Zánět středního ucha, proč antibiotika?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3973
29.1.16 20:19

Nám teď pichali ouska minuly patek a byl čisté virovy.Bez teplot, rymy a kašle. Nedostali jsme ani ATB kapky, jen borovou vodu.Ale na bakteriální se dávají ATB kapky a v případě většího hnisu v uchu, teploty a jiných priznaku se dávají i ATB.Na ORL poznají podle zbarveni ouska a te vodičky jestli je to bez ATB možné léčit. Věřila bych dr. A to rychlé zlepšení je reakce na dávku ATB, prece jen zanet v ousku je mala plocha nez treba angina a napadene mandle a cely krk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
29.1.16 20:27

Ok, dali jsem druhou dávku, boj s ATB jsme tedy prohráli. díky za příspěvky. Doufám, že až naše děti vyrostou, nebudou bakterie vůči ATB zcela rezistentní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
29.1.16 20:27

Radši bych dala ATB „zbytečně“ než jí je nedat když je potřebuje. Ty ouška jsou fakt utrpení, kdyby pak musela kvůli tomu znovu na píchání tak já bych si za to nafackovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
29.1.16 20:28
@Marionet píše:
Asi bych to neřešila, pokud by nedobrala před 16 dněma amoksiklav. Ale myslím si, že v 90 procnetech je ATB u středního ucha zbytečné. Hlavně na orl CRP nedělají.

no hele, a kdyz vysadis a ten stav se zhorsi, tak budes mit koule to lekarum rict?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
29.1.16 20:29
@Marionet píše:
Ok, dali jsem druhou dávku, boj s ATB jsme tedy prohráli. díky za příspěvky. Doufám, že až naše děti vyrostou, nebudou bakterie vůči ATB zcela rezistentní.

Tak jsi to měla pořešit hned u doktora když tě to tak trápí :roll: Zbytečně u toho filozofuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
29.1.16 20:32
@terien píše:
Tak jsi to měla pořešit hned u doktora když tě to tak trápí :roll: Zbytečně u toho filozofuješ.

To byl trochu problém, naše doktorka má dovču a byl tam záskok, proto filozofuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
29.1.16 20:34
@Marionet píše:
To byl trochu problém, naše doktorka má dovču a byl tam záskok, proto filozofuju.

A kvůli záskoku budou za 20 let bakterie rezistentní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
29.1.16 20:38

Loni naše Kamila měla ATB +- pokaždé při zánětu ucha i když vznikl z virózky -kterou doktorka den před tím řešit ATB nechtěla(že to nemá cenu) tak po ATB ji bylo lépe už druhý den. Letos tedy neměla zánět ucha, ale na virźu dostala taky atb- i když se říká, že na virozu nezabírají a CRP měla pod 5, po třetí dávce ATB byla bez horeček a hned měla lepší barvu. Neříkám, že je dobré je dávat na každé posmrknutí, ale furt lepší utnout nemoc ATB než nechat dítě týden ve vysokých horečkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
29.1.16 20:39

@Marionet
Nedávno jsme byli píchat s dcerou ouško, ptala jsem se, zda dávají ATB a bylo mi řečeno, že až podle toho, jestli z ouška nadále více dní něco vytéká, nebo podle teplot. My jsme teplotu vůbec neměli a výtok byl zcela normální, za dva dny už nic, takže jsme byli bez ATB. Ve vašem případě to ale vypadá na tu druhou variantu, takže jsou zřejmě nutné. :nevim:
V tomto případě bych je dávala, to jsou jiné zbytečné situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3973
29.1.16 20:41

@Marionet udělala si dobře. Mě pichali ucho, kdyz mladsimu synovi bylo 6 týdnů, chytla sem od starsiho syna. A jelikoz sem kojila, dr mi nenapsala ATB, jen kapky. A teda tyden to bylo peklo.Na ucho sem neslysela, stale mi v nem hucelo.Pri kousani, smrkani to bolelo.Ale kvuli kojeni sem musela prezit. A to sem dospěla, jak si s tim ma poradit maly drobek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
29.1.16 20:44
@Martina.N78 píše:
@Marionet udělala si dobře. Mě pichali ucho, kdyz mladsimu synovi bylo 6 týdnů, chytla sem od starsiho syna. A jelikoz sem kojila, dr mi nenapsala ATB, jen kapky. A teda tyden to bylo peklo.Na ucho sem neslysela, stale mi v nem hucelo.Pri kousani, smrkani to bolelo.Ale kvuli kojeni sem musela prezit. A to sem dospěla, jak si s tim ma poradit maly drobek?

Na to ale vliv antibiotika podle mě nemají, to se hojí bubínek… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
29.1.16 20:44
@hehehe píše:
@Marionet
Nedávno jsme byli píchat s dcerou ouško, ptala jsem se, zda dávají ATB a bylo mi řečeno, že až podle toho, jestli z ouška nadále více dní něco vytéká, nebo podle teplot. My jsme teplotu vůbec neměli a výtok byl zcela normální, za dva dny už nic, takže jsme byli bez ATB. Ve vašem případě to ale vypadá na tu druhou variantu, takže jsou zřejmě nutné. :nevim:
V tomto případě bych je dávala, to jsou jiné zbytečné situace.

Super, konečně přínosný příspěvěk. Dcera výtok měla i teploty. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
29.1.16 20:45
@Marionet píše:

Jednou z příčin vzniku rezistence bakterií na antibiotika je i jejich předčasné vysazení v případě správně indikovaného použití. Takže pokud ti jde o budoucnost, diskutuj o nutnosti použití atb s lékařem ještě před jejich nasazením. Teď už to nemá cenu a můžeš nadělat víc škody než užitku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3973
29.1.16 20:46
@hehehe píše:
Na to ale vliv antibiotika podle mě nemají, to se hojí bubínek… :nevim:

No dr mi je nenapsala kvuli kojení, ptala se jestli kojim.Mela sem je mit, ale kvuli kojeni je nedala.Blbe sem to napsala. Proste ATB byt meli, ale kojeni vyhralo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
29.1.16 20:49
@vrtulka78 píše:
Jednou z příčin vzniku rezistence bakterií na antibiotika je i jejich předčasné vysazení v případě správně indikovaného použití. Takže pokud ti jde o budoucnost, diskutuj o nutnosti použití atb s lékařem ještě před jejich nasazením. Teď už to nemá cenu a můžeš nadělat víc škody než užitku ;)

No jo, teď už asi dobereme. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+