Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj!
Tak mi spadl internet a musím to psát znovu
![]()
Jak se máte? Mně je dneska konečně dobře. V sobotu měl manžel po dlouhé době volno tak jsme šli s Mišou na hory ( nachodíme tak 20km, na chatě si dáme oběd). Pak jsem jeli cvičit ze psama a večer jsem padla úplně mrtvá.
V neděli jsme byli na cvičáku a odpoledne u mamky. K večeru mi začalo být strašně slabo, točilo se mi v hlavě a chtělo se mi zvracet. Celou noc jsem nespala. Včera mi bylo pořád blbě ale dneska už mi je o hodně líp. Asi mi ten uběhaný víkend neudělal dobře, no jo moje kondička je někde...........
Budu muset trošku zpomalit a začít se trochu šetřit. ![]()
Pohlaví si nechám říct, jen doufám že to nedopadne jako u Michalka. To nám celých 9 měs. říkali že čekáme holčičku takže jsem měla nakoupeny vesměs samé růžově věci a porodila jsem chlapečka
Takže věci jsem dala kamarádce a začala jsem honem nakupovat modré věci
Četli jste dneska ten článek a tom že nám chtějí od září snížit porodné a mateřskou
Prý že chtějí ušetřit miliardy z rozpočtu! Kdyby si raději ti h.....é snížili ty svoje platy ale to né
![]()
No to jsem se rozepsala
Tak se mějte hezky Pa
Ahoj.....
adys..to je pravda..taky jsem tak 14 dni pred odletem k nepouziti
..davno bych uz mela touhle dobou zarezervovanou letenku, ale kdyz nevim, co mi rekne dr. a jestli testy budou v poradku, tak jeste cekam…jinak kazdy den jsem v praci na sedmou a vecer jsem totalne hotova…takze te chapu, kdyz vstavas s malym v sest. To je dobre, ze testy dopadly dobre…je to super
. A pohlavi si urcite nechame rict..uz se moc tesim, az to bude videt.
hanucho, to mate fajn sekretarku, kdyz by ti to tak mohla napsat…
peto, dobre, ze je vse ok. Dovcu ti zavidim…
…a to odreagovani..jeee
…jak uz jsem psala s tim spanim..u me to jisti jen levy bok..jinak se mi dela spatne
.
lenak, taky jsem kdysi nechapala maminky, proc si to nechteji nechat rict…nebo segru pri minulym tehotenstvi…protoze ja bych to nikdy nevydrzela, ale ono se pak neda nic delat, kdyz si to miminko nechava pro sebe a za cely tehu to neukaze…a verim, ze pro ty, kteri si to zamerne nenechaji rict to musi byt to nejkrasnejsi prekvapeni.....
MonaP…cetla jsem to…zrovna od zari…proc ne treba az od novyho roku…ale snad by to nemelo byt o moc…doufam. Kazdy mamine se ty penize hodi. Je to ale nespravedlivy
. Hezky se ted setri…at ti neni spatne!!!!! ![]()
tak zatim papa a mejte se hezky…
tak se zase hlasim…vcera jsem byla na odberu krve na bi test… a zase nas to stalo jmeni.....140 Euro + 120 sijove projasneni.....to je mi obcas lito, ze nejsem v Cechach…u nas se tyto vysetreni neplati, ze? Musim uznat, ze nam to docela krati rozpocet, protoze bohuzel pracuje jen manzel…ja jsem pracovala v Italii dva roky, ale od dubna jsem doma a az na obcasne preklady jsem adekvatni praci nenasla
Tak je mi lito, ze tyhle naklady vlastne lezi jen na nem…
Maria…a kdy letis? Ja letim do Cech v nedeli a zustanu az do 20.3., tak se uz moc tesim…nejdrive na par dnu do Prahy a pak k nasim do Ostravy.
Co se tyka jmena mne by se libil Tomasek at uz po dedeckovi nebo ne…tak doufam, ze s tim bude Francesco nakonec souhlasit…ja fakt nevim jake jmeno bychom jinak dali, aby bylo hezke k prijmeni a navic bylo unosne jak v cestine tak v italstine…
Adys
Dneska se zatahlo, ale je nastesti teplo. Taky jsem moc moc zvedava na velky UTZ…jestli se potvrdi chlapecek. Vcera jsem se ptala doktora na ten epidural, rikal, ze si musim domluvit schuzku dlouho predem s anesteziologem, tak mu asi zavolam az se vratim z Cech, i kdyz toto vysetreni by melo byt az v cervenci.....ja uz mam rezervovany i posledni UTZ v cervenci…to jsem musela zase s tak velkym predstihem…Navic me prekvapilo, ze tady nedavaji tehotenske prukazky, ale na druhou stranu mam veskere materialy v rukou ja a nosim si je na vsechny mozne vysetreni…funguje to tak i v USA?
Mejte se vsechny moc hezky!
Barca
Barco…uvidim podle kontrol…dr. me chce videt ted 8. a pak rekla za dalsi tri tydny…to by bylo nekdy 29.3.Dalsi ko by mohly byt po ctyrech tydnech, takze kdyby to slo, tak bych chtela odletet 3.4. Jenze…tim, ze neni sezona, tak jeste nelita charter, takze budu muset do Athen a tam cekat na dalsi spoj na Kretu…mam z toho docela strach…litani mi nevadi, jsem zvykla…ale ted…ale bude to urcite v poho…
.No..to placeni je docela sila..
..taky by nam to kratilo rozpocet
..a co se jeste plati? Skoro vsechno, vid.
Ahoj holky,
jsem dva tydny bez netu (chcipl nas notebook), v praci se objevim jednou za uhersky rok, takze vubec nejsem v obraze, co se tady deje?
Budu dohanet a zpetne si vsechno cist.
Snad se mate vsichni dobre, a zadna nemate nejake vetsi problemy?
Se mnou uz je to taky lepsi, zmizel mi hematom, tak z toho jsem mela radost.
Ale ty potize s nevolnosti, spatnou naladou a i bolesi bricha me zabiji.
Rychly dotaz – jestli nektere z Vas nenapsal doktor Prothazin? Asi pred dvema tydny mne ho doktorka v kombinaci s Utrogestanem naordinovala. Ale ten PROTHAZIN JE DESNA SRACKA, SPOUSTA VEDLEJSICH UCINKU A ZAKAZ POUZIVANI V TEHOTENSTVI… Doktorka me ujistila, at ten letak moc nectu, a ze je to obvykly postup,a ze maji s tim zkusenosti a tak..
Ale po 10 dnech poctiveho uzivani jsem si to sama vy:,–(ila. Po nem jsem jenom spala (tak 16 hodin denne), a byla jako opila. Hruza…
Dejte prosim vedet, zda nekdo z Vas taky mel Prothazin. Diky.
Pak az to tady prectu, tak jeste treba neco napisu.
Mej te se pekne a pohladte briska:-)
ahoj holky,
tak Vítek ještě spí a mám chvilku…
ADYS-pohlaví si tentokrát říct nenechám a doufám, že to vydržím…Poprvé jsme si ho říct nechali a mě ještě v těhu pak mrzelo, že už to vím a nebudu mít překvápko. I když kluka jsem fakt chtěla, jenže to překvápko až na porodním sále je mnohem lepší. Navíc jsme to vyprdolili i ostatním i jméno, co chystáme, takže ani pro ostatní to žádné překvápko nebylo a jen vlastně čekali, kdy s emalý vylodí a jaké budou míry.
MARIA86-s tím usínáním a spaním je to blbé a věř, že bude hůř. ty poslední týdny s obr břichem toho člověk moc nenaspí, navíc v noci furt lítá na WC. Spaní na levém boku se hpodně doporučuje, i když až v pokročilejším těhotenství. Když se leží na pravém, tak je tam nějaká možnost, že břicho uvnitř zmáčkne nějakou tepnu s přívodem krve a můžeš se právě cítit na omdlení. Mě to teda minule až do konce nic nedělalo, ale pár holkám bývalo blbě…tak jsem spávala taky jen na levém.
Zítra jdu na UTZ ve 13tt, měl by být taky podrobnější, snad i to šíjové projasnění by měli dělat a havně ve 13.tt je nejpřesnější, co se délky těhu týče, takže uvidím, kdy jsme drobka přesně zplodili.
Mějte se holky, venku je opět nádherně:)))
zdraví K+V+kulíšek
ahoj holky,
ja jsem dnes totalne vytocena - jsem zjistila, ze nasi to uz asi vedi, a jediny, od koho to muzou vedet, je sestricka od doktora!!! Takova drzost, ja mam doktora jeste u nasich (ale jsem s nim dohodnuta, ze az dostanu prukazku, tak prejdu sem, protoze ma poradnu ve ctvrtek a to bych se musela strachat pres pul vlasti tam a zpatky), takze malomesto, ale stejne me to fakt teda nadzvedlo! Skoro si rikam, jestli ji nemam zalovat za poruseni lekarskeho tajemstvi! ![]()
No tak se mi aspon trosku ulevilo…
S tim porodnym a materskou, ja myslim, ze to nebude tak horky. Cetla jsem, ze to bude az od ledna a i kdyz se zamyslite nad praci nasich zakonodarcu, tak mi teda je celkem jasny, ze alespon to porodny jeste stihnem v puvodni vysi. Si vezmete, ze nez to predlozi v parlamentu, nez to projde vsema ctenima, nez to dostane senat, nez to podepise prezident a jeste tam je vzdycky nejaka doba, od kdy to plati, tak to driv nez od ledna proste nemuzou stihnout. V tomhle jsem teda optimista. ![]()
Alino, na co ten Prothazin je? Ja nevim, ale jestli to neni zivot ohrozujici ho nebrat, tak ja bych to do pusy dobrovolne nevzala ![]()
No a pohlavi, jestli se mimis rozhodne se predvezt, tak si rozhodne rict nechame. Protoze jestli by to mel byt chlapecek, tak se na to musim psychicky pripravit ![]()
Mejte se hezky!
Hanucha
Ahojky,
PROTHAZIN je prý na uklidnění, malej ho dostal od doktorky na uklinění kašle, ale nějak si paní doktorka nepřečetla chytrou knížku o lécích a zapoměla že je malej epileptik, takže ho nesmí. V příbalovém papíru jsem se nedočetla, že ho nesmí těhule, ale já bych ho nebrala, pokud ho nesmí EPI, narušuje to nervovou soustavu a koncentraci a to nevím jestli teda miminku nemůže ublížit.
Těhulky září 2007
Kat-ka (1977 / Praha / V / TP 30.8. / 14+6 )
Andrášek (1976 / Praha / TP ?/ 14+5 )
MonaP (1980 / Sev. Morava / TP 17.8. / 14+3 / UTZ 15.3. )
Brcav75 (1975 / Miláno / V / TP 2.9. / 14+1 / UTZ 20.4.)
hanucha (1977 / Brno / TP 6.9. / 13+6 / KO + UTZ 12.3. )
lenak (1981 / Pardubice / V / TP 7.9. / 13+5 / KO 21.3. )
Koutecka (1980 / Praha / TP 4.9. / 13+4 / KO 6.3. )
mybe (1974 / Ceske Budejovice / TP 9.9. / 13+2 / KO 16.3. )
Zuza (1977 / Praha4 / V / TP 11.9. / 13+0 / UTZ 3.5. / KO 13.3. )
LUCI (1980 / Pardubicko / V / TP 12.9. / 13+0 / KO 27.3. )
adys (1969 / USA / V / TP 12.9. / 13+0 / KO 15.3. / UTZ 25.4. )
radik (1980 / Praha / S / TP 12.9. / 13+0 / KO 26.3. )
vari (1973 / Praha 4 / TP 13.9. / 13+0 )
maxik ( Vitkovice / TP 18.9. / 12+6 )
kristain (1978 / Zlín / TP 15.9. / 12+5 )
Maria86 (1986 / Praha4 / S / TP 18.9. / 12+2 / KO 8.3. )
joula (1975 / Pha 4 / TP 20.9. / 11+5 )
*moonlight** (Brno / TP 23.9. / 11+4)
Alina (1979 / Hradec Kralove / TP 25.9 / 11+0 / dvojcatka )
petrax77 (1977 / Praha / TP? / 10+6 )
Vochechule (1974 / Třebechovice / V / TP? / 10+5 / KO 8.3. )
Maminky
Kat-ka - Matyášek 4roky, Filípek 7let
Zuza - Davídek 3 roky
Andrášek - Alice 6 let
kristain - Vítek 1 rok
Vochechule - Matous 9 let
maxik - Dalibor 1rok
adys - Adam 3 roky
lenak - Adamek 2 roky
joula - Jasmin 3 roky
MonaP - Michal 6 let
vari - Terezka 14 let
ahoj holky,
nejak poslednich par dnu nestiham reagovat na nic
, tak zdravim vsechny hromadne ![]()
opet se k nam vratila zima, rano bylo -10C !!! pres den uz ‚jenom‘ -5, ale foukal desnej vichr … no a na zitra, ano prosim, jak jinak, opet snih!!! uz se z toho picnu … zase nejakejch 5cm
normalne v tuhle dobu uz chodime jen v jarnich bundach a letos tohle .. ale snad pristi tyden uz ma byt opet 15 stupnu, tak doufam, ze to tak zustane…
jinak se musim pochlubit .. dneska jsem udelala super kauf … koupila jsem si moc pekny tehu dziny, ktery byly slevneny z $52 na $10 … proste jsem je tam nemohla nechat, ze? a zrovna meli posledni v me velikosti … tak aspon nejaka radost v te zime …
mejte se krasne… treba mi zitra vyjde napsat vic, kdyz budeme trcet doma … ![]()
Ahoj holky ![]()
ja si taky myslim, ze s tim porodnym to nebude tak zly. Cetla jsem minuly tyden, ze by to bylo az od noveho roku a o tom, ze by to bylo od zari nemuzu najit zadne info, tedy aspon na netu, kde ste to cetly? Jinac asi nastavi tri druhy matersky na 2, 3 a 4 roky, s tim, ze kdyz si vybereme na 4, tak budem dostavat nejmin penez. Ono je to asi tezke se rozhodnout na zacatku materstvi jaky z techto modelu vybrat.
adys teda to te litoju, ale vydrz jaro musi prijit i k vama urcite brzo ![]()
hanucho to ja bych si asi stezovala i kdyz si treba myslela, ze uz to vasi vedi, no je to nekdy tezke, kdyz jde o znamy u doktoru.
Alino ja ti nevim s tema praskama. Myslim, ze sem to zezacatku taky brala a pak jeste neco jako Pomba, kde se to psalo ze nesmi uzivat v tehotenstvi, ovsem ptala jsem se asi ctyr doktoru a dostala jsem odpoved, ze v mem pripade a ve spojeni s ostatnima lekama je to dobre. Ze to tam pisou pro pripad zenske samolecby. No kazdopadne dnes je doba, kdy se muzes informovat i u jinych doktoru, coz teda delam trebna i u psa, kdyz se mi nelibi jedna diagnoza overuju si to u jinych doktoru ![]()
Baro a adys jak to mate s placenim zaloh zdravotniho? To co platite ted jsou fakt palky, ale zas ja jako pracujici platila tak nehorazny castky a cim vic jsem vydelala, tak tim vetsi peniz jsem platila a to jsem nebyla nemocna skoro vubec.
A jak to mate holky s nevolnosti? U me se jeste obcas dostavi, ale jsou to uz jen takove male vlnky
Zitra prestanu brat Utrogestan, tak se tesim, ze me opusti ty unavy a nebudu takovy mimon ![]()
Mejte se moc krasne ![]()
Dobré ránko!
Dneska je u nás nádherně!
Počkám až mi začnou vycházky a mizím ven ![]()
MYBE Článek o tom snižování najdeš tady:
http://www.novinky.cz/…3_rvvq0.html
Zatím se mějte PA PA!!!!!!
Ahoj,
tam je tak kráááásně
Jen ten studený vítr, který trochu pofukuje to kazí, ale úplný jaro.
Adys - to už musí i brzy dorazit k vám přeci. Doufám, že tady už nějaká zima nebude. Takhle je to mnohem příjemnější.
Mybe - u mně pořádný nevolnosti ani nebyly, tak nemá co přejít. Ale občas ještě mívám že mi je tak divně. Nesmím mít hlad, ale někdy i když se najím, tak to nepřejde. Ale zdá se mi, že už večer nejsem tk strašně unavená, jako předtím. To jsem už v 19 hodin usínala.
Tak musím jít kuchtit nějaký oběd.
Zatím se mějte.
Lenka
ahoj holky, tak na dnešní kontrole u DR. i na UTZ bylo naštětsí vše v pořádku. Zvukař mi udělal i to šíjové projasnění a je to OK, jen prcek je o týden větší, takže bud jsme ho zplodili dřív než v půlce cyklu, anebo ho prý pěkně krmím:) Ale zase spal. i Vítek ve 13.tt tenkrát spal, takže jsem prostě neviděla takové to, jak když mimi plave v plodovce, mává ručičkama a cucá si palec…:/ Další UTZ se dělá až ve 20.tt a to už tam mimís na nějaké skotačení mít místo nebude, takže se tam bude jen převalovat. No nic, hlavně když to vypadá v pořádku.
tak dobrou noc všem, Vítek mi od 20 hod spí, to není zdaleka samozřejmost, manžel je na tenise, takže mám před sebou veget večer:)
K.