Září 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
609
11.7.07 09:14

Těhulky

MonaP (1980 /168cm 60 kg /Sev. Morava / TP 21.8 / 33+3/ KO 19.7) Katka +11 kg
Kat-ka (1977 / 173cm 52 kg /Praha / V / TP 30.8. / 32+6) Natálka +8 kg
Brcav75 (1975 / 170cm 64kg/Miláno / V / TP 2.9. / 32+0) Tomašek +8kg
lenak (1981 /172cm 67kg/ Pardubice / V / TP 7.9. / 31+5/ KO 18.7./UTZ 4.7.) Chlapeček +11 kg
Koutecka (1980 /165cm 55kg/ Praha / TP 4.9. / 31+4/ KO 24.7.) Filip, Anna +7 kg
mybe (1974 / 174cm 60kg/ Česke Budějovice / TP 9.9 / 31+2/ KO 6.8.) Hedvika, Bruno +13 kg
Lucka ( Plzeň/ TP 10.9. /31+2) Holčička 

Zuza (1977 / 175cm 57kg/Praha4 / V / TP 11.9. / 31+1/ KO 24.7., UTZ 13.7. ) Překvapení +6 kg
LUCI (1980 / 166cm 65kg/Pardubicko / V / TP 12.9. / 31+0/ KO 20.7./ UTZ 11.7.) Překvapení +12 kg
adys (1969 / USA / V / TP 12.9. / 31+0/KO 24.7., 7.8.) Chlapeček +5,5kg
radik (1980 / 164cm 54kg/Praha / S / TP 12.9. / 31+0/ KO 26.7.) Holčička +8 kg
JJ (1973/ 163cm 62kg/Mostecko/TP 12.9. /31+0/KO 10.7.) Překvapení +10 kg
kristain (1978 / Zlín / TP 15.9. / 30+4) Překvapení 

hanucha (1977 / 173cm 60kg/Brno / TP 17.9. / 30+2/KO 12.7. ) Překvapení +10,5 kg
Maria86 (1986 / 162cm 50kg /Praha4 / S / TP 18.9. / 30+1/ KO 10.7.) Překvapení +5 kg
maxik ( Vitkovice / TP 18.9. / 30+1)
joula (1975 / Pha 4 / TP 19.9. / 29+6/ KO 17.7./ UTZ 11.7.) Adam, Sabrin + 7 kg
petrax77 (1977 / 172cm 78,5kg/Praha / TP 20.9. / 29+5/ UTZ 11.7.) Šimon +7 kg
Amisek ( 1981/168 cm 95 kg/Praha/ TP 21.9./ 29+5/KO 18.7. UTZ 17.7.) Natálka,Matěj + 3 kg
Petra ( 1980 / 167cm 58kg/ Lovosice / TP 21.9. / 29+4) Michaela +4 kg
berenice (1981/ Praha/ TP 21.9. / 29+4/KO 27.6. ) Překvapení 

LadyDi ( 1983/Náchodsko/TP 21.9./ 29+4) Dianka +2 Kg
*moonlight** (Brno / TP 23.9. / 29+3) Holčička 

Alina (1979 / 166cm 58kg/Hradec Kralove / TP 25.9 / 28+6/ dvojčátka ) +10 kg
Kammka 28+5 Holčička 

Oxi ( 1975/Praha4/ TP 26.9./ 28+5)
Vochechule (1974 / 174 cm 90 kg /Třebechovice / V / TP? / 28+5/ KO 23.7./ UTZ 20.7.) Šimon +5 kg

Maminky

Kat-ka - Matyášek 4roky, Filípek 7let
Zuza - Davídek 3 roky
Andrášek - Alice 6 let
kristain - Vítek 1 rok
Vochechule - Matouš 10 let
maxik - Dalibor 1rok
adys - Adam 3 roky
lenak - Adamek 2 roky
joula - Jasmin 3 roky
MonaP - Michal 7 let
vari - Terezka 14 let

Dlouho se neozvaly

Andrášek (1976 / Praha / TP ?/ 32+4) naposledy se ozvala 26.1.
vari (1973 / Praha 4 / TP 13.9. / 31+0) naposledy se ozvala 18.2.
Iggi (1976 / Pha 4 / TP 13.9. / 31+0) naposledy se ozvala 14.3.
Moth ( 1975/ Praha 4 / TP 29.9./ PM 28+3) naposledy se ozvala 4.4.

Náš host

Evikule (1982/ Česká třebová/ TP 24.8./ 33+5) Ládík 

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2920
11.7.07 11:17

Luci…a´t Ti UTZ dobře dopadne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
11.7.07 11:20

Ahojte,
Amisku - tyjo, to ti nezavidim, i kdyz teda je fakt ze se na miminko tesim porad vic. Vlastne az na drobnosti a temer vsechno obleceni uz mam vse nachystane. Ale jak rikaji holky, premluv ho at tam jeste nakou dobu zustane.
Mybe - tak to je presny, u mne to sice neni tak vyrazne videt, ale ten muj rarach se tam mele a presouva porad. V pondeli jsme byli na navsteve a jak tak sedim v kresle, najednou takovej mohutnej pohyb az to bolelo a za chvili miminko skyta a ja ziram, ze je hlavou nahore! To me teda vydesilo, ale vecer jsem cosi uklizela a lezla po ctyrech a hup a bylo zpatky… :D
No a dnes se snazi o neco podobnyho, doufam, ze me takhle nebude napinat moc dlouho, mam hruzu z toho, ze bude koncem panevnim a pujdu na cisare :evil:
JJ - ja o polohovacich valeccich uvazuju, ale nejspis to budu resit az po porodu. Nevim jakou znacku ale maji je u nas jak chodim na predporodni kurz, tak je prodavaji.
Tak, zbytek jsem zapomnela… :wink: Zitra jdu na kontrolu a snad i UTZ, tak se moc tesim, pak vam pisnu jak to vypada.
Hanucha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
650
11.7.07 12:22

Ahojte holky,

tak zrovna mi napsala kamaradka, ktere se narodila holcicka ve 34 tydnu! Ted uz ma rok a poslala mi i jeji fotky…je fakt nadherna! Rikala, ze ze zacatku mely problemy a musely cvicit Vojtovu metodu…navic ma mala brejlicky, ale jinak je to krasne zdrave dite!
Jinak mala se narodila tak brzy, protoze kamaradka mela Help syndrom…tak musela hned na cisare a mala ven jinak byla v ohrozeni zivota i ona…to je teda sila…nicmene to vsechno dobre dopadlo! :)

Preju vsem ultrazvuky v pohode… no nas to taky v patek ceka…

Ja si bezim udelat spagety…

Ciao ciao

Barca

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
11.7.07 13:07

Ahojky…

Amisku, tak preju a drzim palce, aby mimco jeste chvili v brisku vydrzelo…segra rodila ve 35tt a neter ma dneska 12 let a je uplne zdrava…sice to ze zacatku vypadalo, ze bude muset na nekolik operaci vcetne srdicka, ale ze vseho se dostala.......urcite to bude v poradku :wink:
Barco, adys..taky mam problem s tim, kdy mam koupit manzelovi letenku…chce tu byt semnou na porod, ale jak mam vedet, kdy presne budu rodit…to se proste neda…a jelikoz bude mit jen 10 dni volno a ja mam termin mezi 17.-19.9., tak mu asi koupim letenku od 14.-24.9…
Luci je uz asi na utz…tak drzim palce :P ..ostatnim maminam taky..
mybe, mimco mi sice dela v brise divy, ale takovy jako tobe…to teda ne..ale porad se vybouluje na pravou stranu…je to srandovni pozorovat, ale nekdy je to az neprijemny…
JJ, radiku, to je fajn, ze ko probehly v poradku…

zatim papa…musim ted na matriku s oddacim listem…dneska jsem prvni den doma, tak se trosku nudim a je mi nejak smutno…radeji bych byla s manzou…prijde mi to takovy, ze mam volno, nemusim do prace a doma se nudim misto toho, abych byla s nim...... :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
11.7.07 13:08

Ahoj holky,
díky za opětné milé přivítání:)

Skoukla jsem tabulku a vidím, že většina pohlaví miminka ví. U nás jsem si to překvápko vydupala já, manža by to naopak chtěl vědět.
Jinak jména máme: Františe k a na holku jsme vymysleli Agátku . U Vítka jsme měli napsanou Emmu , já ji pak nechtěla, neb se mi zdá, že jich je už dost, ale v mém okolí žádnou malou neznám a teď uvažuji, že bychom se k ní vrátili místo Agáty. Tak uvidím, muži je to prý jedno:)

Jinak včera se mimís tak děsně večer mlel, že jsem myslela, že mi musí rupnout voda…šťouchal mi přímo do čípku, jakoby chtěl vylézt ven… do toho už jsem se dostala do fáze, kdy chodím čůrat furt, a hlavně v noci je to průda. Ted už to musíme vydržet až do porodu, bude hůř:)

Tak hezký den všem od Kris, Vítečka (spícího-hurrráááá) a kulíška 30tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3790
11.7.07 14:24

dobre ranko :-)

tak Luci … s tim WC to v noci bylo uplne jinak … skoro celou noc jsem totiz nespala .. vcera jsem napsala posledni komentar a zacala bourka. nejdriv to vypadalo jako normalni bourka, kterych jsme tu meli stovky … :-)
jenze tohle byla bourka, kterou jsem jeste nezazila 8O hromy a blesky litaly sem tam a byly to pekny rany, do toho zacaly padat kroupy, ale tak, ze proste huste ‚snezilo‘ a nebylo videt na dum na protejsi strane ulice :? do toho samozrejme desnej vitr, ze to ohybalo stromy vejpul :? , no proste rodeo.

kdyz to skoncilo, najednou vsichni sousedi byli venku … vyvraceny ploty a stromy u obou sousedu, my meli na zahrade neci zidli, ktera prilitla buhvi odkud, protoze ani jednoho z nasich sousedu to nebylo, pred barakem jsme meli uprostred silnice neci zahradni kolecko, ulamany kytky a nektere domy maji poskozenou fa:,–(u a strechy :?

nam se nastesti nic nerozbilo ani neztratilo … :-)

no a do toho vypadla elektrika asi pred 6.hodinou vecer. nefungovaly ani telefony, krome mobilu … sli jsme spat za vedra a v 1/2 12. jsem se probudila, protoze mi zacinalo bejt blbe… spatne se mi dejchalo, byla jsem cela ulepena, jaky bylo horko … :? nastesti kratce pred pulnoci to zase naskocilo … :-) jenze jsem pak uz skoro nespala, takze tech vyletu na WC bylo v noci vic ;-)

tak jsem vam vylicila zazitky … :-) za hodinku odjizdime na utz, tak jdu snidat a pripravit ditko … :-)

mejte se .. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
11.7.07 14:38

Ahoj těhulky,

všechny Vás moc a moc zdravím :lol: :lol:

Dneska jsem ráno napsala dlouhý příspěvek a pak mi spadlo připojení. No, pár sprostých slov si mičmo vyslechlo - ale doufám, že zatím ho to nemůže ovlivnit :lol:

Stále nemáme doma internet. Zuřím. Chceme připojení přes UPC, dokonce je zde kabel zavedený. Ale je hlášený na bývalou majitelku a převod bude trvat 1 MĚSÍC :twisted: Byrokrati jedni. Když jsme zaváděli (také UPC) připojení v bývalém bytě, tak to trvalo 3 dny. Jelikož se ale jedná o změnu účastníka, trvá to měsíc… No, nebudu se rozčilovat :P

Tak už jsem druhý týden doma a mám stále hrozný fofr. Vlastně jen minulý pátek jsem se flákala, jinak mám stále co na práci - několik dní jsem vybavovala věci a různě je přeskládala v krabicích (jak jsem psala, čekáme až koncem srpna dodání nábytku :cry: ), dodělávám různé drobnosti v bytě (např. pokládám podlahové lišty), k tomu vařím, zavařuji apod., stále běhám po obchodech typu Obi… No prostě jsem ještě ani jednu z knížek, které jsem si připravila k posteli neotevřela :cry:

Na mimčo zatím také moc nemám. Jen včera jsem byla na procházce a objevila vedle v domě dětský bazar. Tak jsem tam nechala 500,– Kč a odešla s 10 kousky (bodýčka, overalky, dupačky). Mají tam komisní prodej, takže tam prostě maminy nosí malé oblečení a oni jim ho prodávají. A podařilo se mi vybrat docela pěkné věci. Jasně, není to nové, ale na domácí pospávání, blinkání to stačí :lol: Ale už příští týden si chci udělat seznam věcí a konečně začít zajišťovat. Tak mi držte palce.

Dneska odpo jdu na KO. Máme dnes UTZ, tak jde i přítel. Už se moc těšíme. Cítím se někdy skvěle, někdy hůř - často křeče v nohách, únava, občas slabost a na omdlení. Moje křečové žíly jsou čímdál horší. Často také nemůžu spát. Většinou chodím až kolem půlnoci, v sobotu např. až v půl třetí. A to jsem dříve chodila vpůl desáte :lol:

No, a jinak se sžívám s novým bydlením v Petrovicích. Když jdu ven, tak všude je tu spousta maminek s dětma, za každým druhým domem udržovaná hřiště. Chtěla bych se s někým seznámit, tak se snad najde nějaká příležitost. Zatím neznám ani naše sousedy :oops: Nejsem moc zvyklá se seznamovat s novýma lidma…

Amísku - držím palce, at je vše OK a at se miminko co nejdýl udrží v tvém bříšku.

Adys - teda, tu bouřku vám nezávidím. Hlavně, že nic vážného se nestalo. Píšeš, že za chvíli jedeš na UTZ - tak to budeme asi zároveň. Já tam mám být v 16 hod, což je za 1 hod a 40 min :lol:

Španělská deka - holky, co to je? Viděla jsem to na internetu, ale byl to jen malý obrázek a název. Je to normální deka, nebo něco jiného?

Tak pro dnešek konec, musím si jít usušit vlasy a vyrazit k Dr. (poprvé jedu MHD a ne autem, tak jsem zvědavá, jak dopadnu…). Mějte se všechny i mimísci krásně a opatrujte se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
11.7.07 16:48

Ahoj holky,
tak jsme doma z UTZ, a nic moc - mimísek je napříč a to se panu Dr. moc nelíbylo :-( , je to mrňousek má něco málo přez 1300, jsem z toho nějaká přešlá, padlo i to že na nás koukne genetik tak trochu panikařím :oops: V úterý jdu na ty poslední odběry, pak poradna a znovu na UTZ k němu. Ale já mu dost důvěřuju, kdyby něco tak už jsem v nemocnici. :oops: No prostě musím vydržet ještě aspoň 4 týdny :nevim: pak ať je to třeba císařem, hlavně aby bylo v pořádku :srdce:

Adys - pěkná bouřka, být to o pár týdnů později tak jedete rodit co :?:

Mějte se hezky Joula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2920
11.7.07 17:08

Ahoj…

Joulo.....ze je napric…z toho si nic nedelej. Muj Dr. mi to vysvetloval,ze ma miminko jeste cas a kolikrat se otoci jeste i jinak. Rikal,ze kolem 36tt mu dozraje cosi v mozku......centrum, ktere mu rekne jak je to se zemskou pritazlivosti a ze se blizi porod. A ono by se melo natocit hlavou dolu. Snad jen 5% se neotoci a to je dano spise genetickou pricinou a jeste necim. Takze fakt mame cas :-)

Petrax........ja mam vse ze sekace a z mimibazaru :-) Jestli mam neco noveho…tak asi jen 5 kousku :-) Stejne z toho brzo vyroste...........

Jo a taky uz je ze me curaci maniak........reknu Vám.....je to opruz, ale co bychom nevydrzely ze?????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
11.7.07 18:28

Ahoj holky,

tak já jsem už taky zpátky z UTZ a nejdřív děkuju za držení palečků, vyplatilo se a všem Vám to moc ráda oplatím :lol: :lol: :lol:

Takže naše miminko je hlavičkou dolů, vše je podle utz v pořádku a to hlavní dneska jsem 32+6tt, což znamená, že TP mám 30.8. Nakonec to naše miminko dohnalo to dvoutýdenní zpoždění, které mělo na začátku těhotenství a TP mi odpovídá podle termínu poslední menstruace.

Váhu máme 2,10 kg. Jsem strašně šťastná, miminko je baculaté a má veliké oči :lol:

Takže jsem dneska nakoupila všechno v drogérce a lékarně a jsem o dva tisíce lehčí…, ale zabalím tašku a už mi chybí jen kojopodprdy a jinak mám vše nachystáno, hotovo :lol: :lol:

Joulo, buď v klidu, na přetočení má miminko ještě spoustu času.
A moje sousedka byla na utz ve 30+4 tt a mimi vážilo 1400g. a dr. řekl, že je to ještě v normě, tak asi jak který. Nakonec se jí narodila ve 40tt holčička a vážila 3700g. Tak neboj, bude to v pořádku!!!

Teda Adys vy tam máte, ale vzrůšo! No, tak já si vzpomenu zase zítra ráno a třeba se trefím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
11.7.07 20:32

Holky, nechápu, proč ti doktoři tak stresují!!!

poloha dítěte-ustáýlí se kolem toho 36.tt-do téé doby nemá smysl stresovat, to že je třeba ted hlavou dolů, ještě nic neznamená, může se 10× ještě přetočit tam i zpět…Takže KLIIID!!!

Pokud je mimi KP, tak pro to má svůj důvod, často má krátký pupečník, nebo jej má omotaný nějak tak, že by se zkrátka hlavou dolů nemohlo narodit.

*

UTZ-měření jsou NEPŘESNÁ. Klidně se můžou seknout o půl kila a nic se neděje.

JOULO-navíc moje chytrá kniha praví, že 1300 gr v 30tt je naprosto normální váha. Buď ráýda, že je mimís tak akorát, přece nechceš rodit 4kilového macka:)
fAKT SE NEBOJ, pro ně je to rutina a občas řeknou věci, které pak mamince straší v hlavě a zbytečně je na nervy.
Mě v prvním těh. vystrašili, že podle utz měl Vítek tělo o 3 týdnby menší než hlavu…no nervy jak blázen až do kontrolního ultrazvuku za dva týdny, kde už byl rozdíl jen jeden týden. prostě to blbě změřili, ted už to ani nejde pořádně změřit přesně, mimčo je už veliké. A nakonec měl Vítek 2740 gr, sice drobnější, ale aspoň se dobře rodilo:)

tak dobrou K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3790
11.7.07 21:21

tak my uz jsme taky doma z utz :-)

Luci ,
ty mas teda krasne vypaseny miminko … :-) a to me teda mrzi, ze opoustis nejsilneji zastoupeny TP 12.9. :lol:

Joulo ,
Kristain ma pravdu .. ta vaha je jenom odhadem a neni presna… a to, ze neni mimisek hlavou dolu .. to se taky jeste muze zmenit. zatim je fakt cas. tak se nenervuj :-)

jinak my jsme dopadli dobre. dneska to bylo rychle, tak 10min, zmereni hlavicky, briska, srdicka a stehenni kosti a bylo to. prcek roste presne podle planu, takze dneska 31tt :-) vahu odhadli na 1591g, mimis je sice hlavou dolu, ale to se jeste muze nekolikrat pretocit .. :-) potvrzeny kluk ;-) jo a pozor .. mimisek ma pry spoustu vlasu :lol: :lol: :lol: .. ja tam sice nic nevidela, ale ta technicka rikala, ze jo :-), pry nemuze urcit barvu :-), ale je to tam.
dostala jsem fotku chodidla a prave te ‚vlasate‘ hlavy .. i kdyz ja tam teda nic nevidim :-)

no a vzhledem k te cukrovce jdu na dalsi 8O utz 8.8., takze KO 24.7. a 7.8. a UTZ 8.8. :-) .. ti si me panecku hlidaji :-)

jinak ta bourka vcera bylo opravdu vzruso. navic dneska rano byla videt ta spoust vsude okolo. kazdej druhej strom vyvracenej nebo aspon ulamany vetve, spousta silnic uzavrenych, protoze jsou popadany sloupy s vedenim … no docela sila.
ted se zase zatahlo, sem tam zaprsi a zahrima, ale pry ma dneska vecer zase neco prijit. sranda ale je, ze o 3km dal o nicem nevedi .. tam ani nekaplo, natoz nejaka bourka :-)
jo .. a jeste perlicka .. rano jsem vylezla z baraku a bylo takove vlhko, ze se mi zamlzily brejle :lol:

no nic.. mejte se.. uz zase pisu romany … :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
594
11.7.07 22:11

Ahojkýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýý :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

konečně mám zase připojení. Tak zítra všechno dočtu, přijdu z práce snad jako normální člověk, ne že budu v 8 měsíci dělat 12 hodin denně a napíšu trošku víc.

Pá pá 8O 8O :D :D :D 8O 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
11.7.07 22:12

Ahoj těhulky,

sice jsem vám dneska už jeden „román“ napsala, ale musím popsat zážitky z KO.

Takže UTZ - vše skvělé. Mimčo má cca 1650 g, 38 cm. Všechno Dr. zkontroloval a je tak, jak má být. Momentálně je hlavou dolu, ale to se samozřejmě ještě může měnit. No a docela jsme se nasmáli (asi jsem to Dr. ztížila, protože smát se při UTZ asi není to nejlepší, obraz se ztrácí a poněkud to skáče) - ale jinak to nešlo. Nejdříve jsme pozorovali obličej - tak furt jakoby sál pusinkou a pak vyplazoval jazyk. Potom otvíral očička, což Dr říkal, že nebývá časté. Pak jsme se smáli poloze - nohy měl kolem hlavy a ručičky mezi nožkama. No a co myslíte, že dělal - no, je to kluk, takže si celý UTZ hrál s bimbáskem :lol:

Se mnou už to tak veselý nebylo. V moči mi zjistili nejvyšší hladinu cukru, jakou jim ten měřící proužek umí ukázat. Dr. byl taky překvapený, protože dnes jsem nic sladkého nejedla, váhový přírůstek za celé těhu zatím + 10 kg, v rodině žádní cukrovkáři a zatím jsem měla moč vždy OK. Takže mne hned poslal na ty hnusný testy, u kterých jsem se po minulé kontrole radovala, že mne nepotkají. Tak už se neraduji a zítra se na ně musím objednat :twisted: Zatím mi zakázal ovoce (to je hrůza, já, takový milovník melounů, meruněk apod…) a sladkosti (což oželím, ale to ovoce) :cry:

Taky mi bez problémů dal neschopenku. Na další KO jdu až 2.8., termín porodu platí stále 20.9.

Tak dobrou noc všem a Adys dobré ráno :lol:

Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí