Poradna duly
Jana Čurdová
Voche a Hanucho, to mě mrzí, že ti vaši chlapi Vás takhle trápí!
já teda musím říct, že ten můj je v pohodě, ale že by nějak přehnaně prožíval těhotenství to se taky říct nedá. Ale si říkám, že ho to čapne, až se malé narodí.
Holky,
ten muj to se mnou zatim taky nejak moc neprozival…az mi to nekdy bylo lito…rikam mu precti si o miminku neco.....a on mohla bys mi rict strucny souhrn…?! ![]()
Nicmene na utz se mnou chodi a ted byl se mnou v sobotu na kurzu…a znova rikam, psycholozka byla super…tatinkum to podala tak, ze jsou hrozne duleziti pro budouci maminky a ze jejich hlavnim chlapskym ukolem je jim dat podporu a podrzet je, kdyz se boji nebo maji sve nalady a tak jsem prozila vikend, kdy se me milacek ptal jestli nejsem unavena a jak se ma brisko a tak jsem moc moc rada, ze na ten kurz se mnou sel… ![]()
Drzim palecky at to brzo pochopi i ti vasi chlapici…ono to muze prijit i pozdeji az mimco poprve uvidi…nebo uciti…proste to maji jinak, i kdyz kdyby byl vecer milacek misto doma se mnou radeji v hospode a vracel se az pozde v noci urcite bych to taky tezce nesla.....i protoze jsem tu jinak uplne sama…
Barca
Dík za podporu. Já částečně soudím, že si za to můžu sama. Když jsem se rozvedla, tak jsem si koupila dům, k našim se mi nechtělo a bydleli jsme společně v pronajatém bytě, což já ekonomicky považuju za sebevraždu, když v poho můžu platit hypotéku. Když k nám začal jezdit ještě né manža, občas něco maličko koupil a to bylo všechno. Pak s náma začal bydlet a občas mi dal 3 tisíce jako asi na jeho živobytí. No a tak to je dodnes, někdy zakňučí, jako že je týden před výplatou a miláčku nekoupila bys mi retka ............... Já investuju do rodiny celou výplatu, zaplatím 10 tisíc za složenky a všechno kolem baráku, veškeré opravy a případné zařizování je taky na mě. Takže z těch mejch, celkem dosti mi kolikrát na účtu zbyde 0000000. A na mě teď určitě dopadá obava, jak to budem dělat, až budu na neschopence, tu si chci vzít na 7 a 8 měsíc, abych si v autě něco nepřivodila a budu brát nějakou polovinu co teď. Pak se i modlím, aby prošla ta třírychlostní mateřská, abych za ten rok doma mohla taky z té mateřské poplatit alespoň ty závazky.
Na tento styl je ale taky částečně naučen z domova. Tchán platí stavební spoření pro všechny, provoz auta a velice náročný život švagra, který na studiích v místě bydliště spotřebuje v přehledu 10 tis. měsíčně. No a tchýně platí naprosto všechno ostatní. Tchán se taky vlastně přiženil do hotového baráku a věčně jí vyčítá, že jemu tam nic nepatří. No a na to pomalu čekám i já, protože jsem chtěla předmanželskou smlouvu, kde máme ušechno rozděleno. On mi nemůže na dům, já jemu na auto a případně na statek, který mu chce matka odkázat (asi za trest).
Tak jsem vám pěkně popsala moje životní záludnosti a já jdu potlat večeři. Dneska mají hrachovku z pytlíku a kaprlata. Já si dám chleba s máslem a jahodama, mňam. Kreveta se už na ně těší. A zapiju to litrem kefíru, to bude veselá noc.
![]()
Ahojte
adys - na prdíky se tu prodává sab simplex (z Anglie nám to čvagr dovezl jako Infacol - účinná látka je simethicone - určitě je u vás nějaký ekvivalent) Ten Infacol měl lepší dávkovač. Polštářek s třešňovými jádry je prý fajn, jinak se hodí Panadol čípky a Nurofen sirup (na horečky, každé má jinou účinnou látku, tak se to dá střídat co 4h a srážet teplotu, co se vrací. Jinak nevím, Dalek byl a je chronicky zdravý a na prdíky mu nejlíp zabíralo fénování a masírování bříška ![]()
Katko - gfratuluju k holčičce, a hlavně že je zdravá ![]()
lenak - dr. dala Dalisovi klidně obrnu, i když věděla, že jsem těhotná
U obrny je myslím vylučování toho viru či co to je stolicí, takže se to snad dá vychytat hygienou při přebalování a praní plen.
kristain - proto jsem nekupovala motorku
a auto odrážedlo máme jen na doma - Dalek neposlechne ani omylem. Bydlíme v místě, kde si to opravdu nemůžu dovolit. V diskuzi podle dalískova narození máme maminku, co jí ke konci těhotenství srazilo auto 18m chlapečka - takže tohle je moje soukromá fobie.
Voche, Hanucho - radosti s chlapama
Ty vzory z domu jsou opravdu na houby. U nás taky řešíme občas nějaké věci, hlavně trávení volného času, resp. neexistenci mého volného času; naštěstí ne peníze.
Moth - ptala ses na těhotenské cvičení - nechodím, nemám hlídání, zrovna na toto téma byla naše poslední manželská rozprava - chtěla jsem 1× týdně 2,5 hodiny na plavání (výsledek: ano, musíme to nějak organizovat - už to organizujeme od jara a plavala jsem od té doby 3×). Ale pokud něco más v dosahu, je to určo fajn.
No holky-Vochechule a Hanko-to je dost síla…nejhorší je, že podle mých zkušeností to teprv přijde…protože s miminem je obrovská spousta prtáce, člověk toho má nad hlavu a když nefunguje chlap už teď, tak nevím, co bude dělat potom…když nechce z ničeho slevit už v těhotenství. Po porodu se bude muset ještě víc uskromnit a navíc fungovat i doma…těžko radit, sama nevím, co bych dělala, jen mi to přijde hrozně smutné:/
já mám bezva chlapa, který sice city moc neprojevuje, ale dělá to, co je třeba. Např. těhotenství taky moc neprožívá, u Vítka, když jsem mu po prvním UZ psala, že je fazolka tam a tluče jí srdíčko, se mit eda později přiznal, že musel honem v práci na WC a dojetím utřít slzy:) ale pak dál o tom nemluvil, až jsem ho s sebou vzala na velký UZ ve 20.tt a tam byl z toho úplně paf, když Víťu uviděl… Taky\ se mnou absolvoval celý těh. kurz-sice zpočátku moc nechtěl, ale dal si řícvt, a hrozně mu to pomnohlo, a pak vůbec celkově to, že viděl porod, ho hodně zasáhlo…Ale třeba pak na nějakou romantiku nebyl čas, na kytku za porod jsem si počkala asi 14 dní…prostě nestíhal v práci a doma, zato mi celé 6tinedělí denně večer vařil teplé jídlo, abych měla i na druhý den, pral, žehlil, ukloízel,nakupoval, prostě fungoval…
ani teď to těhotenství nijak halasně neprožívá, ale vím, že je rád.
Tak vám holky přeju, aby se ti vaši hoši doma trochu umravnili, i když asi to nebude lehké, jak píšeš Voch., když totéž je u nich doma, tak jemu takové chování přijde normální:/ nejhorší je, že tě vlastně vyžírá, místo, aby se staral o rodinu, tak somruje prachy, to je o ničem:/
no nic, bojujte, držte se…
K.
Veche, Hanucho - držte se. Ten můj sice doma nepomůžře s ničíma ni po propuštění z nemocnice aniteď po plodovce. Musím fungovat normálně. Ale zase až takový to doma nemáme. Před pár minutama jsem si stěžovala kamarádce do mailu, jak jsem pořád na všechno samo a když vidím, jak je to u vás, tak se mu v duši omlouvám. ![]()
odpolko jsme tady měli nečekanou návštěvu, všude bordel jak v tanku
, no porstě ostuda.
Příště s emají ozvat, nesnáším neohlášené návštěvy
![]()
Tak hezký večera a dobrou noc.
Lenka
Ahoj holky…
Zuzi, tak to je uzasny, ze jdeme zase stejne na utz
.....nerekli ti na utz, kolik ten tvuj broucek tak meri? Me rekli jen nejaky rozmery, ale velikost ne…jen, ze odpovida 15+2…a pamatuju si, ze jsme mely prcky i stejne velky.. ![]()
Barco, dekuju za info…to uz jsem zazila, ze jsem nestihala letadlo a zapomnela jsem si dat make-up do kufru a chteli mi ho vzit, ale kdyz jsem rekla, at si ho klidne nechaji, ze me skoro ulita letadlo, takze je mi to vazne jedno, tak mi ho nechali…ale to s tim pitim me taky stve…pokazdy tam necham tolik penez za malou blbou flasku…
..tak se taky budu snazit z toho prostoru co nejrychleji jit pryc…dekuju.....
Voche, Hanucho…to me mrzi s tema chlapama…me zase stve, ze jsem tady na to sama…vite, co myslim..zadny pohlazeni briska od pritele, na utz chodim sama, oblecky okukuju sama…pta se sice kazdy den, co miminko atd…ale…
..jinak mi to dost chybi, tak se uz strasne tesim na pristi tyden, protoze vim, ze porad bude to brisko hladit a pusinkovat (delal to i kdyz jsme si nebyli na 100% jisti, jestli se nam to povedlo a mimi opravdu v brisku je.....)..ale taky jsem zvedava, co po porodu…
No nic…jdu zase neco delat…mejte se moc krasne, nestresujte se a opatrujte sebe i briska… ![]()
Ahoj holky,
já dneska vstala nějak brzy…mám dost práce, tak jsem si teď udělala mezipřistání tady ![]()
Voche, já si neumím představit, že bysme měli peníze zvlášť. My, když jsme spolu byli rok, tak jsme šli bydlet do podnájmu a udělali jsme si jeden účet dohromady, tak je to pořád. Obě výplaty chodí na společný účet a když je potřeba, tak se zajede na velký nákup a jinak se tak nějak průběžně vybírá z karty. Moje švagrová to měli s manželem taky rozdělené, co kdo platí a nakonec to byl hlavní důvod při rozvodu, co si vyčítali. Tím nechci říct, že to tak dopadne u vás, ale zkus s tím něco dělat.
Mario gratulace ke kontrole!
A ještě gratuluju Barči k holčičce, to je super!
Ahoj…
Luci dekuju......kdyz se bavite o tech penezich a spolecnych uctech......taky bych chtela, abychom meli spolecny ucet, ale nevim..ja mam ucet tady, pritel v Recku…je to divny, ale i po ty dobe opravdu nemam tuseni, jak rozdelime finance na mimi..myslim kocarek, postylka atd atd......nesnasim totiz nekomu si rikat o penize… Nenecha me to vsechno platit, ale fakt nevim, jak to udelame…
…nejradsi bych byla, kdybychom meli jeden ucet a z toho se to kupovalo.
A je pravda, ze u mych rodicu se jede na to, kdo co zaplati…jenze pak tata rekne…ach jo..zase platit tohle tohle tohle…a mama zacne…a myslis, ze ja neplatim zase tohle tohle tohle.....no
…takze neco, co psala Luci.....
Mario, však neboj, až budete bydlet natrvalo spolu, tak určitě budete hospodařit ze společných peněz, zkusíš si to pro:,–(it a uvidíš.
U nás to tak opravdu funguje. Prvních pět let jsem vydělávala víc peněz já než můj manžel a nikdy jsem mu nic nevyčetla, teď se karta obrátila, našel si lepší práci a vydělává jednou tolik, co já ![]()
Zrovna dneska jedeme na velký velikonoční nákup a stavíme se koupit manžovi rifle a boty.
Já nevím, jak vy holky, ale já toho svýho musím vždycky vyloženě dokopat k tomu, aby si koupil něco na sebe. to on radši koupí nové pneumatiky na motorku, než aby koupil sobě boty
![]()
LUCI - s kupováním oblečení jsme na tom úplně stejně. Radši chodí v jedněch riflích, než aby šel do obchodu si koupit ještě jedny. Halvně že auto má nová litá kola ![]()
Je teda mám taky poslední dobou se dokopat, něco pro sebe koupit, ale když vím, ž eněco potřebuju, tka prostě jdu. Ale jeho fakt násilím ![]()
Jééé LUCI, já mam doma taky motorkáře … takže vím, o čem mluvíš. Teď zrona se snažíme prodat motorku, abysme mohli koupit motorku ![]()
Ale s tim oblečením problém nemám, jen když se jde kupovat oblečení pro něj, tak se to všechno točí kolem něj a nepřichází v úvahu, že bych hodila očkem po něčem na sebe ![]()
My máme účty rozdělené, ale nemám s tím žádný problém, já nás krmím (zatím, teď z tý nemocenský to je síla … a bude hůř) a o zbytek se stará manžel. Oba šetříme, a když se něco pořizuje, tak to dáme na jednu hromádku a je to.
To počaí mě štve
Už druhý den zas ležím s nachlazením!
Chtěla jsem vám hodit nějaké fotečky do galerie, ale nedaří se:(((
Ahojky,
já měla společný účet s exmanželem a nemůžu se z toho vyklepat do dnes. Měla jsem nastavený vysoký kontokorent a než jsem se stačila vzpamatovat, že je u milenky, tak mi stihnul ten účet i vytunelovat. Takže co jsem teď 4 roky bez něj, jsem to stáhla z - 100 na - 20, ale ta mi tam vysí jak ..............
a nedaří se mi to dolepit. Takže já jsem v případě rozhazovačného chlapa pro účty každý svůj. No a při tom jeho jak nedokáže vyjít se svou výplatou mu prostě přístup na můj nedám. To je kolikrát na vztahu nejhorší, získat zpátky pošlapanou důvěru.
Jinak zítra mě čeká kontrola, tak snad bude vše v poho, dneska sen s jedním okem a třema rukama, to jsou ty moje výčitky slabosti, že si občas zapálím. Ale můj dr mi říká, že mám být v klidu, říkal že nemám ani přestávat hned, že to musím omezovat, že to je pro tělo děsnej záhul. Těhotenství a ještě si odvykat na co bylo zvyklé. Ještě mi dává za příklad cikánky nebo feťačky, které se nijak neomezují a děti mají jako smetí a zdravé.
Tak jsem se chvilku zase vypsala, za chvilku mám být na kosmetice s vousama, Maty mi už říká, že šimrám.
Pá pá, mrknu zas večer.
Těhulky
Kat-ka (1977 / Praha / V / TP 30.8. / 18+6)
Andrášek (1976 / Praha / TP ?/ 18+5)
MonaP (1980 / Sev. Morava / TP 17.8 / 18+3)
Brcav75 (1975 / Miláno / V / TP 2.9. / 18+1/ UTZ 20.4.)
lenak (1981 / Pardubice / V / TP 7.9. / 17+5/ KO 25.4. )
Koutecka (1980 / Praha / TP 4.9. / 17+4)
Iggi (1976 / Pha 4 / TP 13.9. / 17+3)
mybe (1974 / Ceske Budejovice / TP 9.9. / 17+2/ KO 4.4. )
Zuza (1977 / Praha4 / V / TP 11.9. / 17+1/ UTZ 3.5. )
LUCI (1980 / Pardubicko / V / TP 12.9. / 17+0)
adys (1969 / USA / V / TP 12.9. / 17+0/KO 20.4 / UTZ 25.4. )
radik (1980 / Praha / S / TP 12.9. / 17+0)
vari (1973 / Praha 4 / TP 13.9. / 17+0)
JJ (1973/Mostecko/TP 12.9. /17+0/KO 2.5.)
maxik ( Vitkovice / TP 18.9. / 16+6)
kristain (1978 / Zlín / TP 15.9. / 16+4)
Maria86 (1986 / Praha4 / S / TP 18.9. / 16+2/)
joula (1975 / Pha 4 / TP 19.9. / 16+0)
berenice (1981/ Praha/ TP 21.9. / 15+5/KO 18.4.)
*moonlight** (Brno / TP 23.9. / 15+4)
hanucha (1977 / Brno / TP 25.9. / 15+1/KO 18.4. )
Alina (1979 / Hradec Kralove / TP 25.9 / 15+0/ dvojčátka )
petrax77 (1977 / Praha / TP? / 14+6)
Vochechule (1974 / Třebechovice / V / TP? / 14+5/KO 5.4.,12.4.)
Moth ( 1975/ Praha 4 / TP 29.9./ PM 14+5, UTZ 15+3)
Maminky
Kat-ka - Matyášek 4roky, Filípek 7let
Zuza - Davídek 3 roky
Andrášek - Alice 6 let
kristain - Vítek 1 rok
Vochechule - Matous 10 let
maxik - Dalibor 1rok
adys - Adam 3 roky
lenak - Adamek 2 roky
joula - Jasmin 3 roky
MonaP - Michal 7 let
vari - Terezka 14 let