Poradna duly
Jana Čurdová
M2jte se tu hezky, u nás se od pondělka rekonstruuje kuchyň a spol. tak se stěhujeme s Dalkem k mamce. ![]()
Ahoj,
tedy holky nestrašte tu s předčasnými porody. Pěkně se opatrujte a dopékejte miminka.
Dnes jsem si užila výletu, u nás ráno krásně pršelo a bylo velmi příjemně, teď už je zase horko, hrůza.
Jo, jo s tím velkým mimi jsem to já, nám v úterý (31+6) na utz doktor zjistil váhu 2300g.
Iggi, CS máš v naprostém pořádku, trojka už by byla horší, myslím, ale že v tomto stádiu těhu ani ta trojka nevadí. Já mám CS2 a doktor mi povolil i cvičení.
Pupík mám vylezlý jen napůl a jen když stojím, někdy mimi udělá nějaký zvláštní most a pupík úplně zaleze.
Adys, upřímnou soustrast. Ten věk je opravdu obdivuhodný.
Radiku, co ty bolesti, už jsou pryč?
Mario, určitě se ty papíry podaří vyřídit. Hlavně, že jsi se už rozhodla, tedy bylo spíše rozhodnuto za Tebe. Nemáš to jednoduché, hlavně že mimi je v pořádku, to je teď nejdůležitější. Opatruj se.
Lenak, tak to jsme na tom podobně, já také nemohu rodit dřív z prostorových důvodů a chci také pannu. Zatím žijeme doma v krabicích a mimi věcičky mám v igelitkách za skříňkou. Děs. Ještě jsem nic nevyprala, snad mimi přemluvím a nebude se mu chtít na svět předčasně. Zatím tomu nic nenasvědčuje, ale jeden nikdy neví.
Hanu, bohužel fotečku nemám, ale pokusím se přemluvit mužíčka, aby jednu udělal. Jen se předem omlouvám, nebude to hned.
Ještě chci znovu rozpoutat diskusi o těch vložkách a jednorázových kalhotkách do porodnice. Jaké jste tedy kupovaly? Nám na kurzu říkali, že nemusíme mít přímo porodnické vložky, že stačí ty obyčejné z drogerie, jenže dnes jsem na ně koukala a nepoznám jaké jsou ty obyčejné, připadá mi, že všechny mají tu nepropustnou fólii, či něco podobného a to prý nemá být.
Krásný večer všem.
JJ
Ahoj holciny,
koukam, ze vsichni jste relativne v pohode a porad na netu a docela hodne kecate
Ze to nestiham ani cist.
U nas novina: budeme mit dve holky. Tak to nejak muzete napsat do seznamku. Pravdepodobne to bude ANIKA a KARIN. Tak se chystam na nakup ruzovych saticek. ![]()
A mam uz 12,5 kg nahore. Kdyby jsme soutezily v velikosti bricha, tak rozhodne vyhravam (mam takovy spicaty balon hodne dopredu, a skoro nic do boku), ale to bych byla nejspis zarazena do jine skupiny soutezicich, kdyz tam mam mimi dva.
.
Jinak vse je ok, kazda holka ma zhruba 1,5 kg, a obe jsou hlavickou dolu zatim (pry se jeste muzou hodnekrat pretocit). Ja teda kvuli te cukrovce (mirne zvysena jenom jedna hodnota behem celodenniho testu) mam drzet dietu, bez sladkeho, a take min jist. Je to tezke min jist, kdyz to je skoro posledni zabava, kterou jeste zvladam – zajit si nekam na zahradku na obidek.
Marie, k tomu pozvani bych mela dotaz, jestli muzu. Take jsem pred nedavnem zarizovala 3-mesicni pozvanku pro rodice (ktere navic nejsou obcany EU, ani napul), a nechteli videt ani hotovost, ani stav uctu, jen platnou platebni kartu. (take mne to prislo divne, jen jsem ukazala kartu, a kdybych tam mela stovku jenom, tak to uz je nezajima). Akorat chteli prohlaseni, ze pozvynym zajistim zdrav.pojisteni. A udelali to za 1 den. Proc mate s tim takove komplikace?
Koukala jsem, ze resite predcasne porody, tak toho se take furt obavam. Za 3-4 tydny uz by to u nas pry bylo docela v pohode, tak musim vydrzet.
Jake mate koupene fusaky na zimu, poprosila bych o nejake typy a odkazy? Dekuji.
Zatim se mejte a teste se na ochlazeni.
Alina.
Těhulky
MonaP (1980 /168cm 60 kg /Sev. Morava / TP 21.8 / 35+0/ KO 2.8.) Katka +12 kg
Kat-ka (1977 / 173cm 52 kg /Praha / V / TP 30.8. / 34+3) Natálka +8 kg
LUCI (1980 / 166cm 65kg/Pardubicko / V / TP 30.8. / 34+3/ KO 14.8,22.8.,28.8.) Překvapení +15 kg
Brcav75 (1975 / 170cm 64kg/Miláno / V / TP 2.9. / 33+4) Tomašek +10 kg
lenak (1981 /172cm 67kg/ Pardubice / V / TP 7.9. / 32+5/ KO 22.8.) Chlapeček +13,5 kg
Koutecka (1980 /165cm 55kg/ Praha / TP 4.9. / 33+1/ KO 24.7.) Filip, Anna +7 kg
mybe (1974 / 174cm 60kg/ Česke Budějovice / TP 9.9 / 32+6/ KO 6.8.) Hedvika, Bruno +13 kg
Lucka ( Plzeň/ TP 10.9. /32+2) Holčička
Zuza (1977 / 175cm 57kg/Praha4 / V / TP 11.9. / 32+5/ KO 24.7., UTZ 13.7. ) Překvapení +6 kg
adys (1969 / USA / V / TP 12.9. / 32+4/KO 24.7., 7.8., UTZ 8.8.) Chlapeček +5,5kg
radik (1980 / 164cm 54kg/Praha / S / TP 12.9. / 32+4/ KO 26.7.) Holčička +8 kg
JJ (1973/ 163cm 62kg/Mostecko/TP 12.9. /32+4/KO 24.7., UTZ 17.7.) Překvapení +12 kg
Iggi (1976 / Pha 4 / TP 13.9. / 32+3) + 7 Kg
kristain (1978 / Zlín / TP 15.9. / 32+2) František, Agátka + 10 kg
hanucha (1977 / 173cm 60kg/Brno / TP 17.9. / 31+6/KO 2.8. ) Překvapení +12,5 kg
Maria86 (1986 / 162cm 50kg /Praha4 / S / TP 18.9. / 31+5/ KO 10.7.) Holčička +5 kg
maxik ( Vitkovice / TP 18.9. / 31+5)
joula (1975 / Pha 4 / TP 19.9. / 31+3/ KO 17.7./ UTZ 11.7.) Adam, Sabrin + 7 kg
petrax77 (1977 / 172cm 78,5kg/Praha / TP 20.9. / 31+2/ KO 2.8.,UTZ 11.7.) Šimon +10 kg
Amisek ( 1981/168 cm 95 kg/Praha/ TP 21.9./ 31+2/KO 18.7. UTZ 17.7.) Natálka,Matěj + 3 kg
Petra ( 1980 / 167cm 58kg/ Lovosice / TP 21.9. / 31+1/ KO 26.7) Michaela +7 kg
berenice (1981/ Praha/ TP 21.9. / 31+1/KO 27.6. ) Překvapení
LadyDi ( 1983/Náchodsko/TP 21.9./ 31+1) Dianka +2 Kg
*moonlight** (Brno / TP 23.9. / 31+0) Holčička
Alina (1979 / 166cm 58kg/Hradec Kralove / TP 25.9 / 30+3/ dvojčátka ) Anika,Karin +12,5 kg
Kammka 30+2 Holčička
Oxi ( 1975/Praha4/ TP 26.9./ 30+2)
Vochechule (1974 / 174 cm 90 kg /Třebechovice / V / TP? / 30+2/ KO 23.7./ UTZ 20.7.) Šimon +5 kg
Maminky
Kat-ka - Matyášek 4roky, Filípek 7let
Zuza - Davídek 3 roky
Andrášek - Alice 6 let
kristain - Vítek 2 roky
Vochechule - Matouš 10 let
maxik - Dalibor 1rok
adys - Adam 4 roky
lenak - Adamek 2 roky
joula - Jasmin 3 roky
MonaP - Michal 7 let
vari - Terezka 14 let
Dlouho se neozvaly
Andrášek (1976 / Praha / TP ?/ 34+0) naposledy se ozvala 26.1.
vari (1973 / Praha 4 / TP 13.9. / 32+3) naposledy se ozvala 18.2.
Moth ( 1975/ Praha 4 / TP 29.9./ PM 29+6) naposledy se ozvala 4.4.
Náš host
Evikule (1982/ Česká třebová/ TP 24.8./ 35+2) Ládík
Dobrý večer! ![]()
Ještě nespím tak jsem už udělala seznam ![]()
Tak jsme právě dorazili domů. Ráno jsme v 6 hod. jeli se do Suchdola nad Odrou podívat na Mistrovství republiky ve výkonů psů a pak jsme šli kamošovi na padesátku.
Když jsme dorazili na ten mistrák tak bylo úžasně pod mrakem a nějakých 25C tak jsem se těšila že konečně bude trochu líp, no ale když jsme o půl 12 odjížděli tak už bylo zase 34C. To vedro mě zničí dopoledne mi natekly nohy tak že jsem si musela sundat boty a už jsem je nenarvala na nohu a celou oslavu jsem chodila naboso a stejně mi ty otoky nesplaskly.
![]()
Jak jsme odjížděli z toho mistráku tak se tam stala úplně šílená věc. Chtěli jsme už jít a najednou hlásil pořadatel do mikrofonu že potřebujou nutně veterináře nebo alespoň doktora. Jelikož známá je veterinářka tak jsme jim řekli ať jí volají. No a stalo se tohle..Nějaký „zodpovědný“ majitel nechal v tom vedru svoje dva psy v uzavřeném autě na sluníčku a šel se dívat na závodící psy. Když přišel ke svému autu tak už viděl jak psi leží a vůbec se nehýbali. Dopadlo to tak že starého psa ještě vetrin. zachránila ale štěně bohužel zemřelo.
Pořád nemůžu pochopit jak někdo může být takový idiot ![]()
Jinak na oslavě bylo docela dobře ( teda aspoň miláček se dobře bavil). Se mnou se tam nějak nikdo nebavil ( je pravda že moje nálada byla v pr… navíc mě bolely ty nohy) a jestli jo tak to byla pořád jedny a ty samé otázky, " tak kdy už to bude" „Jka se cítíš v tom vedru ( asi blbě že)“ no a nakonec mi vždycky řekli " Kdybychom se už neviděli tak příjemný porod"
A to mám ještě nějakých 30 dní do TP. Jestli to už od teďka budu poslouchat pořád tak mě asi odvezou na psychinu.
No tak jsem si postěžovala a můžu jít spinkat.
![]()
Dobrou nnoc
![]()
Monco ,
koukam, ze jste meli opravdu zajimavy den …
ja tyhle lidi taky nechapu a to si rikaji milovnici zvirat, ze jo?
jak je to v CR s potrestanim takoveho cloveka? myslim, ze tady se to tresta docela prisne …
my jsme dneska taky slavili … a priznam se, zhresila jsem
, dokonce jsem si i kousek dortiku dala .. a ejhle .. cukr byl prekvapive v norme … tak uz jsem z toho blazen. ale radeji to neresim a dale uz nehresim ![]()
Alino … s tou cukrovkou, kdyz to mas na hranici,tak to je si myslim v pohode. ta dieta je docela pakarna, protoze fakt se musi jist velmi male porce a kdyz je clovek zvyklej jist ‚normalne‘, tak je to opruz .. ![]()
ale blahopreji ke 2 holcickam … a moc hezka jmena jste vybrali ![]()
Maxiku,
at se kuchyn povede a jste rychle zpatky ve svem .. i kdyz u maminky asi nebude spatne, vid? ![]()
my budeme v nedeli s prckem sami … , manzel jede na ten pohreb a vzhledem k tomu, ze je to 3.5 hod do nas, tak ja uz do toho nejdu. je mi to lito, ale i tak v tomhle stavu by to pro me bylo hodne tezke .. , ale diky moc za podporu. ![]()
jdu do hajan .. dneska toho bylo celkem dost .. ![]()
mejte se hezky a krasnou nedeli ![]()
Ahojky
tak já sem jen nakukuju, nějak nestíhám v práci a teď zrovna si teda užívám poslední NORMÁLNÍ týden dovolené.
Ještě pak půjdu na 14 dní do práce, ale to už bude zástup v autě, tak to bude zase jinaký. Ale netěším se na to, loučit se s mejma zákazníkama.
Já je za těch 9 let mám jak svoje děti, to vždycky taky řádím, když je třeba nezavezem, nebo nemáme to zboží co potřebují.
![]()
Jinak včerejší odpoledne bylo super. Byli jsme na koupálku s bráchou, jeho ženou a bříškem(čekaj v prosinci) naší maminou, synovec, neteř, Mates a já. Brácha mě dostal, jak je praštěnej. Když jsem ležela na kraji bazénu, že jako schnu a ohřejvám se, tak ke mě přešil a tahal mě za nohu. Na otázku co blbne mi řekl, že je grenpece(tak nějak se to možná píše) a že musí zachránit velrybu co uvázla na mělčině.
No není on .............
On se 120 kg mi bude říkat něco o velrybách.
![]()
Moni - toho magora bych zavřela do auta a dala ho vesele na sluníčku, ať si to otestuje na sobě. To sluníčko tam dokáže udělat klidně 80 stupňů. Chudinka bafík.
![]()
Adys - je mi líto, co se vám přihodilo. Bohužel čekáme takřka každým dnem to samé. Manžově babičce už je 85 a teď měla asi dost silnou mrtvičku, protože ochrnula na polovinu těla. O vánocích byla zase na operaci s tlustým střevem, zjistili jí rakovinu a proto udělali vývod. Pro takhle nemocný lidi je bohužel konec vysvobozením.
![]()
Ali - grtuluju. Nebyla jsi náhodou taky v pátek v nemocnici na UTZ. Já byla na tom velkým ve 30 tt a jak není dr, tak mě vyhnali do fakultky. Ale byl tam zase hrozně fajn doktor, tak jsem byla spokojená - nám ukázal i pindíka, takže plodovka s klukem se nespletla. jJInak nevím jak ty, ale přešoupli mě k dr Jarošové a minule byla příjemná, všechno mi vysvětlila, popovídala si, jen ta sestra popleta to tam drobátko víc brzdí.
V pondělí jdu zase. bude mi brát upírka krev na protilátky, tak snad se holka trefí.
![]()
Jsem se dneska nějak rozepsala. Mějte se krásně, neupečte se venku a já možná dneska kluky vytáhnu na Bouzov, jestli mě teda neukecaj na koupálku.
![]()
Ahoj…
jojo......břicho už lepší…asi poslíčci,ale teda…bude to mazec.
Se nám ty druhorodičky musej smát
Už ví…do čeho jdou.
Já mám fusak od Emitexu…combi s tím rozepínacím dolejškem.....Tím se fusak zkrátí a vejde se super do korby. A až bude dítě větší.....tak se na to ten spodek připne a může jezdit za rok ve sporťáku. Je dobrý,že ten dolejšek je i umyvatelnej.........kvůli botám.
Ahoj,
tak dnes je u nás už konečně přijatelné počasí, dá se normálně fungovat.
Radiku, to je dobře, že už to přešlo. Možná je lepší ani nevědět, jaké ty bolesti nás čekají. Až přijdou, tak je stejně musíme přestát, nic s tím nenaděláme.
Mono, tedy tak toho člověka, který tam nechal svoje pejsky bych zažalovala za týrání. To je děsný, hlavně, že všude se o tom mluví a píše. Hrůza.
Voche, já Tě s tou prací obdivuji, vůbec si nedovedu představit, že bych teď v těch vedrech seděla v kanclu. Je pravdou, že opustit práci takhle ze dne na den jako jsem to udělala já bylo docela těžké, někdy je mi líto, že to všechno jde po těch letech úplně mimo mne, ale stačí se podívat na bříško a je mi to úplně jedno. Máš vážně můj obdiv, jak se statečně držíš.
Alino, gratuluji ke dvěma princeznám. Tedy holčinky jsou už pěkně veliké, neboj vydržíš ještě dlouho.
Fusak, mám od aestheticu, je naprosto super. Je nádherně měkoulinký, dá se zmenšit na malé mimi, tím, že se odepne spodní část, je to na zip, tak to jde jednoduše. Spodní část je omyvatelná. Svrchní materiál je voděodolný a vnitřní je fleece. Výhodou je, že si můžete vybrat jakou barevnou kombinaci potřebujete. Já mám ke kočárku šedo-oranžový, plus jsem koupila fleece deku ve stejné kombinaci, vypadá to moc dobře. Další výhodou je, že se dá odepnou celá přední část a zůstane jen ta zadní, která se dá použít samostatně do kočárku jako podložka. Zkoušela jsem ho narvat i do autosedačky (vajíčka), vešel se naprosto perfektně. Navíc neklouže, protože se vzadu stáhne takový kus toho šusťáku a pevně obepne vršek vajíčka. Nad hlavičkou má mimi takovou jakoby stříšku, která se dá jednoduše rozepnout, pokud je potřeba, jinak je mimi krásně chráněné. Velkou výhodou je ta jeho poddajnost, navíc je velmi lehký. No, já jsem z něj nadšená a nejen já, všechny známé které ho viděly byly z něj nadšené.
http://www.aesthetic.cz/detail/1
Krásnou neděli.
JJ
No…o tom fusaku co má JJ jsem taky uvažovala, ale Emitex je o pul levnejsi a splni stejnou funkci. Tak jsem sla do nej ![]()
Radiku .. jen si nemysli
, cekam sice svoje 2. dite, ale kdyz tak premyslim o tech bolestech, tak je mozna lepsi nevedet, do ceho clovek jde
. rikam si, kdybych vedela, ze to bude stejne jako s adamem, tak je to v pohode a nejak se to prezije. hlavne, aby to bylo stejne rychle …, ale vsechno muze byt jinak. i kdyz doufam, ze se fakt potvrdi to, co se rika .. tzn. jakej porod mela tvoje mama, tak takovej budes mit i ty ..
. u toho prvniho to byla pravda ![]()
fusak - ja mam na seznamu neco podobnyho .. je to na vajicko i kocarek .. da se odepnout ten vrsek a spodek muze zustat v autosedacce nebo v kocarku … ![]()
akorat se rozmyslim, jestli mam jit opravdu do toho tepleho flisoveho nebo spis neco lehciho … ty zimy u nas nejsou zase az tak hrozne a stejne se vsude musi autem. zatim jsem nekoupila nic … ![]()
jo .. a kdepak mame Lenku
slibovala, ze prispeje ke 200 a nikde nic. doufam, ze jsou v poradku ![]()
a jeste do tretice .. Alino , mas moc hezky brisko. a vubec nevypada nijak obrovite, na to, ze tam mas 2 princezny ![]()
ahojky děvčata,tady krásně prší
a ten vzdoušek
no paráda
tet jsem byla v intersparu,nakupovat na zítřejší hody ,můj má 34,babička taky zítra 85let,ještě zítra zajet pro zákusky a nachystat tu parádu na večer,už tet jsem vyřízená,jsem si dělala legraci že bych dnes po půlnoci mohla porodit taky ,aby to měly třikrát co slavit.a tech lidí co přijde,ještě že je tu tchýně že pomůže.
Fusak mám stejný jako holky vevnitř flauš,z venku omývací a dole se dá zkrátit,značku vám tet nepovím ,protože to mám v ůložném prostoru v sedačce a jsem líná se v tom hrabat.ale stál 1290,–
tak to je asi tak vše jdu odpočívat pa pa
jo ali to bříško máš tak akorát ,viděla jsem holky co čekaj dvojčátka a to byly opravdu koule,ale ono ti to ještě poroste,a je možný že ti to schovává ta halenka
ADÁMEK měl krásný dort kdo Vám ho pekl,? nebo je kupovaný?