Zánět středního ucha, proč antibiotika?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4367
29.1.16 20:50

@Uju o tom asi prave pise zakladatelka. Pochybuji, ze pokud to u vas byla viroza, ze pomohla ATB, spis by se zlepsila i bez ATB a ta byla naprosto zbytecna zatez. Ale to je kazdeho rozhodnuti.
Jinak dcera mela obdobi ousek ve skolce cca 5 tydnu v kuse, tri pichani, kapani borove vody, cisteni. Az druha ATB zabrala a od te doby klid. Takze i kdyz neni udelany vyter nebo CRP, u usi jsem take pro preleceni, protoze se to rado vraci.
Jo a domaci CRP je fajn, sice neni lehke to pichnout /z psychickeho pohledu/, ale je to fajn vec a usetrilo nam to par pohotovosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101795
29.1.16 20:52
@Martina.N78 píše:
No dr mi je nenapsala kvuli kojení, ptala se jestli kojim.Mela sem je mit, ale kvuli kojeni je nedala.Blbe sem to napsala. Proste ATB byt meli, ale kojeni vyhralo.

A přitom stačí vybrat ATB vhodná při kojení :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
29.1.16 20:52
@Martina.N78 píše:
No dr mi je nenapsala kvuli kojení, ptala se jestli kojim.Mela sem je mit, ale kvuli kojeni je nedala.Blbe sem to napsala. Proste ATB byt meli, ale kojeni vyhralo.

Jj, to je jasné… Ale subjektivní pocity by si měla zřejmě stejné, s tím hučením atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3973
29.1.16 21:00

@j.a.n.i1 no to asi jo, ale ja sem to neresila.
@hehehe no neříkám, že by to s ATB nebylo taky, ale urcite by to bylo míň.
Ale tak hlavni je, ze se to neopakovalo. I kdyz na to ucho ted vic trpim. A kdyz syn prijde se zanetem, trnu, ze to zase chytim.Je to neprijemna vec pro dospelaka natoz pro prcka. Takze u me pokud dr da ATB, nepremyslim jestli to je nutne nebo není. Dr snad vi co dělá a pokud k ni neni důvěra, tak to redit hned na místě ne to tu řešit potom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
29.1.16 21:27
@Marionet píše:
Ok, dali jsem druhou dávku, boj s ATB jsme tedy prohráli. díky za příspěvky. Doufám, že až naše děti vyrostou, nebudou bakterie vůči ATB zcela rezistentní.

No tak pokud nebudou mít za sebou aspoň 10tery ATB každoročně, tak rezistentní nebudou. Je vidět, že při pojmu ANTIBIOTIKA tě přepadá panika..
Zřejmě tu nebude nikdo, kdo je zastáncem ATB, ale pokud se jedná o problém ucha, asi bych se snažila, aby to bylo co nejdříve a dobře přeléčené…
Až by se jednalo o dlouhodobý a komplikovaný problém, lékař si nevěděl rady a psal už několikáté ATB, pak bych znejistěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
29.1.16 21:37

Naše ORL dává ATB podle toho, jak vypadá sekrece z ucha. Když měla dcera posledně jen průhlednou, dostala jen kapky. Když měla minule hnusnou hnisavou dostala ATB. Na teplotu bych moc nespolehala, dcera nemívá a přitom měla v uchu pneumokoka+zlateho stafylokoka, léčila se přes mesic, nic ji nezabiralo až ATB do žily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
30.1.16 23:01

Tak atb zatím nezabrala, máme pořád teplotu. Čekala jsem tedy rychlejší nástup. Teplotou má už chudák pátý den, samo pěkně zhubla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí