27.11.12 10:29

@verusuvi zajdi k obvodní a bud vás pošle nebo ne každopádně určitě poradí :) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí