Zánět ledvin ze stolice

Anonymní
11.5.19 18:42

Zánět ledvin ze stolice

Maminky prosím o radu a nezlobte se, pokud se vám zdá můj dotaz přestřelený. Dnes moje malá bohužel zůstala dlouho v pokakané plínce, zjistila jsem to při umývání, protože už to měla zaschlé. Asi se pokakala během spaní nebo už před, nevím, zkrátka jsem to zjistila později no :( Mám hrůzu aby z toho nechytla zánět močových cest, nedejbože ledvin. Slyšela jsem totiž, že to vzniká z bakterie kterou obsahuje stolice a pokud se hned nepřebalí. A jako napotvoru to měla dnes i dost rozmatlané po celé plíně :think: Prosím, kdo má nějakou zkušenost, opravdu je to takto rizikové, děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
919
11.5.19 18:52
@Anonymní píše:
Maminky prosím o radu a nezlobte se, pokud se vám zdá můj dotaz přestřelený. Dnes moje malá bohužel zůstala dlouho v pokakané plínce, zjistila jsem to při umývání, protože už to měla zaschlé. Asi se pokakala během spaní nebo už před, nevím, zkrátka jsem to zjistila později no :( Mám hrůzu aby z toho nechytla zánět močových cest, nedejbože ledvin. Slyšela jsem totiž, že to vzniká z bakterie kterou obsahuje stolice a pokud se hned nepřebalí. A jako napotvoru to měla dnes i dost rozmatlané po celé plíně :think: Prosím, kdo má nějakou zkušenost, opravdu je to takto rizikové, děkuji

Moje dcera měla zánět ledvin ze stolice v 10m, a to se nám nikdy nestalo, že by v plince měla nakaděno nějak dlouho. Dr říkala, že u těch holčiček je to prostě rizikové.
Zjistili jsme to tak, že měla několik dní neustále velmi vysoké teploty. Nejdříve jsem to přičítala zoubkům, ale pak jsme raději šli na kontrolní měření k Dr. Nikdy více toto nechci zažít, dcera byla jako hadrová panenka. Teď jí budou 4. Pořád chodíme na nefrologii, stále jí kontrolují. Hlidame ji, aby neprochladla…
Sleduj ji, kvůli té teplotě, víc asi dělat nemůžeš. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tazvesnice
11.5.19 18:56

@BonaDea mam podobnou zkusenost jen o dva mesice driv :( dite malatane, horecky ke 39 stupnum a presne jak pises, tak nikdy nemelo nejak extra dlouho pokadenou plenku :nevim: zakladatelko, verim, ze ho dcerka mit nebude, ale pokud ano, tak to poznas, bude neklidna, bude mit horecky, pak je nutne bud odchytit moc do sterilni zkumavky nebo do pytlicku na sber moci a odnes co nejdrive do laborky..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.5.19 19:08

@BonaDea a to vám přímo řekli, že je to ze stolice? Ach jo, jsem tak pitomá, jestli to bude mít, tak si to neodpustím
A kdy myslíte že by se to ode dneška tak projevilo?

• Citovat
  • Upravit
115
11.5.19 19:19

Zkus kdyztak slabounky roztokZkus kdyztak slabounky roztok hypermanganu do lavorku a malou do toho na pár minut posadit. A ať co nejvíc pije, at se potenciálně přítomné bakterky vyplachnou. My jsme se se zánětem u dcerky také párkrát potykali a tímhle se nám ho podařilo zahnat, druhý den bylo curani čiste. Měla to z pocurane plinky, kdyz v tom byla v noci :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3322
11.5.19 19:32

Dcera měla zánět ledvin ze stolice. Ten zánět způsobuje bakterie, která je ve stolice a u těch holčiček je to rizikové jak maji vše blízko u sebe. Ale hodně miminek si v plínce nakadí až buhví kam a nic se nestane. Kdyby začala mít horečky, vezmi k doktorce rovnou moč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68945
11.5.19 19:42

Ano, jedna z nejčastějších příčin zánětu ledvin u miminek - holčiček je právě ta, že ta tekutá stolice zateče, kam nemá. Na druhou stranu pokud by každé zatečení mělo automaticky znamenat zánět ledvin, má ho většina dětí dvakrát do měsíce, v naprosté většině případů se s tím tělo popere. Mé dítě mělo tekutou stolici snad do dvou let a v kombinaci s tím, že mu bylo opravdu buřt, když bylo v pokakané pleně (čili nijak nebrečela a když se vykakala v noci, zjistila jsem to až ráno), se to bohužel stávalo hodně často. Zánět ledvin měla jednou. Příznaky byly vysoké teploty ke čtyřicítce, zvracení komplet všeho (snesla jen mateřské mléko).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
11.5.19 19:42

Holky te zbytecne stresuji, nam se vickrat stalo, ze jsem si nevsimla, treba jsme byli venku atd. Zatim ani jeden zanet. Ano, holcicky jsou na infekce mocovych cest nachylnejsi (blizkost mocove trubice a konecniku) a zanet zpusobuje bakterie E.coli, ktera sidli ve streve. Kazdopadne bezne curani mocovou trubici proplachuje a vyplavuje baktrie. Takze se zbytecne netyrej, pust to z hlavy. Pokud nahodou se u male rozjede teplota, tak vem moc k doktorce. A na ledviny vubec nemysli, to je az ze zanedbaneho zanetu mocoveho mechyre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30950
11.5.19 20:40

No teda, z předchozích příspěvků by člověk mohl nabýt dojmu, že je to něco běžného. Není, musí mít pro to dítě vrozené predispozice, konkrétně reflux močové trubice. Tou se totiž bakterie do ledvin dostávají. V každém případě dítě sleduj a pokud by mělo horečky, tak vem sterilní zkumavku a ideálně bezkontaktně naber moc a jeď k doktorce. Ale věřím, že to bude zcela v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
919
11.5.19 20:55
@Anonymní píše:
@BonaDea a to vám přímo řekli, že je to ze stolice? Ach jo, jsem tak pitomá, jestli to bude mít, tak si to neodpustím
A kdy myslíte že by se to ode dneška tak projevilo?

Dělali jí krevní testy v nemocnici a objevili tam nějakou bakterii, která se vyskytuje ve stolici.
To asi úplně neovlivnite, kord u holčičky :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68945
11.5.19 21:02

@Cuddy vidíš, nám v nemocnici říkali, že při jedné epizodě zánětu ledvin to nijak neřeší, že to se může stát pomalu každému, takže dítku žádná další vyšetření mimo utz ledvin (zcela OK) nedělali, že by se tím víc zabývali, až kdyby se to opakovalo, což se většinou neopakuje. No, měla jsem z jejich klidného líčení opravdu pomalu pocit, že je to něco zcela běžného (protože jim se tam ty případy koncentrují, zdravé dítě jim tam nezavítá), samozřejmě to běžné není, ale stát se to za souhry nepříjemných okolností může i zdravému dítku. Fakt je, že v širém okolí znám osobně krom svého jen jedno dítě, co si tím prošlo.
Ale jinak souhlas, ať zakladatelka neplaší, takováhle nehoda se u miminek děje běžně a v absolutní většině případů se s tím tělo vypořádá bez nejmenšího zaváhání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.5.19 21:03

Ano rozumně vzato, pokud by to bylo tak snadné, mají holčičky zánět pořád, pokaždé se to prostě hned nezjistí no. Možná tam nějaká predispozice bude.Moje malá už má 2 roky, bohužel odplenkovat se nedaří. Budu doufat, že když nás to nepostihlo z plenek doteď, ještě to ustojíme. Jak se udělá trošku teplo, nekompromisně beru plínu, hned bude o stres míň

• Citovat
  • Upravit
18228
11.5.19 21:09

@ugluk Zánět ledvin asi tolik ne, ale IMC prodělá relativně velké procento dětí do 5 let věku. A k zánětu vede často právě ta predispozice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
11.5.19 21:21
@Anonymní píše:
Ano rozumně vzato, pokud by to bylo tak snadné, mají holčičky zánět pořád, pokaždé se to prostě hned nezjistí no. Možná tam nějaká predispozice bude.Moje malá už má 2 roky, bohužel odplenkovat se nedaří. Budu doufat, že když nás to nepostihlo z plenek doteď, ještě to ustojíme. Jak se udělá trošku teplo, nekompromisně beru plínu, hned bude o stres míň

holka, nejasej. Ono treba zariznute kalhotky dokazou udelat vetsi neplechu nez plena, stejne tak nenechave detske prstiky. A dcera ma zasadne tendenci si utrit nejdriv dupku a tim samym papirem i pipinu :zed: deti jsou potvory vynalezave :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68945
11.5.19 21:29

@bertoldina dcera měla zánět jen ten jeden, rovnou ledvin, močák nikdy. Až po roce věku, a to kakala tekutě furt. Možná tam dispozice byla, kdo ví, nedělali nikdy víc než ten utz, ale teď už chodí do školy a od toho roku už nikdy nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí