Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, mám prosbu o radu.
Před rokem a půl jsme koupili byt po staré paní, která tu kouřila. Byt jsme komplet zrekonstruovali, krytiny vyhodili + dělali novou stěrku, nová okna, oškrabané zdi, nové štuky, malba. Stěhovali jsme se loni na vánoce a byt stále smrdí!
Ani nevím, jak ten smrad popsat, připadá mi trochu jako směs toho od cigaret+malba+zápach, který je cítit po oškrabání stěn.
Máme komplet nový nábytek, to taky někdo říkal, že může být ono, ale tohle není „vůně“ nového nábytku.
Když jsem v bytě delší dobu, necítím to, hlavně když přijdeme nebo když jsme mimo domov, cítím, jak nám tím smrdí i čisté oblečení.
Jsem z toho už dost nešťastná, všichni říkali, že do roka chytne byt naši rodinnou vůni a nic ![]()
Máte prosím tip, co s tím?
Díky!!
@lilibetty pokud jste udělali komplet výměnu, tak toto není ani možné.. co podlahy? to jediné mi ještě napadá. Jinak po malování a koupení nábytku to není - malovala jsem pár dní zpět, dneska už to není cítit, nový nábytek taky nesmrdí ![]()
Tak on nový nábytek, pokud je z ne moc kvalitní dřevotřísky je cítit lepidlem, dokud nevyschne, takhle jsem hledala zdroj zápachu doma a byly to šuplíky ke stolu (ikea) byl to takový ošklivý chemický smrad, vyčichlo to po dvou letech. Třeba nábytek z dřevotřísky od truhláře nesmrdí. Pokud máte PVC podlahy, tak ty jsou chemicky cítit i po roce a půl.
A oškrábali jste i strop až na panel, případně vyměnili podhledy?
Po tak dlouhe době bych řekla, že je vše vyvětrané. Není možné, že by Vám tam šel šachtou smrádek od nějakého souseda? ![]()
@Envie prosím, co máte za vysoušeč? Taky bojujeme s plísní, tak bych to ráda vyzkoušela.
Taky me napadla plíseň a to pod podlahovou krytinou. Jestli jste dělali i nové podlahy a brzy je zakryli pak se vlhkost sráží pod podlahou a je tam plíseň jako tram. My máme ted čerstvě zrekonstruovano a budeme cekat do konce ledna aby jsme mohly polozit vinyl. Jinak by jsme měli strach s plísní. Přitom uz by jsme tam daavno mohly být. Vše je hotové jen ta pokladka.
@Envie Ano podlahy nám vylili na zacatku listopadu a musí schnout dva az tři měsíce nez sev položí. Plus teda ze jsme měli komplet nove steny, stropy. Tím pádem vody litry a litry. Vysoušeč jsme měli půjčený taky a sebral za noc skoro pět a půl litru. Pak se zastavil, nakonec ho manžel vyvedl z okna na dvorek a jel v kuse a voda vytekala rovnou do kanálu. Zkusili jsme na podlahu dát igelit a za 10dni se pod ním udělala černá plíseň.
Zkuste dodělat kousek krytiny a mrkněte pod to. Ja bych vsadila zrovna na to.
@Envie Pardon myslela jsem ze si zakladatelka. Máme ale RD možná jsou v bytě jiné podmínky. Mám bylo od podlaharu řečeno tohle.
@Envie píše:
@analoja jo a ten vysousec nam vezme az 4litry vody za nocnebo kdyz varim s treba zehlim. To vidim jak rychle leti vlhkost nahoru. Jako pecka to je. Fakt mame klid uz. A taky jsme mista kde se delala plisen postrikali naredenym tee tree olejem. Nekde se to manzel docetl. Tak zkuste taky
dík, ten olej zkusím hned zítra - toho mám doma vždycky zásobu ![]()
Děkuji všem, podlahy jsou v pohodě, ty jsme měřili před pokládkou a průběžně několik míst odkryli a plíseň tam není. Je pravda, že vlhko je tu hodně a plíseň jsme za jednou skříňkou asi před měsícem objevili, takže zkusíme koupit ten vysoušeč. Už před tím měsícem jsme také zvedli teplotu a větrám, co se dá, ale je to asi pro to množství vlhka málo. Plíseň otírám octovou vodou, ale olejíček také zkusím! @Envie Kolik ho dáváte do jakého množství vody? ![]()
Tak nevím, jestli to bude vlhkostí. zapnuli jsme odvlhčvač a ukázal 48%vlhkost. Po 30 minutách 36%(je to malinký pokoj), jak jste to měli vy? @Envie
Právě je mi to divné, budem zkoušet v různých místnostech delší dobu a uvidíme. Je pravda, že v té místnosti, kde je teď vysoušeč, jsme poslední dobou pouštěli teplý ventilátor a extrémně topili a větrali, tak už je to možná lepší.
Tak jsme zkouseli pres noc v obyvaku, zezacatku 52%,rano 43,uz je tu docela neprijemne sucho a vysusilo to jen 600ml vody za celou noc..tak to nechapu, jakto, ze se tu ta plisen tvori ![]()
@lilibetty chtěla bych se zeptat, jestli se vám podařilo problém vyřešit. Koukám, že je to skoro rok od diskuze a já teď řeším něco podobného. Děkuju za opdověď.