Poradna duly
Jana Čurdová
ja teda lenko taky nic nevidim ![]()
Mario ja ted brecim na pockani a ani k tomu nemam duvod, ale cetla jsem, ze je to taky normal ![]()
Ahojte,
teeeda ja asi prestanu stihat cist, natoz psat ![]()
Pokusim se reagovat na vsechno co jsem chtela, musela jsem si dokonce udelat poznamky abych to vsechno nezapomnela.
JJ - nemas prosim nejakou fotku toho povleceni s cervickama, rikala jsi tusim ze mas kombinaci zluta/zelena, tu bych taky chtela. Sice jsem si chtel aneco usit, ale tohle je hezke a ja nemuzu sehnat zadnou latku co by se mi libila a hodila se k tomu co uz mam (viz foto v galerce).
PetroX - moje miminko skyta tak 2-4 x za den, vetsinou tak 2-5 minut. A hlavne kdyz je hlavickou dolu, ale porad se mi otaci tak kdyz dlouho neskyta, tak je vetsinou hlavou nahore. Uz by me mohlo prestat trapit.
Marusko - gratuluju k holcicce, to je super ze aspon maji tchanovci smulu se jmenem ze? My jsme ve jmenech postoupili tak, ze ustoupil od Foresta, shodli jsme se ze druhe bude Sebastian, ale na prvnim trva na jmenu Henri (on je JIndrich, ale uz jednoho syna Jindricha ma). Tak mi taky nezbyva nez doufat, ze to bude holcicka
. Jinak super ze je vse ok, ja jsem tomu verila, oni si ti doktori porad neco vymysli a veri svym nablblym tabulkam, nastesti ten muj ne. No a s litanim - ja osobne bych neletela. A jestli te ten tvuj lame ze je smutnej, ze se neuvidite, tak proc nerpileti aspon na vikend on???
Nebo si muze prece s vikendu vzit par dni dovoleny, prece nechcete riskovat tvoje zdravi a hlavne zdravi miminka. Takhle se teda na to divam ja, ale je to samozrejme na vas.
Petro Lovosice - predne gratuluju k registraci!!!!
A tehotna zmatena nimfa byla kouzelna… Jinak ja latku na povleceni nemuzu nakou hezkou sehnat, a v tomhle vedru se mi asni nikde lozit po obchodech nechce… Mas stesti ze jsi sehnala peknou. K tomu tvrdnuti bricha, muzou to byt uz poslicci, nekdo to ma driv, ale asi bych se radeji zeptala Dr. K masazi - ja jsem si uz koupila olejicek od Weledy, a doufam ze se prinutim, teda spis milacka. Ma se to delat tak od 32-36 tydne, kazdy den min. 5 minut. A neprijemne to byt musi, jinak to nema cenu (tusim ze Barca psala ze to nema byt neprijemne, tak pry ne). Jde spis o to, abychom si na ten pocit zvykly a pustily pak miminko ven. Aspon to nam rikala PA, i kdyz efekt na zmekceni to ma samozrejme taky.
Leni - tak ja asi taky poridim jen tu zavinovacku do kocarku, videla jsem krasnou zelenou do kocarku i autosedacky, fleecovou. K te kontrole az za mesic - ten mu dr. ma taky dovolenou, a rekl mi ze mam prijit za mesic, jenze to vychazelo zrovna do te dovolene a tek bych prisla az za 6 tydnu… Tak jsem sestre rekla, ze Dr. me chce videt jeste pred dovolenou za tri tydny… no ja vim ze lhat se nema
Ale co, vzdyt jsem uz v osmem mesici! Ve vane si pripadam jako velryba nebo jako hroch. Milacek mi rika ty muj hrosiku. Predevcirem jsem si lehla na zada a pak jsem nemohla za nic na svete vstat, hrabala jsem se jak brouk az me se zachvatem smichu musel zvednout on
Ty mas pupik krasnej, ja teda mam asi podobnej, uz me dokonce v tramvaji pousti sednout automaticky a hned…
Radiku - ty zduchance od miminka znam, vcera me to moje dite tak zduchlo do boku, ze jsem se vzbudila a vylitla z postele jako blesk, jak jsem se lekla. To je uplne neuveritelny, jakou ma to mimino silu, pripadam si nekd yjak na heveru
Pantofle jsem taky resila, mam vietnamky, ale jak psala Barca, do tech nejdou dat ponozky, ale nechce se mi kupovat novy jen kvuli porodu
Tak nevim
Svacu si urcite nakou vezmu, lepsi vzit neco navic nez pak trpet, nejspis nejaky musli tycky nebo tak neco.
Moni - gratuluju k materske, ja jdu 6.8., ale vlastne uz jsem doma na dovoleny. S tema poslickama to urcite melo byt varovani pro manzela, aby byl „vzdy pripraven“ a nepil
Ted uz si da urcite pozor…
Barco - ja si k porodu taky zadnou kosili brat nemusim, dostaneme erarni, myslim, ze mi v tu chvili bude dost jedno v cem rodim. Malinik se ma pit tusim kolem 35-36 tydne, tak ja mam jeste cas, ale holky z kurzu uz ho pijou ted a rikaly ze je to docela veda ho uvarit. Ale zalezi jakej mas, mozna si ho nasbiram az pojedu k nasim sama v lese.
Iggi - vitej zpet a fakt uprimnou soustrast. Ja sice nevim co to je, ale moji sestrence zemrel tata kdyz byla v patym pesici a nesla to hoodne tezce, i kdyz to cekali pac mel rakovinu
Snad se ti povede casem i registrace a popovidame si vic a odreagujes se od smutku, ted by ses mela tesit na miminko a ne smutnit.
Luci - teda s tim zehlenim!!! Paaani. Ja zehlim jen kdyz uz fakt nemam co na sebe a i tak obcas prehodnotim, jestli je to opravdu nutny zehlit Ted se chystam prat veci na miminko, ale rikam si ze az se ochladi, abych nemusela cekat s zehlenim a udelala to vse na jednou. V tohle horku odmitam mit s cimkoliv teplym neco spolecnyho, dokonce ani nevarim. Co kontrola a brisko?? Jinak strie zatim nemam, tuk tuk tuk, coz se divim pac jich mam vsude od puberty dost, ale poctive mazu, tak doufam ze to vydrzi.
Maxiku - nechala jsem se inspirovat a zmerila jsem si miry a zjistila jsem, ze jsem naprosto soumerna: 102 102 102…
Teda ale ta prdel mi teda vyrostla, pred tehu jsem mela miry cca 93 68 92.
Nojo, snad to nejak vykojime ze? ![]()
Tak snad jsem na nikoho nezapomnela a urcite jste mezitim, co to tady smolim, napsali dalsi stranku prispevku.
Hanucha
Ja nevim, pry se to nejdriv nejak slozite vari, pak louhuje, jeste jsem to nestudovala, ale da se asi koupit i pytlikovy, taky se to nema nechavat stat nebo varit dopredu… Snad to nic slozityho nebude. ![]()
H.
ahojky ![]()
ted jsem mela asi 30 min abstak, protoze jsem vas zacala docitat a spadl mi internet a ne a ne naskocit zpatky
. ale uz jsem to dohnala …
Marusko ,
tady je kazda rada draha … opravdu zalezi na tom, jak ty se citis, co na to dr. a jak moc je nezbytne nutne, abys letela. ![]()
ja jsem delala leta u letecke spol., obcas se nejaka tehulka nasla a od nejakeho 36tt musely mit potvrzeni, ze je to ok.
ja jsem litala hodne, sice ne ted v tehu, takze vim jak to chodi, ale asi bych uz se ted do toho nepoustela. ani ne tak, ze bych se bala, ze se neco stane, spis kvuli nepohodlnosti, castemu chozeni na WC atd. .. my bychom meli jet nekdy v polovine srpna na takovy ‚rodinny‘ vylet, ale jedna se asi o 4hod v aute a uz jsem to odmitla. ![]()
urcite se vam obema styska a bylo by to fajn, kdybyste byli spolu, ale zase si vem, ze spolu budete pak uz cely zivot, urcite to neni vase prvni mimco, takze milacek si jeste uzije
promysli to … myslim, ze ty duvody, ktere uz jsi uvadela jako proc neletet jsou docela rozumne. ![]()
Luci ,
tak co kontrola ? ![]()
Monco ,
ty teda fakt vypadas, ze za chvili budete mit prcka doma … nakonec si jeste odbydes sestinedeli pred koncem leta a jeste se i znova vykoupes v bazenu ![]()
ja jsem se tu vcera tak pobavila, az mi z toho bylo pak vecer tezko
prcek se nejak zavrtal dolu, je mela pocit, ze mam bricho az nekde u kolem a porad mi narazel na mocak … au au …
dneska uz je to lepsi. navic v noci zaprselo, takze muzeme na chvili otevrit okna ![]()
jeste mrknu pozdeji .. vyrazime dokoupit posledni veci na zitrejsi party .. ![]()
mejte se … a myslite, ze dneska pokorime tu 200
![]()
Tak jsem na vás zvědavá, jestli za dnešek překročíte 200, ale docela silně pochybuji
![]()
My pojedeme na grilovačku za kámošem, tak tady večer nebudu, jinak byhc vás podpořila. Ale už se nám ta 200 blíží, tak když ne dnes, tak po víkendu tam určitě bude. Já k tomu nějak pomůže ![]()
Tak se neuvařte.
Luci.taky na tebe myslím, jak jsi asi dopadla na KO.
papa
Ahojte holky,
tak mi to vyslo az ted si to vsechno docist…tady je porad strasne vedro a klimoska co nam nainstalovali do pokoje s pocitacem nefunguje.....(Italie…
) a tak moc u pocitace nejsem.
Jinak vcera jsem se sesla s ceskou kamaradkou, ktera byla doma a privezla mi veci od me mamci…tak mam Nanny a kojici polstar a spoustu dobrutek…jako Deli, Margotky, atd.....takze mlsam a mlsam…no nevim, co nam rekne doktorka v pondeli na kontrole na vahu ![]()
Dneska v noci se mi nadherne spalo!!!! A bylo to tim kojicim polstarem…ten je tak pohodlny! Vubec jsem to necekala…ale je to fakt supr vec…normalne jsem spala asi se 4 polstarema, ale ted mi staci ten kojici! Doporucuju! Mamca ho koupila v obchode Tchibo.
Malinik…ja mam koupene dva balicky od firmy Sonnentor…je sypany a jen se necha odstat 5-10 minut…takze zadna velka veda ![]()
Zacnu ho pit od pondeli, kdy zaciname 35 tyden. A zacnu i s tou masazi…ale taky az od pondelka.
Myslim, ze v Praze se da malinik koupit v Country life......
Jinak Adys tady nam taky narostla vlhkost az na 60 %.....a v Milane dneska cca 40 C.....tak nevychazim.....jen vecer pojedeme na nakup, protoze v nedeli k nam prijdou kamaradi, tak udelame bufet.....ale varit moc nebudu…v tom horku na teple jidlo stejne nema nikdo chut.
Marusko, ja bych taky neletela.....vis, jak jsem letela v tom druhem trimestru pak me silene bolela hlava…no treba to s tehotenstvim nemelo nic spolecneho, ale stejne…ja se posledni mesic nebudu ani moc vzdalovat z Milana, protoze bych nechtela rodit jinde.....a co teprve v Recku, kde to moc neznas.....
Holky vsem krasny viken!
Barca
Maru.......mam stejný názor jako Hanucha. proc by nemohl dorazit on? Urco ho nekdo zastoupi treba na vikend. Ty jsi za nim byla uz tolikrat a on by ted mohl dorazit ne?????
holky..tam je to jiny…nedaji mu volno..opravdu…nema ho kdo zastoupit…uz ted ma sef vyhrady, kdyz ma prijet na porod (muze prijet jen na jeden vikend..takze jsme vybirali datum, aby tu byl sice treba 8 dni, ale aby zmeskal jen jeden vikend)…tam je uplne jiny zivot. Manzel maka od dubna do konce rijna a nema ani den volny a je tam 12 hodin denne…opravdu…skoro to vypadalo, ze ani na svatebni den mu volno nedaji, protoze je sezona.....takze to, ze by prijel neprichazi v uvahu a hlavne je to jeste slozitejsi v tom, ze on sem muze jen na pozvani…a vyrizeni trva tak mesic…takze to taky nejde....... ![]()
Barco, me nikdy pri letu ani po nem nic nebylo…asi to snasim dobre, ale fakt mi bylo vzdycky ok…a to jsem se nalitala uz dost.
Adys..kdyz uz vypustim takovy to, ze si neuzije brisko, ze se nam styska, tak porad tu jsou ty papiry a dokumenty…vsechno by bylo rychlejsi, vis? Mam strach, ze se to proste nestihne a nakonec mu ani nedaji to cerveny vizum, protoze nebude hotovy cesky oddaci list
…a co pak?
Hanucho, ja chtela moc Sebastiana
…a jeste Nicolase…jsem ale rada, ze jste se takhle domluvili a manzel ustoupil od Foresta ![]()
Hanucho, pridavam se k Marusce.....Sebastian je moc moc hezky jmeno!
Marusko, stejne se musis rozhodnout sama..... ![]()
Bezim s pejskem (ktery nam ted nejak pokulhava) a na nakup s milackem, tak snad se mi to povede sem nakouknout pres vikend ![]()
Ciao ciao
Barca (neschopna si udelat ten metrik…tak to uz snad abych zkousela ten detsky metrik a ne tehotensky
)
teda holky tet jsem se vrátila z lodky,a tolika psaní
K té nimfě ...... jak můžu být nimfa když sem od začátku těhu nemohla provozovat pohlavní styk,jen mazleníčko
to i ten můj se ptal jak sem na to přišla .Obávám se že po šestinedělí až to ten můj „zasune“ dostane asi infark.nedávno sem ho poslouchala jak se na grilování baví s kamarádem a říká že si bude muset koupit lepší holící strojek protože má už chlupaté ruce
tak to jen tak pro pobavení
mari co se týká letu taky bych se bála,já už se tet bála jet i na tu dovolenou v čechách co kdyby.....
Myslím že lenak máš pěknounké bříško,je stebe pěkná těhulka
Taky se budu muset změřit kolem pupíku,až teda najdu metr,
Hanucho já ty látky kupovala už v 6 měs,a je tady velká galantérka maj tam opravdu výběr,kdyby tu nebyla taky bych musela kupovat
No snad sem ty jména nepopletla
Jooo prdelky a děkuji všem za pochvaly k té registraci,pár týdnů před porodem je to opravdu velký uspěch obvzlášt když to bylo tak jednoduchý
Tak pa pa opatrujte se
Mario ,
tomu verim, ze mu nedaji volno
… zvlast kdyz je sezona a on pracuje ve sluzbach, takze ja jsem ani tuhle moznost nezvazovala …
nicmene .. ty dokumenty … to se jedna o dodani tech spatnych dokumentu tady z CR do GR, aby je opravili a pak na jejich zaklade zase vsechno poslat do CR, aby mu vystavili vizum? a opravdu se to neda poslat?
dneska se prece vsechno da poslat Fedexem nebo UPS nebo tou expresni postou …
… myslim, ze by stalo za to prozkoumat i tyhle moznosti. na druhou stranu je ale fakt, ze musis prozkoumat i to, jestli by manzel byl schopen zaridit opraveni a odeslani tech dokumentu sam bez tebe ![]()
holky .. tak sice patek 13. byl pred tydnem .. ale mam taky jednu smutnou zpravu
. dneska manzelovi zemrel strejda.
videli jsme ho naposledy pred 3 tydny, kdyz jsme byli na te dovce. nejak jsem to tak tusila, ale porad jsem si rikala, ze treba to bude dobry. ale bohuzel ..
.. bylo mu 95 a zdravi trochu pokulhavalo… no jo .. to je zivot, je mi z toho smutno. na druhou stranu si rikam, ze je to tak na svete zarizene, ze proste predal misto pro toho naseho prcka .. stejne tak, jako to bylo pred 4 lety, kdyz zemrel manzeluv tatinek.
no ale nechci sem vnaset spatnou naladu .. tak jenom jsem se chtela trochu vypovidat … ![]()
hezkej vikend vsem
a marusko, preji, abys udelala to spravne rozhodnuti ![]()
Adys…to je mi lito
…opravdu…
.95 let je strasne krasny vek…
jeste k tomu posilani..jde to..ptal se na to a mohl by to poslat a prave proto to je zdlouhavy…z GR do CR a z CR s mym podpisem zase do GR a zpet s razitkem do CR…a pak to nechat zase prelozit a poslat do Brna, kde to trva tak 2 az 3 mesice…takhle bych to proste v patek privezla a nechala rovnou prelozit. A zrovna dneska jsem nad tim uvazovala, protoze jak ho znam, tak by to dal do obyc obalky a hodil do schranky…zadna expresni posta…
…a ted jeste to pozvani. Vcera jsem byla na cizinecky policii a mam to uz doma. Urcite zase budou na amba:,–(e rvat, ze jim to dal pozde, ale driv to bohuzel zaridit nebylo mozny, jelikoz tata nam daval penize na svatbu a kdyz se nekdo zve (v nasem pripade na 10 dni), tak tata musi prokazat, ze ma na ucte vic jak 70.000,–…a to hned po svatbe neslo. Je to uz na nervy tohle.......ale nechci vas tim zatezovat…jeste to promyslim. Jen je mi ted hrozne smutno.
tak jsem dala do galerky taky pupík akorát co vidím u vás tak vy už máte pupíky venku,já ho mám stále zalezlý ![]()
adys-upřímnou soustras,ale 95 je moc pěkný věk,moje babička slaví 23.7 85let a doufám že tu s námi bude ještě taky dlouho
myslím že MARI -ty jsi taky štíhlounká koukala jsem na tvůj pupík,nemáš ho moc velký ale už máš taky pupíkovou jamku venku