Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
za chvilku vyrážíme ven, tak vás jdu jen pozdravita a popřát hezký den. Ale v polední pauze se tady určitě zastavím
Závislost na internetu je hrozná.
![]()
Tak zatím páááá.
Lenka
Ahoj Zuzi,
já taky ještě nepřibrala…spíš jsem ubrala 2 kg. a sestra minule měla prupovídky.........doufám, e teď váha ukáže přírustek .
Jinak k Apolináři chci taky. Tak to nas tam bude
Se rozhodnem rodit najednou a budou mít STOP STAV ![]()
Ahoj maminky,
jdu vás pozdravit, nemám nic novýho, jen pár oblečků pro malýho(já mýmu doktoru věřím, co se týče toho pohlaví)-ale hlavně budu šťastá pokud by to bylo děvčátko:)
Trošku mně vystresla Maria, opět jsem začala kontrolovat každý toaleťák…
Ještě, že je dnes medicína tak daleko, určitě to dopadne úspěšným porodem, alespoň jí to přeju a nám všem.
Už jsem přibrala první kilo(necelé:), jo a já budu rodit v soukromé části Neratovické porodnice. Zatím jsme tam nebyly, doktor říká , že máme čas. Viděla jsem ceník, zajímavé čteníčko, ale chci tam rodit, protože maj dobrý výsledky a jméno, a hlavně mně odrodí můj gynekolog. Připlácela jsem si nadstandard, prý kdyby bylo potřeba, mně tam odveze.To bych ale nechtěla.
U Apolináře na chodbě(loni) jsem vyslechla rozhovor 2 maminek(jedna tam už rodila potřetí a lítá sem z Ameriky), že ta nemocnice se od dob bolševiků vůbec nezměnila, co se týče zařízení(prý hrůza), ale proto, že tam pracují ty největší kapacity z čech, se to vyplatí vydržet.cokoliv by jse semlelo, zachrání vás i dítě.(citace) Ta druhá (rodila tam poprvý) byla značně zděšená podmínky, v jakých tam museli existovat.
![]()
Ahoj holky pri strede ![]()
u nas je mirne posmourno, ale neva ![]()
Iggi ja ti nevim s temahle povidackama. Ono asi kolik lidi vyslechnes tolik pohledu na vec mas. Jedna neprijemna sestra (co zrovna proziva nejvetsi krizi ve svem zivote) muze zkazit pohled na cele oddeleni. Je taky teda fakt, ze se stavaji ruzne hruzne veci, ani se mi na ne nechce vzpominat, tak nebudu, ale ja sama jsem se zezacatku divala na hodoceni maminek ruznych nemocnic a u kazde byl nejaky velmi nepekny pribeh, ale taky opak. Na kolik muzes verit co rikaji lidi? V jakem rozpolozeni se nachazeji, jaci jsou a jak to bylo z jinych stran jejich pribehu?
Ahoj mybe
Byl to rozhovor dvou maminek, které právě porodili, seděli na chodbě v županech(čekali na utz), byli to jejich pocity, na tom nemáš co věřit nebo nevěřit. Akorát mi to přišlo zajímavý(obě měli stejný názor po pár dnech v nemocnici), já si porodnici nevybírám, od začátku víme, kde rodíme.
Ahoj holky…tak jsme uz doma.......
…DEKUJU VSEM, ze jste na me myslely…opravdu......jeste jsem si to nestihla cele precist…jsem hotova a zase me zacalo po ty ceste bolet brisko, tak zalezu do postele, jen jsem vam chtela dat vedet, ze jsme doma.......KONECNE… ![]()
Mario to je fajn, ze uz jsi doma
pekne odpocivej a mysli na pekny veci
a pak nam napis jak bylo?
Iggi to ja kdybych u nas platila, tak to bude asi proto ze jsem si vybrala ![]()
ahoj holky,
MARIO -jsem ráda, že je to snad už v pořádku a pustili tě domů:) a jak to teda vypadá, máš vcestnou placentu? Kámoška ji měla dlouho a taky skoro furt lehce špinila, ale nakonec se jí sama posunula nahoru a mohla rodit normálně. Jen si jí víc doktor hlídal…
ad šíjové projasnění -nevím, kdo se to ptal, ale dělá se ve 12-13tt-to by měl byýt takový podrobnější UTZ, tehdy je taky nejpřesnější co do trvání délky těhotenství. S Vítkem před dvěma lety mi ho nikdo nedělal a ted už ano. Ale dr. se s tím nijak nepáral, prostě tak jak měří hlavičku a tělíčko, tak změřil i to NT-to je zkratka, ta se mrkněte do průkazky, zda to tam máte. Mě naměřil ve 12+5tt 1,5 NT, prý je to v normě.
Další vyšetření jsou-v 16tt tripple testy-to se bere normálně krev a asi dva týdny se čeká na výsledky. Často vycházejí falešně pozitivní, a na druhou stranu i když vyjdou negativní, nemusí být ještě vyhráno. Ale tím se člověk zatěžovat nemůže, bo by pak zcvokl. Když se jim něco nezdá, tak zhruba v té době může dr. doporučit amniocentézu (odběr plodové vody).
Pak další „velký“ podrobný UTZ je ve 20.tt, tam pokud je mimi dobře ntočené, se dá už v pohodě poznat pohlaví.
A pak se dělá UTZ někdy kolem 32.tt.
Mě ho při inulém těhotenství dělali celkem asi 6×, protože jsem i dost přenášela. Ale VZP platí správně jen 3 UTZ za celé těhotenství , v každém trimestru jeden.
Jinak mám už asi týden pocit, že občas cítím pohyby, ale je možné, že to jsou jen střeva:) jsem na to totiž tááák natěšená! je to moc pěkný pocit, jak to v břiše šimrá:))
Mějte se papap všem a užívejte sluníčka Kris a Vítek a kulíšek 13+5tt
Mario - tak to je moc dobře, že už jsi doma. A jak psala Mybe. Tak nám pak napiš jak bylo, ale určitě na to nespěcháme ![]()
No já na výběr moc porodnic nemám v Pardubicích
Jednu mám 300m od baráku, tak asi nebude řešit, abych jela třeba do Hradce nebo do Vrchlabí, to by se mi fakt nechtělo.
Byli jsme s prckem ve městě a já si udělala radost a koupila mu botičky
Jsou od firmy Fahre (certifikovaná obuv), plátěné, khaki, kotníčkové a za 350,– prostě pro mě zatím super kup
Přesně tkaové jsem chtěla, bude je mít pak na chatu nebo na písek, a teď chvíli i na parádu. Tak jsem se musela pochlubit ![]()
Taky už mám těhu rifle, jsou to bokovky se v:,–(kama po stanách, takže pruží pas. Objednala jsem je přes internet. Jen barva je trochu světlejší, než sem čekala, takže moje nohy a zasek v nich nic moc, ale jsou pohodlné, tkaže to asi řešit nebudu. Ale aspoň s euž nemusím mačkat v normálních.
Pa.
Lenka
Kristein- sem se právě chtěla zeptat, jestli už někdo cítí pohyby. Na konkurenci BC jsem už u holek četla, že cítí. Mně se taky občas zdá něco cítím, ale nevím, jeslti si to jen nevsugerovávám a nejsou to střeva. Ale je to nejvíc cejtit, když sedím u PC a mám nohu přes nohu a jsem jakoby předkloněna. V leže jsem to ještě necítila. Tak nevím taky. ![]()
Ahoj,
píšu do záříjňat na BC a tady jen nakukuji.
Doplnila bych Kristain.Aby bylo měření NT úplné měla by se k UTZ brát taky krev.U NT screeningu je záchyt DS až 90%,u tripl testů 60% a dokromady až 95%.
U Štěpána mi krev u NT nebrali a teď už jo,posílalo se to na genetiku.
Přeji Vám pohodové těhu ![]()
Gabka
ahoj holky,
tak zase po par dnech zdravim .. jsem nejak v jednom kole a moc nestiham … ted zrovna snidam
, tak mam chvilku … ![]()
Mario ,
bezva, ze uz jses doma … urcite hodne odpocivej a nemysli na nic spatneho …
ted uz bude jenom lip ![]()
pohyby - taky mi prislo, ze uz neco citim. ne kazdy den, jen sem tam … vetsinou si myslim, ze to byly streva, ale parkrat to bylo trosku jine, tak uvidime.
pribytek na vaze - jak uz jste rikaly, je to individualni .. zalezi na stavbe tela, na aktivitach a samozrejme na tom, co clovek ji. ja jsem pribrala v prvnim tehu 8kg a bylo to akorat. ALE ja jsem i bez tehu na te ‚baculate‘ strane, takze vic ani nebylo zadouci. ke konci jsem pak byla na diete kvuli tehu cukrovce, takze se to proste tak vsechno semlelo. nakonec jsem byla rada, ze jsem nemela 20kg navic.
cukrovka - tady u nas se testy delaji u kazdeho, bez rozdilu veku nekdy v tom 7. mesici (tyden si nepamatuju). u mne ji testovali ted ve 2. tehu hned na zacatku, protoze jsem ji mela v 1. tehu. zpusobu jakym se testuje, je nekolik. nejjednodussi je rano na lacno.
ted ve 2. tehu jsem sla na 2 odbery. rano na lacno, pak jsem si musela dat snidani a vratila se po 2 hodinach po jidle a znova odber.
v 7. mesici me testovali take na lacno, musela jsem vypit neco jako sladky dzus a za hodinu znova odber. tento test mi vysel negativne a v tomto pripade se posila jeste na 3 hodinovy test. princip je v podstate stejny, akorat, ze se odbery delaji po hodine behem 3 hodin.
sijove projasneni - ja taky jeste doplnim, ze vysledky z mereni nuchalniho foldu by se opravdu mely kombinovat s vysledky z krve, popr. s vysledky mereni nosni kustky. samotne NT by melo byt do 3mm, resp. tak do 2mm je to jeste celkem v poradku.. aspon tak mne to rikali pri konzultaci pred NT, takze si myslim, ze jsme tady vsechny v norme ![]()
hezky je to vysvetleno na strankach gennetu:
http://www.gennet.cz/…ltrazvuk.htm
jinak prosim pekne hlasim, ze uz se nam tady udelalo teplo. dokonce zacali zpivat i ptackove, uz muzeme mit i otevrena okna pres den a vcera na slunicku pozde odpoledne bylo 25C! ja vim, ze je to zkreslene, ale i tak z toho mam radost, takze jsme ted i vic venku. ![]()
mejte se krasne … ozvu se asi zitra vecer .. v poledne mam KO, jede se mnou tchyne, bere nas (me a Adu) na obed
, tak vecer pak budu referovat … ![]()
Ahojte matky,
to mam z vas radost, ze je vse OK, dokonce i Maria je doma! A ja tez hlasim vyrazne zlepseni, zensky, mne je konecne po dvou mesicich DOBRE!!!
Teda jeste zvracim, ale to mi neva..
Ja uz zase muzu v klidu pracovat a soustredim se! Huraaaaa!
Lenak - ja jsem taky jednou citila cosi v sede pred PC s nohou pres nohu, bylo mi divny co to asi je, ze na pohyby je jeste brzy… Tak uvidime.
Jinak doufam ze budu rodit na Obilnaku, v utery jsem byla u Dr. uz tady v Brne a v pondeli 19.3. si k nemu jdu konecne pro prukazku a domluvit se na dalsich terminech poraden.
Mejte se krasne!
Hanucha
Ahoj holky.
Tak u nás se asi šíjové projasnění nedělaá. Dr mě objednal na 5/4 do poradny a týden potom jdu na odběry. A potom asi až, pamatuju si že u Matesa jśem měla asi něco divného na genetice, pak mě posílali na velkej UTZ do nemocnice, jinak v ordinaci dělá ten normální.
Mari - to je moooooooooooooc dobře, že už jsi doma. Venku je tak krásně, tak můžeš alespoň někde v parku dřepnout na lavičku.