Zánět nebo retence

Napsat příspěvek
Velikost písma:
177
19.5.15 15:32

@Hanka253 Děkuju :). Ideální to samozřejmě není, ale zatím jsem nepřišla na způsob, jak jí ho nedělat, aniž by se to obešlo bez hysterického pláče a to mi zas za to nestojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
19.5.15 16:56

Tak jako i obecne lidsky, zrovna mamince s malym miminkem, ktera je jako zombie z nevyspani ikdyz jsou oba zdravi, zrovna te bych ATB doprala i
s rizikem, ze zbytecne, kdyz je sance, ze pomohou rychleji, nez tvaroh. To je zrovna typ hrdinstvi, ktery nikdo neoceni. Nejakej nezamestanej s mirnou bolesti v krku a zvysenou teplotou si to klidne muze doma lecit salveji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
19.5.15 17:33

@Linda40 jenže atb Ti stejně nepomůžou :-( ono všichni si myslí, jak velice pomáhají, ale nasazují je v době, kdy se to láme… Jenže atb jen ničí bakterie, nic více (dobré i špatné) a při retenci je ucpaný mlékovod, tělo je „otrávené“ mateřinou, ne bakteriemi… Snad se brzo uzdravíš! Já k retenci musela užívat prednison (kvůli genetické vadě) a podle mě on byl taky fajn…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
19.5.15 17:34

@Pudloslava jj, v tomto souhlasím, když musím fungovat, přeci jen jsem mámou šesti dětí, navíc pracuji, tak jdu do atb při angíně, když je crp nad stovku, ale jinak ani náhodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
20.5.15 15:15

@Lili5 Třeba máš pravdu. Njn, jsem absolutní laik, sice je pravda, že k doktorce už léta chodím jen když vím, že mám angínu, jinak se snažím jít spíš tou přirozenější cestou, ale co mám dělat, když s tímhle nemám absolutně žádnou zkušenost? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
20.5.15 19:08

@Linda40 spíše zkušenost pro příště… Mi retence začaly až u šestého dítěte, vím, jak je to nepříjemné a člověka to vyděsí, gor jsem měla ikdyž jsem musela do práce, musela jsem se pořádně „zfetovat“ abych přežila… ale opravdu jsem šla bez atb a v pohodě, protože tam atb jsou k ničemu. Spíše než atb bych volila cestu prednisonu a calcia pro povzbuzení organismu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
20.5.15 20:12

@Lili5 antibiotik se bojis a prednisonu ne? ja teda kortikofobii nemam, i deckam je davam, kdyz jinak nejde. Ale antibiotika ti az na vyjimky udelaj maximalne prujem, zatimco kortikoidy maji takovych nezadoucich ucinku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
20.5.15 20:38

@Pudloslava udělají max. průjem, ale vyvraždí mi největší imunitní orgán těla - střevo a jsem pak náchylnější k dalším a dalším infekcím… Já z kortikoidů strach nemám, jako CAHáček je mám brát celoživotně (neberu, jen když už jsem moc odsolená), pravda dětem bych je nedala, ale třeba u toho prsu jsou účinnější než všechny atb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
20.5.15 21:14
@Lili5 píše:
@Pudloslava udělají max. průjem, ale vyvraždí mi největší imunitní orgán těla - střevo a jsem pak náchylnější k dalším a dalším infekcím… Já z kortikoidů strach nemám, jako CAHáček je mám brát celoživotně (neberu, jen když už jsem moc odsolená), pravda dětem bych je nedala, ale třeba u toho prsu jsou účinnější než všechny atb.

zatimco prednison imunitu neovlivnuje vubec?

ja samozrejme nerikam „davat ATB na kazdou rymu“, ale zase potacet se 10 dni v horeckach nebo treba byt na sebe hrda, ze deti jeste nemely ATB mi neprijde zrovna jako zdravy, rozumny a vyvazeny pristup. Ono prodelani bakterialni infekce taky neni pro telo nijak prospesne a muze prinest dozivotni komplikace.

Příspěvek upraven 20.05.15 v 21:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
834
20.5.15 21:19

@Linda40 už je líp? Pomohly ty ATB, když už je bereš? Snad ano..

Jinak s tím dudlíkem.. ona na to bude víc a víc navyklá a víc a víc chytřejší a vytrvalejší při odnaučování..a samotnou ji to nepřejde, to si nemaluj. Miminko přijde na svět a nastaví si a je mu nastaven nějaký standard, na který si zvykne a který pak považuje za normál. A při odchýlení od normálu mu něco ke spokojenosti chybí a reaguje zatím jediným možným způsobme, aby upozornilo, že něco není jak má být, začne řvát. A nastavení „spím a potřebuju k tomu prso v puse“ není dobře a hlavně dlouhodobě udržitelné.. Ona to bude vyžadovat klidně i v půl, třičtvrtě roce, pokud ji necháš.. Zkoušela jsi dudlík? Ale přemýšlení o tutom nech, až budete mít nynější trable za sebou a budeš zdravá a jakž takž v pohodě. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
21.5.15 06:38

@Pudloslava já jsem na to hrdá, protože moje děti nemívají ani rýmy, ani kašle, děti otužuji, sportujeme (plavání a kolo), jsme venku prakticky pořád. Nejmladší má teď augmentin, už druhý týden jako atb clonu po těžkém úrazu, bez zvýšeného crp, prostě jako prevenci… Nehraji si na falešnou hrdinku, jen se snažím odlišit kdy už ano a kdy ještě ne…

@Hanka253 já zase jsem pro, aby miminko trávilo u prsu více času. sání jej uklidňuje a působí to silně analgeticky (jeden z mých studentů psal na tohle téma dokonce bakalářku). Novošci potřebují sání, pak se to snižuje, ale zase je o mamince aby plnila všechny potřeby a nestala se dudlíkem ve chvíli, kdy už dítě sání tolik nepotřebuje. tzn. po tom půlroce… Pokud se dítěti lže dudlíkem od narození, tak nemá naplněné potřeby a je o to více urputnější ve vyžadování maminky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
21.5.15 06:40
@Lili5 píše:
@Pudloslava já jsem na to hrdá, protože moje děti nemívají ani rýmy, ani kašle, děti otužuji, sportujeme (plavání a kolo), jsme venku prakticky pořád. Nejmladší má teď augmentin, už druhý týden jako atb clonu po těžkém úrazu, bez zvýšeného crp, prostě jako prevenci… Nehraji si na falešnou hrdinku, jen se snažím odlišit kdy už ano a kdy ještě ne…@Hanka253 já zase jsem pro, aby miminko trávilo u prsu více času. sání jej uklidňuje a působí to silně analgeticky (jeden z mých studentů psal na tohle téma dokonce bakalářku). Novošci potřebují sání, pak se to snižuje, ale zase je o mamince aby plnila všechny potřeby a nestala se dudlíkem ve chvíli, kdy už dítě sání tolik nepotřebuje. tzn. po tom půlroce… Pokud se dítěti lže dudlíkem od narození, tak nemá naplněné potřeby a je o to více urputnější ve vyžadování maminky…

no tak to jo, jestli jeste vlastne poradne nemarodily, sorry (ikdyz jsi mozna podlehla falesnemu dojmu, ze to je sportem a otuzovanim, to je podobny efekt, jako kdyz nekdo vychovava prirozene hodne dite a mysli si, ze ho dobre vychoval - znam mnoho rodin s takovym zivotnim stylem, kterym deti lezi kazdou chvili)
to muj nejstarsi taky nemel ATB skoro az do tri let nebo tak nejak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
834
21.5.15 09:58

@Lili5 tvoje volba ;)
Já si zas myslím, že je to na jídlo a pití.. Když váhám co je správně tak mrkám po jiných savcích ;) A patříme k savcům, ne k vačnatcům ;) A sice na to nemám studii, ale myslím, že to pěstuje budoucí potřebu se pořád něčím uklidňovat a strkat do pusy buď pamlsky nebo cigarety.. Ale to člověk nezjistí.. jen se snaží pro své dítě udělat to nejlepší.. takže hodně štěstí tobě i maličké :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
28.5.15 15:16

Chtěla jsem napsat dřív, ale nějak jsem to nikdy nezvládla dopsat. Stejně se dá těžko posoudit, zda zabrala atb nebo bych se z toho vyhrabala stejně. Zůstala mi tedy pořád ještě hrozná únava, bolest hlavy a zad a v prsu zatvrdlé bulky.
@Hanka253 K tomu nočnímu kojení… ono to není úplně tak jednoznačné, loni jsem měla za domem 3 koťata s mámou, byla už vcelku velká, jedla to, co máma… ale ta jak se někam uchýlila k odpočinku, tak hned koťata k ní a přicucla se. Nikdy jsem neviděla, že by je odháněla. Tolik k té přírodě. Jinak jsem četla, že v podstatě každá uspávací metoda může mít nějaké neblahé důsledky do budoucna… spaní u prsu nebo u láhve to zmíněné uklidňování se jídlem, dudlík zas kouření, houpání, natřásání prý zas způsobuje hyperaktivitu. Každopádně má malá už skoro 7 měsíců a protože vyřvávací metodu neuznávám jako vhodnou (praktikovala jsem ji kdysi u první dcery a dodnes toho lituju), tak mi stejně nic moc jiného nezbývá. Nebo ano? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
28.5.15 20:32

@Pudloslava nevím, čím to je, jen tipuji, ale každopádně, tím, že půlku dětí mám osvojených, tak mají různé geny, máme děti s postižením, i dítě narozené ve 27 týdnu gravidity mimo zařízení… po sepsích… tak asi je to životním stylem…

@Hanka253 jo, třeba stran dudlíku už studie je, dudlíkáři jsou často závislí právě na cigaretách, ale i alkoholu :-). Nevím však, jaká odchylka od kontrolní populace byla :-)

@Linda40 přesně tak, matky, co vykřikují jak je super chladná výchova, by se občas měly kouknout, jak to dopadá (třeba v rodinách, kde mají dítě, které prošlo ústavem, jak vypadá deprivaci, zjistí, že vlastně depriváčka mají doma :-( ). A jak píšeš, ani kočka, ani fena, nikdo od sebe mláďata neodhání tak, jako lidi… Pak se divme, že lidé končí zase v ústavu, když nejsou pořádné vazby… Tak když maminka zestárne, vrátím jí školku a šup do seniorcentra (vidím to v práci denně). Jsme příbuzní opic a opice opravdu své mládě nosí na svém těle, spí s ním, poskytuje mu bezpečí. Lidi hodí své mládě za mříže postýlky a hrajou si na spokojené :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová