Co delat po ZAKLADCE???

Anonymní
14.12.13 21:08

Co delat po ZAKLADCE???

Ahoj devcata :-)
Potrebuji radu :))
Je mi 15 let a jsem v 9.tride ZŠ ;)
Jelikoz se rozhoduji co budu delat cely zivot tak potrebuji radu. Rozhodnuta kam podam prihlasky uz jsem-alespon zcasti :) Jenze porad nevim co bych chtela delat urcite :(
Stredni pedagogicka skola v nasem meste-Hradec Kralove bohuzel neni :? Tedy je ale jen soukroma a jeste k tomu cirkvi poradana :( Nejsem verici :? POkid mate s touto skolou zkusenosti prosim naposte mi co a jak ;) Proste vse co o ni vite ;) ucitelkou bych chtela byt ape vadi mi ty male platy a taky nevim jestli bych to zvladala :?
Dalsi skolu kterou bych chtela zkusit je stredni skola akademicka ve stezerach u HK je to obor verejnospravni ;) To by me take bavilo :) A i moje mamka by chtela abych tam sla…jenze ono je to i tim ze by to vyslo finance skolne za 0…na Sionu (te soukrome skole se plati 13 000 rocne) A take z toho Sionu jeste nikdo nevysel :? JE to myslim druhy nebo treti rok teto SS :? U te verejnospravni by me to take bavilo ale prvni problem: Bojim se ze sem tam nedostanu, 2.Ze to nezvladnu ( nemam moc dobre znamky ), 3.je to az ve Stezerach to znamena skoro trictvrte hodiny v autobuse kazde rano a odpoledne ( 1krat tydne tam maji hodiny od sedmi rano)
Takze muj dotaz zni : Pokud tu je nekdo z verejne spravy: Jaky je cca plat…staci SS? JAK to v praci asi vyada?
Kdo pracuje v MS prosim platy skoly…no vse co k tomu patri…
A take co si o tom myslite Vy? ;) Moc vsem dekuji za precteni do konce a za chyby se omlouvam :oops: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
K-Black
14.12.13 21:13

Hele ono ta veřejnosprávní ve stěžerách není žádný výběrovka, vím co se tam dostává ;) jaký máš teď v pololetí známky?
3/4 hodiny v autobuse po HK není žádná tragedie, holt velký město :lol: To školný na Sionu, no nevím dělá to 1300 měsíčně to mi zas nepřijde nějak moc :think:
Jít mimo HK jsi neuvažovala, myslím internát atd. zas když chceš být učitelka v MŠ, proč se snu vzdávat :think:

• Citovat
  • Upravit
7215
14.12.13 21:19

3/4 hodiny jsou nic, já jsem jezdila na SŠ minimálně hodinu :lol: podle dojezdové vzdálenosti bych se fakt nerozhodovala.

šla bych na státní, nechci být drbna nebo tak - ale u nás jsou ty soukromé školy dost pomlouvané, prostě je to flákarna pro bohaté. Ale to je tady u nás

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
14.12.13 21:22

@Aletheia on ten Sion je spíš náboženská škola než soukromá, jinak se soukromýma ;)

• Citovat
  • Upravit
5086
14.12.13 21:23

Snad ti pomůžu - státní správa a učitel v mateřské škole berou cca stejně peněz - nevím kolik to je teď, ale nástupní plat si myslím bude tak 13-15000 hrubého - víc bych to neviděla, spíš míň…

13000,– ročně není zase taková hrůza to je něco málo přes 1000,– korun měsíčně a pokud tam opravdu chceš, můžeš mamince navrhnout, že si na to vyděláš na brigádě ;)
jen přece jen z pedagogické střední můžeš pokračovat dál na vysokou pokud bys chtěla, ale z té státní správy nějak nevím kam - jinak ve státní správě, je to vlastně úředník někde na magistrátě, nebo třeba na úřadu práce, možná i jako sekretářka, asistentka - teď jde o to takové místo potom sehnat, protože přece jen jsou to hlídaná místečka a někdy dost protekční ;) přece jen jako učitelka mi přijde možná líp sehnatelná práce - ale uvědom si, že učit 28 cizích dětí je někdy sakra náročné a ve školce to znamená i utírat zadečky a převlíkat počůrané prďolky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5086
14.12.13 21:26

No a co zkusit státní pedagogickou školu a holt bydlet na intru ;) Přerov má velmi dobré reference ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.13 22:01

Dekuju moc holky
Vim ze ta vzdalenost neni rozhodujici ;) U toho Sionu se bojim hlavne toho ze je to s tim nabozenstvim propojene a ze nikdo jeste s te skoly nevysel :?
Na intr nechci :? Ani mamka nechce abych sla…mam doma zvirata a pochybuji ze by se mamka chtela starat ;) Se zviratama delam sport takze urco nemuzu na intr a on i neco stoji :( Takze nn intr ne ;)
Tak ja bych sla na statni pedak ale vzhledem k tomu ze bych musela na intr tak ne ;) A take ty prijmacky :? Uvazovala sem nad Litomysli ale u prijmacek chteji nejdrive talentovky a pak v dubnu jeste prijmacky z CJ, M, vseobecnych predpokladu…no hruza :? Tak ja nwm :(

• Citovat
  • Upravit
10291
14.12.13 22:04

Za mě jen doplním, že jestli chceš skončit se střední školou a mít jen maturitu, tak stejně nebudeš mít plat nic moc. V dnešní době musíš být buď vysokoškolák anebo být šikovná a mít výučňák. Na pajďák můžeš jít z jakékoliv školy, ze které budeš mít maturitu. Takže teď na pedagogickou nemusíš, ale i tak můžeš nakonec učit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chromato
14.12.13 22:05
@valkil píše:
Poradím jen to, že v Praze jezdíš 45 minut do školy/práce naprosto běžně. A někdy i déle. Takže to by nemělo být rozhodující. Určitě bych vybrala státní školu. Dcery taky nevěděly co by chtěly dělat. Tak šly na gympl a postupně poznávaly, co by je bavilo.
S tou veřejnoprávní školou máš pak soustu možností, kde se uplatnit. Nemusí to být jen veřejná správa. Vlastně by to určitě nebyla veřejná správa, tam se IMHO bez známostí nedostaneš…

nesmysl, veřejných správ jsou v ČR stovky a navíc tady máte titulománii, takže i dědek na stavebním úřadě je pan inženýr :P dej si střední gympl a pak jdi na vejšku do USA, kde ti dají stipendium, když nebudeš blbá nebo budeš umět trochu basket

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.12.13 22:16

Jen doplnim tedka jsem mela znamky:
CJ: 2-
AJ-3
NJ-1
DEJEPIS:2-
Obcanka: 1-2
ZEmepis:2
MATIKA:3
PRIRODOPIS: 2-
FYZIKA:3
CHEMIE: 2
ESTV: 1
PRC:1
TV:1 :D takze to jsou.me znamky za toto ctvrtleti :P
No nic moc :oops: ;) :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
chromato
14.12.13 22:18
@Anonymní píše:
Jen doplnim tedka jsem mela znamky:
CJ: 2-
AJ-3
NJ-1
DEJEPIS:2-
Obcanka: 1-2
ZEmepis:2
MATIKA:3
PRIRODOPIS: 2-
FYZIKA:3
CHEMIE: 2
ESTV: 1
PRC:1
TV:1 :D takze to jsou.me znamky za toto ctvrtleti :P
No nic moc :oops: ;) :mrgreen:

na známky zapomen, dneska školy nemají studenty a vyber si, co chceš dělat a hlavně nespěchej a nehrn se do střední odborné školy, které za nic nestojí. Zkus třeba střední v rakousku nebo Švýcarsku, stýpky ti dají a většinou i najsou práci, protože tam střední vzdělání umí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.12.13 22:21
@chromato píše:
na známky zapomen, dneska školy nemají studenty a vyber si, co chceš dělat a hlavně nespěchej a nehrn se do střední odborné školy, které za nic nestojí. Zkus třeba střední v rakousku nebo Švýcarsku, stýpky ti dají a většinou i najsou práci, protože tam střední vzdělání umí.

To mam jako jet do Rakouska nebo Švycarska 8o? Promin ale moc te nechapu…kdyz nechci na intr tezko budu chtit odjet do jiny zeme ;)

• Citovat
  • Upravit
10291
14.12.13 22:40

@chromato : Půjde na střední do švýcarska? To tak mohou děti z biligvinních rodin…úplně ji vidím, jak se jí chce do ciziny bez znalosti jazyka a bez známých…já jako matka bych ji samotnou ani nepustila…

zakladatelka: Hele z toho si nic nedělej…všichni vesměs řeší to samé, já jsem taky nevěděla kam. Známky nemáš tak tragické, ale vypovídá to teda spíš o tom, že naučit se něco nazpaměť umíš…pochopit to moc neumíš, vzhledem k tomu, že z technických předmětů máš horší známky…to nevím, jestli je veřejná správa to pravé ořechové, tak bude určitě ekonomie a matika…nicméně, už tady jednou proběhla informace, že to není úplně výběrová škola. Takže bych možná zkusila tuto veřejnoprávní (budeš mít jeden typ vzdělání) a pokud ti vydrží elán a budeš chtít dělat s dětmi, tak na výšku půjdeš na pedagogickou fakultu, kde to budeš mít nejblíž, a tam zas dostaneš jiné vzdělání. Jestli to bude za pár let s prací stejně na hov** jako teď, tak aspoň budeš zaměstnatelná ve více oborech :) Ono nedělej si iluze…jestli nejsi vyloženě studijní typ, tak tě stejně na střední budou zajímat víc kluci a kámošky než učení :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chromato
14.12.13 22:43
@Anonymní píše:
To mam jako jet do Rakouska nebo Švycarska 8o? Promin ale moc te nechapu…kdyz nechci na intr tezko budu chtit odjet do jiny zeme ;)

a proč ne? Italština, němčina, fracouzština… něco z toho snad umíš. Sestřenice tam studovala, brala po roce 3000 EUR/měsíčně, protože částečně děláš a částečně se učíš a to se vyučila nějaké chovatelství…

vykašli se na české školy, tam tě naučí teorii a bifling

• Citovat
  • Upravit
chromato
14.12.13 22:43
@KKatka23 píše:
@chromato : Půjde na střední do švýcarska? To tak mohou děti z biligvinních rodin…úplně ji vidím, jak se jí chce do ciziny bez znalosti jazyka a bez známých…já jako matka bych ji samotnou ani nepustila…zakladatelka: Hele z toho si nic nedělej…všichni vesměs řeší to samé, já jsem taky nevěděla kam. Známky nemáš tak tragické, ale vypovídá to teda spíš o tom, že naučit se něco nazpaměť umíš…pochopit to moc neumíš, vzhledem k tomu, že z technických předmětů máš horší známky…to nevím, jestli je veřejná správa to pravé ořechové, tak bude určitě ekonomie a matika…nicméně, už tady jednou proběhla informace, že to není úplně výběrová škola. Takže bych možná zkusila tuto veřejnoprávní (budeš mít jeden typ vzdělání) a pokud ti vydrží elán a budeš chtít dělat s dětmi, tak na výšku půjdeš na pedagogickou fakultu, kde to budeš mít nejblíž, a tam zas dostaneš jiné vzdělání. Jestli to bude za pár let s prací stejně na hov** jako teď, tak aspoň budeš zaměstnatelná ve více oborech :) Ono nedělej si iluze…jestli nejsi vyloženě studijní typ, tak tě stejně na střední budou zajímat víc kluci a kámošky než učení :)

se tě asi bude v 15ti ptát, ne?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin