Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobry den. chtěla bych se na něco zeptat…dcera má odklad…vše už máme vyřizene, ale zapomněli sme na potvrzeni od Dr. chci tam jit hned zitra. a má otazka, musim tam dceru brat sebou nebo da jen papir a jdu? jde mi o to at ji zbytečně na zítřek neodhlašuji ze školky…moc moc děkuji za rychlou odpověď ![]()
@kotipa asi brát dítě nemusíš, v podstatě je to formalita a dostaneš jen papír
@kotipa vše musíš škole dodat od 31.5. Takže máš ještě čas… Zítra lékařce zavolej a domluv se s ní, jestli to jde i bez dcery.
Moc děkuji!!!no mě ředitelka ve škole u zápisu říkala, že to mam do tydne odevzdat :/
@kotipa to tě zbytečně honila… Rodiče často čekají i na zprávy z PPP a od klinických psychologů. Těm to někdy velmi dlouho trvá, než zprávu z vyšetření pošlou.
No to teda jo
a já už plašila a domluvila si odvoz k dr na zítřek…páč ředitelka říkala, že jinak bude přijata!!!
no co už aspoň nemusim brat dceru sebou -bohatě postačí malošek ![]()
@kotipa to nechápu, že vám toto řekla
. Letos také řeším odklad. Ve škole jsem byla den po zápisu. Měla jsem jen formulář - žádost od odklad s tím, že obě zprávy (PPP a klinický psycholog) nám dorazí. Ředitelka mi řekla, ať jí je pak pošlu naskenované mailem a odklad vůbec nezpochybňovala… Ve čtvrtek mi dorazila poslední zpráva, takže zítra je přepošlu do školy.
A ten termín 31.5. mi říkali v PPP - že mi do té doby zprávu určitě pošlou
. Ale nakonec to stihli už teď…
No ja mam už všechny papiry a dnes i toho doktora…a zitra manžel jde zanyst do školy…ma strach že se ten tyden projede a pujde do školy
ale je to až do toho konce května že?
nevim co nas ta ředitelka tak honi…
@kotipa ano do 31.5. Je to napříkald v tomto dokumentu, když přeskočít text o školkách, je zde výslovně uvedeno i toto datum. Ředitelka vás zbytečně stresuje…
@Eveelin píše:
@kotipa ano do 31.5. Je to napříkald v tomto dokumentu, když přeskočít text o školkách, je zde výslovně uvedeno i toto datum. Ředitelka vás zbytečně stresuje…
To není pravda. I v tomto dokumentu je napsáno, ze dříve to bylo do 31.5., ale nyní je třeba dokumenty předložit již při zápisu.
@Inge píše:
To není pravda. I v tomto dokumentu je napsáno, ze dříve to bylo do 31.5., ale nyní je třeba dokumenty předložit již při zápisu.
To asi těžko, když zápis je právě od toho, aby odhalil případnou školní nezralost.
@Inge v PPP mi řekli, že stačí zprávu dodat do 31.5.
@hanka.br. nezralost odhalí v PPP a u klinického psychologa, kde děti podstupují několikahodinové vyšetření. Do školy jsem nesla jen žádost o doklad a zprávy dodávám až nyní (přicházejí poštou dodatečně). S ředitelkou školy jsem takto domluvená. Dítě vůbec vidět nechtěla
.
@Eveelin píše:
@Inge v PPP mi řekli, že stačí zprávu dodat do 31.5.@hanka.br. nezralost odhalí v PPP a u klinického psychologa, kde děti podstupují několikahodinové vyšetření. Do školy jsem nesla jen žádost o doklad a zprávy dodávám až nyní (přicházejí poštou dodatečně). S ředitelkou školy jsem takto domluvená. Dítě vůbec vidět nechtěla.
Samozřejmě. Ve vašem konkrétním případě. Jinak se k zápisu chodí právě proto, aby se případná školní nezralost zachytila a k vyšetření do PPP dítě teprve odeslalo.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.