Poradna duly
Jana Čurdová
Luci- nojo máš pravdu, radši víc než aby pak něco chybělo.
To já minule neměla nic přichystaného pro Adámka na odchod, tak Aleš pak musel něco najít a přivést sám. Zkusím někde najít fotku, v čem jsme jeli domů
Ale my to máme přes hlavní silnici /asi 7 min z pokoje domů/ ![]()
Tak v tomdle jel Adámek domů z porodnice. Nakonec to nosil asi v půl roce

Trochu vzpomínek. Tady je 1. den po porodu 
A jedna aktuální

Ahojte,
tak jsem se tesila na zimu a zase je tu vedro
![]()
A jak to vidite s tou dvoustovkou?
Zatim teda nic moc, musime se vic snazit… i kdyz docitat to potom kdyz u pc clovek nesedi cely den, to je narez ![]()
Adys + Leni - s tim umrtim, ja mam taky cely vikend smutnou naladu, zabila se nam v aute jedna kolegyne, skvela zenska, jela dceri na promoci a nabourala do autobusu… dokonce jsem tu bouracku nahodou zahlidla i ve zpravach v TV. Nejak taky nemuzu rozdychat, ze uz ji nikdy neuvidim. Vzdycky kdyz jdu kolem jejiho parte, tak je mi hrozne divne… Si rikam, ze nektery lidi by proste meli mit zakazano se zabijet (kolega tu dodal, ze nektery by to meli mit naopak povinne
). Takova strasne hodna pani, mazi tema ostatnima megerama tam u nich na oddeleni, vubec to nechapu
![]()
Lenko - ten Ada vypada vazne dobre v tom obleceni co mu privezl manzel ![]()
JJ - vlozky jsem tez koupila normalne v lekarne, balik asi za 30 Kc. Meli by byt hlavne bez jakekoliv folie.
Jinak holky krasne pupiky, taky bych uz se mela nechat zase vyfotit, prijde mi, ze ted to brisko roste strasne rychle. Ale snad tam ma miminko dost prostoru, dnes se zase po trech dnech hlavickou dolu otocilo a je KP
Proste me trapi. Alino, s tou dietou to je hrozne, vzdyt zivis dva clovicky a mas se setrit?! A 12 a pul kilo je na dvojcatka nejak malo, neni.. Ja mam uz 13 a to mam v brisku jen jedno miminko.
Tak se opatrujte, nerodte! a prezijte v pohode to hrozny pocasi.
Hanucha
Leni, Adámek vypadá opravdu v tom oblečení na cestu z porodnice úžasně
Já to teda měla naštěstí nachystané, ale kdyby měl manžel přivézt něco sám, tak by jsme dopadli asi podobně ![]()
Luci, ty máš teda věcí, ale zase je lepší být připravená, než toho mít potom málo. Já si teda budu brát asi jen dva ručníky (nebo osušky) a pokud by to nestačilo, tak mi to manžel potom přiveze. Pokud budu rodit spontálně, tak nechávají v porodnici stejně jen 3-4 dny, tak si myslím, že ty dva kusy jsou akorát.
Jinak jsem dnes v lékárně hned koupila ty vložky, ale jen jeden balík. To jen pro případ, že by třeba v porodnici došly. Také jsem koupila jedno balení plenek 3-6kg, tak se nám snad nenarodí mimčo pod 3kg a pokud ano, tak se také potom dokoupí menší. Už mi chybí jen ta taška a tu snad dnes ještě koupím a pomalu to do ní naskládám.
A také si do porodnice povezu pro miminko vlhčené ubrousky, protože u Apolináře se utírají zadečky jen do ubrousku namočeného ve vodě. A tím mi teda zadeček nešel vůbec umít. Ty ubrousky jsou mnohem lepší a pohodlnější.
Zatim pa
zuzo- jj, taky jsem měla vlhčené ubrousky s sebou. Měla jsem Nivea a vždykcy když tu jejich vůni ještě teď cítím, připomíná mi strašně porodnici.
Ale pak jsem začala používat bez parfémové a dělám to do dnes. Nječastěji používám Huggies nebo Pampers.
Leni, já zase používám obyčejné z Rossmana babydream a také buď bez parfému a nebo parfémované, ale ty jsou takové decentní, že mi to ani nevadí…
Mně ta vůně taky nevadí, ale jak má áďa citlivou pokošku, tak to radši tím nedráždím. I když teď už by mu to asi ani nevadilo, teď už tím utírám opravdu jen dírku
Ale už je to zvyk. ![]()
Myslím, že jsem měla i z DM, taky nebyly špatné.
Ahojki!
Tak jsem se hecla a vyžehlila zbytek věcí pro malou a zabalila tašku do porodnice.
Ubrousky jsem koupila pampers a plinky mám ty fialové z Tesca ( docela hodně je chválí tak jsem zvědavá.)
Manžel s Míšou odešli na tenis, tak mám do večera klid.
![]()
Mončo- taky si myslím, že Tesco plínky, teda ty fialové, jsou dobré. Na konci jsme je používali jedině. a žádný problém.
Tak nožky nahoru a odpočívej, dokud jsou chlapi pryč. ![]()
zdravim pri pondelku ![]()
Lenko ,
jee… prijde mi ze Adamek je ti strasne podobnej … teda manzela jsem nevidela, ale podle fotek je celej ty ![]()
a oblecek na cestu domu je taky super ![]()
PetroX ,
tak seznamek dobrej … ja jsem si myslela, ze mas seznam veci jen do te porodnice takhle dlouhej. ale ty tam mas uplne vsechno, tak to potom jo … ![]()
no ale nedalo mi to a sla jsem se podivat na seznam, co mam mit do nemocnice ja a mimco
…
takze pro mimco: oblecek na cestu domu, autosedacku a nejakou decku na cestu domu ![]()
pro sebe: nocni kosili, zupan, pantofle, ponozky, toaletni potreby (zubni pasta, kartacek, hreben, deodorant, sampon, popr. makeup
), podprsenka, fotak, seznam lidi, kterym budeme oznamovat radostnou udalost
.
pak je tam par veci, ktere jdou mimo me, ktere jsou navic (napr. tenisove micky na masaz pri bedernich bolestech, extra polstare - kdyz nekdo nemuze spat na tech nemocnicnich
, atd.)
no a posledni bod je
pohodlne materske obleceni na cestu domu
. ja jsem taky ve finale jela domu v tom, v cem jsem prijela, az na kalhoty … jak mi praskla voda v aute, tak byly nepouzitelny ![]()
no budu se muset na tu tasku aspon podivat a neco tam naskladat
, aby mela dusicka pokoj …
taky konecne musim zavolat do nemocnice a registrovat se a domluvit si schuzku
. tady v tehle nasi nemocnici se totiz vsechny papiry vyplnuji dopredu, aby se to nemuselo delat na posledni chvili ![]()
jinak hlasim krasne zatazeno, tma a dest
… to je balzam … ![]()
Leni nožky už mám nahoře
.
Právě jsem si pustila takový menší horor na dvd a konečně se na to v klidu podívám.
Moni, tak ten klid Ti docela závidím
Tak hezky odpočívej. O těch fialových plenkách Tesco jsem také hodně slyšela a chystám se je vyzkoušet
adys, to zní tak krásně, když píšeš, že je zataženo a prší. Já chci alespoň na chvíli také takové počasí. Tady je opět dusno 26 stupňů ve stínu
Ale pořád je to lepší, než minulý týden, to jsme na chatě měli i 40 stupňů ve stínu, to už bylo neúnosné
Tady je taky pařák.
To je takový divný, jak je Adámek pryč. Já vlastně do večera nic nemusím. Ale pořád čekám, že se už vzbudí a on tady není
Manža má odpolední, tak jsem tady do večera sama. Asi bych měla jít aspoň něco uklidit. ![]()
holky, už se blížíme k té 200, tak by mohl někdo ještš dorazit, a třeba ji ještě dneska zvládneme. ![]()