Zaplatit Daň z prodeje nemovitosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
253
18.3.22 22:07

Takže další dotaz. Kontroluje FÚ podle katastru nemovitostí jestli někdo prodá nemovitost a odvádí daně? Nebo by se na případné neuvedení tohoto příjmu v daňovém přiznání přišlo jen náhodou?
A nějaké nemístné poznámky si můžete nechat od cesty, daně platím neustále a stát pro mě dělá velké kulové… v důchodu mi pak za odměnu vyměří takový důchod jako těm co na daních odvedli desetinu toho co já. Nemám vůbec pocit že bych státu něco dlužil, je to spíš obráceně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
18.3.22 22:57

@Camor Ano, FÚ je schopen nahlédnout. Přímo mi říkali, že všechny údaje si stáhnou z těch zbylých úřadů. Jinými slovy všechno co chtějí si zjistí.

Hlavně už jsi musel podat přiznání k dani z nemovitostí, takže by mohli pátrat po tom, kde jsi vzal peníze na tu nemovitost. A taky ses nejspíš odhlásil z platby daně z nemovitostí u té co jsi prodal. (Pokud nechceš platit daň za něco co nemáš.)

Já tohle všechno udělala, jen jsem neměnila trvalý pobyt. :roll: Takže zpětně vidím, že jsem asi trochu mystifikovala ohledně toho bydlení. Trvalý pobyt v místě prostě není třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8518
19.3.22 09:13

@Camor ano FÚ to vidí, katastr to posílá sám automaticky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
20.3.22 18:37

A ještě jeden, snad i poslední dotaz.
Jak by se na to FÚ díval kdybych od zisku odečetl inflaci kterou vyhlašuje ČNB? Přijde mi to dost logické, protože kupříkladu pokud dám za nemovitost třeba 3 miliony a za 4 roky ji prodám za 6 milionů, v žádném případě jsem nevydělal 100%, protože mezitím mi inflace hezký kus zisku sežrala a skutečný zisk přepočítaný na kupní sílu peněz může být třeba jen 80%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8518
20.3.22 19:16

@Camor že to není vydaj k uvedeným příjmům. Tak by se na to FÚ díval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.22 19:42

@Camor to nikoho nezajímá

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat