Zánět osmičky?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
38
11.1.14 13:33
@petrul píše:
Měla jsem to dvakrát, v těhotenství :? Bolelo to jako prase! Zubař mi to vyčistil dal drén a dvakrát jsem šla ještě na výměnu. Neměla jsem ji pořádně vylezlou a zanítila se mi ta dáseň, jak se pod ní dostával bordel.
Na vytrhnutí se chystám už x let, zatím jsem se nedokopala, je to pro mě noční můra :zed:
Rozhodně si nech nejdřív přeléčit zánět, pokud to půjde. Se zánětem totiž hůř funguje umrtvení. A narkóza na trhání se nedává, vždyť při narkóze musíš mít hadici v krku a to by asi nebylo možný, když by ti pak ta rána krvácela.
Ale co vim, je možnost zaplatit si analgosedaci. Já bych to brala všema deseti, fakt z toho mám hrůzu :?

No a co to je ta analgosedace, to Tě uspí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
11.1.14 13:38

@IvetLeJa gůgluj ;) Je to jen nějakej oblbovák. Jsi při vědomí, s doktorem komunikuješ, ale jsi mimo a pak si nic nepamatuješ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
11.1.14 14:04

No ja tam mela zanet asi pred dvouma mesicema, zubar mi to u ty osmicky nariznul, vycistil a po tydnu byl klid. rikal ze trhat se jeste nebude.ale uz dva dny me to na ty dasni zase zacina bolet, tak myslim ze se mi zanet vratil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
11.1.14 14:25

Horsi je trhani spodnich 8, maji 3-4 koreny, a muzou mit roztodivne tvary. tam je lepsi udela pt rtg.
horni byvaji v pohode, ty maji 1-2, malokdy 3 koreny, tam je rtg zbytecny.
trha se i pri zanetu dasne, ale je pravda, ze to i pres anestezii muze pak bolet.
atb se urcite davaji, pokud je k tomu duvod.
je fajn vyplachovat si pusu corsodylem, kdyz je zanet dasne.
ja mela po extrakci spodni 8 solidni zanet zubniho luzka, alveolitidu. nevytvorila se mi v dire poradna srazenina, takze jsem to
tam mela odhaleny… druhy bolest silena, tepe v tom, pomuze leda aulin, brufen nema sanci.
doktorka mi tam pak cpala kazdy den mysi ocasky (takovou hmotu, jako hrubou vatu napustenou jodem a anestetikem)… tak na mysi ocasky ja nedam dopustit ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
11.1.14 14:26

Rovnou se zeptám. Vadí, když jedna osmička nevyroste, ale je založená? Žádné problémy nedělá…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
11.1.14 14:31

@bimbama nevadi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
11.1.14 14:32

Zrovna ve čtvrtek jsem byla trhat spodní osmičku. Mám venku už dvě - jesnu spodní, jednu horní, obě šly v pohodě normálně v ordinaci, jen s injekcí. S touhle poslední jsme si trochu vytrpěla, tahal mi ji půl hodiny, nakonec jsem musel ajet na stomatochirurgii vytrhnout kořeny. Všechny tři byly zkažené, čtvrtou mámv pohodě, ale ven půjde taky. To trhání fakt nebolí a mě to tedy nebolelo ani po tom. Bolí mě vždy jen pusa po injekci. Ale ta díra po zubu vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
11.1.14 14:35

@obrazek Super. Děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
11.1.14 21:58

@IvetLeJa Nečetla jsem diskuzi, zánět na částečně prořezané osmičce mám čerstvě za sebou - nateklá pusa, hrozně to bolelo, nemohla jsem ani otevřít pusu a měla jsem zvýšenou teplotu..Zubař mi to odchlípl a vyčistil, proplachovala jsem ústní vodou - jehlou s tupou kanylkou. Teď je zánět snad vyléčen, mám tam jen „kapsu“ z té uvolněné a odchlíplé dásně..

Na vytržení jdu příští týden. Taky to byla moje noční můra, proto jsem to dosud odkládala, i když mě můj doktor upozorňoval, že to takto skončí - poloha osmičky při celkovém zhodnocení RTG nálezu nebyla příznivá. Zároveň mi budou preventivně trhat i další úplně prořezanou..

Už se nebojím, myslím si, že nic horšího než ten zánět být nemůže. Jdu k zubařce, která má specializaci na stomatochirurgii, říkala, že ta úplně prořezaná bude práce na 5 minut a ta druhá taky nebude nijak složitá, nemám se bát. Mám ATB profilaxi - k vůli jinému zdravotnímu problému.

Můžu říct, že jsem nikdy nevěřila, jak moc se budu těšit k zubaři - když mě bolel ten zánět..Bylo to pro mě vysvobození a znovu se tomu vystavit nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
11.1.14 22:02
@IvetLeJa píše:
No a ještě jsem se chtěla zeptat, jestli tam mám opravdu ten zánět, je v pořádku, když si ji odmítnu nechat vytrhnout, než se to přeléčí? Abych ji nějak nenaštvala, že ji do toho mluvím nebo tak, ale slyšela jsem, že přes zánět to bolí :nevim:

Mě doktor říkal, že lepší bude ten zánět přeléčit a „nerýpat“ do rozbolavělé dásně..Ale kdyby to neustupovalo, muselo by se to akutně vytrhnout hned..
Byla jsem tam jeden den a druhý den zase na vyčištění a kontrole - bylo to lepší, méně citlivé, ustupovalo to, tak jsme se domluvili na příští týden - 10 dní od začátku zánětu..Teď už mě nic nebolí, jen vyplachuju tu uvolněnou dáseň..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
12.1.14 05:24

@Jana206 Moji mamku chytla osmička před Silvestrem. Měla jít na vytrhnutí posledního ledna, ale nějak se to zhoršilo. A taky: nemohla otevřít pusu, oteklá tvář. Tak se jelo akutně k zubařce. Mamku to bolelo už tolik, že ji řekla, ať vytrhne co chce, jen ať už ta bolest ustoupí. Měla tam tři stehy.
Měla to samozřejmě umrtvený a vytrhnutí vůbec nezaregistrovala. Myslela, že si to zubařka teprve chystá a on už byl zub venku.
Já takovou bolest zubů ještě nezažila a doufám, že ani nezažiju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
12.1.14 07:49

No a nevíte, jestli ze zánětu zubu může vznikout zánět okostice? Boli mě to totiž docela dost, beru si tam tri ibalginy za den a brala bych i víc, kdyby se to mohlo. Bojím se, protože známý měl zánět okostice a skoro na to umřel, dodnes má něco s hlasivkama, špatně se mu asi mluví a na krku má velkou jizvu…, tak uvažuju, jestli vydržet ještě do zítřka nebo jet na pohotovost? No a nebyli jste náhodou někdo na pohotovosti v Třinci? Nevíte, jaká je tam zubařka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
12.1.14 07:53

@IvetLeJa Mámě doktorka řekla, že ta kost, ve kterém byla osmička, tak že je od zánětu změklá. Dostala antibiotika. Ale myslím, že by se to měla zase zlepšit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
12.1.14 10:24

@IvetLeJa muzes dostat zanet okostice, pokud se ten zanet zanedba. jed si pro atb a aulin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
12.1.14 12:59

Díky za rady, nakonec jsem už byla na pohotovosti. Nevím, co přesně mi s tím dělal, prostě to vyčistil a nůžkama mi odstřihnul kus dásně, teď si to mám vyplachovat šalvějí ledovat a zítra ke svojí zubařce, tak uvidím, co dál :roll: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.