Zánět v zubu - vytrhnout, nebo léčit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
37
4.3.13 17:08
@74paja píše:
@macesinka Nez dat takovy prachy, tak radsi hledej novyho zubare… Neni prece jedinej v Praze…

Není, ale první dobrý, na kterýho jsem natrefila.
Před ním jsem vystřídala 8 zubařů v Praze. Už potřebuju někoho dobrýho, ne jenom hledat a zkoušet. Na to už nemám TRPĚLIVOST.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
4.3.13 17:39

7000 za lečení, tomu teda moc nerozumím, co znamená takové léčení?
On je soukromý zubař?
Já mám se zuby dost šílené problémy, takže u zubaře jsem velice často ale takové ceny, to bych fakt hledala někoho jiného. Mám na svých zubech 10 celokeramických korunek a stálo mě to 25 000 Kč, takže nechápu, za co chce tvůj doktor tolik peněz…vím naprosto přesně, jaký je problém najít dobrého zubaře ale s takovými cenami bych u něj asi ani já nezůstala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
4.3.13 18:09

Ahoj,

bohužel, 7000 Kč je adekvátní cena za kvalitní ošetření kořenových kanálků. Vzhledem k tomu, že jde o stoličku, jedná se o ošetření 3-4 kořenových kanálků a to cenu již navýší. Ošetření je časově náročné a je potřeba mít odpovídajicí( finančně nákladné) vybavení.

Ta korunka je potřeba, protože při tomto ošetření se odstraní celá centrální část zubu a zůstanou pouze „obvodové zdi“, které jsou náchylné k odlomení/ rozlomení zubu. Takže se cena navýší ještě o čepovou dostavbu fixovanou v ošetřených kanálcích a následně o korunku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5549
4.3.13 21:49

@karkule1 Dá se to dodělat pryskyřicí…Taky mám takhle dostavěný zub a dobrýýý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
4.3.13 22:43

Maminka189 Ano, v individuálních případech to lze kompozitem dostavět, ale v postranních úsecích je to diskutabilní (záleží na velikosti defektu, vysušitelnosti pracovního pole,..). A nepříznivě rozlomený zub bývá dost často indikace k extrakci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1224
4.3.13 22:45

Ahoj, já bych rozhodně změnila zubaře. Zdá se mi to dost předražený. Já si teď nechávám korunku dělat a zubařka po mě chce dohromady 2.400,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
25.6.13 19:36

Jejda 7000,–Kč a mě se zdá dost i 2600,–Kč za doléčení, když není jistota, že zub vydrží :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
29.10.13 12:44

Damy, nakonec to s mym zubem dopadlo tak, ze jsem sla na konzultaci ke dvema nezavislym zubarum a oba rekli jednoznacne, ze lecit nema smysl, ze nalez je tak velky, ze jedina moznost je vytrhnout. Takze jsem rychle zmenila zubare, zub je venku a ja mam pokoj, i od mileho pana zubare. :mrgreen: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1224
29.10.13 13:04
@macesinka píše:
Damy, nakonec to s mym zubem dopadlo tak, ze jsem sla na konzultaci ke dvema nezavislym zubarum a oba rekli jednoznacne, ze lecit nema smysl, ze nalez je tak velky, ze jedina moznost je vytrhnout. Takze jsem rychle zmenila zubare, zub je venku a ja mam pokoj, i od mileho pana zubare. :mrgreen: :palec:
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
iTeresiaSK
29.10.13 23:17

Hej, macesinka, netreba davat zubárom peniáže, kedže toto je zdarmáá. gratulujem, dobrá voľba. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
9090
29.10.13 23:46
@macesinka píše:
Damy, nakonec to s mym zubem dopadlo tak, ze jsem sla na konzultaci ke dvema nezavislym zubarum a oba rekli jednoznacne, ze lecit nema smysl, ze nalez je tak velky, ze jedina moznost je vytrhnout. Takze jsem rychle zmenila zubare, zub je venku a ja mam pokoj, i od mileho pana zubare. :mrgreen: :palec:

aneb dvě mouchy jednou ranou :lol: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
29.10.13 23:54
@iTeresiaSK píše:
Hej, macesinka, netreba davat zubárom peniáže, kedže toto je zdarmáá. gratulujem, dobrá voľba. :mavam:

no dobrá volba možná, ale peníze to ve výsledku bude stát taky, protože chybějící šestka se bude muset nějak nahradit… takže buď můstek nebo implantát… což nakonec může stát i daleko víc peněz… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.12.16 22:02

@alli_li Můžete mi i do zprávy napsat jak vám to léčil? Po manželovi za to chce zubař 5000-6000 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
12.12.16 22:17
@KaterinaKuc92 píše:
@alli_li Můžete mi i do zprávy napsat jak vám to léčil? Po manželovi za to chce zubař 5000-6000 8o

Odkud jste? Cena kterou píšeš je běžná u soukromých lékařů, pokud jde o kvalitní pečlivé čištění a uzavření kanálku alespoň trochu rozumným materiálem. Levnější půjdou najít, ale je otázkou na kolik si zubu člověk cení, jak moc velký problém tam je apod. Zas pokud se jedná o velmi nízkou cenu, tak tam většinou je to tím, že jsou použité starší metody ošetření, které v praxi nemusí být tak účinné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.12.16 23:12

@Nimie Staré Město u Uherského Hradiště. No mě přijde ten zubař předražený :-( Po mě třeba chce za bílou plombu na přední zub na úplně pidi kaz 1000 Kč. A jinde čtu jak lidi dávají za bílou plombu 500-700 Kč a to i za mnohem větší plombu :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.