Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nurofen jsem zatím nedávala. Jezdila jen kolem domu, po rovině. jezdila po delší době, jinak běhá pořád.. Nosím ji.
@Genovesa píše:
@M-77 Co to může být, za chvíli pojedeme
Cokoliv - od obyc. chripky az po cokoliv. Radej, at se na ni nekde koukne. Nestresujte se. Rekni i o tom brisku - to ma logiku, ze pokud ji trochu tlaci bricho, tak ji nedas nurofen….
Drzim pesti
@Genovesa Syn měl mít šesté narozeniny. Vzbudil se s tím, že ho bolí stehno, těžko vstával z postele. Bolest se zhoršovala, brečel neustále - jeli jsme na pohotovost. Poslali nás domů, CRP nízké, rentgen v pořádku. Noc byla strašná - horečky, urputná bolest. Jeli jsme znovu, CRP už cca 150 - podle UTZ tekutina v kyčelním kloubu - nasazeny ATB do žíly - nepomáhaly. Až po dvou dnech punkce hnisu v kyčelním kloubu. Pak ještě 3 týdny v nemocnici, 2 měsíce braní ATB (v hnisu byl nalezen streptokok) Bohužel - kloubní hlavice hnisem zničená - úplně prožraná ( rok a půl o berlích). Je to už 3,5 roku - díkybohu bez bolestí, ale hlavice prakticky není - noha kratší o 3 cm a díky tomu křivá páteř. Přikládám foto.
Nechci strašit - je to ta horší varianta. Ale je třeba jednat včas. Teď dejte každopádně brufen/nurofen
Příspěvek upraven 06.07.19 v 19:32
Píšu jak tatar, omlouvám se, ale sepisuju to narychlo. Synka také bolelo stehno. Bolestivé úpony
Podobny pribeh znam i od nas ze skupinky, kdyz jsem byla tehotna s dcerou. Chlapcovi rozezrala infekce komplet kycelni kloub, nemuze chodit, implantovat umely kycelni kloub v tomto veku nemuzou.
Pohotovost a nenechte se odbyt!!!
@warita to jsme my, zdravím malou L
Chodit už může, ale silně pajdá.
@mrazik6 píše:
@warita to jsme my, zdravím malou LChodit už může, ale silně pajdá.
je ahoooj, nepoznala jsem te. Nemela si predtim jine uzivatelske jmeno? Rada slysim, ze se to synovi trochu lepsi, i kdyz starosti to jsou urcite furt.
Teda, děs a hrůza. U nás zatím podobně, CRP 3,5; RTG negativní. Jsem se už radovala, tak nic. Zcela sobecky budu doufat, že u dcery to bude lepší
. Synovi moc přeju brzké alespoň zlepšení stavu, pokud je to možné. A teda dost hrozné, přijmi mou účast, je mi to moc líto
. Moje dcera teď spí, na nožku si extra neztěžuje, ale nenutím ji, aby chodila. Postaví se na nohu v pohodě. Tak uvidíme, co bude…
@Genovesa Super,to bylo rychle. Pokud se nezhorsi, tak v pondeli k prakticce a pokud by horecka sla nahoru a horsila se, tak zpet. Ale to Vam jiste rekli. At je dobre!
@M-77 No, to nám neřekli, jen že slepák to není a kyčel je v pořádku. Ale kdyby se mi něco nezdálo, jsem tam hned. Dcerka se vyspala a prý nožka už bolí míň, teplota jí už klesla, má 37,7. Antipyretika neměla v tom zmatku, tak snad už jí bude líp a líp. Děkuji, jsem ráda, že jsme jeli, jsem klidnější. Samozřejmě je to naprosto nepodstatné, ale příští týden ke konci máme nastupovat k pobytu u moře. ![]()
@Genovesa To mám radost. Myslím, že to bude u vás dobré, náš malý se horšil minutu od minuty, léky absolutně nezabíraly, bolestí nespal. Už je to delší doba, tak nějak jsme se s tím smířili a přijali to. Hlavně nemá vůbec žádné bolesti ani mindráky. Takže díkybohu za to jak to je. Držím pěsti
@warita Ano, měla jsem jiný nick
Gratuluju k budoucímu druhátku
@mrazik6 Tak aspoň tak
. No uvidíme, nechápu, proč jí kyčel i nevzali uz, když už tam ležela. Nožka ji bolí, ale i hlava a bříško, ale doteď ležela na tom boku. Tak já fakt nevím. Byla jsem klidná, už moc nejsem, protože podle všeho je ten zánět případný vidět na uz, který jí neudělali. Teď jsem jí dala ibalgin.