Zánět šlachy v kotníku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
79
17.7.23 21:40

Zánět šlachy v kotníku

Ahojky,
je tu někdo, kdo prodělal zánět šlachy v noze? Já mám momentálně zánět v nártu u kotníku a je to šílená bolet, na kterou mi nic nezabírá. Dnes jsem dostala obstřik ale přijde mi, že ta bolest je ještě větší. Nezažil jste to někdo? Pokud ano, co vám pomohlo? A za jak dlouho zabral obstřik? Mě jde bolet od nártu přes kotník, patu, achilovku až do lýtka a stehna. Občas to i tak divně bolestivě pálí. Prostě šílená bolest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4931
17.7.23 22:36

Já měla zánět šlachy na zápěstí. Nevím jestli se to dá srovnávat, ale bolelo mě to přesně jak popisuješ. Byla to hrozná bolest. Měla jsem to dva nebo tři týdny v sádře nebo v nějaké dlaze…už si to přesně nepamatuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44192
17.7.23 23:12
@Malinnka17 píše:
Ahojky,
je tu někdo, kdo prodělal zánět šlachy v noze? Já mám momentálně zánět v nártu u kotníku a je to šílená bolet, na kterou mi nic nezabírá. Dnes jsem dostala obstřik ale přijde mi, že ta bolest je ještě větší. Nezažil jste to někdo? Pokud ano, co vám pomohlo? A za jak dlouho zabral obstřik? Mě jde bolet od nártu přes kotník, patu, achilovku až do lýtka a stehna. Občas to i tak divně bolestivě pálí. Prostě šílená bolest.

Dcera měla nedávno zánět achilovky. Obstřik nedostala, má 11 let. Ale měla rehabilitace, elektroléčbu. V době, kdy to nejvíc bolelo, klidový režim, osvobození od tělocviku, omezit i chůzi. Stav se upravil asi za 14 dní.
Ještě jí to muž masíruje a tejpuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrg
545
17.7.23 23:14

Wobenzym, ovšem je problém s dostupností :zed: takže bych volila vše s protizánětlivým účinkem. Léky na bolest z řady nesteroidních antirevmatik jsou zároveň i protizánětlivé. Podpořit jejich účinnost tím, že se zapijí šumovou tabletou hořčíku. A k tomu zobat ještě omega-3. A vychytat co na to dělá dobře. Jsou různé masti s přídavkem Ibalginu, diclofenaku a dalších léků na bolest, nebo velké množství přírodních mastiček. Teplý/studený zábal, tam už je to u každého jiné. V lékárně určitě poradí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
18.7.23 08:25
@Malinnka17 píše:
Ahojky,

Ledovat, ortézu, promazávat protizánětlivými mastmi(Armiral, Olfen, Ibalgin) nebo kostivalem. Proč zánět vzniknul, z přetížení? Já měla achilovku, 3 týdny sádru a injekce Fraxiparinu. I přesto jsem při tom dostala trombozu do lýtka, tak na to pozor..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
18.7.23 08:43

@pannda pravděpodobně z přetížení. Před 10 dny mi vyřezávali kuří oko na palci a já se bála na to šlapat, aby to nekrvácelo, tak jsem chodila bokem nohy🙈 A za jak dlouho se ti ulevilo? Mám v pátek odjíždět na dovolenou😢A trombóza byla kvůli sádře? Máš nějakou mutaci, byl u tebe předpoklad? A jak se u tebe projevila trombóza?

Příspěvek upraven 18.07.23 v 08:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
18.7.23 08:46

@Mrg wobenzym jsem sháněla a nikde nemají😢Beru Nimesil ale nic moc nezabírá, jak jsem neurologický pacient s migrénami a jsem zvyklá na silné prášky, tak mi léky na bolest moc nezabírají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
18.7.23 08:47

@1Pears1 A můžu se zeptat, jak dlouho trvala ta akutní fáze? Mám v pátek jet na dovolenou :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
18.7.23 08:48

@berua13 a bolelo tě to ve více místech, než jen v místě té šlachy? Mě to občas až palí🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrg
545
18.7.23 09:51
@Malinnka17 píše:
@Mrg wobenzym jsem sháněla a nikde nemají😢Beru Nimesil ale nic moc nezabírá, jak jsem neurologický pacient s migrénami a jsem zvyklá na silné prášky, tak mi léky na bolest moc nezabírají.

Teď je zas nedostupný, ale to jsem si kupovala místo toho wobenzym classic. Ten samý výrobce, ale je to bez té nedostatkové složky, díky tomu je to teda levnější a také jen jako doplněk stravy. Klasický Wobenzym je registrován jako lék. Mám reaktivní artritidu, takže něco trochu jiného. To co máš v noze, mám v několika kloubech a tak jsem taky zvyklá na silné prášky a dlouhodobě. Nimesil mi ale nikdy nezabíral. Beru diclofenak duo. Ten je ale na recept. Běžně dostupná verze v lékárně je slabá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
18.7.23 10:03

@Mrg Tyjo tak to je mi tě líto, mít to ve více místech asi se zblázním🙈 Aha tak já na ten wobenzym ještě kouknu. No diclofenak duo doma mám napsali mi ho na pohotovosti. Ale ještě jsem se ho neodvážili vzít, protože mám reflux a četla jsem, že diclofenak to může zhoršit, že je to pro žaludek driák

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4931
18.7.23 10:09
@Malinnka17 píše:
@berua13 a bolelo tě to ve více místech, než jen v místě té šlachy? Mě to občas až palí🙈

Bolela mě celá ruka…a tak jak píšeš… pálivá řezavá bolest

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrg
545
18.7.23 12:14
@Malinnka17 píše:
@Mrg Tyjo tak to je mi tě líto, mít to ve více místech asi se zblázním🙈 Aha tak já na ten wobenzym ještě kouknu. No diclofenak duo doma mám napsali mi ho na pohotovosti. Ale ještě jsem se ho neodvážili vzít, protože mám reflux a četla jsem, že diclofenak to může zhoršit, že je to pro žaludek driák

Jo je to sajrajt, ale zabírá. Nimesil mi zabere max na zuby. S diclofenakem se rovnou předepisuje něco na ochranu žaludku, inhibitor protonové pumpy. Ten se bere ráno na lačno, bez něj mě pálí žáha a taky by dlouhodobý užívání vedlo k žaludečním vředům. Jinak já celkově snáším většinu léků špatně. Takže tenhle hnus beru vždy jen třeba měsíc a jakmile začnou být vedlejší účinky moc výrazný, tak ho vynechám a beru si něco slabšího. Pak až už jsou zas bolesti moc velké, tak se k němu vrátím. A takhle furt dokola :zed: zkus ho teď na to nejhorší a pak už třeba zvládneš fungovat s mírnějšími léky. Máš to mechanické, tak by to mohlo zabrat rychle ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
18.7.23 12:20
@Malinnka17 píše:
@pannda pravděpodobně z přetížení. Před 10 dny mi vyřezávali kuří oko na palci a já se bála na to šlapat, aby to nekrvácelo, tak jsem chodila bokem nohy🙈 A za jak dlouho se ti ulevilo? Mám v pátek odjíždět na dovolenou😢A trombóza byla kvůli sádře? Máš nějakou mutaci, byl u tebe předpoklad? A jak se u tebe projevila trombóza?Příspěvek upraven 18.07.23 v 08:47

Trombóza ze sádry, byla 3tydny bez hybnosti, ani Fraxiparin nepomohl. Odjezd si kam chceš, ale nohu měj fixovanou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
23.9.24 04:37

@Malinnka17
Ahoj, prosím prosím jak jsi na tom? Jak si léčila, zabralo neco?
Mam úplně to stejne, bolest kotníku, co mi jde do lýtka až stehna, někdy paliva a rezavá.
Mam po obstriku a vůbec se to nejlepší..
Jsem z toho už zoufalá :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast