Poradna duly
Jana Čurdová
Petro ,
ne ne … my se chystame k veceri ![]()
jeste jsem si vzpomnela … dr. mi dal papir s instrukcemi, jak pocitat pohyby miminka, kdyby se mi neco nezdalo .. vlastne rikal, ze ted jak je mimi vetsi, tak ze bych mela pohyby pocitat tak 1× denne …
urcit stejny cas kazdy den, byt chvili v klidu a pocitat .. vetsinou se to napocita rychle, ale nekdy ne … zalezi na mimcu .. magicke cislo je 10 pohybu (jakychkoliv) do 2 hodin .. pak je vsechno v poradku .. kdybych se nedopocitala, tak bych mela zavolat svoji dr. .. ![]()
tak treba to nekomu pomuze .. ![]()
Petro ,
jeste k ty cukrovce … zatim to nemas potvrzeny z tech testu, tak nezoufej. mohlo by to byt horsi
. vidis, ja cukr v moci nemela nikdy, ale po vypiti toho sladkyho blevajzu mi to vylitlo.
nicmene .. i to ovoce se muze pri te cukrovce. akorat je to limitovany … nesmi se hlavne k snidani a to ani zadny ovocny dzus. dneska jsem byla zrovna cerstve proskolena, tak jsem chytra ![]()
divam se tu na ten navrzeny jidelnicek a ovoce se muzou za cely den celkem 4 porce … ne najednou, ale rozlozene. takze treba snist pulku melouna na posezeni to nebude zrovna to prave ![]()
co se tyka konkretne melouna, tak jedna porce predstavuje 1 platek (nebo jak se tomu rika?) nebo 1 1/4 hrnku nakrajenych kosticek. coz samozrejme moc neni. u merunek jsou to 4 cele merunky atd atd…
jak rikam, je to otrava, ale mohlo by byt hur. aspon se clovek trochu vic hlida a kila nejdou nahoru tak rychle.
jinak jsem se pobavila pri cteni o zabave tveho syna
chlapi se proste nezaprou, co? ![]()
Dobré ránko,
díky Adys - taky už z toho nejsem tak vyjukaná teď po ránu. Uvidím, co ukážou testy a při nejhorším to ty dva měsíce vydržím
Co bychom pro mimča neudělaly, že…
Pobavilo mne, jak se počítají ty pohyby. Neumím si představit, jak 2 hodiny v klidu sedím a počítám
Kdyby stačilo 20 min, tak to ještě možná zvládnu ![]()
Mějte se.
Ahoj holky ![]()
zadravím vás z chaty
Mám chvilku čas, Dáda koukána pohádky a zbytek tady ještě spí, tak alespoň můžu něco napsat a pozdravit vás.
Ani jsemj vás ještě nepřečetla, snad to stihnu, než se to tady všechno probudí.
Měli jsme pěkný prodloužený víkend, byli jsme s manželovými rodiči v chatičce a udělali jsme si výlet do Polska, kde jsme koupili nějaké oblečení. Docela vyšlo i počasí, měla jsem obavy, že nám bude pořát pršet, ale naštěstí pršelo jen chvílemi.
V neděli jsme byli na svatební večeři, manželovi se před měsícem vdávala teta, brali se na Jamajce a oslavu pro rodinu dělali až teď. To bylo také dpbré, Dáda tam byl s námi a vydrželi jsme tam až do 22 hodin. Dáda pak doma hned padnul ![]()
Zítra nás čeká u Apolináře UTZ, tak se moc těšíme. Jsem zvědavá, jestli už je mimi připraveno hlavičkou dolů, ale podle kopání mám pocit, že asi ne
Jinak mám pocit, že to naše mimi skoro vůbec nespí a pořád se v tom bříšku mele
Snad ho to trošku přejde, ž se narodí.....
V pondělí mi volali z prodejny, že už jim tam v úterý dorazí kočárek, tak ho zítra budeme rovnou vyzvedávat. Tak už nám chybí jen pořídit monitor dechu a máme vše. Od sestry si pak vyzvednu jen autosedačku a vaničku.
Tak to je zatím ode mne v rychlosti vše a jdu se pokusit Vás dočíst.
Mějte se krásně, užívejte si chladnějšího počasí a pohlaďte bříška.
Pa
Těhulky
MonaP (1980 /168cm 60 kg /Sev. Morava / TP 21.8 / 33+4/ KO 19.7) Katka +11 kg
Kat-ka (1977 / 173cm 52 kg /Praha / V / TP 30.8. / 33+0) Natálka +8 kg
LUCI (1980 / 166cm 65kg/Pardubicko / V / TP 30.8. / 33+0/ KO 20.7./ UTZ 11.7.) Překvapení +12 kg
Brcav75 (1975 / 170cm 64kg/Miláno / V / TP 2.9. / 32+1) Tomašek +8kg
lenak (1981 /172cm 67kg/ Pardubice / V / TP 7.9. / 31+6/ KO 18.7./UTZ 4.7.) Chlapeček +11 kg
Koutecka (1980 /165cm 55kg/ Praha / TP 4.9. / 31+5/ KO 24.7.) Filip, Anna +7 kg
mybe (1974 / 174cm 60kg/ Česke Budějovice / TP 9.9 / 31+3/ KO 6.8.) Hedvika, Bruno +13 kg
Lucka ( Plzeň/ TP 10.9. /31+3) Holčička
Zuza (1977 / 175cm 57kg/Praha4 / V / TP 11.9. / 31+2/ KO 24.7., UTZ 13.7. ) Překvapení +6 kg
adys (1969 / USA / V / TP 12.9. / 31+1/KO 24.7., 7.8., UTZ 8.8.) Chlapeček +5,5kg
radik (1980 / 164cm 54kg/Praha / S / TP 12.9. / 31+1/ KO 26.7.) Holčička +8 kg
JJ (1973/ 163cm 62kg/Mostecko/TP 12.9. /31+1/KO 10.7.) Překvapení +10 kg
kristain (1978 / Zlín / TP 15.9. / 30+5) František, Agátka
hanucha (1977 / 173cm 60kg/Brno / TP 17.9. / 30+3/KO 12.7. ) Překvapení +10,5 kg
Maria86 (1986 / 162cm 50kg /Praha4 / S / TP 18.9. / 30+2/ KO 10.7.) Překvapení +5 kg
maxik ( Vitkovice / TP 18.9. / 30+2)
joula (1975 / Pha 4 / TP 19.9. / 30+0/ KO 17.7./ UTZ 11.7.) Adam, Sabrin + 7 kg
petrax77 (1977 / 172cm 78,5kg/Praha / TP 20.9. / 29+6/ KO 2.8.,UTZ 11.7.) Šimon +10 kg
Amisek ( 1981/168 cm 95 kg/Praha/ TP 21.9./ 29+6/KO 18.7. UTZ 17.7.) Natálka,Matěj + 3 kg
Petra ( 1980 / 167cm 58kg/ Lovosice / TP 21.9. / 29+5/ KO 26.7) Michaela +7 kg
berenice (1981/ Praha/ TP 21.9. / 29+5/KO 27.6. ) Překvapení
LadyDi ( 1983/Náchodsko/TP 21.9./ 29+5) Dianka +2 Kg
*moonlight** (Brno / TP 23.9. / 29+4) Holčička
Alina (1979 / 166cm 58kg/Hradec Kralove / TP 25.9 / 29+0/ dvojčátka ) +10 kg
Kammka 28+6 Holčička
Oxi ( 1975/Praha4/ TP 26.9./ 28+6)
Vochechule (1974 / 174 cm 90 kg /Třebechovice / V / TP? / 28+6/ KO 23.7./ UTZ 20.7.) Šimon +5 kg
Maminky
Kat-ka - Matyášek 4roky, Filípek 7let
Zuza - Davídek 3 roky
Andrášek - Alice 6 let
kristain - Vítek 1 rok
Vochechule - Matouš 10 let
maxik - Dalibor 1rok
adys - Adam 3 roky
lenak - Adamek 2 roky
joula - Jasmin 3 roky
MonaP - Michal 7 let
vari - Terezka 14 let
Dlouho se neozvaly
Andrášek (1976 / Praha / TP ?/ 32+5) naposledy se ozvala 26.1.
vari (1973 / Praha 4 / TP 13.9. / 31+1) naposledy se ozvala 18.2.
Iggi (1976 / Pha 4 / TP 13.9. / 31+1) naposledy se ozvala 14.3.
Moth ( 1975/ Praha 4 / TP 29.9./ PM 28+4) naposledy se ozvala 4.4.
Náš host
Evikule (1982/ Česká třebová/ TP 24.8./ 33+6) Ládík
Dobré ráno,
Adys, gratuluju k super kontrole ![]()
A ty vlásky to je dobrý, já si jich teda u našeho mimiska taky nevšimla.
Jinak to počítání pohybů mi příjde takový zvláštní. Za dvě hodiny - 10 pohybů. Ale co když je nějaké mimi více spavé… no, zas moc uvažuji…
Já dneska budu vařiti kuřecí řízečky a brambůrek, udělám si asi i okurkovej salátek.
Holky, v srpnu mají první miminko, TP měla ta holčina 9.8. Porodila dneska ráno Nikolku, váha 2050 g, je v pořádku, akorát je v inkubátoru.
Ahojky děvčata,tak jsem se vrátila z kontroly
Cukr v pořádku
26.7 mám ko,a taky nastupuji na mateřskou
Přibrala jsem 3 kg
Tak prosím o přepsání váhy celkem +7 kg
Pa pa Petra Lovosice
Ahoj maminy…
teda takovy krasny zpravicky z utz..to mam radost…
a joulo neboj…u ty vahy se opravdu casto doktori pletou…vse bude v poradku!!!
Petro, tak tvuj zazitek z utz me pobavil…jednou jsem se segry ptala, jestli si mysli, ze kdyz si mimca v brisku ruzne hraji s nozickou a tak…tak jestli taky nekdy zatahnou kluci za pindika
…tak si mi to potvrdila
![]()
Dneska mi prisel prvni balicek z MMB, tak mam hroznou radost
…jak jsem porad jezdila pryc, tak jsem na to ani nemela cas, tak teprve ted objednavam…
tak v srpnu uz maji mimco? Taky si myslim, ze budeme mit v srpnu nejaky miminka…i od tehulek, co maji tp az v zari…treba ne, ale vetsinou v kazdy diskuzi to tak je. Hlavne aby vsechny mimca byla v poradku…a maminy samozrejme taky ![]()
Ahojte mamči,
tak jsem akorát zpátky od Dr., měl super náladu a pořád vtipkoval… Sice miminko nevážil a tak, ale měřil hlavičku a stehenní kost či co to bylo a mrňousek odpovídá plus mínus 31 tt. Akorát se mi včera zase přetočilo, takže hlava nahoře, lump jeden.
Moni, prosím v seznámku změnit váhu na + 12,5 kg.
Taky se musím „pochlubit“ posunem ve výběru jména. Na příjmení se prostě neshodneme, nevíte jestli jde i miminku dát obě dvě příjmení s pomlčkou nebo jak se to dělá??? No ale aspoň na holčičce se jakž takž shodnem, ještě to není definitivní, ale poslední verze je Mariana Siham. Kluka se nedohodnem a ne. Já navrhla asi 50 jmen, on tři a na nich si trvá, no uznejte, přece se nemůže jmenovat Forest!
(Zvlášť když já jsem příjmením Habrová - pozn. pro neangličtináře - forest je les)
![]()
Doufám, že to miláčka brzy přejde a vymyslí nějakou přijatelnější variantu.
Dostala jsem už taky papír s nástupem na mateřskou, a bude to 6.8., což je pondělí, takže prakticky 3.8. v pátek jsem v práci naposledy, ale to už budu mít stejně dovolenou.
Tak hezký den všem, jdeme baštit.
Hanucha
Ahoj..
hanucho..koukam, ze mate stejny problem pri vyberu jmen…ja uz ustoupila…protoze ty hadky a neprijemnosti kolem toho…to uz jsem nesnesla. U holky nebyl problem, takze to bude Eleni, ale u kluka.....to jsem proste nevybojovala…holt tradice je silnejsi nez ja…
Ale Mariana Siham je hezky
.....to jste vybrali dobre ![]()
Mario…jaké máš teď vůbec přijmení???? Nějak jako.........Stavrosová??? ![]()
Ahoj holky,
nejdriv gratuluju vsem kontrolam a UTZ, to je fajn, ze je vsechno v poradku
a joulo jak pisou holky, opravdu se neboj, na pretoceni mimca je jeste cas a vaha to nedokazou presne urcit, ja se sveho doktora ptala a bylo videt, ze neni z tehle dotazu nadseny neb to je velmi nepresne jak rikal, je to odhadovano jen podle tabulek, takze kdyz zmeri steheni kost na tolik podle tabulek by mela byt vaha zas tolik… nedelej si zbytecne hlavu ![]()
adys teeda vy jste meli veselo, ja mam bourky moc rada, ale ted a takovehle no nevim jestli by se mi to libilo a s tema pohybama jestli spravne rozumim tak kdykoli pres den v prubehu dvou hodin by se melo mimco ozvat? no kazdopadne u nas s timhle problem asi nebude
spis naopak.
LUCi taky sem vcera nakupovala jen drobnosti a lekarna a tak a taky podobna castka, no zitra jeste podprsenky a budu mit (snad) vse, teda nekupujem zatim lahvicky abysme nic nezakrikli, ale to kdyztak zvladne muz pak sam, ale doufam ze to nebude zezacatku treba
ohledne vecicek mame temer vse podedene, ale krasne. Vse uz mam vyprano a vyzehlino jen nevim jak to nejsikovneji skladat aby mi to pak zabralo minimalne casu a bylo to skladne a urovnane, no ale na to asi prijdu v prubehu ![]()
voche gratuluju k opetnemu pripojeni, ale byl to abstak vid? my byli vypadli jen na par hodin vcera a dnes a musim rict, ze mi to chybelo. jedine kde mi to nechybi je chalupa, tam si zas ten net nejak nedokazu predstavit.
hanu taky jsem uvazovala o dvou prijmenich, nakonec teda nebudu prdolku trapit (musel by ty dve prijmeni pouzivat vzdy a vsude) a nechame mu jen jedno, ale nemel by to byt problem, kdyz si to rodice preji - tak nam to rikali v poradne. Od doktora dostanes „Prohlaseni k narozeni ditete“ (a to at jako vdana ci svobodna) a tam vypises jak si prejes by se potomek jmenoval. Jinak si me celkem pobavila Forest Habr… Mariana Siham je moc pekne ![]()
jeste predcany porod, ja se ho trochu obavam a mam i svuj tip na srpnove datum, tak uvidime
tak dneska jsem na vas ‚myslela‘ v 9 a v 10 vaseho casu
![]()
k tem pohybum … on ten dr. rikal, ze ve vetsine pripadu tech 10 pohybu clovek napocita behem par minut .. ale kdyby se nekomu neco nezdalo, takze ten limit je 10 pohybu behem 2 hodin .. ![]()
taky si nedovedu predstavit, ze bych nekde 2 hodiny sedela v klidu. ale myslim si, ze ty 2 hodiny je fakt az ten krajni limit. melo by se vypozorovat, kdy je miminko nejaktivnejsi (nejlepe ve stejnou dobu kazdy den) a v tu dobu ty pohyby pocitat, takze ta doba by mela byt kratsi nez 2 hod. ![]()
Hanu ,
jmeno Forest bych se tedy taky milackovi snazila rozmluvit
… zvlast s tvym prijmenim ..
, ale jestli mohou byt prijmeni 2, tak to ti neporadim.
zkousela jsem neco vygooglovat, ale nic moc mi nevyjelo, teda krome kurioznich ceskych prijmeni: Přineskarladomů, Rádsetoulal, Zabiljelito, Polehnidále nebo Snědldítětikaši..
tak treba jeste Forest Habr by na tom byl dobre ![]()
pritel ma zalibu v cizich jazycich, ze si vybira cizi jmena? ![]()
Holky, tak jsem si právě objednala kojopodprdy, příjdou v pondělí a mám vše
doufám…
adys tech 10 pohybu limit je max. nebo minimalne? doufam, ze minimalne ![]()