Poradna duly
Jana Čurdová
Gggalo ještě počkej,mě taky nic nebylo v tvém týdnu.Nevím jestli nejzkušenější,ale třeba ještě Andulka čeká třetího prcka.Proto jsem chtěla ten seznámek,aby byl přehled o tom co je nového a kdo tu je a co a jak.Jdeš zítra na KO?
JJ jdu a jsem strašně nervozní ,bojím se aby bylo všechno v pořádku
jsem prostě na hlavu
já se vubec necítím být těhu,všechno je myslím normální ( až na chutě a spánek a nákej ten pupínek)
Přítel,ze mě šílí,ale musím říct,že pár lidiček se mě ptalo jestli nejsem těhu ,že mám jiný oči a jsem takova natekla
( taky mám 2 kg nahoře)… No a to slavím dneska narozeniny,přijedou i naši
tak si musím dát bacha aby nic nepoznali… to by hned začala hádka,protože já i přítel odsuzujeme svatby ( né lidi které se vemou,ale svatby)
Prostě nejsme tipy na velkou slávu a připadá nám to oboum moc trapný
.Jetsli jsem někdy po něčem netoužila byla svatba a to naši prostě nerozdejchaj.Ty mě budou zase vyděďovat.No a kdyby se náhodou něco stalo a já miminko nedonosila do konce,tak by určitě zase nezapomněli připomenout,že jsem k ničemu a o to fkt nestojím… Po narozeninách je neuvidím zase tak 3 měsíce tak to do toho 12 tt utajíme .
sice budou dělat jak tuří,,že nejsem vdaná a vnouče asi nepříjmou,ale jako rodiče tady nebyli nic moc a jako prarodiče nebudou o nic lepší.....
Gggalo neboj zítra uslyšíš,že jsi v tom,že je vše v pořádku,ale pokud neuslyšíš srdíčko tak stejně budeš napjatá další týdny před KO.Tak jako já,čekám na pondělí s hrůzou.Já jsem vdaná,ale vzhledem k věku mého manžela a že byl rozvedený svatba byla fakt malinká poklidná,jo a naši to taky nevědí,chci jim to oznámit až po testech na genetice.A to bude asi ve 12t.A přeji ti všechno nej k tvým narozeninám,ať tvé těhotenství dobře prospívá a v září se ti narodí zdravé miminko ![]()
jj děkuji.Hele a co všechno mě teda čeká za vyšetření,třeba zítra nebo do konce III trimestru?! To vůbec nevím?! Nemám mít zítra k mudr ranní moč?!
Tak já mám taky staršího přítele.. Mě je dneska 26 a jemu bude 18.1. 39 let
a ani jednou nebyl ženatej a má jen jednu dceru tý je 11,ale jinak jsme si v tomhle padli do oka-bez svatby ![]()
Ahojte,
Bosorenko to je dobre vedet s tou pleti jak holka vypada u holcicky a kdy u kluka
budu pozorovat.
Gggaloo tvoji rodice jsou ze stare skoly, ja to mela s rodici presne naopak kdyz jsem rekla ze se budu vdavat tak mi odpovedeli jestli si to nechci rozmyslet - oni totiz nenavidi oslavi ![]()
Priznaky velice taky zadny nemam jen ta plet je horsi,a boli me prsa, jo a taky kdyz jedu k nasim tak se mi chce s nema hadat coz jsem nikdy nedelala (ale nic jim nerikam drzim se na uzde)
Gggalo vyšetření v těhu dělá každý doktor po svém,u dvou dětí jsem měla doktorku,která byla úplně vypatlaná a ta mi nedělala skoro nic,neměla u sebe UTZ,přitom na něj měla,nevyšetřovala mě vůbec.No a to třetí jsem měla nového doktora zkušeného porodníka,ale než jsem si vším stačila projít tak bylo těhu ukončeno,takže nevím co mě u něj čeká.
Moč si ještě neber,to ti řekne až na zítřejší KO,budeš se pak na každou KO vážit,nosit moč,sestra ti změří pokaždé tlak.Čekají tě odběry mě je dělají po srdíčku po tom 7 týdnu,na krevní skupinu,RH,protilátky ty se berou 3× za těhu,pak krevní zkoušky na AIDS,SYFILIS,Australský antigen-žloutenka,krevní obraz.Okolo 16 týdne hradí pojišťovna krevní triple testy,tyto testy můžou poukazovat na nějaké nemoci a postižení miminka,ale bývají prý hodně falešně pozitivní,maminky se pak strachují,jdou na amnio a tam zjistí,že je miminko zdravé.UTZ hlavní se dělají 3,první by měl být asi tak ve 12t,druhý pak po 20t a třetí tak 32 týdnu.Musíš si zajít na vyšetření plic a dostaneš do průkazky razítko,pak ještě na zubní,taky dostaneš razítko.Celé těhu se KO CS body jaký je směr čípku,dilatace hrdla,zkrácení čípku,atd.to si pak vše přečtech v průkazce.
Ke konci těhu budeš chodit na Kardotografii(poslech srdíčka miminka),já byla 3× 34,36,38t.
Při vstupní prohlídce v těhu se tě bude ptát na různá onemocnění tvé,tvých rodičů a rodiny,alergie,postižení v rodině,protože by tě pak případně objednal na genetiku.
Ale jak říkám každý doktor dělá si po svém,ale tohle jsou základy,které by doktor měl dělat,vše jsem opsala ze starých těhu průkazek,které jsem si opsala na památku.
Tady na této adrese si zadej datum porodu a tam se ti ukáže co každý týden má doktor s tebou dělat,jsou tam psaný pěkně týdny a vytiskni si to.
http://www.babyweb.cz/…alendar.aspx
ahoj holky.prosim vas mam dotaz.jak je to se sexem?jsem tehotna poprve a nejak me to zajima abysme neudelalai treba neco spatne.,ma se pouzivat ochrana?nebo muzem spolu spat normalne?mam strach aby sme neublizili miminku.dekuji za odpoved.
Irry normálně se milujte,už se nepotřebuješ chránit a v tom je ta výhoda,jen bych,ale dala přednost ne zrovna divokému sexíku,opatrněji.Pokud nešpiníš a nemáš žádné problémy tak si sexíku užívej co tělo chce ![]()
Jé já už bych se taky to tento
,ale čekáme raději co řekne mudra,aby jsme třeba něco nepokazili...... ale používat ochranu to by mě teda nenapadlo ![]()
Samo to nemyslím ve špatným...... jen mi to pžišlo úsměvný ![]()
Holky,to mě tak honí mlsná
na mé zlatíčko,ale…no co by jsme pro mimi neudělali,je důležitější aby bylo v pořádku!
U nás sexík funguje normálně dál,když nemám problémy tak není problém.
My ho máme zakázaný…taky tahání těžkých věcí,a s vycházkama musíme opatrně.