Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
I když už problém má zakladatelka vyřešen, ale ![]()
Zapečené brambory dělám obojím způsobem, za syrova i predvarene ve slupce. Z brambor za syrova je to nesrovnatelny luxus co se týče chuti, predvarene rychlovka.
Ty za syrova nikdy nedávám do vyššího pekáče, ale na nízký velký plech, malá vrstva brambor. Peču cca hodinu, sem tam promíchám. Všechny ostatní ingredience, až brambory zmeknou. My tam máme rádi jen uzené maso(to je uvařené), sterilovany hrášek, vajíčka rozredena smetanou a sýr. Celý pokrm je hotový cca za 1,5 hodiny.
Bud predvaruji. Je to chutnejsi. Nebo pecu pod poklickou a opravdu cas nelimituji, jak dlouho pecu. Proste dloubnu vidlickou a zjistim, jestli potrebuji dal pect nebo je hotovo. Kde je problem?
@Mamatata19 píše:
Ahoj, prominte mi můj trapný dotaz. Ale rozhodla jsem uvařit na zítra zapecene brambory, dělala jsem je ze syrovych brambor. Pecu je v troubě na 180stupnu cca 30minut a jsou stále tvrdé. Změknou, když je budu ještě pect nebo vyhodit?
30 minut
ja je pecu tak kolem 2 hodin.
Zapikačky se syrových brambor trvají hodně dlouho, zvlášť, pokud jsou ve vyšší vrstvě, je lepší je zezačátku přikrýt aspoň alobalem.
Casto delavam recept od Brichace Toma. Brambory (nepredvarene) a maso spolu na plech. Ze to miluji deti. To trva kolem pul hodiny. On ma celkove rychle recepty.
Ale klasika zapecene a nepredvarene trvaji dyl.
Ale hlavně, zapečené jsou nejlepší právě upečený, ne pečené den dopředu
Ahojky, i když to v receptech není obvykle moc vidět, základem je brambory krátce předvařit - já to dělám v mikrovlnce. Čas předvaření upravuji podle velikosti brambor. Pokud dělám zapékané se smetanou - tedy na úzké plátky, tak stačí 3-5min. Pokud pečené brambory na čtvrtky, tak 10-15min. Recept na supr křupavoučké brambory tady.