Poradna duly
Jana Čurdová
Těhulky
MonaP (1980 /168cm 60 kg /Sev. Morava / TP 21.8 / 33+5/ KO 19.7) Katka +11 kg
Kat-ka (1977 / 173cm 52 kg /Praha / V / TP 30.8. / 33+1) Natálka +8 kg
LUCI (1980 / 166cm 65kg/Pardubicko / V / TP 30.8. / 33+1/ KO 20.7./ UTZ 11.7.) Překvapení +12 kg
Brcav75 (1975 / 170cm 64kg/Miláno / V / TP 2.9. / 32+2) Tomašek +10 kg
lenak (1981 /172cm 67kg/ Pardubice / V / TP 7.9. / 32+0/ KO 18.7./UTZ 4.7.) Chlapeček +11 kg
Koutecka (1980 /165cm 55kg/ Praha / TP 4.9. / 31+6/ KO 24.7.) Filip, Anna +7 kg
mybe (1974 / 174cm 60kg/ Česke Budějovice / TP 9.9 / 31+4/ KO 6.8.) Hedvika, Bruno +13 kg
Lucka ( Plzeň/ TP 10.9. /31+4) Holčička
Zuza (1977 / 175cm 57kg/Praha4 / V / TP 11.9. / 31+3/ KO 24.7., UTZ 13.7. ) Překvapení +6 kg
adys (1969 / USA / V / TP 12.9. / 31+2/KO 24.7., 7.8., UTZ 8.8.) Chlapeček +5,5kg
radik (1980 / 164cm 54kg/Praha / S / TP 12.9. / 31+2/ KO 26.7.) Holčička +8 kg
JJ (1973/ 163cm 62kg/Mostecko/TP 12.9. /31+2/KO 10.7.) Překvapení +10 kg
kristain (1978 / Zlín / TP 15.9. / 30+6) František, Agátka
hanucha (1977 / 173cm 60kg/Brno / TP 17.9. / 30+4/KO 12.7. ) Překvapení +12,5 kg
Maria86 (1986 / 162cm 50kg /Praha4 / S / TP 18.9. / 30+3/ KO 10.7.) Překvapení +5 kg
maxik ( Vitkovice / TP 18.9. / 30+3)
joula (1975 / Pha 4 / TP 19.9. / 30+1/ KO 17.7./ UTZ 11.7.) Adam, Sabrin + 7 kg
petrax77 (1977 / 172cm 78,5kg/Praha / TP 20.9. / 30+0/ KO 2.8.,UTZ 11.7.) Šimon +10 kg
Amisek ( 1981/168 cm 95 kg/Praha/ TP 21.9./ 30+0/KO 18.7. UTZ 17.7.) Natálka,Matěj + 3 kg
Petra ( 1980 / 167cm 58kg/ Lovosice / TP 21.9. / 29+6/ KO 26.7) Michaela +7 kg
berenice (1981/ Praha/ TP 21.9. / 29+6/KO 27.6. ) Překvapení
LadyDi ( 1983/Náchodsko/TP 21.9./ 29+6) Dianka +2 Kg
*moonlight** (Brno / TP 23.9. / 29+5) Holčička
Alina (1979 / 166cm 58kg/Hradec Kralove / TP 25.9 / 29+1/ dvojčátka ) +10 kg
Kammka 29+0 Holčička
Oxi ( 1975/Praha4/ TP 26.9./ 29+0)
Vochechule (1974 / 174 cm 90 kg /Třebechovice / V / TP? / 29+0/ KO 23.7./ UTZ 20.7.) Šimon +5 kg
Maminky
Kat-ka - Matyášek 4roky, Filípek 7let
Zuza - Davídek 3 roky
Andrášek - Alice 6 let
kristain - Vítek 1 rok
Vochechule - Matouš 10 let
maxik - Dalibor 1rok
adys - Adam 3 roky
lenak - Adamek 2 roky
joula - Jasmin 3 roky
MonaP - Michal 7 let
vari - Terezka 14 let
Dlouho se neozvaly
Andrášek (1976 / Praha / TP ?/ 32+5) naposledy se ozvala 26.1.
vari (1973 / Praha 4 / TP 13.9. / 31+1) naposledy se ozvala 18.2.
Iggi (1976 / Pha 4 / TP 13.9. / 31+1) naposledy se ozvala 14.3.
Moth ( 1975/ Praha 4 / TP 29.9./ PM 28+4) naposledy se ozvala 4.4.
Náš host
Evikule (1982/ Česká třebová/ TP 24.8./ 34+0) Ládík
tak se to potvrdilo..me fakt klepne…udelali chybu, tak nevim, jestli tam teda budu muset letet, nebo jestli se to da poslat a ja to tu podepisu a poslu zpatky…akorat to zase budu muset dat nove k prekladu a do porodu se uz cesky oddaci list nestihne ![]()
ahojte holky, jen se hlásím že stále žiju ![]()
Každý den je pořád něco, no teď se jdu vykoupat a dát trochu do kupy, jdu s manžou na grilovačku k jeho šéfovi, mají to 1× ročně vždy v červenci a je to i s manželkama a vždy je to moc fajn, nebo vždy, jdu tam po 3
Sice maso teda teď nějak nepapáme, ale něco si tam ochutnám, je tam vždy všeho hromada že člověk neví co dřív.
Ve středu (18.7.) jdeme k panoj doktoroj a na velký UTZ, tak se moc těším kolik ta naše kačena už bude vážit.
Ahojte,
prave jsem se vratila z ultrazvuku…vsechno ok…potvrdili nam termin porodu 2. zari a ze jsme v 32tt+5…ukazali nam znovu i pindika a mohli jsme si prohlednout profil tvaricky Tomika, skoda jen ze z fotek neni opet nic moc videt…jinak uz vazi 2,070 kg a je hlavickou dolu…no rekla bych, ze on se porad pretaci, ale rano si usmyslel si lehnout hlavickou dolu jako spravne hodne dite ![]()
Marusko, to me mrzi s temi dokumenty…no ja si vzpominam na sve vyrizovani…prekladatelka nam zkomolila adresu a navic jsem nemela potvrzeny apostilou muj rodny list, ale jen potvrzeni z Ostravy, ze jsem svobodna…nevim presne jak se ten dokument u nas jmenuje…tady „nulla osta“…no a na konzulate mi rekli, ze nam muzou delat kvuli tomu italove problemy.....uprimne je to vubec nezajimalo…ale bude to i tim, ze me maji uz v pocitaci jako rezidenta, tak vsechno opsali od tama a dokumenty z konzulatu ani moc nezkoumali…pak jsem oddaci list opatrila zase nejakym razitkem, pres konzulat nechala prelozit a poslat na matriku do Brna…cesky oddaci list nam prisel cca do 2 mesicu…tak se ted pripravuju na dalsi „boj“ kvuli ceskemu rodnemu listu Tomika… ![]()
Holky fakt nezavidim cukrovku…ja se posledni dobou tak cpu sladkym…no ten jsem si dala alespon chlazeny meloun ![]()
Holky, poslete mi prosim nekdo soukrome tel. cislo, tak abychom mohli pripadne poslat sms z porodnice…asi by byla fajn nektera s terminem porodu ke konci zari…MOC DIKY ![]()
Tim, ze nam to vychazi na 2. zari…a jestli by se Tomikovi chtelo vykouknout na svet i o neco drive…muzeme skoncit i v srpnu…a to uz je TAK BLIZKO…
Krasny den!
Ciao ciao
Barca
Ahojky:)
MONO-prosím v tabulce opravit-jsem dnes 31.tt přesně, i když metřík ukazuje asi o dva dny víc.
a Vítek měl už 2 roky:)
A mám +10kg:)
Díkec!
K.
Ahoj,
koukám, že hlavní témou jsou kojo podprsenky. Koupila jsem si jednu od Anity, mám 80E, ale jak Vás tady čtu začínám se bát, že mi obvod bude velký, protože normálně mám 75. Jinak sedí naprosto perfektně, koš je dost prostorný, vešly se mi tam bez problémů i tři vložky a to teď nosím 75F a je mi dost těsná. Ty kojo mají určitě mnohem větší koše, ale také bych měla strach je koupit bez vyzkoušení na internetu, ale zase se opravdu dost ušetří.
Po kontrole z úterý mám plus 12kg, obvod bříška 119cm. Na utz jdu v úterý 17.7 a další kontrolu mám plánovanou na 24.7.
Jinak přidávám se k nespavcům, dnes jsem vzhůru od čtyř hodin
, doufám, že alespoň odpoledne trochu zaberu. Co to dnes je, že nás tolik nespalo, to jsme se mohly domluvit a kecat na internetu.
Brcav75, gratuluji k dobré výsledku z utz.
Mario86, dívala jsi na ty od Emitexu, známá jí měla a byla s ní moc spokojená, je to dělané přímo do autosedačky.
http://www.beruskakocarky.com/…uct_info.php?…
Pěkný den všem.
JJ
Ahojte,
tak patek 13. nikdo snad nerodi…
Treba proto bylo tolik nespavcu, ja jsem sice spala, ale zato jsem nespala vcera. Byli jsme s milackem slavit jeho narozeniny a strasne jsem se natlaskala vsim moznym, co jen moje tehotny bricho dokazalo pojmout (oba dohromady jsem snedli: 2 polivky, predkrm - chleba s bylinkovym maslem, tunakovou pizzu, kachni jatra se zeleninou, bruscettu s rajcatama - obrovskou, medovnik, 2 piva a flasku vina). No a bylo to dost slany, takze jsem vcerejsi noc porad jen vstavala a pila - celkem jsem vypila pres dva litry vody za noc!
Ted jsem zase u rodicu, jel k nasim strejda co bydli na jizni morave, takze jsem nemusela vlakem, parada. Jinak jsem tento tyden zase zacala ridit, i kdyz to auto je na me strasne velke (volvo V70) a jak jsem ted tehotne-zmatena, tak se mi obcas stane, ze si spletu brzdu s plynem. Nastesti je to aspon automat. Voche a dalsi, jak to porad zvladate to rizeni? Ja kdyz jedu nekudy kde to neznam, tak je to hruza. No a sama bych si asi jet netroufla, nojo, asi je to o zvyk, ja jsem 13 let skoro neridila, az ted obcas kdyz si milacek „lehce“ prihne
Vcera me Dr. desil, ze se mam urcite pasat, ze videl film o bourackach tehotnych a nebylo to nic hezkyho (dite rozmlacene o volant, vesmes vsechny nepripasane mrtve a i pripasane s odtrzenou placentou a podobne, kdy zachranili aspon dite).
Barco, tak to moje dite mi udelalo presny opak, vetsinou je hlavou dolu a vcera rano jak na potvoru se musi otocit, odpoledne po UTZ uz bylo zase zpatky poslusne hlavickou dolu. Ja myslim ze mi to dela naschval, koukam, ze to bude peknej lump ![]()
No tak jsem vas zase zahltila zazitkama, preju hezky vikend jo a Moni dalsi kontrola je 2.8.
Hanucha
Ahoj,
JJ, jo, tu ma segra a je fakt, ze je taky dobra
…
Barco, s tema dokumentama jsou akorat starosti..fakt, ze jo.....novy oddaci list bude az za dva tydny a po dnesku teda nejsem rozhodnuta tam jet.....asi ve tri v Tescu me zacalo tak silene tvrdnout bricho a zacalo pichat a palit u pupiku.....ale nejak jsem to rozchodila…pak se ta bolest zklidnila, ale porad jsem mela tvrdy bricho. Prisla jsem domu, dosla si na velkou, sedla si a zacalo to......silena bolest, na dotyk a zase to tvrdnuti…tak jsem si sla lehnout a asi za pul hodiny se to zklidnilo. Tak jsem si rikala, ze to je pryc, ale zvedla jsem se a zacalo to zase…boli to i kdyz curam, tak nevim…boli to hlavne kolem pupiku a nejvic to zacalo bolet, kdyz jsem byla na ty velky, tak jestli jsem si tlacenim nenatahla sval…fakt nevim…uz je to lepsi, ale boli to porad
…taky se vam to nekdy ted stalo?
teda hanucho…vy jste si davali mnamky
…ale ten odstavec o bourackach a o odtrzeny placente.....to jsem si teda nemusela cist…
…ale bohuzel je to asi tak ![]()
ty jo holky to fakt boli…sotva chodim, pri stavani to taky boli a pri tom curani taky.....radeji ted vypiju magnezko a pujdu se natahnout…to se fakt neda ![]()
Ahoj holky,
koukám, že hodně řešíte kojící podprsenky
Já mám dvě obyčejné po Dádovi a ještě se chystám koupit jednu, ale to nechávám až na srpen. S mojí velikostí 75b bych neměla mít problém se sháněním. Ale netroufla bych si jí koupit přes net. Raději si jí vyzkouším.
Dnes jsme byli na UTZ a miminko je v pořádku
Váží 1500g a dokonce i odpovídá stáří těhotenství
A to mi ve 13tt říkali že je o 5 dní mladší a ve 22tt o 10 dní mladší. Tak mám radost, že to tak hezky dohnalo. A také jsme vydrželi a nenechali jsme si říct pohlaví. Moc se na to překvapení u porodu těšíme ![]()
Také jsme si dnes vyzvedli na prodejně kočárek a Dáda hned hlásil paní prodavačce, že si jdeme pro zeleno-modrý kočárek
Davídkovi se moc líbí a hned ho musel vézt domů. Také jsme hned koupili na boudičku veselou hračku, jsou to 3 barevní hrošíci (zelený, modrý a růžový) a nad nimi je jako zrcátko a barevná kytička. Tak nám to i hezky barevně ladí ke kočárku ![]()
Jinak jsem slyšela, že v pondělí má být 36 stupňů, taksi to vůbec nedovedu předestavit. Ale na druhou stranu je potřeba, aby děti měli alespoň trochu teplo o prázdninách…
Mějte se moc hezky a dobrou noc
Teda Mario, to je mi líto, že jsi začala mít takové problémy. Snad se to do zítřka uklidní a bude Ti dobře. Kdyby to nepřestávalo, tak si raději zavolej do nemocnice a optej se, co by to mohlo být a jestli by nebylo lepší, kdyby se na Tebe někdo podíval. Mě se zatím nic takového nestalo, ani mi netvrdne břicho. Budu Ti držet palce, aby to bylo brzy ok.
Marusko, jestli to neprejde ani po tom magnezku, tak zkus jeste teplou vanu a jinak bych taky volala do nemocnice. Jak nam nekolikrat rikali, radej 3 x zbytecne nez jednou pozde. Amiskovi taky zastavili porod, nechci te strasit, ale jistota je jistota.
Hanucha
Ahoj těhulky,
Mario86 - do Thomayerky se registruje mezi 32 až 36 týdnem, v podstatě poté, co tě předá tvůj gynekolog. Takže se tam půjdu normálně zaregistrovat. Doporučuji ti se tam také zajít podívat na prohlídku porodního sálu a udělat si svůj názor. Fakt jsem byla z přístupu personálu příjemně překvapená.
Kyčle - holky, dneska jsem byla úplně vyřízena. Občas mne bolívá levý kyčel, ale to už i před těhotenstvím (tak cca 6 let, co pamatuji). Posledních 14 dní bolel stále a dneska se přidal i druhý. Sotva jsem se plazila, resp. chodila jsem pomalou kolébavou chůzí jako kachna
a k tomu mne ještě rozbolela hlava. No, asi to musel být hrozný pohled ![]()
Dneska jsem měla vyvářecí - dělala jsem zapékaná kuřecí prsa (původně to tedy mají být vepřové kotlety - velmi easy ale výtečné). Tak pokud máte zájem, zde je recept: do pekáče na dno trochu másla, na to lehce naklepané maso (osolené a opepřené), posypat cibulí (nakrájenou na rozpadlá půlkolečka, nebojte se jí dát více), dále namočené houby a to vše zakrýt pořádnou vrstvou brambor (jelikož jsou ještě na krámě pěkné nové brambory, tak je ani neloupu, jen kartáčkem pod vodou omeju, nakrájet na kolečka, cca 0,5 cm tlustá). Ty posolit a trochu taky popepřit. Zalít vše 1 šlehačkou a dát péct. Tak dobrou chuť, pokud někdo budete vařit ![]()
Pak jsem ještě udělala meruňkový koláč s tvarohem, ale podařilo se mi ho lehounce připálit - koláč jsem v této troubě ještě nepekla, takže jsem to nějak špatně odhadla.
A ted u mne byla kolegyně z práce, tak jsme pokecaly novinky za poslední 2 týdny.
Přeji vám pěkný víkend. Petra
dekuju Petro za info…zkusim tam zajit..porad jsem takova nerozhodnuta.
jinak to trosku preslo…na tom miste, kde to nejvic bolelo, tak jsem mela vybehly zily…ted to boli jen pri curani a kdyz se zvedam ze zidle…asi pujdu spat…kdyz to neprejde do zitrka, tak zavolam do nemocnice, jenze tam mi reknou, at prijedu…rikaji to vsem. Kdyby nahodou neco, myslite, ze bych mohla jet rovnou radeji do Motola, i kdyz mam kartu a vsechno ve Vinohradsky? Nevim…ale…nejak bych se asi v Motole citila lip..vsude ctu, ze tam jsou profici a tak…