Září 2007

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2184
14.3.07 17:30

Mario , tak to mám velikou radost, že už jste doma :lol: . Snad je Ti dobře, až budeš mít náladu, tak napiš, jak Ti je a co Ti řekli doktoři :wink:

Radiku , tak to je dobré, jsem zvědavá, kolik se nás sejde u Apolináře. Byla by to bomba, kdyby jsme tam některé rodily stejně a znaly se odtud :lol: :lol: :lol: . Mě by se to líbilo :wink:

Hanucho , to je dobře, že už Ti není špatně. Tak ať Ti to vydrží a zbavíš se ještě toho zvracení :)

Leni , já pohyby ještě necítím, ale jelikož jsem druhorodička, tak je čekám každou chvíli. Ale říká se, že jsou u druhorodiček většinou cítit kolem 16-17tt a u prvorodiček až kolem 20tt. Ale každá to má samozřejmě jinak. Já už se na pohyby moc těším :D

Mějte se všechny krásně a opatrujte bříška :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
14.3.07 17:34

Ahojky,

koukam, ze uz tady resite i porodnici :-) A ja jsem si porad rikala, ze to je jeste za 100 let a neni kam spechat.

Chjci se zeptat Vochechule , jak jsi psala, ze jsi byla v Hradecke porodnici, tak to si jen tak muzes prijit okouknout a bude se ti venovat i doktor (ze by na tomeli cas?)? Nebo je potreba mit nejake doporuceni ci necood gynekol. ci aspon objednat se? Koukam, ze jsi pekne uz o vsem informovana, tak se radse zeptam tebe, nez budu shanet nekde slozite info na netu. Nevadi? :-) Kdy se ma rozhodnout a nahlasit kde budes rodit? Tady jsem nekde cetla o moznosti vyhlaseni stopstavu kvuli velkemu poctu tehotnych, v Hradci to taky hrozi?
Tak dik za nejake info nebo odkazy.

Vsem preju uzivat si slunecni dny :-) a pohodove tehotenstvi.
 Ali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
594
14.3.07 20:38

Alino - domluvila jsem se po telefonu, pak měl na mě asi 5 minut, řekla bych, že to bohatě stačilo vyřídit po telefonu celé. Zepta se na datum porodu, pak mi řekl, že ideální je začínat ve 20 týdnu. První hodina je s otcem, tam je asi i ta prohlídka porodnice a proškolení (postrašení) otce. Začínám 9.5. v 16.15, stojí to 1400,– a je v tom prý cvičení až do porodu. Byl ale hrozně příjemnej, řekla jsem mu i o případné miminkové velikosti, takže to prý proberem indiv. až na kurzu. O tom stop stavu jsem nic neslyšela, říká se občas něco takového, ale když tam dojedeš na poslední chvílu, tak tě vyhnat nemůžou. Já případně pojedu do Trutnova, to je kousek a je tam super porodnice, i když kamarádka říkala, že i tam je natřískáno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3141
14.3.07 21:01
Alina… píše:
Chjci se zeptat Vochechule , jak jsi psala, ze jsi byla v Hradecke porodnici…Ali.

ahoj holky, tak trosku smiruju u „konkurence“ :wink: , patrit budu (doufam) do listopadek. ale musim zareagovat na dotaz k te hradecke porodnici, kdyz uz jsem na to narazila. v hradci to neni tak, ze se nejakou dobu pred porodem prechazi do pece fakultky (aspon nevim o nikom, kdo by to tak mel), jak je to bezne treba v praze. ani se nemusis predem prihlasit. proste az budes rodit, prijedes, a proste bude volno nebo nebude. ale oni se snazi brat fakt az do posledni chvile - na porodnich salech se zensky stridaj jak na bezicim pasu a pak te treba ulozi bez ditete na gyndu, dokud neni volno na sestinedeli. ale pokud to jde, tak pryc rozhodne neposilaj. a rodi se tady paradne, aspon ja jsem teda byla hodne spokojena. dost jsem se bala, ale personal skvelej. ale je dobry si rict (pokud je volno) o porodni salek, kterej ma vlastni wc a sprchu, ne pres chodbu.
co se tyce toho kurzu k hronkovi, tak na ten jsem chodila (2004) a nechci to nejak hanet, ale moc mi to nedalo. a hlavne organizace mizerna - nekolikrat nebyly klice od ucebny, nebo p. hronek mel zpozdeni, cekali jsme na chodbe, kde nebylo kam sednout… ale hlavne mi nesedelo to cviceni - nakonec se ukazalo, ze se muze chodit jen v urceny den a hodinu (na vyber nebylo) a nesmis bez omluvy vynechat, jinak by ti to propadlo. navic pani cvicitelka vubec nebrala v potaz, ze kazdy ma jinou fyzicku a bylo to nekdy dost narocne. na cviceni doporucuju spis najit kurzy p. chvatilove, tu si holky hrozne chvali. ale v tom kurzu jsou teda vyborne prednasky sester z detskeho, to zas jo.
takze tak. hradeckou porodnici rozhodne doporucuju, ty kurzy uz tak ne.
a preju, at se zdarne doberete k porodu, at uz budete rodit kdekoli :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2617
15.3.07 08:58

Ahoj při slunečném čtvrtku :wink:

jak se dneska máte? Doufám, že dobře, když je venku opět tak hezky. Alekoukala jsem včera na počasí a má se zase ochladit a už nebude tak pěkně :( Ale co čekat od březne, že.

Včera odpoledne jsme si udělali rychlo výlet do Ikei,koupili jsme nábytek do koupelny, tak jsem zvědavá, jak to bude vypadat, až bude hotová 8O :) Ale byla to opravdu rychlovka, vyjížděli jsme po 15 a po 19 už byli doma. Chtěla jsem se stavit v HM, ale neprošlo mi to, prý máme v Pardubicích krámů dost. To sce jo, ale nějak nemůžu sehnat, to co byhc chtěla :roll: No ale aspoň pozitivum, ušetřila jsem.

Holky pojedete některá na výstavu do Brna na ProDítě?

Mějte se pěkně.
Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
609
15.3.07 10:52

Těhulky Září 2007

Kat-ka (1977 / Praha / V / TP 30.8. / 16+0)
Andrášek (1976 / Praha / TP ?/ 15+6 )
MonaP (1980 / Sev. Morava / TP 17.8. / 15+4 / KO+UTZ 29.3. )
Brcav75 (1975 / Miláno / V / TP 2.9. / 15+2 / UTZ 20.4.)
lenak (1981 / Pardubice / V / TP 7.9. / 14+6 / KO 21.3. )
Koutecka (1980 / Praha / TP 4.9. / 14+5 / )
Iggi (1976 / Pha 4 / TP 13.9. / 14+4 / KO + UTZ 23.3. )
mybe (1974 / Ceske Budejovice / TP 9.9. / 14+3/ KO 16.3. )
Zuza (1977 / Praha4 / V / TP 11.9. / 14+2 / UTZ 3.5. /KO 3.4. )
LUCI (1980 / Pardubicko / V / TP 12.9. / 14+1 / KO 27.3. )
adys (1969 / USA / V / TP 12.9. / 14+1 / KO 15.3. / UTZ 25.4. )
radik (1980 / Praha / S / TP 12.9. / 14+1 / KO 26.3. )
vari (1973 / Praha 4 / TP 13.9. / 14+1)
maxik ( Vitkovice / TP 18.9. / 14+0 )
kristain (1978 / Zlín / TP 15.9. / 13+5 )
Maria86 (1986 / Praha4 / S / TP 18.9. / 13+3)
joula (1975 / Pha 4 / TP 19.9. / 13+1 )
berenice (1981/ Praha/ TP 21.9. / 12+6 )
*moonlight** (Brno / TP 23.9. / 12+5 )
hanucha (1977 / Brno / TP 25.9. / 12+2 )
Alina (1979 / Hradec Kralove / TP 25.9 / 12+1 / dvojčátka )
petrax77 (1977 / Praha / TP? / 12+0 )
Vochechule (1974 / Třebechovice / V / TP? / 11+6 )

Maminky

Kat-ka - Matyášek 4roky, Filípek 7let
Zuza - Davídek 3 roky
Andrášek - Alice 6 let
kristain - Vítek 1 rok
Vochechule - Matous 9 let
maxik - Dalibor 1rok
adys - Adam 3 roky
lenak - Adamek 2 roky
joula - Jasmin 3 roky
MonaP - Michal 7 let
vari - Terezka 14 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
15.3.07 11:00

Ahojky holky…
dekuju MOOOC za privitani… :P …doma je to mnohem prijemnejsi, nez tam…ale co se tyce doktoru..nic mi nerekli…na utz jen doktor…no je to v poradku..moje doktorka, ze me uz pusti domu, protoze koukala na utz a je to v poradku…ale kdyby mi treba nekdo rekl, z ceho to bylo…nebo co se bude dit potom…to ne, tak snad pristi tyden na ko mi doktorka rekne vic. Co jsem cetla na netu, tak se tohle stava spis ve 3. trimestru a ma to asi 4 faze…u poslednich tri fazi by se musel delat cisarsky rez a vetsinou se jedna o predcasny porod. Tak uvidime.....jen co vim, tak jak mi delali v utery utz, tak ze mimi dopovidalo 12+4 a melo 62mm…ani mi ho ten doktor neukazal… :? …evidentne jsme ho obtezovali, protoze tam mel mediky atd. jsem tak rada, ze jsem doma :P ........
jak jste mluvili o porodnicich…asi bych chtela rodit v Motole…sice je to dal, ale..kdyby se neco stalo, tak tam je ta klinika…nejbliz mam Krc, ale nevim… :?
na screening jdu az 5.4…myslela jsem, ze to udelaji driv, ale delaji to tam az v tom 16tt.

jdu si udelat neco k jidlu, mam hrozny hlad…tak zatim papa a opatrujte se :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
609
15.3.07 11:05

Ahoj!
Hlásím se po delší době ale vůbec nestíhám. Michalek měl včera 7 narozeniny tak se u nás střídaly návštěvy a já jsem nevěděla kde dřív skočit. 8O
Dneska jsem byla u DR a dělal mi i testy AFP tak jsem zvědavá na výsledky. Jinak je všechno v pořádku, mimčo roste a já mám už 1 měsíc stejnou váhu ( +4 kg). Dr. mi udělal fotku prcka ale není na ní moc vidět protože se otočil a je teď opačně. Takže jsem dobře viděla jenom hlavičku a páteř. Podle UTZ jsem 16+2 tt. Vidím že tady už řešíte porodnici. Já budu rodit v Třinci. Chci se tam zajít podívat prý se tam toho hodně změnilo tak jsem zvědavá. Mišu jsem tam taky rodila,vybavení a přístup lékaře a sester na porodním sále byl super ale o sestrách na novorozeneckým to teda říct nemůžu. :?
Mario jsem ráda že už jsi v pořádku. Dávej na sebe pozor.
Mějte se hezky.Jdu si udělat kafe. Večer sem nakouknu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
15.3.07 14:41

Ahojky! Všechny vás zdravím a jsem moc ráda, že už je Maria doma :D :D :D

Co se týče porodnice, tak budu zase rodit na Bulovce. Sice už tam nefunguje CAP :cry:, kde jsem dvakrát rodila, ale i tak to risknu, přeci jen už jsem tam na to prostředí citově vazáná :wink: .

Také mám pocit, že už se mi mrňous v bříšku začíná pořádně hýbat. Sice to není ještě nic silného, ale občas něco přeci jenom citím :D :D :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
15.3.07 16:36

Ahojky holky,
tak ted jdu od apolinaře,byla jsem tam na interne kuli tlaku,paní doktorka my napsala Dopegyn,a za tři týdny mě čeka proteinurie/24hod a clearence.Nevíte zda se to provadí ambulatně nebo je nutna hospitalizace?
Sem z toho cela naka přešlá.
Jinak včera sem byla na tom genetickym ultrazvuku a dopadl dobře,akorat mimi se to moc nelibilo ,poradne sebou mlelo když ho pan doktor poštuchoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3790
15.3.07 19:41

ahoj holky,
hlasim, ze mam za sebou dnesni KO a vsechno je OK :-) . ted to jsou jen takove nudne kontroly, kdy mi zmeri tlak, zvazi a vezmou moc a pak se poslechne doplerem srdicko … vsechno je v poradku.

pristi tyden si mam dojit na krev, i kdyz dr. rikala, ze vysledky z sijoveho projasneni to neovlivni, jenom proste pro poradek.

ale hlavne, vcera jsem se rozhodla, ze jeste na posledni chvili poletime s prckem do CR, takze dneska kupuju letenky a frcime uz 26.3. :-D :-D :-D i kdyz jenom na 3 tydny, ale i tak je to fajn.
dr. mi to dneska schvalila, takze uz se nemuzu dockat :-)

berenice ,
a co ti to vlastne budou delat?
ja jsem nikdy potize s tlakem nemela, az dneska mi namerili 136/96 (je mi 37) a dr. rikala, ze zatim nic delat nebudeme … sice uplne poprve jsem taky mela trochu zvyseny (ale ne ten dolni), ale to byla prvni KO, kdy se pocita, ze clovek je trochu vic rozruseny … neprijde mi, ze tvych 140/70 nebo kolik to bylo poprve by bylo nejak strasne vysoko …

mejte se vsechny moc krasne .. ja jdu volat cestovce a sepsat seznam, co musim udelat, nez odjedeme … :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
609
16.3.07 07:02

Těhulky Září 2007

Kat-ka (1977 / Praha / V / TP 30.8. / 16+1)
Andrášek (1976 / Praha / TP ?/ 16+0 )
MonaP (1980 / Sev. Morava / TP 17.8. / 15+5 / KO+UTZ 29.3. )
Brcav75 (1975 / Miláno / V / TP 2.9. / 15+3 / UTZ 20.4.)
lenak (1981 / Pardubice / V / TP 7.9. / 15+0 / KO 21.3. )
Koutecka (1980 / Praha / TP 4.9. / 14+6 / )
Iggi (1976 / Pha 4 / TP 13.9. / 14+5 / KO + UTZ 23.3. )
mybe (1974 / Ceske Budejovice / TP 9.9. / 14+4 / KO 6.4. )
Zuza (1977 / Praha4 / V / TP 11.9. / 14+3 / UTZ 3.5. /KO 3.4. )
LUCI (1980 / Pardubicko / V / TP 12.9. / 14+2 / KO 27.3. )
adys (1969 / USA / V / TP 12.9. / 14+2 /KO 20.4 / UTZ 25.4. )
radik (1980 / Praha / S / TP 12.9. / 14+2 / KO 26.3. )
vari (1973 / Praha 4 / TP 13.9. / 14+2)
maxik ( Vitkovice / TP 18.9. / 14+1 )
kristain (1978 / Zlín / TP 15.9. / 13+6 )
Maria86 (1986 / Praha4 / S / TP 18.9. / 13+4)
joula (1975 / Pha 4 / TP 19.9. / 13+2 )
berenice (1981/ Praha/ TP 21.9. / 13+0 )
*moonlight** (Brno / TP 23.9. / 12+6 )
hanucha (1977 / Brno / TP 25.9. / 12+3 )
Alina (1979 / Hradec Kralove / TP 25.9 / 12+2 / dvojčátka )
petrax77 (1977 / Praha / TP? / 12+1 )
Vochechule (1974 / Třebechovice / V / TP? / 12+0 )

Maminky

Kat-ka - Matyášek 4roky, Filípek 7let
Zuza - Davídek 3 roky
Andrášek - Alice 6 let
kristain - Vítek 1 rok
Vochechule - Matous 9 let
maxik - Dalibor 1rok
adys - Adam 3 roky
lenak - Adamek 2 roky
joula - Jasmin 3 roky
MonaP - Michal 7 let
vari - Terezka 14 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
16.3.07 11:33

Adys
Sama nevím co my budou dělat,každopadně my naměřili tlak 140/70 a kvuli tomu my na:,–(ili Dopagyn.Ta proteinurie je snad kontrola příjmu a vydeje tekutin za 24hod a clearenc to nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
16.3.07 11:51

Ahoj holky,
tak hlasim, ze kontrola dopadla dobre, teda hematom tam jeste je, ale uz daleko mensi nez prcek :-) lezet jeste musim dal a prasky brat taky. Na dalsi kontrolu jdu 6. 4.
Preju vsem klidny patek a pohodovy vikend :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2617
16.3.07 12:35

Ahoj holky,
tak jsem poobědvala koprovku a jsem nějaká plná :oops: Ale mám tady spoustu práce, tak to na odpočinek nevidím. :( Večer nám přijedou známý z Chebu, tskže uklízet, když na to teď poslední dobou docela kašlu a hlavně byhc měla žehlit :cry: to já nesnáším, ale už mi koš přetéká a manža nemá žádné slušné tričko, celkově nám to oblečení nějak dochází :oops: takže se k tomu prostě musím dneska dokopat.
Horší to bude, když nebude chtít Áďa usnout, zatím to moc nevypadá, ž eby spal, to nevím, jak to s tím žehlením udělám, asi budu muset pustit nějakou pohádku.
Zítra jdeme večer do divadla. Takže to bude docela nabitý víkend. Návštěva odjede až v neděli. Ale aspoň jsme ráda, že bude nějak zabitý víkend.
Tak já se jdu donutit od úklidu a žehlení, tak se mějte.
A hlavně pěkný víkend :! :! :wink:

Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí