Září 2007

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
142
22.3.07 12:40

Ahoj :-)
katko to je mi moc lito, ale verim holky, ze vam to dopadne dobre, moc drzeim pesticky :-)
ja teda dopadla dobre, musela sem se zeptat dvakrat a trochu sem sestricku zmatla, ale rikala, ze sme dobry. Tak ted doufm, ze az pujdu 6tyho na kontrolu, tak mi dovoli apson nejaky pohyb, i kdyz je fakt, ze jsem to ted nevydrzela a neco malo doma delala a hned sem zacla spinit, takze uz budu hodna a budu jen lezet.
A co briska holky, rostou? Ja teda musim rict, ze kazdy rano mi prijde o trochu vetsi a ze uz to nebude jen tim jidlem :lol:
Mejte peknej den :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2184
22.3.07 13:28

Ahoj holky,

Leni a Katko, budu Vám moc držet palečky, aby to dobře dopadlo. Ale já věřím tomu, že to bude dobré :) . Mojí sestře také vyšly testy špatně, byla na plodovce a vše bylo v pořádku. Dnes má zdravého dvouletého kluka. Těch klamných výsledků je dnes strašně moc. Já jdu na testy až 3.4. a vím, že budu mít také strach. Ale kdo ho nemá.

Luci, držím palce, ať Ti to dnes dobře dopadne…

mybe, koukej hezky ležet a odpočívat, ať je Ti dobře a nešpiníš. mě bříško roste pěkně, poprosím manžela, aby mi ho vyfotil a vložím fotku. K večeru mívám pocit, že mi praskne :wink:

Kammko, vítám Tě mezi náma :)

Pa a opatrujte se!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
22.3.07 13:29

Ahoj holky,

všechny moc zdravím, a hlavně všem držím palečky ať ty plodovky a tripply dopadnou dobře!

Taky jsem zaslechla, že ty výsledky tripplu nejsou moc adekvátní, a proto je těch plodovek strašně moc. Koleg. z práce čekala 3 týdny na výsledky, tak se všechny čekatelky snažte udržet v klidu :! :o

Jinak já jdu na kontrolu+ UT v úterý 27., včera jsem dostala SMS že výsledky screeningu jsou OK - byla jsem na šíjovém a zároveň mi brali i krev.

No a tripply asi týden na to… :cry:

Držte se všechny :) a pohlaďte bříška
Jolana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
22.3.07 13:37

Ahojte mamci,
teda vy me desite tema tripplama, to je fakt tak casty ze ukazou falesne pozitivni vysledky? To je des. Ja se teda dost uklidnuju tim, ze treba nase maminy nevedely nic, UTZ neexistoval a tak je nikdo nestresoval blbyma vysledkama testu a malou ledvinou nebo dalsima vecma, co tak ruzne ctu.
Ja teda osobne verim na osud, takze pokud se ma neco stat, tak se to stane a ma to nejaky duvod. Jestli mam mit postizeny dite, tak z nejakyho duvodu to je. Mozna to zni divne, ale zase tak moc me to nestresuje, mozna proto, ze je to moje prvni dite a nevim, do ceho jdu.
Dneska je mi zase po dlouhe dobe perfektne a mam plno energie, tak mozna i proto ten optimistickej ton. Doufam, ze vas tim moc neirituju :wink:
Dnes jsem konecne rekla v praci sefovi a vcera sekretarce, ze jsem tehotna. Prvni reakce sekretarky byla super (minuly tyden se ji narodil prvni vnuk): „Je, my mame dve velky tasky obleceni na malyho a vsechno to neupotrebime, nechces to?“ No a sef jen vyvalil oci a zacal se smat :D
Pak se zacal starat, ze tri roky nikam nepojedu (jezdim casto na delsi sluzebky do zahranici) a kdo pojede v kvetnu do Jemenu. Teda ja osobne bych klidne jela, ale asi je to dost riziko, co myslite? Byla jste nektera nekde v zahranici tehotna?
Jinak brisko uspesne roste, no aby taky ne, kdyz uz ma miminko pres 8 cm a to jen k zadecku, takze pocitam, ze ma takovych +-15? Prece uz nemuzeme mit plochy brisko, kdyz v nem mame navic grepfrujtek :D
Holky, mejte se krasne, drzim vam vsem palce a nestresujte se moc. :wink:
Hanucha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2617
22.3.07 13:56

Vím, že triply vycházejí v hodně procentech falešně, ale mně je bohužel nedělali, mně udělali ten kombinovaný (sloučili 2 výsledky z krve v 14tt a v 16ttt do jednoho výslekdu, či co), ten by měl být přesnější a neměl by vycházet tolik flaešně, proto se bojím víc, než kdyby mi vyšly jen triply špatně. Ale nebudu vás tady tím zatěžovat. Stejně konkrétní informace se dozvím za týden a pak budu čekat na výsledky plodovky, na kterou půjdu. Ani jsem nějak nepřemýšlela, že bych neměla jít. Je to asi tím, že vím, že bych se nezvládla o hodně postižené mimčo postarat :cry:

Joulo, Mybe - super, že výsledky dobrý :!

Hanucho - já jsem v minulém těhu byla někdy kolem 18 tt autem na dovče v Chorvatsku, ale musím přiznat, že cesta teda nic moc.

Papa.
Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
22.3.07 14:14

Leni,
já jsem taky naprosto rozhodnutá na plodovku jít. Taky bych se nedokázala postarat o postižené dítě. Už taky proto, že moje sestra má postiženou holčičku a vidím na vlastní oči, jaká je to dřina a moc jí, opravdu moc, obdivuju!! Ona to měla horší v tom, že do 32tt probíhalo vše naprosto ukázkově, ale pak se to během dvou dnů všechno tak rychle seběhlo, že to dopadlo, tak jak to dopadlo, tudíž neměla tenkrát žádnou šanci se rozhodnout, ale byla postavena před hotovou věc. Holčičce letos bude 7let. Ale rozhodně tady nechci nikoho strašit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
22.3.07 14:16

Zdravim budouci a stavajici maminky :lol:

Vochechule k doktorovi chodim do jedne soukrome ordinace MUDr. Jiri Stepana (nejsem si jista, ale mozna ji prave rikaji Katerina, ale mozna take ne). Je to ulice Purkyne . Tak dej vedet, pokud chodime na stejne misto. Jinak, nebud to dvojcatka, tak taky bych tam byla za tu dobu 1-2 krat. Tlak mi sice merili (2×), ale na testy taky nespechaji. Pry u nich v ordinaci se to dela v 16 tt.
To sijove projasneni a nosni kustku jsem si iniciativne zaridila sama. Nahodou na netu jsem nasla clanek i s telef. cisl. a zavola jsem si tam o info. Oni rekli, ze pokud to doporuci muj lekar, tak to budu mit zadarmo. Pro to doporuceni jsem taky si zasla sama, moje doktorka s timto vysetrenim zadne zkusenosti nemela, to znamena, ze svoje pacientky tam neposilala. Ale bez problem mi doporuceni napsala. Tak na krvi jsem uz byla a na ten UTZ jdu pristi ctvrtek (to bude predposledni den, co muzu jit na ten UTZ, tak jsem rada, ze jsem to stihla).

Na triple testy taky jsem se dnes objednala, tam pujdu az budu v 15+4, tak asi to je tak akorat. V te ordinaci aspon to delaji takhle.

Jeste jdu docist, co jsem nestihla. Zbyvaji mne prispevky za asi 1,5 dne, pak jeste napisu, jak jsem byla dnes u doktorky.

Mejte se pekne.

A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3790
22.3.07 14:46

ahojte holky,
ja dneska fakt jenom bleskove … jsem v jednom kole…

Hanucho ,
ja jsem pripad cestovani v tehu do zahranici … :-) a ne jednou .. byla jsem v prvnim tehu a i ted letim .. jenze ja to mam obracene, letim do CR :-) . myslim si, ze pokud je tobe dobre a nemas zadne komplikace, tak neni problem s cestovanim. prave ten druhy trimestr je na cestovani nejlepsi. nedoporucuje se cestovat az pred koncem.. takze ja bych do toho sla :-)
co vlastne delas, jestli se muzu zeptat?

Lenko, Katko ,
budu na vas myslet … snad to vsechno dopadne dobre. :-)
ja uz jsem to tady rikala minule … mne dr. primo rekla, ze pokud mi sijove projasneni + krev, kterou brali pri tom, vyslo dobre, tak tyhle testy toho uz moc neovlivni.
ja jsem byla na krvi vcera, sice ne na triple, ale na quad … je to v podstate stejne, akorat tam zkoumaji jeste jednu dalsi hodnotu … jsem ale klidna, mozna spis proto, ze mame pred sebou cestu za babi a dedou a jednak asi i proto, ze se na vec divam jako Hanucha … co se ma stat se stane …

vsechny ostatni zdravim a preju same dobre zpravy … :-)
my odletame v pondeli, takze se snad pred odletem jeste objevim, jinak pak budu chvili ve stejnem casovem pasmu jako vy … ;-)

krasny den :-)

p.s. mybe ,
myslim, ze si udelame s adou par vyletu do CB, tak kdybys mela zajem a mela moznost pohybu, tak bychom se treba mohly sejit. :-) ja jsem totiz taky z JC …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
22.3.07 14:47

Tak jsem ted v obraze vasich starosti holky.

Lenko a Katko moc vam drzim palce. A fakt me stve, ze tolika tehotnych (19%) musi jit na plodovku. V 95-ti pripadech ze sta uplne zbytecne. A to taky kvuli tomu, ze pojistovna nema na presnejsi testy v I trimestru. Tak stresuje maminky, kdyz uz to svoje dite x-krat videla na UTZ jak mava rukama, kdyz uz si na nej zvykla, a kdyz uz ho ma tak rada…

Lenko , nejak jsem moc nepochopila, jesli jsi byla na tom screeningu v I trimestru a pak na triple testech v II a to se porovnavalo? A v Pardubicich se delaji ty kombinovane testy v I trimestru ? Myslela jsem totiz, ze protoze pry v republice je jen malo akreditovanych pracovist na toto vysetreni, tak ze ani v HK ani v Pardubkach nebudou, tak jsem to ani nehledala.
Divne mne prijde , ze se davaji dohromady ty vysledky, nejak se mi to moc nezda. Jestli se v tom vyznas, tak to prosim nejak vysvetli, hodne by me to zajimalo. Mam pred sebou jeste obe tyto vysetreni a veskere info vyuziju.
Totiz jsem mela za to, ze v I trimestru (ty nestandardni, nehrazene pojist) je krev + ten specialni ultrazvuk s NT a nosni kustkou. A tyto vysledky se davaji dohromady. A pokud se jim to nezda, tak te tehotne nabidnou biopsie choria , coz je alternativni amniocenteze ale da se provest hned po tech spatnych vysledkach, to znamena v I trimestru.
Tak treba mas jenom spatnou tu krev na triple testech? Ale pokud ty kombinovane jsou dobre, tak to by byla o hodne lepsi varianta , a to bych se na tvem miste fakt nestresovala. Nektere maminy po dobrych kombinovanych testech na triple testy ani nechteji jit, ze uz z nejvetsi pravdepodobnosti i tak je vse dobre, a ta falesna pozitivita triple testu by je jen stresovala.
Mam pred sebou vytisteny pekny odborny clanek na toto tema, tak do nej nakukuju, a prijde mi, ze tomu rozumim spravne. Bohuzel nemam na to odkaz, to bych vam ho sem dala. Tak proto jsem se snazila napsat, jak jsem to pochopila.

Urcite pristi tyden napiste vysledky. A at vse dopadne dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
22.3.07 15:02

Tak dnes jsem se rozepsala… :lol:

Hodne me totiz tyto testy trapi, casto na to myslim, a dnes se mi o tom zdaly blbe sny :cry: :cry: U dvojcat ty vysledky jeste casteji jsou falesne pozitivni. Ach jo… A to jeste si vymyslim takove katastroficke scenare, ze jedno mimi bude v poradku, a druhe ne (treba na tom sijovem projasneni). Co pak? … Hruza, nebudu na takove blbosti myslet.
Nevim, co bych delala, az bych po vsech moznych vysetrenich vedela, ze je to spatne… Rika se, ze se postizene dite rodi tomu, kdo je dost silny a kdo to zvladne. Tak sebe za takovou vubec nepovazuji.
Dlouho jsem uvazovala i o tom, zda ja jsem ta prava mit a zvladat dvojcata :lol: Tak uz toto tema na chvili necham byt.

Jinak jsem dnes taky po kontrole, videla jsem zase miminka. Jedno je nahore a druhe pod nim. Vypadalo to, jako dvoupatrova postel, akorat pod tim vrchnim prohnuta, a jakoby ji drzi na sobe to spodni miminko. Tak to nahore pekne mavalo rukama a nohama, a to spodni chudak asi veskerou energii utracelo na to, aby udrzelo vahu horniho. Prislo mi to divne a nespravedlive… :roll:
Jsou pry urcite dvouvajecna, ale mozna budou mit jednu placentu. Je to vubec mozne…? Budu muset nekde vykoumat..

Jinak mam zas narizeny klid, absenci aktivnejsich pohybu, sportu, milovani… Vse kvuli bolestem bricha, pry i ted jeste muzu potratit, a pokud se to nezlepsi, pujdu lezet To jsem se radse nepriznavala, ze obcas chodim do prace. Doktorka by nejspis nepochopila, ze je mi tam lip, nez doma. Nemam cas se soustredovat na vse, co me boli ci jak mi je nevolno. Ale uz jsem oznamila zamestnavateli svuj stav, tak budu moct rusit praci, ktera se mi nebude moc hodit.

Koupila jsem si prvni tehotenske kalhoty, spis na domaci noseni. Tak mam z toho radost.

Adys preji prijemny a pohodovy let, a uzij si Cesko, treba pristi tyden uz nebude takova kosa :-)

Pekny den vsem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
594
22.3.07 15:55

Ahojky,

Alino - chodíme do tý stejný ordinace. Jestli chodíš přímo ke Štěpánovi tak to závidím, je prý super. Já jdu na kontrolu 5.4. a na krev týden po tom.

Holky držte se, já jsem na plodovce sice neby s malým, ale z krve se jim taky něco nelíbilo, tak mě hnali na podrobnej UTZ a tam se ukázalo, že mímo je větší, takže ty hodnoty jsou jiné.

Já mrknu ještě večer, ted mi volala paní, že mám hotové těhu-gatě, tak pro ně letím.
pápápápápápá :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
22.3.07 17:54

zuzo taky mam pocit, ze je brisko vecer daleko vetsi nez rano, ale kazdy rano mi prijde vetsi nez to minule rano :lol:
Alino to jsou temer dvojnasobne starosti, ale zas ti budiz utechou, za az budou vetsi, vyhraji si vic sami nez jeden prcek. Jinak s tim, ze jsou dvouvajecne a muzou mit jednu placentu jsem slysela od kamaradky, co taky ceka dvojcatka, rikala, ze tam je nekolik moznosti, ale uz si to presne nepamatuju :) ona ma jednu holcicku, tak se strasne bali, ze to budou jednovajecne holcicky, ale nakonec jsou to dvouvajecni kluci :-)
adys a jak budete dlouho v cechach? bylo by fajn, setkat se :-) ale zalezi, jak na tom budu, takze ted ti rict bohuzel nemuzu :( budes i v cechach na netu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3790
22.3.07 18:34

mybe ,
v CR jsme do 19.4. a na netu budu. urcite se budu divat na diskuzi a prijdu vas pozdravit. vim, ze se do CB urcite vypravim za kamaradkami, co tam mam.
chapu, ze to zalezi na tom, jak ti bude a jestli budes mit moznost chodit ven atd… uvidime podle situace. ja bych se ozvala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
22.3.07 18:54

adys na kontrolu jdu 6. 4. a pevne doufam a verim, ze budu mit povolene aspon male prochazky, tak se budu tesit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2617
22.3.07 19:43

Alino - testy mi dělali na Genetice v Pardubicích-Polabinách MUDr. Iva Bělobrádková, osobně si taky myslím, že nemají certifikát. A moc toho sama nevím. Ale teď jsem si našla v papírech, co jsem dostala na vysvětlenou, co mi dělali. Takže se to jmenuje „sérum integrovaný test“ berou 1 krev prý 10+0 až 11+3 (tak nevím, proč mi ji brali až dle utz 13+2 :? snad věděli co dělají) z té se stanovuje PAPP-A a za 4 týdny (u mě to nebyli ani 4 týdny) další odběr a vyšetří se AFP, E3, hCG. A tydle dvě krve se vyhodnotí dohromady. Takže já jen vím, že jsem měla v normě hodnotu NT. A pak co jsem pochopila tak 2 hodnyty vysoké (nebo vyšší to fakt nevím) jedna byla AFP a ta druhá nevím, to už mi neřekli. Snad se to dozvím ve čtvrtek.
Výsledky toho 2.odběru byly už druhý den, což mě dost překvapilo.

Tak asi takto to u mě bylo. Víc opravdu nevím.

Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital