Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj všem,
chtěla bych poprosit o názor, co si o tom myslíte.
Dnes jsem byla u svého zubaře. Měli jsme v plánu opravu vypadlé plomby u stoličky. Doktorovi se při vrtání něco nezdálo, tak mě poslal na rentgen, aby viděl, jak to se zubem vypadá. Na rentgenu se ukázalo, že u kořene zubu je mega zánět a je potřeba zub začít léčit, jinak o něj přijdu. Já jsem nic netušila, zub je mrtvý, tak prostě nebolel. ![]()
Léčbu zubu doktor odhadl na 7 tisíc, k tomu bude potřeba ještě korunka za dalších x tisíc a já nevím co ještě. Jenže my žijeme jen z rodičáku a 7000 jsou teď pro mě docela velké peníze. Chtěla jsem, aby mi zub vytrhl, ale to odmítl.
Nevím, co dělat. Hledat si jiného zubaře se bojím, mám dost špatných zkušeností s těmi předchozími. Bohužel to není první doktor, který odmítl trhat. A já se nehodlám s nikým handrkovat. Můj stávající zubař je skvělý odborník a precizní, ale prostě šíleně drahý. Naše rodinná finanční rezerva je cca 8 tisíc, když na tyhle peníze sáhnu, nebudeme mít ani korunu. Máme malé dítě, znáte to, pořád něco potřebuje a co kdyby něco. A to jenom kvůli zubu.
Co byste dělaly na mém místě? Poradíte dobrého a né extrémně drahého zubaře v Praze nebo středních Čechách, který přijímá?
@macesinka Ale těch 7000 to nebude chtít na jednou ne? Jinak si myslím, že na svojí žádnost nemůže vytržení zubu odmítnout
Mě léčení jednoho zubu stál cca 600kč plus blomba
Teeda 7tis za leceni zubu? To je teda sila…
Kazdopadne ja si zub se zanetem nechala lecit, lecila mi ho doktorka min. pul roku, korunku nemam, zub mam vymodelovany z casti meho zubu a plomby.
Doktorovi bych asi vysvetlila svoji financni moznost a domluvila se s nim co dal.
Jinak jsem zapomnela dodat ze jsem za cele leceni zanetu zubu a kanalku platila 1100 vc. plomby
Za 7000 máš novou keramickou korunku
A nechápu k čemu korunku když ti zub vyléčí??Dostavění zubu stojí cca 1000kč
@maminka189 chce to najednou. Už jsem u něj tohle léčení jednou bohužel zažila.
@alli_li finanční situaci jsem mu nastínila a dopadlo to jak to dopadlo. A nejhorší na tom je, že mi stejně nikdo nezaručí, že se ten zub nakonec stejně nepodaří zachránit a půjde ven tak jako tak. ![]()
@macesinka Já bych řekla, že chce z tebe vytřískat co nejvíce peněz
Nepřemýšlela si o změně zubního lékaře? Tohle je fakt moc
@maminka189 píše:
Za 7000 máš novou keramickou korunkuA nechápu k čemu korunku když ti zub vyléčí??Dostavění zubu stojí cca 1000kč
S tou korunkou to taky nechápu. Mám odlomený kousíček zubu. Fakt kousínek, k tomu stačila původně nová plomba. Teď je potřeba korunka - nerozumím. Samozřejmě v ordinaci mě to nenapadlo, ptát se, proč.
Korunka (keramická) stojí u mého doktora 15 tisíc. ![]()
Nového zubaře beru všema deseti, když mi někdo doporučí někoho opravdu schopného, kdo samozřejmě přijímá (Praha, střední Čechy). Což je problém. Už se nechci spoléhat jen na anonymní recenze na internetu.
@macesinka 15 tisíc za jednu keramickou korunku? Ona existuje ještě pryskyřičná a ta je o mnoho levnější, ale není tak kvalitní a na přední zuby.
A odkud jsi?
@maminka189 píše:
@macesinka 15 tisíc za jednu keramickou korunku? Ona existuje ještě pryskyřičná a ta je o mnoho levnější, ale není tak kvalitní a na přední zuby.
A odkud jsi?
z Prahy, ale klidně dojedu za dobrým zubařem i za Prahu
@macesinka A kolikátka je ten zub?
Jinak bohužel s novým zubařem neporadím, bydlíme hodně jinde. Jen jsem takto měnila zubaře, když se rok s rokem sešel a já při preventivce u ní nechala tisícovku za vyčištění zubního kamene… ![]()
Sedm tisic, to je teda darda. Hledala bych jineho zubare. Nechala bych si zub lecit. Pod heslem lepsi jakykoliv zub vlastni nez nic nebo zubni nahrada.
Pocitej s tim, ze pokud si nechas zub vytrhnout, muzes si zadelat na dalsi problem, ze se ti zacnou zuby vselijak rozlezat, pokud tam nedas mustek nebo implantat. Pokud ti vytrhne zub ve spodni celisti, tak take pocitej s tim, ze zub nad mezerou ti zacne do te mezery klesat.
Po case muzes mit take problem s ubyvanim zubni kosti na miste vytrhnuteho zubu.
@74paja už jsem přišla o šestku vlevo, nerada bych přišla o další šestku vpravo dole. Nevýhody vytržení znám. Není mi ještě ani 30 a už nemám dva zuby (a tak 4 mrtvé). Takže o další určitě nechci přijít. Ale než dát takový prachy, tak to raději vytrhnout.
@macesinka Nez dat takovy prachy, tak radsi hledej novyho zubare… Neni prece jedinej v Praze…