Poradna duly
Jana Čurdová
jannis - no radsej sa mnou neriad, nech ti nie je zle, lebo u mna to je dnes fatk dost hrozne
som hladna, ale pri predstave, ze mam dat nieco do ust sa mi zdviha zaludok.
lucikry - prsia som mala aj ja dost naliate, ale uz nie su az take, trochu splasli. stale ich ale citim, su bolestive na dotyk a pomerne tazke. ja som si merala BT, tiez som tento cyklus nemala vobec ukazkovy a vidis, vyslo to
my sme sa snazili takmer rok, boli sme uz aj CAR na vysetreni a nakoniec to vyslo samo bez pomoci.
na ukazku posielam link moj grafik - http://www2.fertilityfriend.com/home/a07f0
Tak teplota před ovu: 36,3; 36,4… lišilo se jen o 0,1stupně.
3.12. test na ovu pozitivní teplota 36,7
4.12. 36,9C
5-8.12. 36,7
9-19.12. se teplota pohybovala 36,8C - 37,2C
pak už jsem přestala měřit…
Měřila jsem vždycky ráno v 5:20, o víkendu tak o 3h později. Takže to je moje teplota…
evik - teda ten pristup dr. bol strasny, super, ze si ho zmenila a ze teraz je uz dr. ok. ja som u mojej dr. este nebola, tak som zvedava, aka bude jej reakcia, i ked som uz od bab, co ku nej chodia ako tehulky, pocula vselico a tiez nie zrovna pozitivne ![]()
super, ze ste v poriadku a ze si uz pocula byt srdiecko, dufam, ze sa toho tiez coskoro dockam, no este si musim pockat. v ktorom tt ma zmysel ist k dr?
fuj ted se mi v sedě zamotala hlava,ale hnusně..
Holky někde jsem četla,že v těhotenství tlak klesá?Nevíte jestli to je pravda??Protože já mám docela nízkej tlak sama o sobě.
Evik-děkujeme za vyčerpávající popis
já teda měla MS nepravidelnou,takže jsem nikdy nevěděla..no teda říct mi doktor,že nemá čas,ať se objednám k jinému.
já mám zlatou doktorku,ale sestra nic moc
měla jsem zánět v děloze,a šla jsem tam rychle od obvodního bez objednání a sestra řekla,že mě nepřijme,že nejsem objednaná,tak jsem šla s brekem domu,moje mamka se nechala přepojit přímo na dr.a hned jsem mazala do nemocnice..od té doby je sestra na mě milejší,ale stejně má určitě u mě na kartě udělanej nějakej vykřičník
,baba jedna.
Já jsem k dr. letěla hned. Chtěla jsem vědět jestli je to pravda ( i když 8 pozitivní testů mi to potvrzovalo), a taky jsem chtěla co nejdříve vědět, jestli je mimi opravdu tam kde má být. Je to moje první těhu a byla jsem vystrašená, aby to třeba nebylo mimoděložní, nebo „jen“ třeba nějaký zánět. A taky to bylo před Vánocemi,takže jsme to chtěli v rodině oznámit už na Vánoce. Dáreček pod stromeček. Vím,že to bylo brzo,ale stálo to za to. Babičky obě moc brečeli… teď se budou předhánět,která toho víc uplete…
A hlavně mě už bylo špatně, takže by se to nedalo moc dlouho tajit, tak jsem to chtěla mít prostě na 100% od dr. potvrzeno.
Jinak jak jste na tom s nevolnostma. Já si připadám každý den, jako bych den předtím pila. Prostě žaludek mám jak při kocovině. Ale zvracela jsem zatím jen jednou… ![]()
Moc mi pomáhají zázvorová lízátka. Včera jsem nakoupila dvě krabice… ![]()
no já jsem objednaná k dr.na příští úterý,takže to budu v nějakým5tt..
My dali rodičům pod stromeček oznámení o svatbě.U nás brečel jedinej člověk,a to byl můj tatka
..
Už jsem říkala i SISE,že mě vyloženě špatně není,jen večer,spíš těžko,jako kdybych se natláskala. ![]()
u vas sa musite k dr. objednavat???
ja mozem prist kedykolvek.
uz ste to oznamili doma? ja som to vcera povedala rodicom, neboli ale spolu, takze som kazdemu volala zvlast, to bolo slz a radosti, ze som to ani necakala. dokonca som rozplakala aj ocina a to ma odrovnalo ![]()
Tak to já, jestli budu těhule, tak to řeknu jen manželovi a rodičům. Jinak do 4 měsíce to nikomu neřeknu, ať raději nezakřiknu.
SISA-já teda nevím jak u jiných,ale u nás musíš být z 90% objednaná..Ví to přítel a moje mamka,tý jsem to musela hned zavolat,a plakala,tatkovi a tchánovcům to oznámím až po vyšetření..Obdivuju holky viz.Lucikry
,že to neřeknou,já to nevydržím,mám z toho ohromnou radost…nevydžela bych to déle. ![]()
lucikry - tak to ta obdivujem, ze to vydrzis tak dlho. ja sa snazim mysliet pozitivne, nic zle si nepripustat, tak snad sa ani nic zle nestane ![]()
jannis - tak to je asi rozdiel medzi CR a SK, u nas sa ku gyn. objednavat netreba, teda pokial ide o normalne vysetrenie. pokial uz budem o neho vedena ako tehu, budem chodit do poradne na objednanie, ale to je uz nieco ine.
ja som to tiez musela hned povedat mamine, hrozne sa tesila. svokrovci (tchanovci) to este nevedia, manzel to chce povedat osobne. ja sice z toho nie som dvakrat nadsena, ale co uz, je to jeho rozhodnutie a ja to beriem.
ale najradsej by som to vykricala do celeho sveta, lebo sa z toho velmi tesim ![]()
Ahojky,tak to u mě vypadá na 13.září!
Těhotenský testy koncem minulého týdne oba pozitivní (ikdyž slabé čárky), poslední M 6.12. V pondělí jsem volala na gyn: Sestřička od doktora říkala, že ať příjdu tak za 14 dní,tak nevím 14 dní být v nejistotě? Dosti dlouhá doba.
Kdy je třeba první návštěva Gyn?
Zdraví Angelika
angelika - gratulujem k //!!! neboj, ked si ich objavila, uz odtial nezmiznu ![]()
ohladom dr. ti neporadim, ja sa chystam az koncom januara, to by som mohla byt cca. 7tt a uz by mohlo byt na utz aj nieco vidiet. skor to asi ani nema cenu, dr. s tebou aj tak nebude nic robit - teda aspon na SK to tak je.
Ahojky, u mě to vypadá na 13.9
Volala jsem na Gyn. setřička říkala že ať příjdu až za 14 dnů. Celkem dlouhá doba čekat v nejistotě jestli jo nebo ne, testy z lékarny 2 x slábé čárky. Kdy kdo navštěvuje Gyn? V jakém týdnu?
Ahoj holky, tak mě sestřička řekla, že pokud je všechno zatím OK objednává až v 8tt, kdy už by mělo být vidět na UTZ srdíčko a ozvy. Jen pokud se něco děje( já jsem začala špinit) tak můžu přijít hned. Musela jsem tam teda jít dříve než mě původně objednali, a taky mě doktor hned vyšetřil , vysvětlil co a jak, uklidnil, udělal mi UTZ , kvůli vyloučení mimoděložního těhu. Byla jsem ráda. Pokud jste ale v pohodě, nemá cenu spěchat, na tom Utz nebylo nic jenom tečka, už se těším až tam bude červíček- človíček.
Pomněnka ![]()
pomnenka - ja som bola na utz vcera, lebo sme akurat zacali chodit do CAR a cakali ma vsetky tie vysetrenia, lenze som ostala tehu, tak ma hned zavolali, aby sa na to pozreli a bola tam malilinka bodka, ja by som ju ani nevidela, keby ma na nu dr. neupozornil, ze to je nase mimi
brali mi aj krv na urcenie vysky HCG a na dalsi utz mam prist v pondelok, ci je vsetko ok. ale tuto starostlivost mam len kvoli tomu, ze to je CAR, ak bude vsetko ok, budem uz chodit k svojej dr. a ta so mnou takto cvicit urcite nebude, preto sa k nej chystam az okolo 7tt, lebo to skor aj tak nema vyznam.