Září 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3329
11.4.07 09:49
Vochechule píše:
Hanuch - dík. Už jsem se lekla, že dopadne skoro 30 měs. Takhle dostanu asi to max. Né že by mi vadilo, kdyby to dopadlo :lol: :lol: :lol: . Při mojí hypošce by mi to dosti pomohlo. Vyznáte se některá ve výplatnicích??????????????????????????? Já tam ještě dokážu najít průměr pro nemoc, ale to se mi taky moc nezdá, to mi vychází taky nějak moc. A určitě je všude nastavený nějaký strop.

No tak ten prumer pro nemoc by mel byt to stejne jako vymerovaci zaklad pro vypocet materske. Z toho 69 %, pokud by to vyslo min nez 7500, tak dostane mamina 7500, pokud vic nez 13 tisic neco, tak taky vic nebude. Ale ja nic takovyho na vyplatnici nemam, kazdopadne pokud to nezvednou (a to nejsem naivni ze by nam neco pridali) tak 13 tisic to jisti.
Taky splacim byt, takze jsem zvedava, jak to pujde az budu doma, snad se taky zapoji nastavajici tatinek. Jo, minuly tyden se placnul pres kapsu a koupil mi kalhoty! Ale stejne bych chtela jit po roce do prace, aspon na castecnej uvazek. Uz jsem o tom mluvila se sefem a byl by rad.
Tak se mejte hezky, ja dnes jedu na konferenci, takze se na vas prijdu podivat asi az v patek.
Hanucha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2617
11.4.07 11:17

Ahoj,
Luci, Katko, Adys-děkuji, že jste na mě mysleli. Tak výsledky snad OK, uFFFFFF. Volala tam manža a ten mi to jen volal, takže nic víc nevím. Pohlaví ví, ale nechce mi ho povědět :wink: ALe já jsem ho ani tak nepřemlouvala, to pro mě není až tak důležité.

Jdu vařit nějakou rychlou polévku, tak zatím ahoj.

Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
11.4.07 11:21

Leni!! To je super krásná zpráva, moc gratuluju!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
11.4.07 11:23

Jo, od neděle cítím pohyby, teda doufám :lol:
Takový jako ťukání v okolí pupíku, lechtá to a chvilkama je to zřetelnější. Ale zatím jenom večer u televize.
Co vy??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2184
11.4.07 11:31

LENI, to je super, že Ti výsledky dobře dopadly :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
11.4.07 12:16

Ahoj,

nejdříve gratulace k výsledkům :lol: ,

Vycházky - já mám neomezené bez problémů a opravdu si myslím, že to záleží na DR.

Apolinář - volat se má po 16tt a zatím mě reg. po telefonu a bez problémů. Jen jsem hlásila, že máme v rodině překotné porody - já jsem rodila do 1hod po příjezdu do porodnice a v 38tt. Takže si mám zavolat v 34tt a domluvit kontrolu už tam. Dřív to bylo 36tt.

Pádím pro malou do školky, mějte se Joula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
11.4.07 16:11

leni gratuluju :-] skvela zprava

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
650
11.4.07 17:18

Ahoj holky,

taky se hlasim po Velikonocich.

A hlavne gratuluju Leni k dobrym vysledkum! Verim, ze se ti ulevilo. Ted uz to bude jen v pohode :wink:

Od Francescovy sestry jsme dostali spoustu obleceni…musim to vsechno prebrat…dostali jsme i kocarek, ale bohuzel nenasli bezpecnostni pasy do auta, tak nevim jestli se daji koupit zvlast…rada bych odvezla miminko z porodnice v te kocarkove casti, ale nevim co s temi pasy.....tak asi koupime sedacku…ma nektera zkusenosti s autosedackou pro cerstve narozene miminko? Nebo je lepsi schanet bezpecnostni pasy a pouzit tu odepinaci cast kocarku?
Uz jsem zacala i patrat po sportovnim kocarku na pristi jaro…protoze jsme zdedili jen hluboky…tak obcas koukam na drazbu na e-bay :wink:
Holky, do kocarku se dava matrace, nepropustna podlozka kvuli pocuravani a pak jeste prosteradlo? A pak deka a polstarek.....mam v tom pomerne chaos.....a prala jste nektera casti kocarku? Bohuzel ten zdedeny kocarek byl skoro 4 roky v garazi a i kdyz prikryty jsou na nem uvnitr videt nazloutle skvrny, tak nevim jestli mam ty casti co pujdou vyprat v pracce nebo to zkusit rucne.....a jeste jeden dotazek existuje nejaky specialni praci prasek pro miminka nebo staci obycejny a pridat zmekcovac.....
Predem moc moc diky za rady.

Je to par dni co asi citim pohyby mimiska…sice ne nijak vyrazne, ale obcas si to uz uvedomim…zitra rano bezim na krev a pristi tyden v patek na velky utz! Taky se tesime!

Mejte se vsechny moc moc krasne!

Barca :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
594
11.4.07 18:02

Ahojky holky,

tak mám po dnesním odběru zase modřinu jak .......... Jak já to dělám? :oops: Jinak jsem se ptala sestry, mudr tam takhle brzo ještě nebyl, že jsem zatím nic nepřibrala, tak mi říkala, že moje současná kila na mě nejsou vidět(90) ale že by to nějak nehrotila. A nařídila mi sprostě, že maso jíst musím. Ale jak to mám udělat už mi neřekla. Když se pokusím, tak jdu b… Prostě mi ho ta moje žaludeční atrapa nebere. Tak teď bude 14 dní čekání, doufám že dostanu k narozkám dobrou zprávu.

Kočárek - pořád zůstávám u toho Firkonu, nějak ho nemůžu vypudit z hlavy.

Brcav - do auta bych určitě volila autosedačku na mímo, takové to vajíčko. Tam pásy jsou. Osobně těm v kočárku moc nevěřím. V tom vajíčku sedí mímo proti směru jízdy, takže v případu nárazu a setrvačnosti auta je vtlačeno zády do sedačky a je chráněno i z boků . V té korbě bude podle mě dost na volno. Jinak v kočárku jsem měla jen na dně deku a potom malého v zabalovačce nebo v dece a přikrytého peřinku ( jenže on se narodil koncem března), takže teď taky budu tápat. Výhodou je asi vložená taška v kočárku, ale tam mi zas větší mímo připadne jak sardinka. Jinak hlobokej kočárek mi prát nešel, nebyla tam ta prací vložka. Ten co mám vybranej ji má, tak ji občas hodím normálně do pračky, osobně tvrdím že na 40 vypereš všechno, jen se podívej, aby i 40 nebylo moc. Prášek na prádlo používám tekutej Ariel nebo Persil a měnit to nebudu. To bych musela prát asi pořád a pokud nebude na něco alergik, tak to Matesoj vůbec nevadilo, takže to neřeším. Sporťák jsem měla ABC design, šel svlíknout celej, povolilo se pár šroubků a tak jednou do měsíce proběhnul pračkou celej a moc se mu tolíbilo. :wink: :wink:

Tak jsem se nějak rozepsala. Mějte se krásně a já jdu dělat patlála matlála večeři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
650
11.4.07 18:46

Ahoj Vochechule,

diky za odpoved. Tak vajicko…to se budu muset kouknout po obchodech, ale zatim jeste mame par mesicu cas :wink:

I mi se jednou z odberu udelala modrina…je dobre si po injekci nejakou tu chvili drzet naplast co mozna nejsilneji…alespon to mi radil doktor…zitra to ceka me tak uvidim 8)

A prani.....avivaz se pouzivat muze, ze? Mi se moc libi ta vune… :wink:

Hezky vecer!

Barca

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2617
11.4.07 18:51

Ahoj,

Barčo - taky bych volila autosedačku (vajíčko 0-…). Viděla jsem v Tv test právě v té korbičce bylo to dost ošklivý, jak se tam miminko omlátí. Jo a na praní jsem používala Dětský Persil (sensitiv) nebo Lovelu Sensitiv, malej má akzém, ale i tak bych to používala. Jo a aviváže jsou pěkné svinstvo, i když já je používám pro nás. Bez nich je prádlo tvrdé. Teď jsem si teda koupila Ariel? se Silanem v jednom a prádlo je pěkný. Ale pro miminko byhc Aviváž nepoužívala. Ale věřím, že ty tekutý prací prostředky jsou šetrnější než prášek.

Voche- teda, ty jsi ještě nic nepřibrala 8O To já bych řekla, že se rozhodně nepřejídám, a radši už ai nelezu na váhu, ty kg na mě nějak skáčou. :(

Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
650
11.4.07 19:10

Ahoj Leni,

tak na vahu uz taky nejaky ten cas nechodim… :oops:

Stejne me gynekolozka vzdycky zvazi…a tak se doma vahou moc nestresuju…jen ted mi behem jednoho tydne narostlo brisko a taky boky, tak to bude asi sila na pristi kontrole.....ale na vahu doma se urcite nepodivam…ani ze zvedavosti.....radeji to nevedet… :lol:

Diky za radu ohledne avivaze…me se moc libi jak voni a pradlo je opravdu mekci, ale pro mimco asi nic moc…tak ja se tady kouknu po nejakem prasku pro miminka…a jeste jeden dotazek…kolikrat by se mely vyprat nosene veci pro mimco, kdyz byly v krabicich tak ctyri roky????

Hezky vecer…bezim s pejskem.

Barca :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
11.4.07 19:53

Barčo, určitě, jak píšou holky : jsem taky pro vajíčko-autosedačku.
Je to bezpečné a praktické. Když půjdeš nakupovat, tak si prcka vezmeš sebou, dáš ho i s vajčkem do koše a paráda.

Aviváž pro mimnko nee, nejlepší jsou ty tekuté prášky, Lovela atd…
Já nám peru v Persilu a dávám aviváž Qanto nebo Lenor, ale mimi budu prat zvlášť.

A ty oblečky bude stačit vyprat jednou, důležité je vyžehlit, aby jsi zničila kdyžtak všechny zárodky roztočů. Ale látkové pleny vyvařit.

A co se týče váhy, tak já už mám nahoře 7 kg, ale je mi to fuk :lol: Jen u doktora si vždycky říkám, že jídlo omezím a vyjdu z ordinace a už na to zapomenu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
11.4.07 20:04

Ahoj,

tak váha mne taky začíná trápit. Při poslední kontrole (to bylo 30.3.) jsem měla nahoře cca 0,5 kg. Ted ale cítím, že kynu všemi směry - nejen že roste bříško, ale i pěkně zadek, stehna, špeky na zádech :oops: Na váhu se doma bojím stoupnout, takže si ten šok nechávám na úterý, kdy jdu na kontrolu. Moje výchozí váha byla 78,5 kg a mám prostě hrůzu, že budu na metráku :-(( Ale taky musím uznat, že opravdu víc jím. Sice pravidelně, ale zároveň víc. A nějak si to neumím striktně zakázat.

A mám dotaz na holky z PRAHY. Znáte některá čtvrť Petrovice (konkrétně Veronské náměstí?). Dneska jsme se tam byli podívat na byt, velmi se nám líbil a i ta oblast nám na první pohled přišla celkem klidná, ale s dobrou dopravní dostupností na metro a taky blízko do lesa (Hostivař). Tak jestli to tam někdo znáte, zkuste mi dát refernce, jak se tam bydlí.

Hezký večer všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
594
11.4.07 21:39

Ono s tím jídlem u mě je dost zajímavé, nějak se nepoznávám. Ráno snídám jogurt, pak si do auta namažu chleba s máslem nebo lučinou, v poledne polívku a nějakou zeleninu nebo rybu, když přijdu domů kolem čtvrté - páté tak sjedu zase polívku, nebo bramborovou kaši, tu můžu na husto a pak už jíst nemusím. Přemlouvám se večer k televizi na jahody, jablko nebo přesnídávku. To si myslím, že toho sním celkem dost, ale prostě váha neleze, třeba vás ještě v druhé polovině předhoním. :cry: :lol: :cry: :lol: :cry: :lol: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí