Poradna duly
Jana Čurdová
dobré ránko,
Já ty vložky kupovala taky v lékárně stály kolem 20kč,
po osmé hodině vyrazím pro ty zákusky,a čeká mě perný den,jsem s toho ani dospat nemohla ![]()
Tak se mějte pěkně a budte na sebe opatrní
Těhulky
MonaP (1980 /168cm 60 kg /Sev. Morava / TP 21.8 / 35+1/ KO 2.8.) Katka +12 kg
Kat-ka (1977 / 173cm 52 kg /Praha / V / TP 30.8. / 34+4) Natálka +8 kg
LUCI (1980 / 166cm 65kg/Pardubicko / V / TP 30.8. / 34+4/ KO 14.8,22.8.,28.8.) Překvapení +15 kg
Brcav75 (1975 / 170cm 64kg/Miláno / V / TP 2.9. / 33+5) Tomašek +10 kg
lenak (1981 /172cm 67kg/ Pardubice / V / TP 7.9. / 32+6/ KO 22.8.) Chlapeček +13,5 kg
Koutecka (1980 /165cm 55kg/ Praha / TP 4.9. / 33+2/ KO 24.7.) Filip, Anna +7 kg
mybe (1974 / 174cm 60kg/ Česke Budějovice / TP 9.9 / 33+0/ KO 6.8.) Hedvika, Bruno +13 kg
Lucka ( Plzeň/ TP 10.9. /32+3) Holčička
Zuza (1977 / 175cm 57kg/Praha4 / V / TP 11.9. / 32+6/ KO 24.7., UTZ 13.7. ) Překvapení +9,5 kg
adys (1969 / USA / V / TP 12.9. / 32+5/KO 24.7., 7.8., UTZ 8.8.) Chlapeček +5,5kg
radik (1980 / 164cm 54kg/Praha / S / TP 12.9. / 32+5/ KO 26.7.) Holčička +8 kg
JJ (1973/ 163cm 62kg/Mostecko/TP 12.9. /32+5/KO 24.7., UTZ 17.7.) Překvapení +12 kg
Iggi (1976 / Pha 4 / TP 13.9. / 32+4) + 7 Kg
kristain (1978 / Zlín / TP 15.9. / 32+3) František, Agátka + 10 kg
hanucha (1977 / 173cm 60kg/Brno / TP 17.9. / 32+0/KO 2.8. ) Překvapení +12,5 kg
Maria86 (1986 / 162cm 50kg /Praha4 / S / TP 18.9. / 31+6/ KO 10.7.) Holčička +5 kg
maxik ( Vitkovice / TP 18.9. / 31+6)
joula (1975 / Pha 4 / TP 19.9. / 31+4/ KO 17.7./ UTZ 11.7.) Adam, Sabrin + 7 kg
petrax77 (1977 / 172cm 78,5kg/Praha / TP 20.9. / 31+3/ KO 2.8.,UTZ 11.7.) Šimon +10 kg
Amisek ( 1981/168 cm 95 kg/Praha/ TP 21.9./ 31+3/KO 18.7. UTZ 17.7.) Natálka,Matěj + 3 kg
Petra ( 1980 / 167cm 58kg/ Lovosice / TP 21.9. / 31+2/ KO 26.7) Michaela +7 kg
berenice (1981/ Praha/ TP 21.9. / 31+2/KO 27.6. ) Překvapení
LadyDi ( 1983/Náchodsko/TP 21.9./ 31+2/KO 8.8.) Dianka +3,5 Kg
*moonlight** (Brno / TP 23.9. / 31+1) Holčička
Alina (1979 / 166cm 58kg/Hradec Kralove / TP 25.9 / 30+4/ dvojčátka) Anika,Karin +12,5 kg
Kammka 30+3 Holčička
Oxi ( 1975/Praha4/ TP 26.9./ 30+3)
Vochechule (1974 / 174 cm 90 kg /Třebechovice / V / TP? / 30+3/ KO 23.7./ UTZ 20.7.) Šimon +5 kg
Maminky
Kat-ka - Matyášek 4roky, Filípek 7let
Zuza - Davídek 3 roky
Andrášek - Alice 6 let
kristain - Vítek 2 roky
Vochechule - Matouš 10 let
maxik - Dalibor 1rok
adys - Adam 4 roky
lenak - Adamek 2 roky
joula - Jasmin 3 roky
MonaP - Michal 7 let
vari - Terezka 14 let
Dlouho se neozvaly
Andrášek (1976 / Praha / TP ?/ 34+1) naposledy se ozvala 26.1.
vari (1973 / Praha 4 / TP 13.9. / 32+4) naposledy se ozvala 18.2.
Moth ( 1975/ Praha 4 / TP 29.9./ PM 30+0) naposledy se ozvala 4.4.
Náš host
Evikule (1982/ Česká třebová/ TP 24.8./ 35+3) Ládík
Dobré dopoledne ![]()
tak to vypadá, že bude dnes zase pěkné vedro
Už aby se trochu ochladilo, mě už ty tepla celkem ničí…
JJ, to je věc, že vám v porodnici nic nedají. Asi bude pár maminek, které tam využijou ty látkové pleny, ale já si nedovedu představit, že bych mimču dávala látkové pleny…
petra.lovosice, užijte si dnes hezky ty narozeniny, ať se vám oslava vydaří.
Dáda dosvačil, já jsem posnídala, tak vyrážíme na chvíli ven a pak na nákup. Dnes si uvaříme jen zeleninovou polévku, tak nemusíme pospíchat domů a můžeme se venku chvíli zdržet. Schováme se ve stínu na hřišti, jinak bych to venku asi nevydržela.
Moni, jestli Tě můžu poprosit, tak můžeš upravit moji váhu v seznámku na + 9,5kg. Děkuji
Mějte se hezky a pohlaďte bříška
Dobré ránko!
Adys …U nás jsou zákony trošku „postavené“ na hlavu. Třeba za kupírování psů ( je to u nás zakázáne od r.1993) ti hrozí šílené pokuty. S kupírovaným psem nesmíš na výstavy, nikde na zkoušky atd. A pak vidíš jak někdo třeba potpálí kočku, ubije psa, nechá v kravíně umřet hlady dobytek a dostane max. pokutu 10000,– a max. trest 6 měs. nepodmíněně. Tady u nás kdyby ti pes pokousal zloděje tak máš problémy ty. Jednou jsem se ptala právníka co kdyby nás chtěli vykrást a pes bránil můj majetek a dozvěděla jsem se že pokud mi zloděj nějak neublíží tak mu pes nesmí nic udělat. Byla by to nepřiměřená obrana. Takové úžasné zákony tady máme. ![]()
Radik … Jak jsi psala že my druhorodičky se vám budeme smát tak já si připadám jako bych čekala svoje první mimčo. Mám úplně jiné těhotenství než u Michalka. U prvního jsem něměla žádné problémy, poslíčky, otékání nohou a teď „trpím“ jak hrom. Už si říkám že to poslední těhotenství si musím užít až do konce.
Petrax77 … Prosím pošli mi taky ten svůj seznam. 3 A4 mě velice zaujaly
![]()
Porodnice … U nás si mám sebou vzít podprsenky+ vložky do podrsenky, bavlněné kalhotky, plínky pro miminko. Papírové kalhotky a poporodní vložky dostaneme.
Už jsem zapomněla na co jsem ještě chtěla reagovat
Jinak u nás je pořád teplo, vůbec nepršelo a nohy už mám jak balóny takže dneska budu jenom ležet a ani se nehnu
![]()
Ahojky,
hlásím se po víkendu Adys- jsme v pořádku, i když při takové blbé náladě. To až dál napíšu proč.
V pátek večer jsme byli na té grilovačce, přijeli až někdy vpo 22 hodině. A v sobotu jsem si ráno odpojila PC, abych mohla vymalovat jednu zeď kolem nových oken a připojila ho až včera.
Navíc jsem neměla moc náladu psát. V sobotu jsme se dozvěděli že nám umřel kámoš. Mladý kluk necelých 28 roků. Nebyl to žádný svatoušek (dluhy, alkohol, tráva,…), ale musím na to pořád myslet a nejde to z hlavy
Že už ho nikdy neuvidíme. Byli někde na chatě a blbly asi na 4 kolkách a vysakali se (ale konečnou variantu ani nevím, přítomní o tom nechtějí mluvit), byl prý jen trošku odřený. Večer šli do hospody a ráno už se neprobudil- mozková smrt.
Tak mám od té soboty takové blbé myšlenky, tragické scénáře úplně na všechno ![]()
Předchvílé si tchýně a švagrová odvezli Adámka na chatu, jen do středy dopoledne, ale aspoň si třeba odpočinu, i když se znám, stejně budu něco dělat, abych všechen čas neproseděla na pc ![]()
Navíc Pořád přemýšlím, jak to udělat, abyhc šla k Dr. dřív než až za 5 týdnů, kamarádky kolem mě chodí po 14 dnech a navíc od 35-36tt na monitor, což naše neposílá. Ale mám obavy, že kdybych šla do nemocnice, že mě vyhodí, protože tam toho mají hodně ![]()
Kalhotky do porodnice- koupila jsem si ve zdravotnických potřebách, jsou to takové siťované. a vložky mám obyčejné lidie, nějaké tam dostanu a minule jsme je taky používala a bylo to v pohodě. Tak na to kašlu.
Adys- neboj, já taky zbalenou tašku zdaleka nemám. Já nemám ani nic vypráno a koupit mi toho taky dost zbývá. Ale na to naše straveniště se mi to ani moc nechce. A nehubni, ještě máš času dost na porod ![]()
Mončo- taky se mi zdá,že si v tomto těhu vybírám vše. S Adámkem jsem měla taky pohodové, nic mi nebyloa užívala jsem si ho.
Tak se omlouvám, za ne moc veselý příspěvek. Ale aspoň jsem se trochu vypovídala. ALeš je z té smrti kámoše taky dost vedle (znali se od základky), tak ho těma mýma starostma nehcci otravovat ![]()
Ahoj holky,
Lenko - to je dost blbý. Mě před pár lety umřela moje nejlepší kámoška (taková ta „ještě od základky“). Měla jsem ji jít za svědka na svatbu… Srazilo jí auto, měla jen malinké škrábnutí na čele a naražený loket. Na místě ale mrtvá - otok mozku… No dost smutného.
Na dnešek jsem si naplánovala hromadu aktivit. A zatím nic moc, jen jsem došla pro zeleninu a dala vařit polévku. Ještě chci vyžehlit, uklidit byt a musím udělat něco do práce. Ale už je zase hnusný vedro
Včera jsme byly na delší procházce v lese a byla to nádhera - chládek, vlhko po dešti, ušla jsem 7 km úplně v pohodě ![]()
Petro z Lovosic - jojo, kupovala jsem ho taky v Hostivaři. Obrázek jsem hodila do galerky. Ve skutečnosti mi ta barva ale přijde trošku tmavší zelená, než je na obrázku (více se mi líbila béžová varianta, ale tahle bude asi praktičtější).
Držím palce na dnešní oslavu - at vše vyjde a příbuzní se nepohádají ![]()
Adys - ten dortík je fakt pěkný. Docela se mi sbíhají sliny.
Zítra ráno jdu na ty testy na cukrovku. Tak držte palce, at to dobře dopadne.
Tak pěkný den všem.
Různé Pleny látkové - 30 ks
Osuška - pleny velké - 4 ks
Přebalovací podložka
Jednorázové přebalovací podložky Čistící ubrousky
Plenky
Přebalovací pult
Nůžtičky
Hřeben
Lékárna
Líh
Buničina - polštářky
Inj. stříkačka 5 ml
Borová voda Čistící tyčinky
Slunečnicový olej
Bepanthen mast Čaj fenyklový
Rektální rourka
Maliníkový čaj
Odsávačka na rýmu
Na spaní
Postýlka
Kokosová matrace
Peřinka + polštářek
Povlečení do postýlky s límcem - 1 x
Povlečení do postýlky bez límce - 1×
Froté prostěradlo do postýlky - 3 x
Kolébka
Matrace do kolébky
Prostěradlo do kolébky - 2 x
Límec na kolébku - 1 x
Rychlozavinovačka - 1 x Španělská deka - 1 x
Fleecová deka - 2 x
Nepropustná podložka do postýlky
Na koupání
Vanička
Podstavec pod vaničku
Hřebínek
Vatové tyčinky
Lehátko do vaničky
Mýdlo Žínka
Pro mne
Jednorázové kalhotky do porodnice - 5 ks
Vložky do podprsenky
Vložky
Kojící podprsenku - 2 ks
Noční košile rozepínací - 2 ks
Gumové pantofle
Na cestování apod.
Kočárek
Autosedačka
Polohovací lehátko Šátek
Cestovní postýlka
Oblečení
Body dl. rukáv
Zuzo- už máš taky pěkné bříško.
Adys- Adámek měl opravdu pěkný dort, pěkně barevný, to se mu musel moc líbit.
Petrax- teda to je seznam. Ještě jsem ho pořádně nečetla, ale jdu si ho uložit.
ahojky holky,
Leni, to je mi moc líto, každý takhle blbě zmařený život je tragedie…, taky nám umřel kamarád na motorce, už je to dýl.
Adys, já už mám taky tašku do porodnice v kupě, všechno na mimi nachystané a oblečky nažehlené
jsem trapná, že ? ![]()
Já mám do porodky:
3× vložky porodnické, 1×obyč.vložky
5× jednorázové kalhotky
2× tmavá osuška
2× tmavý ručník
ponožky, bavl.kalhotky,1×košile
Hyg.potřeby
Matičku z dubové kůry - na nástřih
Intim gel Lactacyd-speci po porodu
Bepanthen
2× kojo podprda
1× vložky do podprdy
pantofle
Pro mimi:
balík plen 2-5 kg
3× látková plena
vatičky do oušek
ponožtičky bez gumičky čepičku
Pupik
Kartáč na vlásky
2× žínka, každá jiná barva
A pak mám doma nachystanou tašku, kterou nám doveze taťka, až si pro nás pojede: oblečení pro mě + kompletek pro mimiska
Luci- teď jsem se musela pousmát, jak tam máš napsané. Oblečení pro mě
Co máš připravený? Já jsem šla z porodnice v tom, v čem jsem přišla. A nebyl moc problém, ani mi to nepadalo ![]()
Ty jo......Luci........kam to vše dáváš? Ty ručníky a osušky to je v hokejisticke tašce?
Mě se to pomalu nevejde do tašky…to je děs. Má te to nějak rozdělené?
Já připravuju malou sebou…pak něco co nechám doma a popíšu to pepovi…mi to druhej den doveze. Nebo já nevím. To je věcí
Luci- taky mi těch ručníků přijde hodně.
Látkové plenky měli v prodnici hodně, tak ty brát nemusím. a ty vložky máš celá balení?
Já si vůbec neuvědomuju jak hodně jsem krvácela, ale přijde mi že skoro vůbec, rozhodně to nebylo tak strašné.
Leni
neponechávám nic náhodě
Mám pro sebe nachystané volnější kalhoty a halenku na ramínka, spodní prádlo, botičky
, aby to ten můj pak nemusel hledat.
Radiku, mám sportovní tašku s rozpínacím spodkem, tak jsem dala ty osušky a ručníky a plíny, vložky. Do horního dílu ten zbytek, neboj to se vejde. Není to nijak velká taška, teda aspoň myslím.
Ale když u nás v porodce se fakt nic nedává…
Sousedka mi říkala, že za pět dní v porodnici potřebovala několik ručníků a osešek, manžel jí to tam vozil, jak na běžícím páse…
Jo, ty vložky mám prostě tři balíčky a jeden obyč. Ženský, vždyť to není zas tak objemný… ![]()