Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@74paja píše:
@macesinka Nez dat takovy prachy, tak radsi hledej novyho zubare… Neni prece jedinej v Praze…
Není, ale první dobrý, na kterýho jsem natrefila.
Před ním jsem vystřídala 8 zubařů v Praze. Už potřebuju někoho dobrýho, ne jenom hledat a zkoušet. Na to už nemám TRPĚLIVOST.
7000 za lečení, tomu teda moc nerozumím, co znamená takové léčení?
On je soukromý zubař?
Já mám se zuby dost šílené problémy, takže u zubaře jsem velice často ale takové ceny, to bych fakt hledala někoho jiného. Mám na svých zubech 10 celokeramických korunek a stálo mě to 25 000 Kč, takže nechápu, za co chce tvůj doktor tolik peněz…vím naprosto přesně, jaký je problém najít dobrého zubaře ale s takovými cenami bych u něj asi ani já nezůstala…
Ahoj,
bohužel, 7000 Kč je adekvátní cena za kvalitní ošetření kořenových kanálků. Vzhledem k tomu, že jde o stoličku, jedná se o ošetření 3-4 kořenových kanálků a to cenu již navýší. Ošetření je časově náročné a je potřeba mít odpovídajicí( finančně nákladné) vybavení.
Ta korunka je potřeba, protože při tomto ošetření se odstraní celá centrální část zubu a zůstanou pouze „obvodové zdi“, které jsou náchylné k odlomení/ rozlomení zubu. Takže se cena navýší ještě o čepovou dostavbu fixovanou v ošetřených kanálcích a následně o korunku…
@karkule1 Dá se to dodělat pryskyřicí…Taky mám takhle dostavěný zub a dobrýýý
Maminka189 Ano, v individuálních případech to lze kompozitem dostavět, ale v postranních úsecích je to diskutabilní (záleží na velikosti defektu, vysušitelnosti pracovního pole,..). A nepříznivě rozlomený zub bývá dost často indikace k extrakci…
Ahoj, já bych rozhodně změnila zubaře. Zdá se mi to dost předražený. Já si teď nechávám korunku dělat a zubařka po mě chce dohromady 2.400,–
Jejda 7000,–Kč a mě se zdá dost i 2600,–Kč za doléčení, když není jistota, že zub vydrží ![]()
Damy, nakonec to s mym zubem dopadlo tak, ze jsem sla na konzultaci ke dvema nezavislym zubarum a oba rekli jednoznacne, ze lecit nema smysl, ze nalez je tak velky, ze jedina moznost je vytrhnout. Takze jsem rychle zmenila zubare, zub je venku a ja mam pokoj, i od mileho pana zubare.
![]()
@macesinka píše:
Damy, nakonec to s mym zubem dopadlo tak, ze jsem sla na konzultaci ke dvema nezavislym zubarum a oba rekli jednoznacne, ze lecit nema smysl, ze nalez je tak velky, ze jedina moznost je vytrhnout. Takze jsem rychle zmenila zubare, zub je venku a ja mam pokoj, i od mileho pana zubare.![]()
Hej, macesinka, netreba davat zubárom peniáže, kedže toto je zdarmáá. gratulujem, dobrá voľba. ![]()
@macesinka píše:
Damy, nakonec to s mym zubem dopadlo tak, ze jsem sla na konzultaci ke dvema nezavislym zubarum a oba rekli jednoznacne, ze lecit nema smysl, ze nalez je tak velky, ze jedina moznost je vytrhnout. Takze jsem rychle zmenila zubare, zub je venku a ja mam pokoj, i od mileho pana zubare.![]()
aneb dvě mouchy jednou ranou
![]()
@iTeresiaSK píše:
Hej, macesinka, netreba davat zubárom peniáže, kedže toto je zdarmáá. gratulujem, dobrá voľba.
no dobrá volba možná, ale peníze to ve výsledku bude stát taky, protože chybějící šestka se bude muset nějak nahradit… takže buď můstek nebo implantát… což nakonec může stát i daleko víc peněz… ![]()
@alli_li Můžete mi i do zprávy napsat jak vám to léčil? Po manželovi za to chce zubař 5000-6000 ![]()
@KaterinaKuc92 píše:
@alli_li Můžete mi i do zprávy napsat jak vám to léčil? Po manželovi za to chce zubař 5000-6000
Odkud jste? Cena kterou píšeš je běžná u soukromých lékařů, pokud jde o kvalitní pečlivé čištění a uzavření kanálku alespoň trochu rozumným materiálem. Levnější půjdou najít, ale je otázkou na kolik si zubu člověk cení, jak moc velký problém tam je apod. Zas pokud se jedná o velmi nízkou cenu, tak tam většinou je to tím, že jsou použité starší metody ošetření, které v praxi nemusí být tak účinné.
@Nimie Staré Město u Uherského Hradiště. No mě přijde ten zubař předražený
Po mě třeba chce za bílou plombu na přední zub na úplně pidi kaz 1000 Kč. A jinde čtu jak lidi dávají za bílou plombu 500-700 Kč a to i za mnohem větší plombu ![]()