Zápis v matrice, chci vymazat otce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10899
9.7.25 10:11
@tevl píše: Více

Jak mohli zapsat jine prijmeni u druhého ditete, kdyz rodice jsou stejni? To snad nejde, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
928
9.7.25 10:20

@Tarena jde, když nejsou manželé, musí předložit ten podepsaný souhlas, pokud ho v porodnici nedolozi a včas nekontaktuji matriku ( před vydáním RL), matrika zapíše příjmení matky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101807
9.7.25 10:21
@Tarena píše: Více

Jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101807
9.7.25 10:23
@ircav píše: Více

Ale oni ho podepsané maji a to je platné… Ano, muze ho zatajit, ale to noc nemeni ma tom, ze to matrika predela, ve chvili kdy jakýmkoliv zpusobem zjisti, ze to prohlaseni existuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33844
9.7.25 10:28
@2025 píše: Více

A pit zacal az po zapisu na matriku? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10899
9.7.25 10:30
@ircav píše: Více

To ja chapu, jak se to stane. Ja jen myslela, ze ze zakona sourozenci stejnych rodicu nemohou mit ruzna prijmeni. A ted tedy vidim, ze ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65309
9.7.25 10:33

Já bych řekla, že to je u manželů, tam předem rozhoduješ, jak se děti budou jmenovat a měly by mít tedy stejné příjmení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10899
9.7.25 10:39
@vokishka píše: Více

Ono spise asi nepujde, ze prvni ma po matce a u druheho by chteli po otci. To matrika ma pod kontrolou. Opacne ne.
Manzelstvi je jasne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101807
9.7.25 11:10

Nikde neni stanoveno, ze by u nesezdaných rodicu museli mit stejné, takze to pujde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36017
9.7.25 11:58

Jj jde. Od kolegyně syn to řešil. Nakonec teda dali stejné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2774
9.7.25 12:03

Dle chatu GPT může zakladatelka souhlasně prohlášení na matrice odvolat, ale musí to udělat před narozením dítěte. S sebou OP a tehu průkazku. On pak tedy nabude ani v RL, takze si rozmysli co chceš.

Já bych se asi těch alimentů vzdala a čekala jestli on bude zadat o potvrzení otcovství. Spíš bych čekala že se na to vykašle. Měla bych radši svoje dítě, se svým příjmením a svatej klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1419
9.7.25 13:02

@j.a.n.i1 no vidíš. To mi ta paní nenabídla. Ale ona byla obecně teda dost otrávená. :nevim: já musela řešit nové vystavení RL, aby tam byl napsaný otec. A to mi ještě nadšeně hned druhý den po porodu volala, že RL už mám hotový. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5084
9.7.25 16:26

@K. Rocánková „může zakladatelka souhlasně prohlášení na matrice odvolat, ale musí to udělat před narozením dítěte.“ Můžeš dát, prosím, odkaz na na něco? V zákonu to není, děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3458
9.7.25 16:32

@Luboš P Podla mna je to vymysel Chat GPT, realne moja informacia je ze je to neodvolatelne, ale nedavno som sa tu dobehol s rychlostou na dialnici, tak sa mozem mylit aj teraz…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5084
9.7.25 16:39

Vážení, věc určování a popírání otcovství mě zajímá a odvoláním určení otcovství jsem překvapen. V zákonu jsem nic nenašel (možná jsem něco přehlédl) a ani jsem o tom neslyšel. Domnívám se, že došlo-li k určení otcovství (jakýmkoli způsobem), tak jediná možnost jak otcovství popřít, je žaloba u soudu. Nebo se mýlím? Děkuji za objasnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna