Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@jednažena prosím jak dlouho jste měla dlahu, nejsem anonym ale zajímá mne to ![]()
@trckaludmila22 Dlahu jsem mela 4 mesice.
Celou dobu jsem byla na neschopence doma.
@trckaludmila22 Teda ja sem trdlo, nemela sem dlahu ale ortezu.
To je tak, kdyz pisu a zaroven si hraju se synem.
Me pomohl hlavne obstřik.
@jednažena mohla bych se ještě zeptat? jak často jste chodila na kontroly? a ten obstřik jste měla jenom jeden a prášky? předem děkuji
Ahoj, zase se mi vrací zánět šlach
Chci se zeptat, předepsal vám doktor ortézu na ruku? Vím, že se dá koupit normálně koupit v lékárně, ale spíš by mě zajímalo, jestli ji třeba doktoři předepíší jako pomůcku.
Díky moc.
@Syringa píše:
@vojkina
u nás ne, u nás se pořád sádruje.
Když mě to chytlo poprvé (v dubnu 2014), šla jsem k praktické, dostala jsem lék Surgam. Asi za týden mě to přestalo bolet a byl klid. Pak mě to zase chytlo v listopadu 2014, opět Surgam a zase klid.. a teď mě to zase začíná. Mám taky v zásobě jedno balení, takže začnu zobat.. ale právě pokud se mě to bude každého půl roku vracet, tak se mě nechce brát léky.
Dr. mě řekla, že se to rádo vrací a že jiná léčba na to není. O sádře mě neřekla, spíš právě zvažuji, že se jí optám na tu ortézu.
@vojkina píše:
Ahoj, zase se mi vrací zánět šlachChci se zeptat, předepsal vám doktor ortézu na ruku? Vím, že se dá koupit normálně koupit v lékárně, ale spíš by mě zajímalo, jestli ji třeba doktoři předepíší jako pomůcku.
Díky moc.
ano, a casem dokonce na obe ruce
nejdriv rekl sadru a ja ze bych radsí tu ortezu abych ji mohla sundat kdyz koupu deti. Dal ortezu bez problemu.
@Denis11 píše:
ano, a casem dokonce na obe rucenejdriv rekl sadru a ja ze bych radsí tu ortezu abych ji mohla sundat kdyz koupu deti. Dal ortezu bez problemu.
a ortéza ti zůstala? nebo byla jakoby půjčená?
tak to zkusím na svoji Dr. a třeba se podaří ![]()
@vojkina Ja sem ortezu dostala a zustala mi. Doufam, ze uz ji nebudu nikdy potrebovat.
Ahoj ráda bych obnovila toto téma. Chtěla bych se zeptat co by to mohlo být? Asi ve středu mě z ničeho nic začala tak divně pobolívat levá ruka. Ani to nedokážu pořádně popsat, nebolí to pořád, jen chvilkama, rozhodně jí nemám namoženou, nedělala jsem žádný sport ani nezvedala nic těžkýho. Asi po dvou dnech se k tomu přidalo i brnění. Je to jakoby takové mravenčení v ruce. To mravenčení je nejvíce v prstech, dlani, trochu i směrem k loktu. Mám dojem že mě začínají brnět i prsty na pravé ruce. Opravdu nevím z čeho by to mohlo být, hlavně nevím jestli s tím letět k doktorovi. (Zakládala jsem svoje téma, ale napadlo mě zeptat se i tady, když jsem tu diskuzi našla)
@Quinn7 mě přestalo mravenčení po užívání hořčíku. Nikdy mě u toho ale nebolely ruce.
Popsala jsi docela přesně to, co velice často bývá od hrudní páteře. Možná tě pobolívá pod lopatkou, ale to někdy ani nemusí. Jelikož to máš čerstvé, mělo by to jít docela snadno vyléčit. Jestli chceš, pošli mi do soukromé schránky mail a já ti zašlu nafocený návod jak na to.
@meloryv píše:
@Quinn7 mě přestalo mravenčení po užívání hořčíku. Nikdy mě u toho ale nebolely ruce.
Děkuji, včera jsem si koupila Magnesii ale to bude asi slabý, zatím to nepomohlo. Ruka mě jako trochu bolí. Hlavně z vnější strany, asi možná něco se svalem nevím no.