Zánět děložního čípku a následné těhotenství

Anonymní
7.6.12 08:09

Zánět děložního čípku a následné těhotenství

Ahoj!

Mám zánět děložního čípku, už chronický. Brala jsem ATB, která zabrala jen na něco, nyní mám během dvou měsíců druhé. Jsem také po konizaci.

Chci se zeptat, jestli jste to některá měla také, mám strach, že kvůli tomu zánětu nebudu moc otěhotnět. Je toho plný internet, že zánět je hlavní příčinou neplodnosti.
Píši anonymně, nezlobte se.

Děkuji za vaše odpovědi

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
7.6.12 09:54

Také jsem měla neustále zánět čípku a pořád jsem brala nějaké léky, cytostatika, globule, nic nepomáhalo, pořád se to vracelo. Měla jsem před konizací. Shodou okolností jsem zjistila, že manžel má milenku a ty neustálé záněty se mi vracely právě touto cestou. Prostě mi přenášel od té milenky něco, co mi způsobovalo problémy, ačkoliv ani on, ani ona, neměli žádné problémy. Nebo mi to neřekl, ale předpokládám, že ona problémy neměla. No, shrnu to. Poté, co jsem s manželem přestala sexovat, situace se začala lepšit, záněty zmizely a následně se mi upravil i stav sliznice na čípku. Našla jsem si nového přítele a o dva roky později jsem bezproblémově otěhotněla, nyní spolu máme dvě děti.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.6.12 16:22

A mela jsi na to neco speiálního? Co jsi brala? Ja uz vubec nevim, co mam delat. Chci moc mít dite a takhle to asi jen tak nepujde…
Taky uz me napadlo, ze to chytám „odjinud“…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.6.12 20:09

Brala jsem macmiror (asi nejčastěji) a ještě nějaké další, co si už názvy nepamatuji. A taky k tomu přispěl stres v práci, většinou po nějakém větším stresu se mi ty záněty rozjely do druhého dne. Když jsem se pak hodila do klidu, tak to bylo lepší.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.4.17 19:50

Ahojte! :mavam: Ozivuji diskuzi. Chtela bych se zeptat, zda mate zkusennost s otehotnenim pri zanetu delozniho cipku. Beru ted entizol a jsem 8dpo. Nevim co muze vadit vic, jestli ty atb nebo zanet. Kazdopadne otehotnela jste nektera pres tyto komplikace? :roll: Diky za vase zkusennosti!

• Citovat
  • Upravit
346
5.5.17 18:20
@Anonymní píše:
Ahojte! :mavam: Ozivuji diskuzi. Chtela bych se zeptat, zda mate zkusennost s otehotnenim pri zanetu delozniho cipku. Beru ted entizol a jsem 8dpo. Nevim co muze vadit vic, jestli ty atb nebo zanet. Kazdopadne otehotnela jste nektera pres tyto komplikace? :roll: Diky za vase zkusennosti!

Ahojik,
Mela jsem podobne problemy. Doufam, ze uz muzu pouzit minuly cas, protoze jsem teprve cyklus po doleceni. Take entizol.
A snazime se, takze uvidime. Doufam, ze to problem nebude :? Take by me zajimala zkusennost, nekoho, kdo po tom otehotnel.
Ale osobne si myslim, ze pokud slo jen o ten cipek, a nebyl to nejaky hluboky panevni zanet, tak by to melo byt v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
8.9.22 07:49

Zanet děložního cipku

Ahoj, oživuji diskusi, já už jsem kvůli zanetu děložního cipku po konizaci. Vzdy po snažení zanet, nešel zalecit, skončilo to konizaci. Povedlo se Vám někomu otehotnet přirozenou cestou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.22 08:39
@Luciehod píše:
Ahoj, oživuji diskusi, já už jsem kvůli zanetu děložního cipku po konizaci. Vzdy po snažení zanet, nešel zalecit, skončilo to konizaci. Povedlo se Vám někomu otehotnet přirozenou cestou?

Ahoj, já jsem po zánětu čípku, konizaci mi nikdo nenavrhoval, právě kvůli snaze o početí všichni doktoři doporučovali konzervativní přístup. Je to běh na dlouhou trať, potíže se mi také opakovaně vracejí, brala jsem 6× atb, takže mám i velmi poškozenou mikroflóru. Další užívání atb už mi taky nebylo doporučeno, takže se vše snažím řešit stravou, pohybem a celkovou životosprávou, s dr. Lázničkovou z CENAP řeším také úpravu cyklu - mám velmi krátkou luteální fázi, což také zvyšuje náchylnost k zánětům…

• Citovat
  • Upravit
95
8.9.22 09:38
@Anonymní píše:
Ahoj, já jsem po zánětu čípku, konizaci mi nikdo nenavrhoval, právě kvůli snaze o početí všichni doktoři doporučovali konzervativní přístup. Je to běh na dlouhou trať, potíže se mi také opakovaně vracejí, brala jsem 6× atb, takže mám i velmi poškozenou mikroflóru. Další užívání atb už mi taky nebylo doporučeno, takže se vše snažím řešit stravou, pohybem a celkovou životosprávou, s dr. Lázničkovou z CENAP řeším také úpravu cyklu - mám velmi krátkou luteální fázi, což také zvyšuje náchylnost k zánětům…

Tak to jsme na tom asi podobně! Já už půl roku spinim od 22.dne místo pouze dva dny před menstruaci, která mi přichází až 28.den. Mohu se zeptat, jak tvoje lekarka tuto situaci řeší? Uzivas tedy progesteron?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.22 09:49
@Luciehod píše:
Tak to jsme na tom asi podobně! Já už půl roku spinim od 22.dne místo pouze dva dny před menstruaci, která mi přichází až 28.den. Mohu se zeptat, jak tvoje lekarka tuto situaci řeší? Uzivas tedy progesteron?

Aktuálně se snažím vysledovat, kdy přesně dochází k ovulaci, beru 3× denně Sarapis plus a pupalkový olej. Teď je to první cyklus, tak budeme pak dál konzultovat podle toho, jak se to vyvine. Bylo mi doporučeno doplňovat také zinek, horčík, selen, hlívu ústřičnou. Užívám ve vysokých dávkách také vitamin C. Můj praktický gynekolog doporučoval užívání probiotik, v případě potíží gynimun, a doporučil případně neotálet s návštěvou CAR pro podrobnější vyšetření (nechráníme se od dubna). Dále jsem navštívila i tradiční činskou medicínu, tam mi paní doporučila prohřívání organismu, skořice, teplá jídla i k snídani a celkově se hooodně zaměřit na stravování, sledovat, co mi dělá dobře a co hůř. Namíchala bylinky.
Užívání hormonů se přiznám se zatím vyhýbám, postupně se mi daří stav zlepšovat, bolesti mi ustupují, tak ještě určitě 2-3 cykly počkám, jestli budou mít vliv nastavená doporučení. Pokud by se nic nedělo, tak začátkem příštího roku nechám napsat žádanku do toho CAR. Je mi 31, tak se utěšuju, že mám ještě trochu čas dát se do pořádku podle svého pocitu.
Já mám právě naoko cyklus v pohodě, 28 dní jak z učebnice, ale na UTZ jsem měla neuvolněný folikul většinou 20. den, jednou dokonce až 24. den… takže v pořádku to pravděpodobně nemám, mezi ovulací a menstruací by mělo být minimálně 10-12 dní, aby vajíčko mělo šanci se uhnízdit…

• Citovat
  • Upravit
95
8.9.22 09:52

Už jsme s manželem uvažovali i o IUI, ale já jsem ze vsech doktoru a vysetreni už tak vypleskla, ze pokaždé, když jen čekám v čekárně tak se klepu. neustale užívání antibiotik, která jsem na tyto problémy opakovane dostávala mi také způsobilo smíšenou a narušenou bakteriální flóru v pochve na kterou ob den zavadim laktobacily…a jako bonus mi způsobilo i zanet ve střevech. Dochazim i na psychoterapie, protože miminko bychom s manželem uz moc radi, je mi uz 32 let, takze už opravdu nevím, jak dal. Z IUI, Hycosy a vsech podobných vysetrenich, kdy hrozí zavlečení infekce z pochvy do dělohy a následný zanet mám ale strasny strach, protože vim, ze další antibiotika by moje střeva už po prodělané enterokolitide nedaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
8.9.22 09:54

Čínskou medicínu v podobě čajů a akupunktur jsem zkoušela 3 roky u mě bohužel úspěch neměla, ale a ten satrapis se podivam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.22 10:19
@Luciehod píše:
Už jsme s manželem uvažovali i o IUI, ale já jsem ze vsech doktoru a vysetreni už tak vypleskla, ze pokaždé, když jen čekám v čekárně tak se klepu. neustale užívání antibiotik, která jsem na tyto problémy opakovane dostávala mi také způsobilo smíšenou a narušenou bakteriální flóru v pochve na kterou ob den zavadim laktobacily…a jako bonus mi způsobilo i zanet ve střevech. Dochazim i na psychoterapie, protože miminko bychom s manželem uz moc radi, je mi uz 32 let, takze už opravdu nevím, jak dal. Z IUI, Hycosy a vsech podobných vysetrenich, kdy hrozí zavlečení infekce z pochvy do dělohy a následný zanet mám ale strasny strach, protože vim, ze další antibiotika by moje střeva už po prodělané enterokolitide nedaly.

Tak to jsme na tom opravdu podobně, já mám taky kvůli braní atb potíže i se střevy. Hrozně kvůli tomu řeším právě jídlo, už delší dobu nejím mléko a mléčné výrobky, vyhýbám se alkoholu, tučným masům, teď se snažím omezit i cukry a lepek a jíst co nejvíc domácí teplé stravy… v tom se přiznám pokulhávám, i když obecně jím docela zdravě, tak přes léto jsem jedla hodně saláty a takové všemožné rychlovky, vaření mě nebaví a těžko si na něj hledám čas :/ Na psychoterapii jsem taky docházela, když mi bylo ouvej a z doktorů mi nikdo moc už nedokázal pomoct, teď je to všechno už lepší a věřím, že se postupně opravdu zahojím.
Ono prostě všechno souvisí se vším a pokud člověk nemá akutní problém, tak doktoři moc pomoci neumí… zkus se ještě obrátit na ten CENAP, mají za pár korun i online poradnu :hug: a umí poradit se srovnáním cyklu a přirozeným početí bez IVF. Je to sice trochu taková pánbíčkářská organizace a v lecčem s jejich filozofií úplně nesouzním, ale je mi v tuhle chvíli bližší zkusit ještě cestu přirozené léčby, než se pouštět do „invazivních“ metod, přesně jak píšeš Ty. Tak třeba by to pro vás byla taky cesta :hug: Držím moc palce, ať se co nejdřív podaří :srdce:

• Citovat
  • Upravit
95
8.9.22 11:25

Dekuji Ti za kontakt, jsem sice z Prahy, ale myslím, ze jsme na tom opravdu hodne podobně! Já už jsem absolvovala i kurz, který se zabýval ženským Zdravim, vaginalnim a střevním mikrobiomem a teď už 3 měsíce držím eliminační dietu, nejim vůbec žádné sladké, pecivo, přílohy a mléčné výrobky už dlouho ne, z jedněch antibiotik sem totiž získala laktozovou intoleranci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí