Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky těhulky!
Moc Vám chci poblahopřát k nalezení // a popřát Vám pohodové těhotenství a v září uzlíčky štěstí v náruči
!!!
A chci se Vám dopředu přiznat s tím, že sem budu hodně často nakukovat - za jedno z nostalgie (mám dcerku narozenou v září 2008) a za druhé je tady Dušička - a to je má srdcová záležitost
… doufám, že Vám to nebude vadit ![]()
„šmírák“ Monika s Michalkou
Dobré ráno ![]()
Jsem tu včera chcilku nebyla a mám co dočítat ![]()
Motýlku jestli jsi ještě na začátku tak tam stejně nic vidět nebude,mě doktor řekl,že jsem 4+4,že tam bude je zvýšená sliznice a já mu říkám,že jsem 5+2 pak se mrkl a viděl tam docela dost byla překvapený.Hlavně nesmíš krvácet,občasné špinění nevadí,nic těžkého netahej a snaž se odpočívat,jinak i já jsem špinila na začátku 2 dny tmavý výtok.Jsme měla teda strach.Tak držím palčky ať je HCG vysoké a KO v pořádku.
Dušičko k tomu cvičení,se přiznám,že necvičím,ale ráda jezdím na kole,vozila jsem mladšího syna do školky,ale teď mám už strach,takže chodím jen procházkovým tempem,to je lepší než cvičení,hlavně taková procházka ze psíkem v lese.
Verisku gratuluji ke KO ![]()
Anduli má KO dnes,že?Tak taky hodně štěstí
,že by ty dvojčata?
Vítám novou těhulku Gggalu
a soucítím s tebou,zoubky au au ![]()
Ahoj šmíráku Mončo
my máme taky rádi Dušičku ![]()
Petisku krásný pejsek,fakt miloučký,mám ráda velké psíky.Taky máme,ale křížence černého labradora nevím s kým,jmenuje se Ron.
Jinak jak vám je?Začíná u mě staršná únava,obdivuji pracující těhulky,spím všude,v kuchyni,při žehlení,při telce u počátače,prostě všude.Dnes ráno se mi už navalovalo
zabral zelený čaj se zázvorem.A včera mi přivezl manžel nějaké cumlavé TBL na nechutenství,můžou se v těhu.A prsa no to je hrůza,Martínek mě do nich včera praštil(omylem)teda to byla bolest,manžel se smál,tak mu říkám,že mu zmáčknu pytlíka,jestli se bude taky smát ![]()
Ahoj holky,tak jsem tady od zubaře zase
no a jak jsem včera psala,že nevolnosti nemám tak už je mít začínám a hlavně to co jsem si dneska zažila u zubaře no to byl teda mazec
Ráno zase velká bolest zubů,protože můj zubař je 40 km daleko,zašla jsem si sem k první zubařce kterou jsem našla a to byla velká chyba,celkově se zubařu bojím,ale tohle byl mazec.Upozornila jsem pí.zubařku,že jsem těhu a popsala jí všechno co se dalo jako kde to bolí,co mě bolí.Nejen že to byla kráva arogantní
,ale ten přístum ,neváhala mi rozříznout dásně za živa a samo mi vynadat,že vůbec
nic nevydržím páč jsem se opovážila se cuknout bolelo to jako čert
no a jak to hormony pracujou tak jsem se tam bolestí rozklepala a rozbulela
pak mi začala vrtat zub až pěkně do nervu a vyndala mi nerv taky zaživa… to jsem vůbec nikdy teda nezažila… fakt jsem tam seděla a brečela,pí doktorka neváhala mi připomenout jak moc jsem přecitlivělá a to ,že nikdy teda nezažila,opovážila jsem se jí připomenout,že jsem těhu a že mi je špatně že mám pocit na zvracení tak mi řekla,že tam nemám líst když mi je špatně,samo,že když mi dala do huby dezinfekci tak se se tam
,ale jen trošku ![]()
NO holky a nakonci mi řekla,že si to musím srovnat v hlavičce,protože se moc bojím a ten adrenalin teda není dobrej pro moje miminko
,ale kdo ten adrenalin vyvolal už pí doktorka neřekla
za týden jdu ke svému hodnému šikovnému zubaři,kterej má i šetrný injekce na umrtvení pro těhu,je moc trpělivej a snad pochopí,že když je mi blbě tak udělá jen to nejnutnější
![]()
Tak děvčata mnoho zdaru já jdu do hajan páč je mi blbě…
Gggalo,ale chúdě,ty musíš vypadat,nemáš oteklou pusu?To muselo strašně bolet,to ti ani neumrtvila?Rýpala se ti v tom zaživa?To je hnus,je to kráva.Dej si něco od bolesti,ale ne Ibalgin,asi jen Paralen a někde jsem četla,že Nurofen co je pro děti se taky může od bolesti,pořiď si paralen 500 čípky,jsou dobré,když tě něco bolí a nebo máš horečku,ale je ti na zvracení,čípky jsou v pohodě.Tak to vylež,i když teda nervy jsou nervy.
bosorenka píše:
Gggalo,ale chúdě,ty musíš vypadat,nemáš oteklou pusu?To muselo strašně bolet,to ti ani neumrtvila?Rýpala se ti v tom zaživa?To je hnus,je to kráva.Dej si něco od bolesti,ale ne Ibalgin,asi jen Paralen a někde jsem četla,že Nurofen co je pro děti se taky může od bolesti,pořiď si paralen 500 čípky,jsou dobré,když tě něco bolí a nebo máš horečku,ale je ti na zvracení,čípky jsou v pohodě.Tak to vylež,i když teda nervy jsou nervy.
No jo,ale i ten přístup jasně že za živa jen mi tam dala na konci trošku injekce,aby mě to teda nebolelo,celou noc jsem nespala apak tohle ![]()
Já tam fakt brečela jak malý děcko
![]()
Tohle pro malou fazolku teda dobrý nebylo,ale poslouchat tam ještě ty keci
a to je to ženská,která má děti ta by to měla pochopit,že když je prostě v těhu na
tak to bude asi těžký,ale jí to bylo úplně šumák…Je pravda,že já mám sníženej prách bolesti a hlavně na zuby,ale tohle bylo teda fakt moc
a to jednání,že jsem teprve na začátku těhu tak co tam jako hraju
jsem si tam dovolila říct au a už jsem poslouchala,že žádný au teda není!! No prostě děs to jsem fakt nezažila tohle jednání ![]()
JInak všem těhu které se již určitě jako já těší na září přeji nádherné těhotenství ze šťastným koncem
![]()
Chudinko gggalo ja bych ji tam asi prastila tema vrtaka po hlave
to teda byla blbana!jsem vztekla i za tebe pac se zubama mam docela potize a zadne megery nesnesu ![]()
ahoj holky,tak jsem dneska volala na vysledky z krve.a vsechno v poradku a pozitivni:) mam prijit za 14 dni na kontrolu.(takova doba:/)-doufam ze uz bude neco videt:) mejte se krasne maminky.
AHOJ HOLKY,dnes jsem byla u mé doktorky,prohlédla mě a potvrdila těhu (jsem 4+6) ale tím si není jistá,jen tím,že těhotná opravdu jsem.Ještě si není jistá jestli je to děložní či mimo.Říkala že špinění je taky krvácení…nechala mě na nemocenské.Měli jste ji vidět,něvěřila vlastním očím když si četla zprávu z pohotovosti.Pak jsem ji popsala jejich přístup…no byla pěkně naštvaná.12.1. jdu na kontrolu,do té doby prý ležet,ležet,ležet (moje mamča měla totiž taky problémy,hned od 5tt,krvácela,následně ji museli sešít čípek a celé těhu proležela-stejně jsme se ale oba narodili v 7měsíci).12.1. mi vezme hcg a z toho prý pozná kde mimi je,dnes byla prozatím dutinka veliká 3,9mm.Dnes jsem volala na pohotovost pro výsledky krve,hcg - 449,5.Není to na 4+6 málo?Nebo moc?Neukazuje to mimoděložní těhu?Na gyndě už mi to nezvedají,měla jsem jim to zavolat…oni by se hned vyjádřili.Holky ten strach je šílený.Na křeče a bollesti mi dala hořčík,tročku zabírá.Holky moje přeji Vám,moc,moc,moc pohodové a hlavně v pořádku probíhající těhotenství!
A ještě jedna věc…byla jsem odnést neschopenku…pracuji v kolektivu asi třiceti lidí…chování jako slepice…to víte,že jsem jim nic neřekla,jen jedné,té můžu.Zbytek včetně rádoby šéfové jsou na mě naštvané…teda žíly mi to netrhá,ale je mi to líto.
gggalo,přesně tak…taky bych ji přetáhla těma vrtákama,a pořádně…je to ironická kráva!Podle zkušenosti jsou ironičtí a nepříjemní všichni,které si sama dobrovolně,ve stavu zdraví nevybereš.Moje dr. na gyndě je taky zlatičko a na pohotovosti to byla slípka prvotřídní!!!
verisku : to teda byla,já se klepala jak osika… No jo,ale pí doktorku asi nikdy zuby v těhu nebolely jinak by se tak nechovala
irry : moc blahopřeju..já jdu 8.1 a už se na to moc těším,ale taky bojím,páč teda nemám žádný příznaky a nic mi není,ale jsem taky 5+3 tak to je asi brzo
motýlku : tak doufám,že to budeš mít ok,s tím hcg to nevím to ti neporadím. Ono v nemocnici tě asi jen odbyli.Jinak v práci se na ně v…r ti to už muže být jedno jestli jsou naštvaní nebo ne ![]()
Já tohle mám v pohodě,pracuju v občanském sdružení,tady je ten kolektiv úplně jinej.A hned mi řekli,že když to nebude k tomu ať du na neschopenku,že se nedá nic dělat a že prostě ať mám zdraví mimčo ,jsou úplně v poho
![]()
gggalo tak ten kolektiv ti upřímně závidím!U nás jsou ke mě takoví,protože když se mi něco nelíbí tak nedržím hubu…na to zvyklí nebyli…8.1. budu moc držet pěstičky!
motyl23 píše:
gggalo tak ten kolektiv ti upřímně závidím!U nás jsou ke mě takoví,protože když se mi něco nelíbí tak nedržím hubu…na to zvyklí nebyli…8.1. budu moc držet pěstičky!
To jsem měla v tý práci ořed tím,tam byla kolegyňka která -jak bych to napsala-no aby neukázala,že ona je ta špatná ta špatná-tak to ukazovala panu vedoucímu na druhých a jen se chválila.Pan vedoucí nej kamarád z jejím mužíkem…No tam pracovat tak už jsem na neschopence ![]()
Já už jsem chtěla odejí,ale dálkově studuju a do absolutoria které je v červnu jsem to chtěla vydržet…
irry taky jdu za 14 dnu na kontrolu a ta doba je fakt dlouha ale nenadelame nic mimi se vyvíji pomalu ale jiste ![]()
Motýlku tak toho vis fakt hodne me jenom rekla ano je tam a poslala me na krev,dnes jsem si tam volala a pí.Dr mi potvrdila tehu a hodnata byla 1,neco Tak teda nevim v tech cislce se fakt neviznam ![]()
gggalo,ta takovou zubarku bych pokousala!!! At si to, cuza jedna, zapamatuje. Je mi lito, ze sis to musela takhle vytrpet. Ale na druhou stranu si o to vic budes vazit sveho fajn mudrce ![]()
motylku, tak hezky nozky hore a odpocivej. NA kolektiv se vybodni!!! A moc na vas myslim, at jste v ramci moznsoti v poradku!! ![]()
No a ja hlasim, ze mimis je krasne zavrtany. Uz ma i zloutkovy vacek. Podle UTZ jsme 4+6, coz se dr. moc nelibilo, protoze podle MS bychom meli byt 5+6. Ale vzhledem k me pozdejsi ovu, vim o tom diky mereni BT, je vse v poradku. Jen termin se tak posune na 8.9. Dalsi KO za tri tydny a uz budem vedeni v poradne.
Jo a delat muzu, co chci, pokud to nebude bolet a krvacet - takze i aerobic
Jsem na nej zirala jak blazen. No ale radsi to riskovat nebudu.
Navic zrovna dneska jsem z prace KO, ze pujdu asi hnedle spinkat..